Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| simmo wrote:Adina, am zis sa dau 'startul' la ce am mai facut perioada aceasta referitor la copil, ca poate vor mai fi mamici ce nu au mai scris de mult si ne mai povestesc de copii sau diverse lucruri in general. Eu nu am mai scris o perioada deoarece am vrut sa-mi pun ordine in ganduri mai ales ca nu eram sigura ce as vrea sa fac astfel incat sa fie ok pentru mine si familie (mai ales ca in contextul actual cu pandemia bona, cresa, intrarea in colectivitate sunt subiecte sensibile). Pe urma am tot cautat variante de patut pentru el, sa eliberam camera sa facem loc (pot sa zic ca si olx-ul m-a tinut ocupata o perioada  ). Anitta, eu de pe la 11,5 luni i-am pus sare in mancare (supa, ciorba; la felul 2 de regula nu pun sare , dar asa m-am obisnuit eu, insa ciorba am impresia ca este fara gust daca nu pun si o jumatate de lingurita). Mai are exceptii cand suntem in vizita la bunici (in Ploiesti), dar asa s-au obisnuit ei; bunicii de aici oricum gatesc fara sare de cele mai multe ori. Am vazut poze cu voi de revelion; foarte frumos ca ati putut face iesire. La noi tot ce ne-am fi dorit , ne-am dat seama prin toamna ca nu se va mai concretiza, din cauza situatiei medicale a mamei. Toate s-au schimbat in planuri, inclusiv ca ar fi trebuit bunicii de aici sa stea cu copilul. Acum prioritatea este sa-si revina la o oarecare normalitate. Noi speram ca dupa ce revin la birou, sa ne descurcam cu bona. Iti multumesc. Si eu am inceput sa pun putina sare mai ales cand nu are chiar niciun gust si am observat ca mananca mai bine daca ii fierb legumele decat daca le fac la abur. In legatura cu revelionul, l-am facut acasa, dar am fost plecati inainte de revelion pe la munte, simteam nevoia de o iesire fara bebe, si mai ales ca sotul este mereu primul la astfel de iesiri, am profitat, am noroc ca am finii cu bebe , putin mai mare ce.i drept si la fel, isi doresc si ei cateodata iesire fara copil, si bineinteles norocul bunicilor, adica ai socrilor in cazul nostru, soacra mea ar sta non stop cu fata, o iubeste extrem de mult si ii gateste tot felul, adaptat pt ea, si niciodata nu i-am zis ca a gresit cu ceva chiar daca i-a dat albusul de la 7 luni, desi eu ii ofeream doar galbenusul. Dar nu m-am suparat niciodata, sotul i-a atras aten?ia si m-am sim?it prost pt ca nici eu nu i-am specificat, i-am zis doar ca e ziua de ou si atat. Ii multumesc lui Dumnezeu ca este sanatoasa si are grija de ea si pot incepe munca oricand datorita ei. Cred ca este greu si cu bona, pe langa costuri mai sunt si grijile, dar cu siguran?a va fi bine, asta este situatia. Te pup |
|
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Cand citesc ca nu stau prichindeii pe olita, ma bucur ca l-am pus pe al meu devreme desi tot citeam ca nu ar fi ok, tot felul de pareri pro ci contra, am ales sa il pun pe olita de la 8.5 luni. M-am gandit ca in perioada in care inca nu se poate ridica singurel, e mai cooperant si in cazul nostru asa a fost. Nu l-am obligat niciodata, chiar a avut recent cam o luna in care nu a mai vrut deloc sa stea(dupa prima zi in care a stat cu bunicii, fara noi- nu stiu daca e coincidenta), dar acum face iar 90% din scaune la olita. Pt pipi il pun doar inainte de somn si doresc sa il dezvat de scutec in vara. Vedem ce iese atunci
Aveti oare idei de ceva activitati pe care le putem face in pat, sau eu intinsa pe podea? Citim, ne mai jucam cu jucarelele, dar tot ajunge sa se plictiseasca si sa isi doreasca sa se plimbe in toata casa. Acum e si in perioada in care ma ia de mana sa merg cu el peste tot, sa ii fac/arat diverse. Pentru ca nu reuseam sa stau nici 10 minute legate in pat, am ajuns sa ii pun desene cat m-am tinut sa nu il las la tv,ducand si munca de lamurire cu sotul, acum sunt eu cea care ii pune...si ma simt asa aiurea din cauza asta |
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Alle felicitari, eu zic ca a fost devreme cu olita la voi, dar probabil era stabil pe picioruse. E o reusita! Eric abia la 9 luni începusem sa îl asez cateva minute in premergator. La noi abia de acum o sa începem încet si aceasta operatiune dar vedem cum evolueaza treaba.
