Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Buna! Urmaresc si eu subiectul cu schimbatul ochilor. Pe langa asta, voi ati avut probleme cu papatul? Uneori ne chinuim sa mancam sau ne saturam cu putin. La noi nu a functionat mai nimic din cate am incercat impotriva colicilor. Plus ca am observat ca bebe se cam chinuie sa faca treaba mare si nu prea ii iese. Uneori se agita atat de rau, ca nu stim ce sa-i mai facem. Acum 2 saptamani trebuia sa mergem la vaccin (2 luni), dar a trebuit sa stam in carantina si vom merge maine. Am asa emotii. Mai mult mi-e frica mie... Sper sa fie bine. Va saluta si bebe Luca! https://ibb.co/ZcMQjxs |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| La noi cam in jur de 6 luni s-au schimbat, parca.
Asta Mica, e alaptat sau e hranit cu biberonul? Noi am papat lapte praf, si cand avea nevoie de flux mai mare, se plictisea si nu mai manca. Cand am trecut de la tetina cu 1 picatura la 2 s-a rezolvat treaba, pentru o perioada. S-ar putea sa fie asta....La bebe alaptat nu stiu....Dar oricum, ei au perioade si perioade. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| AstaMica wrote:Buna! Urmaresc si eu subiectul cu schimbatul ochilor. Pe langa asta, voi ati avut probleme cu papatul? Uneori ne chinuim sa mancam sau ne saturam cu putin. La noi nu a functionat mai nimic din cate am incercat impotriva colicilor. Plus ca am observat ca bebe se cam chinuie sa faca treaba mare si nu prea ii iese. Uneori se agita atat de rau, ca nu stim ce sa-i mai facem. Acum 2 saptamani trebuia sa mergem la vaccin (2 luni), dar a trebuit sa stam in carantina si vom merge maine. Am asa emotii. Mai mult mi-e frica mie...  Sper sa fie bine. Va saluta si bebe Luca! https://ibb.co/ZcMQjxs Ii poti baga si un pic termometru in fund daca se chinuie rau stiu ca nu e bine ca se înva?a asa dar macar odata cine stie cand sa nu se mai chinuie,asa am patit si noi si avem FOR trei saptamani si iam bagat de vreo doua ori termometru si rezolvam treaba acum nu mai avem probleme,bebe meu nu a facut colici dar iam dat si espumisanu si dupa infacol si acum am ramas doar cu protectis. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| La noi dupa cateva luni s-a schimbat culoarea ochilor.
AstaMica, bebe Luca este tare scump. |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Mihaelaalin wrote: Ii poti baga si un pic termometru in fund daca se chinuie rau stiu ca nu e bine ca se înva?a asa dar macar odata cine stie cand sa nu se mai chinuie,asa am patit si noi si avem FOR trei saptamani si iam bagat de vreo doua ori termometru si rezolvam treaba acum nu mai avem probleme,bebe meu nu a facut colici dar iam dat si espumisanu si dupa infacol si acum am ramas doar cu protectis.
Hei, numai recomanda?i termometru mai ales daca bebele e alaptat la san acesta dupa 6 saptamâni poate sa nu faca ?i pana la 10 zile.. Nu e tocmai ok chestia asta cu termometru, mai degraba supozitor cu glicerina însa ?i ala daca intr-adevar este nevoie ?i vorba de constipa?ie. |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| fluturash26 wrote:Si eu fac parte din categoria care schimba de moment doar un pampers pe noapte pe la ora 2 cam asa pentru ca ori se uda si trebuie schimbat de tot ori stiu ca se va uda si evit asta cat pot ca imi e mai usor la pampers sa schimb decat si de haine. Tot elite soft folosesc, am incercat si pampers. Faza e ca al meu mananca ft mult noaptea de cand e el. La inceput schimbam 3 pampersi pe noapte din acelasi motiv. La fata nu am schimbat asa decat prima luna ca nu stiam dar la el vad ca e necesar inca. Am incercat si eu o marime mai mare dar tot la fel e problema. Deci exista cazuri izolate Sincer am noroc ca imi adoarme rapid inapoi cand il pun la san. Dar se trezeste des, vad toate orele pe ceas aproape. Is obosita dar mi-am intrat in ritm, m-am obisnuit de acum. El neavand suzeta fata de fata is unele chestii noi pe care le experimentez, cu somnul cu iesitul etc..dar e ok ne adaptam. E un baietel tare cuminte nici nu m-as fi gandit ca o sa fie asa. Momentan, nu stiu ce va urma dar acum e tare placut cu el. Imi cam rupe mainile ca are deja 9 kg si inca mai creste Dimineata la 6 e in picioare ca face galagie Carla cand pleaca la cresa, dar peste zi recupereaza numai daca stau langa el. Daca nu stau langa el doarme 30 min si gata.
Ma gândeam ca este al meu dolofan :))) acum începe sa îmi fie greu sa îl ?in cu o singura mâna, acum câteva saptamani avea 8,2kg Nici Radu nu a acceptat suzeta orice model am încercat ?i am insistat ceva mai ales sotul meu. Pana la urma ma gândesc ca este mai bine a?a, Luca nu mai folose?te de aproape un an ?i când încercam sa îl asemenesc pe Radu imediat venea Luca sa o fure cu toate ca nu mai ?tia ce sa faca cu ea :))) Cu somnul de zi cred ca sunt la fel mai to?i bebelusii, se trezesc imediat cum sunt lasa?i singuri, eu ma ridic dupa ce ?tiu ca a facut o repriza de somn scurt apoi la prânz stau lânga el pentru somnul de 2-3 ore. A avut câteva nop?i mai agitate odata cu regresia somnului sau când era in plin salt, m-a socat pu?in pentru ca ma obi?nuise sa fie cumin?enia pamântului Sunt nostalgica pentru ca trece repede timpul, pentru noi pandemia asta nu a fost in cele din urma a?a horror pentru ca ne bucuram altfel de ei, msi ales sotul simte acum ce înseamna sa stai cu doi :)) Cum se mai în?elege Carla cu fra?iorul ? |
|

