Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mihaelaalin, orice ai face, bunicii se vor supara oricum daca nu faci ca ei (fie ca e vorba de nepot, fie ca e vorba de orice altceva); au uneori gandirea ca sunt mai mari si stiu mai multe, dar nu tot timpul este asa.
Eu sper sa ai suficienta rabdare si putere sa spui 'nu' atunci cand insista cu anumite lucruri referitor la copil. Eu si acum mai primesc replici ca trebuie sa ii dai si lui putin zahar/dulce acolo; sau sa-i dau paine la masa. Cand am considerat ca nu este cazul, le-am spun nu, chiar daca aud aceeasi intrebare de n-ori, de atatea ori am repetat si eu.
Din pacate, mai tarziu (3-4) luni o sa insiste cu mancarea pentru ca asa se facea candva. Rar sunt bunici care cand au crescut copii le-au dat solide dupa 6 luni (mama mea tot la 6 luni mi-a dat solide, insa de scoacra stiu ca la 4 luni a inceput).
alina, cu tortul mi-am adus aminte de ce mi-a povestit bona cand a stat cu o fetita de 1 an; a ajuns la spital cu enterocolita si toata lumea (inclusiv doctorii), o luau pe dansa la intrebari ca ce i-a dat. Ulterior, dupa ce si-a revenit si fata, au aflat ca bunica i-a dat pe ascuns tort cu frisca, dar i-a fost frica sa mai spuna ceva ca sa nu se supere nora pe dansa. Cand ajunge un copil in spital, nu mi se pare ok sa nu se spuna nimic; sigur daca doctorii aveau informatia de la inceput, le era mai usor cu tratamentul ales sau sa stie si parintii pe viitor la ce aliment a avut copilul problema (asta dupa ce mamica in cauza s-a ocupat 1 an de alimentatia fetei si nu a oferit deloc dulce).
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Aveti dreptate cu tot ce spuneti dar si sotul tine sa zicem cu ea ca zice ca ce stiu eu am crescut copii pana acum si nu am ce sa mai zic.ca eu ma uit al voi ce spuneti mai citesc pe diverse site-uri si vad ce e bn si ce nu dar ei spun ca ce nu e bun netu la nimic într-adevar nu mereu e bine sa crezi toate alea dar cand vezi ca mai multe preri sunt pro si altele contra mai faci si ce citesti |
|
| Cu ce crema ii Da?i pe bebei la fund ca al meu e rosu si lam dat de la inceput cu bepanthen |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Bephanten folosim si noi. Dar a avut o iritatie urata in care nu a facut fata si care a trecut cu crema pt iritatii de la dermalibour. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mihaelaalin wrote:Cu ce crema ii Da?i pe bebei la fund ca al meu e rosu si lam dat de la inceput cu bepanthen
Noi am folosit sudocrem cand era rosu. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Mihaelaalin wrote:Cu ce crema ii Da?i pe bebei la fund ca al meu e rosu si lam dat de la inceput cu bepanthen
Sudocrem si crema de galbenele. Le alternez, |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
Baby 4 You!! A facut minuni la fetita de atâtea ori. |
|
| Va multumesc pt raspunsuri am sa ma duc maine la farmacie sa iau ceva sa ii dau |
|
| Mamici din Timis...Aveti recomandare de kinetoterapeut de bebe? Suntem teribil de alintate si lenese. Uram sa stam pe burta si nu vrem sa mergem in 4 labe. As vrea sa o vada cineva,sa excluda alte minuni, sa-mi zica daca intr-adevar asta e baiul. |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| AndreV wrote:Mamici din Timis...Aveti recomandare de kinetoterapeut de bebe? Suntem teribil de alintate si lenese. Uram sa stam pe burta si nu vrem sa mergem in 4 labe. As vrea sa o vada cineva,sa excluda alte minuni, sa-mi zica daca intr-adevar asta e baiul. Din pacate statul pe burta ne-a afectat si pe noi, s-a ridicat mai greu in picioare si de mers nu mai zic. Dar fiecare bebe e diferit, a mea nu a mers in 4 labe, de fapt nu a mers corect, nu isi sincroniza mereu ambele picioare ?i o dadea in tarare, nu cred ca e obligatoriu sa mearga asa..nu stiu...Este cel mai bine ca doresti sa iei legatura cu un kinetoterapeut, asta am facut si noi pe la 6 luni cand nu statea in fundulet singura. Ea mi-!a stat numai pe spate, cum o puneam pe burta era jale, ori plangea ori se întorcea in 3 secunde. Bebe al tau sta in fund? Se tareste, rostogoleste? |
|
| Anitta76 wrote: Din pacate statul pe burta ne-a afectat si pe noi, s-a ridicat mai greu in picioare si de mers nu mai zic. Dar fiecare bebe e diferit, a mea nu a mers in 4 labe, de fapt nu a mers corect, nu isi sincroniza mereu ambele picioare ?i o dadea in tarare, nu cred ca e obligatoriu sa mearga asa..nu stiu...Este cel mai bine ca doresti sa iei legatura cu un kinetoterapeut, asta am facut si noi pe la 6 luni cand nu statea in fundulet singura. Ea mi-!a stat numai pe spate, cum o puneam pe burta era jale, ori plangea ori se întorcea in 3 secunde. Bebe al tau sta in fund? Se tareste, rostogoleste?
