Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Mihaelaalin wrote:Buna mamaici,voi cand faceti masajul la bebei?inainte de baita sau dupa si cu ce ulei?va pup
Nicicand, ca nu sta. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| De obicei dupa baita se face din cate stiu. Al meu nu sta si oricum nu l-as da cu ulei, dam cu crema hidratanta sau lapte de corp. Noi folosim Klorane si la baita. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Mihaelaalin wrote:Buna mamaici,voi cand faceti masajul la bebei?inainte de baita sau dupa si cu ce ulei?va pup Al meu nu a stat deloc Dar daca sta, masajul se face inainte de baita daca folosesti ulei, sau dupa baita daca folosesti crema. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Fetelor, am si eu o nedumerire. Pana acum nu ni s-a mai intamplat, doar la ultimele 3 baite cam asa. Cand il bag pe Luca in apa, se inroseste pe abdomen sau un pic mai sus, nu stiu cum sa zic. Si nu ii punem nimic in apa sau nu este prea fierbinte sau rece. Inainte sa il bagam sau dupa ce il scoatem, dispar. Ce poate fi? Nu am apucat sa ii fac poza ca nu aveam telefonul la indemana, dar mi se pare ciudat. |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| AstaMica wrote:Fetelor, am si eu o nedumerire. Pana acum nu ni s-a mai intamplat, doar la ultimele 3 baite cam asa. Cand il bag pe Luca in apa, se inroseste pe abdomen sau un pic mai sus, nu stiu cum sa zic. Si nu ii punem nimic in apa sau nu este prea fierbinte sau rece. Inainte sa il bagam sau dupa ce il scoatem, dispar. Ce poate fi? Nu am apucat sa ii fac poza ca nu aveam telefonul la indemana, dar mi se pare ciudat.
Hei. Asa pa?esc ?i eu cu fetita, de la ce nu ?tiu sincer. Adica eu am luat-o pe seama ca e apa caldu?a, altceva nu mi-a trecut prin cap. Se înro?e?te pe abdomen ?i fundulet, iar dupa ce o scot ii trece roseata.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| AstaMica wrote:Fetelor, am si eu o nedumerire. Pana acum nu ni s-a mai intamplat, doar la ultimele 3 baite cam asa. Cand il bag pe Luca in apa, se inroseste pe abdomen sau un pic mai sus, nu stiu cum sa zic. Si nu ii punem nimic in apa sau nu este prea fierbinte sau rece. Inainte sa il bagam sau dupa ce il scoatem, dispar. Ce poate fi? Nu am apucat sa ii fac poza ca nu aveam telefonul la indemana, dar mi se pare ciudat. Buna.Eu spun ca nu are nimic atata timp cat ii trece la scurt timp dupa ce il scoti din apa.Probabil are pielea mai sensibila la cald/rece.Si Luca meu era usor rosu dar nu m-am ingrijorat ca ii trecea repede dupa.Apoi am invatat sa potrivesc mai bine apa dupa nevoile lui si nu am mai patit.Totusi eu spun sa jonglezi cu apa si vezi care este mai optim pt.el.Eu cred ca tot de la apa se trage,de la altceva nu ar avea ce mai ales daca ii trece dupa.Ori mai poti sa testezi daca te ingrijoreaza sa ii fierbi odata apa pt.baitza,sa o lasi pana ajunge la temperatura ok si asa sa il speli.Daca nu mai se inroseste atunci e de la apa de la robinet si sti o treaba,daca ramane la fel jongleaza cu apa fa mai rece,mai moderata,mai calda si urmareste. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| fluturash26 wrote:Este si al meu..nu prea m-am bucurat de el prea slabut dar e si inaltut are 70 cm si nu prea se vede grasimea. Da e tare bine si de cand a renuntat Carla la suzeta, a inceput sa vorbeasca, canta, e tare vocala si uneori ma incurca la somnul lui ca as vrea sa plec de langa el dar daca ea face galagie nu mai reusesc sa ies de langa el ca se trezeste. Regresia la noi a fost mai ok..nu a vrut sa mai adoarma pe pat sau la san si trebuia sa il tot plimb in brate dar si-a revenit.. tot la fel si eu stau langa el la somnul de amiaza ca sa doarma 2 ore si uneori. Saracul sotul tau daaa, deci si mie imi pare rau ca trece asa de repede timpul parca as vrea un buton de stop. Hm, ai mei se inteleg si nu prea. El rade si e tare bucuros cand o vede ca vine acasa sau dimineata la fel la trezire. Si ea il iubeste uneori, dar e taaare reticenta in dragalasenia fata de el. M-a inlaturat oricum din raza ei, tot ce face face cu tati, uneori imi inchide usa sa nu vin in camera ei, doar pe tati il lasa.. dar sper totusi cu cat creste sa isi mai revina. Incerc sa ii vorbesc sa ii spun ca nu e frumos dar perioada asta cu tantrumurile parca vorbesc cu peretii..mereu zice mama Victor, tati Carla. Sunt si momente bune dar astea is cele mai frustrante, cand vreau si eu sa stau cu ea si am timp si ea nu vrea, apoi eu nu mai pot ca tre sa il iau pe el si tot asa. La voi cum stau treburile?
