Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AndreV
Scris: Tuesday, January 12, 2021 10:17 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
alina89 wrote:

si eu am schimbat la primul bebe 10-12 scutece pe zi in primele 3 luni cum plangea putin ziceam ca gata pipi il deranjeaza si hop al scutec Lol

Si eu ma recunosc in descriere. hohot Lol
Adina Mariana
Scris: Wednesday, January 13, 2021 12:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Alle.p wrote:

Le-am incercat dar nu au facut fataCrazy mult mai eficiente au fost chiloteii de la lidl nr5, fiind mai grosi. Dar de 2-3 saptamani nici astea nu mai fac fata, asa ca voi tfece la nr6, poate am noroc cu ele.
Uau,inca nu am auzit pe nimeni sa iasa pipi afara din astea de la elite.Eu altele decat astea noaptea nu am incercat si ziua tot elite soft dar nu chilotel si nu am probleme.Cu astea ne impacam noi.Cel mai bine incearca nr.6 si poate ca ala o sa fie mai ok pt.voi.Nici eu nu l-am trezit niciodata sa ii schimb pampersu noaptea nici cand era nou nascut.Are un somn sensibil si cred ca ar fi spectacol pana ar adormi inapoi.Ma bucur ca nu ii iese pipi afara si putem dormi linistiti.
Mihaelaalin
Scris: Wednesday, January 13, 2021 12:46 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
AndreV wrote:

Mihaela nu te stresa. Asa a fost si fetita mea. Mami disperata, am stresat toti cunoscutii cu kk fetei si m-am dus la pediatra. Intrebarea ei a fost..Cum arata? Daca nu arata ca niste bobite tari, nu e constipata, pur si simplu nu stie sa faca si s-o las in pace. Eu stresata, doamna doctor, dar plange...Lasati-o sa planga. Trebuie sa se invete. Nu are cum altfel. Mi-a dat Colostrum praf, (probabil pt psihicul meu), ca bebe e hranit cu lapte praf si s-o ajute....Si ciudat e ca, cum am venit eu acasa, probabil m-am mai relaxat, s-a relaxat si ea si s-a prins fata de smecherie.

Nici nu sm observat daca face si bobi?e,daca ar face cateva mici bobi?e e constipat?si de la ce ar putea fi?
GeorgianaB
Scris: Wednesday, January 13, 2021 2:10 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
Adina Mariana wrote:
Uau,inca nu am auzit pe nimeni sa iasa pipi afara din astea de la elite.Eu altele decat astea noaptea nu am incercat si ziua tot elite soft dar nu chilotel si nu am probleme.Cu astea ne impacam noi.Cel mai bine incearca nr.6 si poate ca ala o sa fie mai ok pt.voi.Nici eu nu l-am trezit niciodata sa ii schimb pampersu noaptea nici cand era nou nascut.Are un somn sensibil si cred ca ar fi spectacol pana ar adormi inapoi.Ma bucur ca nu ii iese pipi afara si putem dormi linistiti.

Lui Luca nu ii iese pipi cu scutecele de noapte dar lui Radu da, s-a trezit in doua nopti consecutive ud fleasca asa ca am renuntat. El are acum 8kg si ceva, in timpul zilei folosesc elite soft nr.4 iar noaptea ii pun nr.5 ca sa faca fata, nu face caca noaptea asa ca nu ma adventures sa îl schimb :D
AndreV
Scris: Wednesday, January 13, 2021 9:05 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Mihaelaalin wrote:

Nici nu sm observat daca face si bobi?e,daca ar face cateva mici bobi?e e constipat?si de la ce ar putea fi?

