Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Mihaela,la noi a functionat combinatia dd simeticona si probiotic. Poti sa ii dai pe langa espumisan si un probiotic. Sau kebene baby le are deja pe amândoua. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Si mie mi-a placut mult "tatal celuilalt copil ".
Multumesc pentru raspunsurile legate de nume, mi-ati luat o piatra de pe inima Ma simteam vinovata ca nu i-am ales inca un nume, simteam ca si cum nu imi pasa suficient incat sa facem un efort sa ne punem de acord Desi la prima sarcina nu am stiut ce va fi pana in momentul nasterii, nu am ales pana acum nici un nume de fata . Eram in travaliu, in spital, cand i-am ales numele lui Alex, prin sms. Daca rra fata...nu aveam un nume in momentul nasterii La Patrick i-am ales numele imediat ce am aflat ca e baietel. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mihaela la fiecare copil se potriveste altceva.Trebuie sa le cam incerci pe toate.La noi cel mai bine a functionat protectisul.Ii dadeam espumisan+protectis si parca ii lua cineva durerea cu mana.Faceam si bicicleta mult,masaj cu mana pe burtica,ii tineam apa calda noaptea pe burtica si mult tinut in brate la pieptul meu piele pe piele sa ma simta.Cam asta a fost.
Laura nu ai mai scris demult.La multi ani fetei tale de ziua numelui.Sa fie sanatoasa,sa va bucurati de ea in continuare.Imi pare rau ca situatia cu logodnicul(sau ce ti-o fi dupa atata timp)nu merge mai bine dar tot odata nu pot sa inteleg de ce te complaci in situatie si inca esti cu el.Din pacate noi nu te putem ajuta cu nimic si eu una personal demult plecam de langa el mai ales ca nu esti casatorita cu el dar tu sti ce viata vrei pt.tine si fata ta.Ce traiesti tu e un chin si e pacat ca stai acolo unde nu iti este bine.Sanatate iti doresc si numai bine!
|
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Mihaelaalin wrote:Buna dimineata mamici,voi pt bebei ce folosi?i-l pt colici?eu ii dau espumisan pana ieri il dadeam odata pe zi ca nu stiam ca se da de trei ori cate 5picaturi,ieri iam dat de trei ori dar tot lam vazut pe bebe ca se strânge cu picioru?ele spre burtica si se chinuie sa dea b... si cam odata pe seara se si trezeste din somn profund ?ipând si nu stiu de ce o fi de la colici o visa el ceva urat.chear nu stiu imi e si mila cand il vad cum se chinuie
La noi nu si-a facut efectul espumisanul si cea mai buna varianta a fost bonnisan+protectis. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Laura scumpo, chiar m-am intrebat deseori ce mai faceti voi. Imi pare rau sa aud toate astea, speram ca el sa se fi calmat un pic si sa fi inceput sa se implice, dar vad ca toti sunt la fel.
Femei care le fac pe toate singure si perfect? Despre ce vorbim? Vreau si eu sa vad una Eu fiind mama singura, da, le fac pe toate, dar pe rand. Si mereu zici ca a trecut o tornada prin living, bucataria in general e intr-un haos complet, asta pentru ca am si serviciu si copil, asa ca ne organizam cum putem in timpul saptamanii si mai recuperam in weekend.
Faptul ca nu-l intereseaza de sanatatea ta mi se pare revoltator, pentru ca am fost si eu acolo. Am fost cu fetita dupa mine sa-mi repar un dinte stricat din timpul sarcinii si mi-a aruncat in scarba "dar ce grija ai tu de tine!" Eu una, asa ceva nu vreau sa mai aud vreodata. Si nu e singura data, cand ma simteam rau ma trata ca si cum m-as preface
Iti spun acum din perspectiva unei femei care, dupa cum stii, a trait o asemenea relatie: Nici la voi nu se va schimba nimic in bine, dimpotriva, va fi tot mai rau. E o relatie toxica iar pe tine te depersonalizeaza si copila va avea de suferit alaturi de tine. Daca "stai pentru copil" in aceasta relatie, atunci opreste-te, respira, fa-ti un plan si pleaca. Copilul nu trebuie sa traiasca intr-un mediu nesanatos si unde vede zi de zi cum tatal ii jigneste mama.