Activitati pe covor nu stiu ce sa zic, noi avem cuburi, clesti -plimba masinute - dar în general îl iau peste tot -ca întind rufe in camera mica sus, îl urc sus si pe el( e camera cu dressing dar am geam si calorifer si acolo nu sta nimeni) asa ca ma ajuta si el le scutura si le intinde prin camera. Ba ca fac mancare, Ba sta pe covorasu lui ca e suficient loc în bucatarie si îi dau ustensile. Da ce e drept nu are stare, si când sunt în viteza si criza de timp atunci în scaun - ceva de rontait si desene. Eu recunosc ca folosim de devreme desene. Îmi asum! Avea 8-9 luni si nu reuseam sa fac mai nimic în casa. Denis la scoala, Sotul de munca si nu statea singur decât daca avea tv-ul la desene.
Simo, nu ai de ce sa te scuzi fata de situatia ta. A fost o perioada mai solicitata si ca fiecare dintre noi, avem sau nu timp - plus ca pandemia asta a închis multa lume asa- fiecare cu sinele si nici nu stiu, eu cel putin personal ma feresc sa mai exprim gânduri, intamplari, prefer sa fiu rezervata total. Acum, ma bucur de timpul cât Eric doarme la prânz 3 ore. Fac un ceai, un biscuite -un film, citesc. Btw am cartea lu Bendeac. Super faina! Imi doresc in viitor un ebook reader si deja sunt pe un grup cu carti puse de membri acolo, am material! Sa zic asa! Mai citesc in paralel si parental sensibil si inteligent. Cred ca tot pe una din fete de aici auzisem.
Acum e o perioada mai bunicica. Seara e mai solicitata sa spunem ca maraie din orice avem 2 masele de jos care dau sa sparga si al 4 lea dinte de jos, dar we manage! |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Simmo ma bucur ca ai dat tu startul si sper sa ne mai povestim ca e frumoasa casuta asta.Te inteleg prin ce ai trecut si nu trebuie sa te scuzi.Stiu ce inseamna.De sarbatori si soacra mea a fost operata si am primit un diagnostic greu de suportat si anume tumori maligne...a fost o operatie extrem de grea dar a trecut peste si de acum urmeaza greul,recuperarea,sedinte de citostatice,bani cheltuiti etc si sperante ca se va face bine...eu sunt distrusa psihic.Mi-am pierdut mama de 9 ani exact din aceleasi probleme iar in momentul de fatza doar pe soacra o mai am care ma mai ajuta cu o mancare,il mai lasam pe luna 30-40 pana fugeam undeva unde nu puteam sa il duc cu mine.E ca o a doua mama pt.mine.Acum trebuie sa avem grija si de ea,tatal meu e plecat in strainatate,fratele meu are si el copil si servici,cumnata are bebe si ea deci...ma simt depasita de situatie si foarte trista ca de ce trebuie eu sa patesc atatea in viata asta.Alte persoane se bucura de bunici,eu nu am pe absolut nimeni si imi lipseste un mic ajutor acolo.Initial am spus ca in vara cand incep serviciul o sa il lasam pe Luca la soacra cat timp sunt eu la lucru...acum...voi cauta o cresa sa il inscriu desi nu prea imi surade ideea aproape 2 anisori doar sa il las in colectivitate sa imi fie mereu racit plus ca fiind non stop cu el este ft.atasat de mine si plange groaznic daca merg fara el dar ce pot face?nu stiu daca imi permit o bona la cate cheltuieli avem mai ales acum.Vroiam doar de la 3 ani direct in grupa mica sa il dau.Vom vedea... |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Anitta, sunteti foarte tineri si este minunat ca puteti sa iesiti. Daca aveti bunicii in putere, e minunat sa va ajute. Cat timp am fost blocati in primavara prin casa, copilul a stat majoritatea timpului la parintii mei; mi-a prins extrem de bine ca dupa mult timp am avut si eu nopti dormite si am putut sa fac si niste sedinte de fizio. Ulterior mama a inceput sa se simta cam rau si de atunci stau eu cu el doar. Daca poti sa mai stai acasa, eu zic sa stai. Noi am gasit solutie de mijloc varianta de a ma intoarce, iar sotul va continua ccc in locul meu. Al meu nu mai lucreaza cu carte de munca de cateva luni (alt stres, nervi...etc). A avut proiecte individuale, dar nu se compara ca venit cu ce avea el inainte. In plus , am zis ca anul acesta sa incercam pentru un bb2 si este mai bine sa incep eu munca mai devreme. Cu bona este greu ca am eu multe ganduri...gen sa nu fuga cu copilul, dar dansa este ok; ii canta, citeste, invata diverse, joaca. Bunicii de la Ploesti au diverse probleme de sanatate si nu se pot tine dupa el cand alearga. Le este greu; dar cat suntem in vizita acolo isi dau silinta. Personal nu ii vad ca ar reusi sa stea cu el o saptamana zi-noapte cum au facut ai mei. |
|
| Alle, noi am luat un covor muzical tip pian. Daca ii plac cantecelele, muzica poate il tine ocupat mai mult timp. Il mai place un circuit cu masinute la care mai sta ceva timp la el. Eu i-am dat cantecele pe youtube, dar nu zilnic sau sa stea mult timp. Dupa cateva cantece se plictiseste |
|
| Mirela, e bine ca ai gasit timp pentru citit. Am zis sa caut si eu pe bookster o carte de gen. Are momente cand ii spun ca nu are voie ceva pentru ca facem buba si se pune pe un plans, se frange, lasa pe spate. Am tot citit despre cum sa gestionezi astfel de situatii, dar as vrea in viitor sa inteleaga mai bine motivul pentru care nu are voie.