Sigur nu-ti face. Trebuie sa fie tare, uscat, deshidratat. Abia acum am inteles si eu la ce se referea, ca acum nu bea apa destula si e comstipata clar.
fluturash26
Scris: Wednesday, January 13, 2021 9:31 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Adina Mariana wrote:

Si eu fac parte din categoria care schimba de moment doar un pampers pe noapte pe la ora 2 cam asa pentru ca ori se uda si trebuie schimbat de tot ori stiu ca se va uda si evit asta cat pot ca imi e mai usor la pampers sa schimb decat si de haine. Tot elite soft folosesc, am incercat si pampers. Faza e ca al meu mananca ft mult noaptea de cand e el. La inceput schimbam 3 pampersi pe noapte din acelasi motiv.
La fata nu am schimbat asa decat prima luna ca nu stiam dar la el vad ca e necesar inca. Am incercat si eu o marime mai mare dar tot la fel e problema. Deci exista cazuri izolatehohot Hilar Lol
Sincer am noroc ca imi adoarme rapid inapoi cand il pun la san. Dar se trezeste des, vad toate orele pe ceas aproape. Is obosita dar mi-am intrat in ritm, m-am obisnuit de acum. El neavand suzeta fata de fata is unele chestii noi pe care le experimentez, cu somnul cu iesitul etc..dar e ok ne adaptam.
E un baietel tare cuminte nici nu m-as fi gandit ca o sa fie asa. Momentan, nu stiu ce va urma dar acum e tare placut cu el. Imi cam rupe mainile ca are deja 9 kg si inca mai cresteLol
Dimineata la 6 e in picioare ca face galagie Carla cand pleaca la cresa, dar peste zi recupereaza numai daca stau langa el. Daca nu stau langa el doarme 30 min si gata.Crazy
Mihaelaalin
Scris: Wednesday, January 13, 2021 10:30 AM
Nivel

AndreV wrote:

Sigur nu-ti face. Trebuie sa fie tare, uscat, deshidratat. Abia acum am inteles si eu la ce se referea, ca acum nu bea apa destula si e comstipata clar.

Ii dau si putina apa o lingruta
simmo
Scris: Wednesday, January 13, 2021 12:32 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Mihaelaalin wrote:

Ii dau si putina apa o lingruta

Buna,
Daca alaptezi, bobitele mici ce le vezi este de la laptele matern. Copilasii alaptati fac si la 10 zile caca. Cel hraniti cu lapte praf, ideal ar fi sa nu depaseasca 3 zile. Se va acomoda si o sa invete sa faca. Mai tarziu o sa il vezi ca se va screme din picioare ras
Prin bobite, eu inteleg gen cum face o capra...dar nu cred ca este cazul. Daca ti se pare ciudat scaunul lui, eu mai faceam poze si aratam la pediatru.
Colicii pentru mine au fost o perioada foarte frustranta; greu i-a trecut, iar o perioada buna am dormit cu el pe burta/pieptul meu, asa ca te inteleg.

Referitor la apa, eu as evita sa ii dau la o varsta asa mica (posibil sa fi primit recomandare de la medic, ca stiu ca unii mai dau astfel de sfat), iar bebe prin laptele matern sau praf se hidrateaza suficient. Daca alaptezi (nesiind cat lapte bea bebe), te orientezi dupa scutec: in 24h trebuie sa ai un pempers plin (dar am citit ca il schimbi de mai multe ori/zi, deci nu este cazul).
simmo
Scris: Wednesday, January 13, 2021 12:36 PM
Nivel

Din categoria cu schimbat pampers: habar nu aveam ca dunga de pe scutec iti poate arata ca a facut pipi sau nu. Lol La inceput verificam des si eram gen, ca nu imi dau seama daca a facut. Pe urma a citit sotul pe net si m-am dezmeticit si eu.