Sta foarte bine in fund singura, dar nu se taraste. Parca e multumita in starea asta in care e. Degeaba ii imprastii jucarii in jur, daca nu ajunge la ele nu o intereseaza si gata. Si daca o pun pe burta urla si se intoarce instant. Unii imi zic ca e jale ca nu se taraste, altii imi zic ca sunt eu prea exagerata si am asteptari prea mari de la ea, ca doar sunt bebelusi care nu merg in 4 labe. |
|
| AndreV wrote:
Sta foarte bine in fund singura, dar nu se taraste. Parca e multumita in starea asta in care e. Degeaba ii imprastii jucarii in jur, daca nu ajunge la ele nu o intereseaza si gata. Si daca o pun pe burta urla si se intoarce instant. Unii imi zic ca e jale ca nu se taraste, altii imi zic ca sunt eu prea exagerata si am asteptari prea mari de la ea, ca doar sunt bebelusi care nu merg in 4 labe.
Pai da, sunt bebelusi care chiar nu merg in 4 labe. Asta este ritmul ei, dar ca sa fii mai linistita poti intreba sau chema un kinetoterapeut sa o vada, desi sunt multi care ar spune ca are nevoie de stimulare chiar daca nu este asa pt ca se plateste f bine aceasta meserie...ai grija si la acest aspect, eventual poti merge mai degraba la un neurolog, pt ca si noi am fost, chiar daca a avut un ritm mai lent dar era ok, ne-a trimis kinetoterapeutul sa facem o vizita si acolo, a spus ca pe toti ii trimite, asta e protocolul lui. Si eu m-am speriat prima data, pt ca, numai cuvantul in sine mi se parea horror dar a fost totul super ok. Oricum, bebelusii sunt extrem de diferiti, eu personal sunt inconjurata si de bebei care au mers la 10 luni, si care au mers la 1 an si 4 luni, ambii perfect sanato?i. Toate la timpul lor. A, si daca imi aduc bine aminte parca a mea pe la 9-10 luni a inceput sa se tarasca. In fund se pune singurica? |
|
| Anitta76 wrote: Pai da, sunt bebelusi care chiar nu merg in 4 labe. Asta este ritmul ei, dar ca sa fii mai linistita poti intreba sau chema un kinetoterapeut sa o vada, desi sunt multi care ar spune ca are nevoie de stimulare chiar daca nu este asa pt ca se plateste f bine aceasta meserie...ai grija si la acest aspect, eventual poti merge mai degraba la un neurolog, pt ca si noi am fost, chiar daca a avut un ritm mai lent dar era ok, ne-a trimis kinetoterapeutul sa facem o vizita si acolo, a spus ca pe toti ii trimite, asta e protocolul lui. Si eu m-am speriat prima data, pt ca, numai cuvantul in sine mi se parea horror dar a fost totul super ok. Oricum, bebelusii sunt extrem de diferiti, eu personal sunt inconjurata si de bebei care au mers la 10 luni, si care au mers la 1 an si 4 luni, ambii perfect sanato?i. Toate la timpul lor. A, si daca imi aduc bine aminte parca a mea pe la 9-10 luni a inceput sa se tarasca. In fund se pune singurica?
Multumesc tare mult de sfaturi. Incearca, se ridica un pic, dar inca nu reuseste singura. |
|
| AndreV wrote:
Multumesc tare mult de sfaturi. Incearca, se ridica un pic, dar inca nu reuseste singura.
Cu drag! Asteptam vesti! |
|
| Buna mamici,la cat timp sau schimbat ochisori de lapte la bebelu?i vo?tri? |
|
|