Sper sa gasesti puterea sa faci ce e mai bine pentru amandoua. Nu sunt pro divorturi, dar voi o taraganati asa de ani intregi si dragoste cu forta nu se prea poate.
Am fost si eu asa (noroc ca maica-sa imi tinea partea ca altfel cred ca o luam razna) si mi-au fost necesari aproape 2 ani sa inteleg prin ce am trecut si sa fiu 1000% convinsa ca a fost cea mai buna decizie sa divortez. In plus, merg la psiholog din octombrie si inca am multe chestii despre care nu am reusit sa vorbesc, pentru ca sunt al naibii de dureroase. Dar macar acum si eu si copilul suntem fericite, il vede pe taica-su si se bucura de el cand vine pe la ea la programul de vizita (acum negociem, nu i-o las strict cat scrie in program ci cat poate el sa stea prin zona). El se implica mult mai mult decat atunci cand traiam in aceeasi casa, in sensul ca alea 3-4 zile le petrece 100% cu ea, iar eu nu mai aud critici, ma simt puternica si fetita ma iubeste chiar daca casa e vraiste si vasele morman in chiuveta. Din prima clipa cand am plecat, am simtit ca ma descurc mult mai bine singura.
Curaj! Te imbratisez! |
|
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| GeorgianaB wrote:
Cum spunea si Alle trebuie sa renunti la asteptari de la toti din jurul tau, ca este sot, copil, mama etc Tu faci cat poti pentru ai tai si nu iti seta sa fii perfecta, multe asra facem chiar daca nu recunoastem, vrem sa fie casa luna, mancare calda pe masa, copilul spalat, mancat, stimulat cu activitati care mai de care, noi ca femei sa fim tipla...Nu se poate sa le bifam mereu pe toate si este ok, normal. Daca as fi in locul tau cu soacra m-as purta civilizat dar as evita-o pe cat posibil, mi se pare foarte necivilizat si mai ales urat din partea unei femei care este si bunica sa faca asemenea comentarii, din pacate multe uita ca au avut copii si mai ales ca nici ele nu mai stiu cum si-au crescut copiii. Cu sotul trebuie sa comunici mult pana va lamuriti problemelesi asteptarile. Cu timpul si cu multa rabdare se rezolva toate, iti spun din experienta pentru ca si noi am auzit comentarii in familie, dar eu imi permit sa le inchid repede gura intr-un mod diplomat, chiar nu mai am retineri, acum ceva timp i-am adus aminte tatalui meu cum m-au crescut ei in primii ani de viata cand de fapt stateam cu bunicii, strabunica, unchi etc ei fiind detasati in Moldova cu serviciul, de atunci a lasat-o moale si chiar ne trimite pachete, imi trimite legume congelate gata taiate pt mancare, lesin de ras. Noi nu cerem nimic ca sa nu ne auzim vorbe dar daca ne ofera este treaba lor. Soacra a venit cat eram in spital cand am nascut si a mai stat doua zile dupa ce am ajuns acasa. Luca nu voia sa manance de la ea cu toate ca a mamcat de la bona, prieteni etc si ea a zis “mami, nu ii place ce ai facut tu de mancare”, apoi vazand ca de la mine mananca a zis ca ce sa imi faca daca l-am obisnuit numai cu mine :))) cu toate ca el este un copil care sta si este obisnuit cu lume. Apoi a rugat-o sotul sa ne faca ceva de mancare si in timp ce gatea mi-a zis ca ea este satula de facut mancare :)))) deci cand zice al meu sa cerem ceva de la ai lui mai bine nu, mai bine mor de foame :D
Off, oare asa o sa ajungem si noi? sper ca nu... Exact asa, încerc sa fac totul cât se poate de bine si cand nu reusesc sunt dezamagita. Înca astept sa doarma pitica noaptea, ca se trezeste tot din 2 în 2 ore, în serile bune,ca sunt si la limita cu oboseala, probabil de aceea sunt si mega irascibila. |
|