| AstaMica wrote:Buna! Urmaresc si eu subiectul cu schimbatul ochilor. Pe langa asta, voi ati avut probleme cu papatul? Uneori ne chinuim sa mancam sau ne saturam cu putin. La noi nu a functionat mai nimic din cate am incercat impotriva colicilor. Plus ca am observat ca bebe se cam chinuie sa faca treaba mare si nu prea ii iese. Uneori se agita atat de rau, ca nu stim ce sa-i mai facem. Acum 2 saptamani trebuia sa mergem la vaccin (2 luni), dar a trebuit sa stam in carantina si vom merge maine. Am asa emotii. Mai mult mi-e frica mie...  Sper sa fie bine. Va saluta si bebe Luca! https://ibb.co/ZcMQjxs
Hei bebe Luca e?ti un scump. Ochii se vor mai schimba, citisem undeva ca daca lânga pupila este o culoare mai deschisa atunci se vor deschide iar daca nu se vor închide. Asa a fost ?i la feti?a. În legatura cu scaunul, cum am scris ?i mai sus daca bebe e alaptat poate sa nu î?i faca ?i pana la 10 zile..ai rabdare. Eventual po?i folosi ni?te probiotice (Protectis sau Babyjarodophilus). ?i noi avem colici înca din primele zile, pana acum ne-a ajutat infacolul, însa din cauza ca se accentueaza am trecut pe tratament cu Debridat la recomandarea medicului pediatru(asa am scapat de ni?te colici ff urati la feti?a). Pe noi ne mai ajuta sunetele albe, contactul piele pe piele ?i plimbatul în brate.
Va saluta ?i bebe Matei
https://ibb.co/DMfym4F |
|

| Multumesc pentru raspunsuri,fetelor! Am vrut sa mentionez ca bebe e pe lapte formula, dar am uitat.
AndreV, si eu m-am gandit ca ar putea fi tetina, si de la numarul 2, am trecut la 3. Intr-adevar, nu mai oboseste, dar daca nu vrea sa pape, nu vrea si punct. O impinge cu limba, se joaca cu ea, scuipa sau icneste.
Iulia13, bebe e pe lapte formula, cat ar trebui sa astept pana sa folosesc termometru? O singura data l-am folosit, cred ca in prima luna.
Da, folosim sunete albe, cantecele, plimbat, iubarit, infasat, caci toate picaturile si ceaiurile din lume par a nu fi bune de nimic. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Iulia, ce ochi inchisi are (asa pare in poza); scumpici foc cand sunt mici.
AstaMica, eu la lapte praf asteptam 3 zile. Daca nu facea, puneam supozitor cu glicerina (puneam fff putin, il taiam in bucati cu cutitul; imediat facea pe urma). |
|