Pentru noi huggies pants de noapte a functionat minunat (stiu ca tot o mamica a spus dd ei pe aici si i-am incercat).
Mihaelaalin
Scris: Wednesday, January 13, 2021 5:32 PM
Nivel

[quote=simmo]

Buna,
Daca alaptezi, bobitele mici ce le vezi este de la laptele matern. Copilasii alaptati fac si la 10 zile caca. Cel hraniti cu lapte praf, ideal ar fi sa nu depaseasca 3 zile. Se va acomoda si o sa invete sa faca. Mai tarziu o sa il vezi ca se va screme din picioare ras
Prin bobite, eu inteleg gen cum face o capra...dar nu cred ca este cazul. Daca ti se pare ciudat scaunul lui, eu mai faceam poze si aratam la pediatru.
Colicii pentru mine au fost o perioada foarte frustranta; greu i-a trecut, iar o perioada buna am dormit cu el pe burta/pieptul meu, asa ca te inteleg.

Referitor la apa, eu as evita sa ii dau la o varsta asa mica (posibil sa fi primit recomandare de la medic, ca stiu ca unii mai dau astfel de sfat), iar bebe prin laptele matern sau praf se hidrateaza suficient. Daca alaptezi (nesiind cat lapte bea bebe), te orientezi dupa scutec: in 24h trebuie sa ai un pempers plin (dar am citit ca il schimbi de mai multe ori/zi, deci nu este cazul). [/quote

Face pe fiecare zi si de mai multe ori si pisu acum face mai mult ca inainte apa nu iam dat decat de doua ori ca nu prea vrea,la inceput in schimbam de mai multe ori nici nu apucam sa il schimb bine ca facea caca acum de vreo trei zile nu il mai schimb ca la inceput.apa si ceaiul nu iam dat la recomandarea medicului ci de gura lu soacra mea ca trebuie sa bea si apa si ceai?????Eu ori cum evit sa ii dau ca am citit si la voi si pe net ca nu e bine pana la 6 luni sa ii dau apa sau ceai
Mihaelaalin
Scris: Wednesday, January 13, 2021 5:33 PM
Nivel

[quote=simmo]

Buna,

Referitor la apa, eu as evita sa ii dau la o varsta asa mica (posibil sa fi primit recomandare de la medic, ca stiu ca unii mai dau astfel de sfat), iar bebe prin laptele matern sau praf se hidrateaza suficient. Daca alaptezi (nesiind cat lapte bea bebe), te orientezi dupa scutec: in 24h trebuie sa ai un pempers plin (dar am citit ca il schimbi de mai multe ori/zi, deci nu este cazul). [/quote

Face pe fiecare zi si de mai multe ori si pisu acum face mai mult ca inainte apa nu iam dat decat de doua ori ca nu prea vrea,la inceput in schimbam de mai multe ori nici nu apucam sa il schimb bine ca facea caca acum de vreo trei zile nu il mai schimb ca la inceput.apa si ceaiul nu iam dat la recomandarea medicului ci de gura lu soacra mea ca trebuie sa bea si apa si ceai?????Eu ori cum evit sa ii dau ca am citit si la voi si pe net ca nu e bine pana la 6 luni sa ii dau apa sau ceai.il pun si eu pe burta mea dar nu adorm cu el pe burta ca imi e frica sa nu il scap
simmo
Scris: Wednesday, January 13, 2021 9:49 PM
Nivel

[/quote] de gura lu soacra mea ca trebuie sa bea si apa si ceai?????Eu ori cum evit sa ii dau ca am citit si la voi si pe net ca nu e bine pana la 6 luni sa ii dau apa sau ceai.il pun si eu pe burta mea dar nu adorm cu el pe burta ca imi e frica sa nu il scap [/quote]

Poti sa ii spui politicos ca preferi si un sfat a doctorului inainte de a ii da bebelusului si altceva in afara de lapte. Cam greu cu bunicii care au crescut copiii intr-un fel, iar la noi vad altfel. Pot fi foarte insistenti.
Ceai se dadea acum zeci de ani deoarece nu existau probiotice sau picaturi pentru colici, dar stiintific s-a demonstrat ca ceaiul nu face decat sa umfle burta; nu il ajuta cu nimic pe bebe, nici de foame nu ii tine, nici nimic. Eu prima oara am dat la al meu la 1a1l ca sa scap de biberonul de noapte (dar am dat doar cateva nopti; a renuntat destul de repede atunci la laptele de noapte, dar si avea 3 mese solide/zi + gustarele, deci nu mai avea nevoie de biberonul de noapte).
Apa se da cand incepi diversificarea; pana atunci laptele ii tine si de hidratare.