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| laura513 wrote:Andra, macar tu-ai ales inainte sa nasti... eu in ziua externarii am trimis inapoi asistenta care a venit sa completeze fisele cu numele bebeilor pentru inregistrarea lor la primarie. Am rugat-o sa revina in juma' de ora, timp in care am facut schimb intens de mesaje cu taica-su. Nu îi placea versiunea mea, asa ca i-am cerut o lista cu nume care ii plac lui si l-am ales pe cel care mi-a placut si mie. Dar cu peripetii deci se poate mai rau |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Va multumesc mult am sa incerc mai multe variante,am facut si eu bicicleta cu el.dar am mai citit ca e bine sa beau eu ceaiul de coloici si il ajusta pe el de asta ce ?ti?i ce ceai sa incerc |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Nicole2018/Laura513, cum este cand revii la birou dupa ccc ? Intreb ca si eu voi relua curand. Nu prea stiu la ce sa ma astept dpdv al oboselii avand in vedere ca se mai trezeste noaptea.
Alina, da, revin mai devreme; tatal isi ia si luna. Cu bona e ok; se joaca cu el, incearca sa il invete diverse, canta, citeste. La cresa/gradinita o sa-l dam mai incolo. Sa vedem prin toamna ce va mai fi.
Wow, ce experiente cu bunicii/socrii/partenerii (Laura). Pot sa va spun ca la prima sarcina, socrul nici nu a vrut sa auda de copil (sau poate ca era ideea copilul fiind legat de mama/mine), iar eu nu am mai avut aveam voie sa vin in vizita la dansul acasa muuulllt timp. Deci, multe luni/ani eu nu am mai trecut la parintii sotului. La a doua sarcina, nu stiu daca au mai fost comentarii, dar cand am nascut sotul nu a mai vrut sa plece singur in vizita, iar doar el cu copilul de cateva luni nu avea cum sa mearga. Deci, cred ca fortat oarecum de circumstante, a trebuit sa ma accepte iar. Nu port rautate, nici ranchiura, cat timp suntem in vizita, am doar respectul care il acordam si inainte; am lasat sa ii dea covrig, mar cu biscuite, suc facut la aparat, dar asta pentru ca stiu ca nu ii place copilului. De fiecarei data am zis ca pot incerca, dar spuneam ca refuza x-aliment. Iar problema socrului fata de mine a fost de la o discutie absolut copilareasca in care am zis ca parintii mei niciodata nu mi-au zis ca ce fac cu banii; s-a cam aprins atunci discutia ca a intervenit si sotul si cred ca asta a deranjat mai mult ca sotul imi lua apararea. De la 25 ani am stat singura, aveam un salariu mic/de inceput, imi ajungeau de la o luna la alta; mi s-a parut absolut ciudat ca la 30+ sa dau socoteala cat am dat pe n-lucru luat in casa, ca ceapa e mai scumpa in bucuresti in piata/magazin vs ce erau in alte zone; doar nu stabat acum 20 km in plus ca e morcovul cu 50 bani mai ieftin
In trecut, am mai auzit 'pe sub mustata' ca sotul ma intretine (avea un salariu mai mare ca al meu), iar eu abia ce cheltuiam pe un epilat lunar , restul necesarul prin casa si utilitati.
Singurul lucru de care m-am plans eu mai mereu a fost oboseala, nedormitul noaptea, dar doar la sot, parintii mei. Sigur au auzit si socrii de la sot si mai primeste replici, 'dar ce sunteti asa obositi'.....dar iar cred ca unii mai uita ca la abia 3 luni pe sot l-au lasat la bunici (la 10 ani l-au luat la ei din nou ca la tara nu exista clasa a 5-a); bunica la tara imi spunea ca il lasa pe sot singur in casa si dansa isi vedea de treburile gospodaresti (deci cred ca putea sa planga si o ora si nu il auzea nimeni; asta ca tot imi zic mie ca 'inca se mai trezeste copilul noaptea, ca are 1 an+' sau 'dar mai lasati-l sa si planga').