| Multumesc, simmo. Azi ar fi a 3-a zi, mai astept pana maine. Eventual voi vorbi cu pediatra ca tot o vizitam azi pentru vaccin.
Voi ati avut probleme cu bebe dupa vaccin? A fost mai agitat? Ceva reactii adverse? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| AstaMica wrote:Multumesc pentru raspunsuri,fetelor! Am vrut sa mentionez ca bebe e pe lapte formula, dar am uitat.
AndreV, si eu m-am gandit ca ar putea fi tetina, si de la numarul 2, am trecut la 3. Intr-adevar, nu mai oboseste, dar daca nu vrea sa pape, nu vrea si punct. O impinge cu limba, se joaca cu ea, scuipa sau icneste.
Iulia13, bebe e pe lapte formula, cat ar trebui sa astept pana sa folosesc termometru? O singura data l-am folosit, cred ca in prima luna.
Da, folosim sunete albe, cantecele, plimbat, iubarit, infasat, caci toate picaturile si ceaiurile din lume par a nu fi bune de nimic.
Noua ne-a dat Colostrum praf(contine colostru si probiotice) de la Secom sa dizolvam in laptic un sfert de lingurita. Asa am rezolvat kk. Ne chinuiam rau, cu supozitoare. Intreaba pediatra. Probabil ai putea incerca. Laptele praf constipa un pic. la noi Protectis n-a functionat, asta in schimb a fost minune de la Dumnezeu. |
|

| Am rezolvat cu scaunul, ne-a ajutat ceiutul de la alinan, baby drink. Noi l-am luat initial pentru colici, dar fara prea mult succes. Nu ii dau prea des ca am inteles ca ar da dependenta. E adevarat ca ii place destul de mult. De bobite in scaun stiti ceva? |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| GeorgianaB wrote:Ma gândeam ca este al meu dolofan :))) acum începe sa îmi fie greu sa îl ?in cu o singura mâna, acum câteva saptamani avea 8,2kg Nici Radu nu a acceptat suzeta orice model am încercat ?i am insistat ceva mai ales sotul meu. Pana la urma ma gândesc ca este mai bine a?a, Luca nu mai folose?te de aproape un an ?i când încercam sa îl asemenesc pe Radu imediat venea Luca sa o fure cu toate ca nu mai ?tia ce sa faca cu ea :))) Cu somnul de zi cred ca sunt la fel mai to?i bebelusii, se trezesc imediat cum sunt lasa?i singuri, eu ma ridic dupa ce ?tiu ca a facut o repriza de somn scurt apoi la prânz stau lânga el pentru somnul de 2-3 ore. A avut câteva nop?i mai agitate odata cu regresia somnului sau când era in plin salt, m-a socat pu?in pentru ca ma obi?nuise sa fie cumin?enia pamântului Sunt nostalgica pentru ca trece repede timpul, pentru noi pandemia asta nu a fost in cele din urma a?a horror pentru ca ne bucuram altfel de ei, msi ales sotul simte acum ce înseamna sa stai cu doi :)) Cum se mai în?elege Carla cu fra?iorul ? Este si al meu..nu prea m-am bucurat de el prea slabut dar e si inaltut are 70 cm si nu prea se vede grasimea. Da e tare bine si de cand a renuntat Carla la suzeta, a inceput sa vorbeasca, canta, e tare vocala si uneori ma incurca la somnul lui ca as vrea sa plec de langa el dar daca ea face galagie nu mai reusesc sa ies de langa el ca se trezeste. Regresia la noi a fost mai ok..nu a vrut sa mai adoarma pe pat sau la san si trebuia sa il tot plimb in brate dar si-a revenit.. tot la fel si eu stau langa el la somnul de amiaza ca sa doarma 2 ore si uneori. Saracul sotul tau daaa, deci si mie imi pare rau ca trece asa de repede timpul parca as vrea un buton de stop. Hm, ai mei se inteleg si nu prea. El rade si e tare bucuros cand o vede ca vine acasa sau dimineata la fel la trezire. Si ea il iubeste uneori, dar e taaare reticenta in dragalasenia fata de el. M-a inlaturat oricum din raza ei, tot ce face face cu tati, uneori imi inchide usa sa nu vin in camera ei, doar pe tati il lasa.. dar sper totusi cu cat creste sa isi mai revina. Incerc sa ii vorbesc sa ii spun ca nu e frumos dar perioada asta cu tantrumurile parca vorbesc cu peretii..mereu zice mama Victor, tati Carla. Sunt si momente bune dar astea is cele mai frustrante, cand vreau si eu sa stau cu ea si am timp si ea nu vrea, apoi eu nu mai pot ca tre sa il iau pe el si tot asa. La voi cum stau treburile?
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna mamaici,voi cand faceti masajul la bebei?inainte de baita sau dupa si cu ce ulei?va pup |
|

| Mihaelaalin wrote:Buna mamaici,voi cand faceti masajul la bebei?inainte de baita sau dupa si cu ce ulei?va pup
Buna. Dupa baita |
|
|