Si mie mi-a fost frica sa nu il scap daca il tin pe burta; imi puneam perne stanga-dreapta si stateam eu mai drept. Oricum, a fost greu cu colicii, dar pe la varsta de 3 luni se termina si aceasta etapa. Rabdare si putere iti urez, iar bebe sa creasca voios.
Mihaelaalin
Scris: Wednesday, January 13, 2021 10:29 PM
Nivel

simmo wrote:
de gura lu soacra mea ca trebuie sa bea si apa si ceai?????Eu ori cum evit sa ii dau ca am citit si la voi si pe net ca nu e bine pana la 6 luni sa ii dau apa sau ceai.il pun si eu pe burta mea dar nu adorm cu el pe burta ca imi e frica sa nu il scap [/quote]

Poti sa ii spui politicos ca preferi si un sfat a doctorului inainte de a ii da bebelusului si altceva in afara de lapte. Cam greu cu bunicii care au crescut copiii intr-un fel, iar la noi vad altfel. Pot fi foarte insistenti.
Ceai se dadea acum zeci de ani deoarece nu existau probiotice sau picaturi pentru colici, dar stiintific s-a demonstrat ca ceaiul nu face decat sa umfle burta; nu il ajuta cu nimic pe bebe, nici de foame nu ii tine, nici nimic. Eu prima oara am dat la al meu la 1a1l ca sa scap de biberonul de noapte (dar am dat doar cateva nopti; a renuntat destul de repede atunci la laptele de noapte, dar si avea 3 mese solide/zi + gustarele, deci nu mai avea nevoie de biberonul de noapte).
Apa se da cand incepi diversificarea; pana atunci laptele ii tine si de hidratare.

Si mie mi-a fost frica sa nu il scap daca il tin pe burta; imi puneam perne stanga-dreapta si stateam eu mai drept. Oricum, a fost greu cu colicii, dar pe la varsta de 3 luni se termina si aceasta etapa. Rabdare si putere iti urez, iar bebe sa creasca voios. [/quote]

Se supra daca zic asa si zice ca nici doctori asta nu stie ca ce pana la 6 luni sa stea copilu fara sa bea apa si ceai ca aa se înva?a si cu suzeta imi face la fel
alina89
Scris: Wednesday, January 13, 2021 11:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Mihaelaalin, nu trebuie sa faci ce zice soacra si ce zic doctorii, de preferat cei cu cunostintele la zi, nu care i-au tratat pe parintii nostrii si nu au mai deschis un studiu de atunci Crazy Si a mea voia sa il indoape inclusiv cu tort dipolomat la 4 luni Lumanari
Alle.p
Scris: Thursday, January 14, 2021 8:22 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Mihaela, deciziile privind cresterea copilului tau le iei tu si sotul, nu soacra. Oricat s-ar supara, ii va trece. Trebuie sa ii spui, caci azi este despre o lingurita de apa, iar peste 3 luni v-a fi despre o sarma, sau cum zice Alina, despre o bucata de tort.
Si a mea i-ar fi dat de toate de la 3 luni. Mi-e nu mi-a spus niciodata nimic, caci stie ca nu bag de seama, dar am vazut asta cu nepo?ii. (Faceam clatite cu ciocolata acum 4 ani, nepotelul de 3 luni la mine in brate. Isi baga degetul in crema de ciocolata si sa ii dea la bebeCrazy noroc ca am fost pe faza. Sau la 6 luni voia sa ii dea spuma de capsuni, facuta cu o gramada de zahar si albus crud). Deci daca lasi dupa ei, se ajunge in cateva luni sa le dai lucruri chiar periculoase.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.