Când ma refuza Luca daca nu mergea cu pove?tile ma duceam pe covor unde se joaca ?i luam lego sau o carte care ii place, un joc preferat, ma apucam sa ma joc singura ?i vorbeam ca sa ma auda a?a ca venea la mine sa ma “ajute” :)) Se în?eleg destul de bine acum, nu ma gândeam ca vom ajunge in stadiul asta, uneori chiar ii las singuri câteva minute ?i este ok, daca suntem in living ?i Radu sta in scaun cu o jucarie ?i o scapa Luca o ridica ?i i-o da, ii mai da jucarii, de multe ori ?i de mâncare dar ii explic ca nu manânca deocamdata orice. La masa in general este haos, ne a?ezam la masa, eu intre ei, mâncam cu to?ii ?i ei se tot hlizesc unul la altul, se lasa cu mâncare aruncata, pe Radu mereu îl schimb dupa mese :)) a?a ca spal destul de des. Cu tantrumurile este o perioada dificila care abia a început ?i va mai tine ceva timp, este o lupta de putere in casa ?i de fiecare data când cedez si ridic tonul este dezastru :))) a?a ca am înva?at sa ma întorc cu spatele ?i sa fac exerci?ii de respiratie sau sa ma duc in alta camera ca sa nu iasa scântei. Nu ?tiu cum sunt al?ii dar Luca are o personalitate atât de puternica, nu ?tiu cum reu?esc sa ii ?in piept uneori eu fiind mai moale de fel. Cu sotul am o problema ca înca are idei de pe vremea lui Ceau?escu ?i nu prea ma asculta când ii zic cum sa procedeze in anumite situa?ii, a?a ca am impresia câteodata ca am de crescut 3 copii :)) ?i cu pisoiul 4, chiar adineauri o ?ineau to?i in miorlait, ba de foame, ba de somn. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| GeorgianaB wrote:
Când ma refuza Luca daca nu mergea cu pove?tile ma duceam pe covor unde se joaca ?i luam lego sau o carte care ii place, un joc preferat, ma apucam sa ma joc singura ?i vorbeam ca sa ma auda a?a ca venea la mine sa ma “ajute” :)) Se în?eleg destul de bine acum, nu ma gândeam ca vom ajunge in stadiul asta, uneori chiar ii las singuri câteva minute ?i este ok, daca suntem in living ?i Radu sta in scaun cu o jucarie ?i o scapa Luca o ridica ?i i-o da, ii mai da jucarii, de multe ori ?i de mâncare dar ii explic ca nu manânca deocamdata orice. La masa in general este haos, ne a?ezam la masa, eu intre ei, mâncam cu to?ii ?i ei se tot hlizesc unul la altul, se lasa cu mâncare aruncata, pe Radu mereu îl schimb dupa mese :)) a?a ca spal destul de des. Cu tantrumurile este o perioada dificila care abia a început ?i va mai tine ceva timp, este o lupta de putere in casa ?i de fiecare data când cedez si ridic tonul este dezastru :))) a?a ca am înva?at sa ma întorc cu spatele ?i sa fac exerci?ii de respiratie sau sa ma duc in alta camera ca sa nu iasa scântei. Nu ?tiu cum sunt al?ii dar Luca are o personalitate atât de puternica, nu ?tiu cum reu?esc sa ii ?in piept uneori eu fiind mai moale de fel. Cu sotul am o problema ca înca are idei de pe vremea lui Ceau?escu ?i nu prea ma asculta când ii zic cum sa procedeze in anumite situa?ii, a?a ca am impresia câteodata ca am de crescut 3 copii :)) ?i cu pisoiul 4, chiar adineauri o ?ineau to?i in miorlait, ba de foame, ba de somn.