Alina , sotul tau si fratele dansului par chiar usor traumatizati de copilarie (asa imi da impresia din ce mai scrii). Iar soacra ta parca este pe alocuri versiunea masculina din viata mea. . O alta problema ce am mai auzit la parintii sotului ideea de a fi stangaci. Am inteles ca primea palme peste mana daca scria sau manca cu stanga. I-am zis so?ului, inclusiv bonei sa il lase cu stanga daca asa vrea el (a observat ca mananca cu stanga uneori si la desenat tot stanga o ia uneori). Iar cand suntem in vizita parca A. O face intentionat cand mananca si iar aud 'dar de ce mananci tu cu stanga'
Andra, cand te ajunge oboseala nu te mai poti controla la fel ca inainte. La noi a functionat o idee a sotului, cearta de dinainte de impacare. Ne spuneam ce ne supara, tipam, iar a doua zi era impacarea . Primele dati aajungeam sa ne certam din orice, acum de o pperioada ne-am linistit (posibil ca nici nu mai avem ce sa ne reprosam). Oricum, eu daca tip imi cer iertare ulterior si spun ca sunt cea mai groaznica sotie din lume
Mihaela, la noi a functionat espumisan + colief. Trebuie sa incerci mai multe pana cand vezi ce se potriveste. Ideal sa nu schimbi de la o zi la alta si sa astepti cateva zile sa isi faca efectul. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Anitta, eu i-am mai dat salau, crap, dorada ca si peste. Idei de mancare (nu neaparat cina), am mai facut: snitel de vita la cuptor (am primit o tava delimano de Craciun si imi place maxim ca nu se lipeste, MBS, taietei cu lapte, clatite cu lapte, briose cu brocoli, supa de galusti, paste cu ciuperci, fulgi de ovaz cu lapte + un fruct (eu i-am dat si la cina fulgi de ovaz). |
|
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Mihaelaalin wrote:Buna dimineata mamici,voi pt bebei ce folosi?i-l pt colici?eu ii dau espumisan pana ieri il dadeam odata pe zi ca nu stiam ca se da de trei ori cate 5picaturi,ieri iam dat de trei ori dar tot lam vazut pe bebe ca se strânge cu picioru?ele spre burtica si se chinuie sa dea b... si cam odata pe seara se si trezeste din somn profund ?ipând si nu stiu de ce o fi de la colici o visa el ceva urat.chear nu stiu imi e si mila cand il vad cum se chinuie
La noi a functionat Colief pus in laptic(bebe hranit cu lp) si Sab Simplex. E tot simeticona, ca si Espumisan, dar bubulina s-a inteles foarte bine cu ea. De la Espumisan urla, de parca ii intensifica durerile. |
|
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Laura, eu nu sunt pro divort, dar ce povestesti tu e sf. Nu te supara pe mine, dar barbatul acela nu merita sa te chinui cu el. Poate sunt dura, dar....Cum adica tu nu contezi? Mi-a crescut tensiunea numai cand am citit, d-apoi sa traiesc cu asa un specimen in casa.... Lasa-l si du-te cat vezi cu ochii. Sigur iti va fi mai bine. Iti gasesti o chirie si de lucru, dai fata la cresa sau gasesti o bona/bunicuta sa aiba grija de ea si o sa fii linistita. O sa iti fie greu, dar o sa te descurci. Esti puternica si meriti mai mult. Gandeste-te ca, copii invata din ce vad. Fetita ta o sa invete ca asa e normal, ca asa trebuie sa se comporte un sot. Si nu e normal asa!!! |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| simmo wrote:Anitta, eu i-am mai dat salau, crap, dorada ca si peste. Idei de mancare (nu neaparat cina), am mai facut: snitel de vita la cuptor (am primit o tava delimano de Craciun si imi place maxim ca nu se lipeste, MBS, taietei cu lapte, clatite cu lapte, briose cu brocoli, supa de galusti, paste cu ciuperci, fulgi de ovaz cu lapte + un fruct (eu i-am dat si la cina fulgi de ovaz). Merci! |
|
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Anitta76 wrote:Merci!