Nu prea sunt la curent cu ce se intampla in MB, dar sper sa se termine curand nebunia aceasta. |
|
| Adina, imi pare rau prin ce treci. Mama a facut insufienta renala din cauza sedintelor. Acum este acasa cu sonda dupa ea. Asa se plimba si prin casa ca sa mai faca miscare. Macar acum a inceput sa manance si sa bea lichide, dar a slabit extrem de mult, mai rau ca mine. Stiu cum este sa iti regandesti organizarea ca si noi la fel am zis lasam copilul la bunici, dar ne-am readaptat. As mai fi putut sta acasa, dar am cantarit mai multe aspecte si am zis sa revin la birou (mai ales ca ma sunasera ei de ceva vreme si nu am stiut ce sa le zic initual).
Te-am recunoscut pe FB acum 2 ani cand ai scris un comentariu pe grupul cu sos infertilitate (si acum mai citesc ocazional ce posteaza fetele pe acolo). De sarbatori fiind plecati am avut si eu cateva minute de liniste singura in dormitor si m-am uitat la ce poze au mai fost puse de sarbatori (stiu ca multi pun mai ales in perioada sarbatorilor). Am intrat si pe profilul tau. Semeni extraordinar de mult cu mama ta (sper sa nu confund profilul, dar sunt date care se potrivesc ) |
|

Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| An nou fericit dragelor! Numai bucle peste bucle la flacai vostri, iar gargarita mea e cheliuta înca ,daca nu ar avea cercei, zici ca e baietel. Noi am ajuns într-un impas, de la un copil care accepta orice sa manânce, refuza 90%din orice ii dau. Manânca numai mandarine, pere si 3-4 lingurite de mâncare. Sper sa treaca repede perioada asta. Si noi trecem printr-o pasa proasta, pana la 9 luni, am stat numai eu cu fetita, soacra fiind plecata în strainatate, a venit acasa si mai statea câteva ore pe zi cu ea, a fost tare bine, numai ca a început sa se plânga la toata lumea ca eu sunt o lenesa, ca stau toata ziua si nu fac nimic, ca ea se chinuie cu fata si e satula.... Niciodata nu am insistat sa stea cu ea, am crezut ca ii face placere. Din cauza asta s-a creat o tensiune între mine si sot ca într-un fel i-am reprosat ca bunicii care sunt aproape nu vor sa petreaca timp cu nepoata si cei care ar vrea, nu pot pt ca m-am mutat în celalalt capat de tara... Am crezut ca m-am adaptat si obisnuit cu zona, dar de când avem fetita, ma gândesc ca mai bine eram în Constanta...