Parca ai descris o zi din viata mea. Singura diferenta ca nu mi-am luat si pisica am zis ca decat sa port grija unui catel/pisica mai bine mai fac un copil (don't judge me, am avut catel 13-14 ani ) |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| alina89 wrote:Parca ai descris o zi din viata mea. Singura diferenta ca nu mi-am luat si pisica am zis ca decat sa port grija unui catel/pisica mai bine mai fac un copil (don't judge me, am avut catel 13-14 ani )
:))))) alt copil prea curând nici vorba, doamne fere?te, cum ar fi sa ma confrunt cu gelozia a doi copii mici? Eu le mai explic copiilor in anumite momente, chiar daca Radu nu în?elege, ca din pacate nu am 4 mâini ?i nici clona nu am a?a ca trebuie sa aiba rabdare ?i sa înve?e sa a?tepte :D |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| GeorgianaB wrote:
Când ma refuza Luca daca nu mergea cu pove?tile ma duceam pe covor unde se joaca ?i luam lego sau o carte care ii place, un joc preferat, ma apucam sa ma joc singura ?i vorbeam ca sa ma auda a?a ca venea la mine sa ma “ajute” :)) Se în?eleg destul de bine acum, nu ma gândeam ca vom ajunge in stadiul asta, uneori chiar ii las singuri câteva minute ?i este ok, daca suntem in living ?i Radu sta in scaun cu o jucarie ?i o scapa Luca o ridica ?i i-o da, ii mai da jucarii, de multe ori ?i de mâncare dar ii explic ca nu manânca deocamdata orice. La masa in general este haos, ne a?ezam la masa, eu intre ei, mâncam cu to?ii ?i ei se tot hlizesc unul la altul, se lasa cu mâncare aruncata, pe Radu mereu îl schimb dupa mese :)) a?a ca spal destul de des. Cu tantrumurile este o perioada dificila care abia a început ?i va mai tine ceva timp, este o lupta de putere in casa ?i de fiecare data când cedez si ridic tonul este dezastru :))) a?a ca am înva?at sa ma întorc cu spatele ?i sa fac exerci?ii de respiratie sau sa ma duc in alta camera ca sa nu iasa scântei. Nu ?tiu cum sunt al?ii dar Luca are o personalitate atât de puternica, nu ?tiu cum reu?esc sa ii ?in piept uneori eu fiind mai moale de fel. Cu sotul am o problema ca înca are idei de pe vremea lui Ceau?escu ?i nu prea ma asculta când ii zic cum sa procedeze in anumite situa?ii, a?a ca am impresia câteodata ca am de crescut 3 copii :)) ?i cu pisoiul 4, chiar adineauri o ?ineau to?i in miorlait, ba de foame, ba de somn.
Da, si eu mai procedez asa cu joaca dar are momente cand chiar nu ma baga in seama..De cateva zile vad ca a inceput sa fie mai ok cu mine dar acum plange Victor numai cat o vede ca se apropie. Probabil ca stie ca l-a tot chinuit si i-a smuls jucariile din mana. imediat pune botic cum o vede ca se apropie prea tare de el, nici singur in camera cu el sa ramana nu vrea. Cred ca vor trece si momentele astea si sper si eu sa ajunga sa se inteleaga atat cat se poate. Chiar ma bucur pentru voi, ma gandesc ce greu iti este cu amandoi acasa, chiar ai fost si esti o eroina de atatea luni incoace cu ambii.. mie mi se pare greu si asa pentru ca ea tot la fel are are o personalitate de te da gata dapai in cazul vostru nu stiu cum rezisti. Acum incerc sa o dezvat si eu pe Carla de pampers, cand vine de la gradi face la olita ii pun chilotei pe ea. Apoi sa vad sa incep sa o scot si pe afara fara pampers..usor usor sa renuntam de acum ca e fetita mare. ma bucur ca nu protesteaza si nu prea am avut accidente. Nu mai tin minte voi ati renuntat? Daca da, cum a fost peste noapte? Si sotul meu era la inceput la fel mai comunist in ceea ce priveste tantrumurile ei dar acum accepta altfel situatia..greu, ne mai ciodanim din cauza asta dar e ok. Mergem spre bine cu ea. |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Hey mamici. Nu tineti niciuna legatura cu Andreea? Avem nevoie de casute noi si am vazut ca ea nu a mai intrat de pe 3 dec.Daca o aveti careva la prieteni pe fb sau vorbiti cu ea, dati-i de stire, sa stim daca ne face casute noi.Daca nu, sunt fete care doresc sa se ocupe de asta. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Continuam aici: https://forum.7p.ro/clubul-mamicilor-incepatoare---14.aspx?g=posts&m=1102667&goto#m1102667 |
|
|