Buna fetele. Nu stiu ce s a intamplat dar Azi noapte, aveam putin timp de calculator, ca ?i acuma printre altele ( a adormit ?efa..... N a vrut sa doarma deloc în dupa masa aceasta....) Chiar vroiam sa va scriu dar pe calc ...nu ma lasa...imi arata ca doar eu mai sunt la subiectul acesta si nu reusesc sa gasesc pagina noua, forumul nou tip clubul mamicilor încapatoare-14 ,ar trebui sa fie DAR nu mai vad nici un subiect .... Ma poste ajuta cineva ,va rog? Multumesc Whatsapp 0754925596 Fb LAURA Darnu
|
|
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Adina Mariana wrote:Mihaela
Laura nu ai mai scris demult.La multi ani fetei tale de ziua numelui.Sa fie sanatoasa,sa va bucurati de ea in continuare.Imi pare rau ca situatia cu logodnicul(sau ce ti-o fi dupa atata timp)nu merge mai bine dar tot odata nu pot sa inteleg de ce te complaci in situatie si inca esti cu el.Din pacate noi nu te putem ajuta cu nimic si eu una personal demult plecam de langa el mai ales ca nu esti casatorita cu el dar tu sti ce viata vrei pt.tine si fata ta.Ce traiesti tu e un chin si e pacat ca stai acolo unde nu iti este bine.Sanatate iti doresc si numai bine!
Buna iubita, n am mai scris demult pt ca îs aproape 2 ani ( imediat face minunea mea 2 ani?ori) de când nu mai am timp pt mine personal...din pacate. E DOAR tatal feti?ei mele, atâta, înca intr o seara, când ne certam , i am spus ca mi pare rau ca am ramas gravida cu el si ca am ales sa ramân lânga el.... imi cer scuze daca am mai zis o înca odata Momentan ,chiar nu am nici o solu?ie, ma tot gândesc la variante pt ca mai demult, intr o seara, a ajuns acasa BEAT ?i cum se juca cu fata , în camera lui ,fostul dormitor "Al nostru" , era pe jos , spunând ca o sa ma omoare intr o zi ..... eu il intreb cu ce ocazie? El... mai si întrebi? Eu ... Da, normal ca întreb El.... uite a?a, daca o sa încerci VREODATA sa mi iei fata ....
Mda , ai dreptate, nu s maritata cu el dar sunt legata de el mult mai mult, prin simplul fapt ca am trecut fata pe numele lui Asta e in stare , daca plec cu fata , sa vina, sa ma gaseasca, ma bate / ma omoara, si mi ia fata Legal .... are toate avantajele în favoarea lui : lucreaza, adica, mai are o luna de faza aia , cu cre?terea copilului ( lasând deoparte, ca El tot timpul a lucrat si pe langa asta , ciubucuri , cum ii spun eu ) , are casa , condi?ii, ma?ina (masina mea , care eu am platit o 4 ani de zile în Italia, si ca proasta, am trecut o pe numele lui, ca eu mai aveam ceva de achitat în Italia ?i....Mna asta este din pacate.... E un proverb, ce ?i faci cu mâna ta Se cheama LUCRU MANUAL ) Nu m a? fi gândit vreodata ca omul ala pa?nic, se va transforma în dracu pe pamânt Jur Pupici la to?i bebeii si multa rabdare noua mamicilor. Nu mai pot Dar mai pot PU?IN A?a era vorba cuiva, nu am retinut numele, scuze . |
|
|