|
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Andra, imi imaginez cum te simti. Am si eu o situatie asemanatoare. Dar, am invatat recent, ca dezamagirile vin din asteptari. Esti dezamagita de socrii tai, pentru ca ai niste asteptari de la ei vsv de Miruna, sau de familia voastra. Ceea ce e gresit. Nimeni in viata nu ne datoreaza nimic. Nici copiii, nici sotii, nici parintii, cu atat mai putin socrii. Renunta la orice asteptare de la cei din jur si multumeste pentru ceea ce ei iti ofera benevol, din iubire, cat e de putin. In acest mod mentii echilibrul si in relatia de cuplu, caci sorul tau nu este raspunzator de faptele parintilor lui. Nu imi iese mereu nici mie, dar de cand fac asta voit(renuntarea la asteptari) imi este mult mai bine. Va imbratisam |
|
| Fetelor, in nicio familie nu e perfect, nu are cum. Sunt sigura ca toata lumea are cate o problema, dar Dumnezeu ne va ajuta pe fiecare sa trecem peste ele si sa gasim rezolvare in toate. Si noi am avut probleme multe cu cea mica, nici in momentul de fata nu mananca prea bine, nici lapte nici mancare, cu kg stam foarte prost dar asta este, mergem inainte. Am facut extrem de multe analize si nu stim de la ce avem problemele astea, eu o pun pe baza genetica si sper sa fie asa. Si nu mai zic cate si mai cate am avut pana acum, plus internari si ecografii, din diverse motive. Pana la 1 an mi-au iesit pe nas. Sper sa nu mai am parte. Va pup si va imbratisez! |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Anitta76 wrote: Merci. Si pt sare e valabil acelasi lucru? Putem incepe sa punem putin dupa 1 an? Sau dupa 2?
Sare dupa 1an dar foarte putina pentru ca ei deja isi iau necesarul de sare zilnica din alimentele ce o contin in mod natural, iar zahar dupa 2 ani ideal. Eu inca nu le dau la nici unul (3a1l si 1a4l). Zaharul le ofera copiilor o cantitate de energie la varste fragede mult prea mare pe care ei nu stiu sa o gestioneze, devin mult mai maraiti, irascibili, hiperactivi etc. Dar decat dulciuri din comert mai bine pui tu o lingura de zahar daca tii neaparat. Eu ca indulcitori folosesc banane coapte bine, pasta de curmale sau de stafide (curmale/stafide hidratate si blenduite) sau sirop de artar dar in cantitati mici. |
|
| alina89 wrote:
Sare dupa 1an dar foarte putina pentru ca ei deja isi iau necesarul de sare zilnica din alimentele ce o contin in mod natural, iar zahar dupa 2 ani ideal. Eu inca nu le dau la nici unul (3a1l si 1a4l). Zaharul le ofera copiilor o cantitate de energie la varste fragede mult prea mare pe care ei nu stiu sa o gestioneze, devin mult mai maraiti, irascibili, hiperactivi etc. Dar decat dulciuri din comert mai bine pui tu o lingura de zahar daca tii neaparat. Eu ca indulcitori folosesc banane coapte bine, pasta de curmale sau de stafide (curmale/stafide hidratate si blenduite) sau sirop de artar dar in cantitati mici.
Mersi pt raspuns. Bananele cam de cate ori pe saptamana se pot oferi? |
|

| Alle.p wrote:Andra, imi imaginez cum te simti. Am si eu o situatie asemanatoare. Dar, am invatat recent, ca dezamagirile vin din asteptari. Esti dezamagita de socrii tai, pentru ca ai niste asteptari de la ei vsv de Miruna, sau de familia voastra. Ceea ce e gresit. Nimeni in viata nu ne datoreaza nimic. Nici copiii, nici sotii, nici parintii, cu atat mai putin socrii. Renunta la orice asteptare de la cei din jur si multumeste pentru ceea ce ei iti ofera benevol, din iubire, cat e de putin. In acest mod mentii echilibrul si in relatia de cuplu, caci sorul tau nu este raspunzator de faptele parintilor lui. Nu imi iese mereu nici mie, dar de cand fac asta voit(renuntarea la asteptari) imi este mult mai bine. Va imbratisam Multumesc . Ideea e ca nu aveam cine stie ce asteptari, de aia nici nu ii chemam sa stea cu fetita, nu voiam sa fie ceva fortat, ei veneau si o cereau la ei, ca apoi soacra sa mearga pe la vecine sa se plânga. Nu pot sa înteleg... Iar cu sotul, s-au adunat mai multe, am tot tacut, lucruri marunte, dar adunate cântaresc greu... O sa clarificam noi, dar tot am o stare ciudata, eu ma si consum mult când sunt certata cu cineva. Tu cum te simti? Ati ales nume la bebelusa? |
|

| Anitta76 wrote: Mersi pt raspuns. Bananele cam de cate ori pe saptamana se pot oferi?
Cred ca daca nu ii creeaza disconfort, poti zilnic. De exemplu Miru a avut vreo luna în care a mâncat în fiecare dimineata. Acum de vreo 2 saptamani, manânca numai mandarine. |
|
|
|