Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Florentinna
Scris: Thursday, May 28, 2020 2:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/6/2018
Iulia13 wrote:
Mamici vin si eu cu o mica întrebare.. Fetitei mele la 11 luni i-au iesit primii dintisori jos, unul dupa altul la un interval de câteva zile.. A fost maraita, a plâns intr-o seara, a avut câteva scaune moi si cam atat. Acum i-a crapat sus.. E foarte mofturoasa, se lini?te?te la administrarea de tantum verde, panadol insa mereu vrea in brate sa o dragalasim (cand la mami cand la tatii). Problema e alta, de 2 zile a început sa imi faca scaune moi ieri am ajuns la 5 scaune (din care 3 moi si 2 normale).. Si s-a iritat toata ca niciodata. Sa fie tot de la din?i? De regula ea iesea cam de 2-3 ori maxim cu scaunul pe zi. Men?ionez ca i-am schimbat si laptele (ii dau de magazin) de 2 saptamâni aproape insa mi-a ie?it ok cu scaunul de cand i-am dat, mi l-a acceptat fara probleme adica ma gândesc ca nu asta ar fi cauza..
O zi frumoasa sa avetipupici!

Iulia, noua cand ne-au iesit primi 2 dinti, aia de jos, nu am avut nici o reactie, numa m-am trezit cu ei iesiti. In schimb la restul am avut cateva zile inaite de maraiala, numa in brate, nimic nu ii placea, nu prea mai manca ca de obicei, tot cu degetele in gura, a facut si febra. Scaune moi si mai dese a avut si ea inclusiv iritatie la scutec...atunci am patit prima oara. La noi a fost asa cateva zile, pana i-a pocnit gingia si pe urma reveneam la normal. Pentru iritatie eu o schimbam mai des, o mai lasam putin fara scutec si foloseam mai multa crema, la noi a mers super bine weleda, tot timpul ii trecea iritatia intr-o zi sau doua.
De la lapte cred ca ar fi trebuit sa aiba mai repede reactii daca deja ii dai de 2 saptamani.
Iulia13
Scris: Thursday, May 28, 2020 4:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/8/2017
diana.ng wrote:

Buna! Da, la noi asa este, de fiecare data cand i-au iesit dinti/masele, a avut scaun mai moale si s a iritat, in general, neavand aceasta problema. Sa o speli mai des in aceasta perioada si sa pui crema din abundenta (eu folosesc pasta Petrini de la Remedium)

Multumesc frumos pentru raspuns, am reu?it sa o dau cu o alta crema si vad ca ii trece iritatia.. Si o spal pentru ca de la servetele umede plange saracuta.. pupici
Iulia13
Scris: Thursday, May 28, 2020 4:24 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Pentru noi a fost un soc iritatia pentru ca nu mai avusese asa, chiar i-am facut toate analizele posibile pt scaun (cu toate ca stiam ca nu are vreun virus etc). Il. Schimbam des, spalat dupa fiecare scutec, nu neaparat scaun, inclusiv pipi, uscat bine, lasat fara scutec putin si una cu ulei de masline fiert la bain-marie si racit, restul cremelor au fost in zadar,initial cicaplastul a dat rezultate pana cand s-a dovedit a fi apa de ploaie :))
Succes sper sa ii treaca repede, la ce ai povestit nu ar trebui sa mai dureze mult.

Noi am mai avut probleme cu iritatia dar a fost ff putin, aseara a fost foarte iritata.. Mul?umesc pentru sfatul cu uleiul de masline , acum am reu?it cu o alta crema sa se vindece, arata mult mai bine ca ieri dar pe viitor voi tine cont si de ulei (am mai auzit de la alte mamici ca e tare bun si chiar nu imi trecusera prin cap desi am in casaCrazy).
Azi vad ca a ie?it pana acum de 2 ori, speram sa isi revina.. Pupici pupici
Iulia13
Scris: Thursday, May 28, 2020 4:27 PM
Nivel

Florentinna wrote:

Iulia, noua cand ne-au iesit primi 2 dinti, aia de jos, nu am avut nici o reactie, numa m-am trezit cu ei iesiti. In schimb la restul am avut cateva zile inaite de maraiala, numa in brate, nimic nu ii placea, nu prea mai manca ca de obicei, tot cu degetele in gura, a facut si febra. Scaune moi si mai dese a avut si ea inclusiv iritatie la scutec...atunci am patit prima oara. La noi a fost asa cateva zile, pana i-a pocnit gingia si pe urma reveneam la normal. Pentru iritatie eu o schimbam mai des, o mai lasam putin fara scutec si foloseam mai multa crema, la noi a mers super bine weleda, tot timpul ii trecea iritatia intr-o zi sau doua.
De la lapte cred ca ar fi trebuit sa aiba mai repede reactii daca deja ii dai de 2 saptamani.

Asa e si ea, nici nu prea manânca ca înainte.. Lapte cu cereale ii dau (având in vedere ca i l-am schimbat pe cel de magazin), carnita, piure de cartofi, banana, omleta, paine si cam atata.. Altceva numai vreauff Ei i-a spart deja gingia sus la unul acum 2 zile, dar ma gandesc ca urmeaza si celalalt.. Mul?umesc frumos de raspuns, pupici coeur
AndreV
Scris: Friday, May 29, 2020 8:23 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Buna mamici. Am o nelamurire, poate v-ati confruntat cu situatia asta si stiti sa ma indrumati. Am o bebelina hranita cu lp care, de cand am venit de la spital, face kk greu, aprox. 2-3-4 zile. Facem masaj pe burtica si si bicicleta. Am un medic de familie care mi-a zis sa-i pun colief de colici, protectis si supozitoare de glicerina (pot da si doua) sa o ajut. Saptamana asta am ajuns la pediatru pt eco de sold si am intrebat-o si pe ea, a zis s-o las sa planga si sa se chinuie si 2-3 zile, ca trebuie sa se invete sa faca kk. Eu inteleg si asta, dar mi se pare si aiurea sa fie maraita, sa planga toata ziua din cauza asta. Am testat, daca ii dau un supozitor de bebe de glicerina, o curata si apoi e toata numai un zambet. Si piticii vostri au avut asa o perioada la inceput?
fluturash26
Scris: Friday, May 29, 2020 8:32 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
AndreV wrote:
Buna mamici. Am o nelamurire, poate v-ati confruntat cu situatia asta si stiti sa ma indrumati. Am o bebelina hranita cu lp care, de cand am venit de la spital, face kk greu, aprox. 2-3-4 zile. Facem masaj pe burtica si si bicicleta. Am un medic de familie care mi-a zis sa-i pun colief de colici, protectis si supozitoare de glicerina (pot da si doua) sa o ajut. Saptamana asta am ajuns la pediatru pt eco de sold si am intrebat-o si pe ea, a zis s-o las sa planga si sa se chinuie si 2-3 zile, ca trebuie sa se invete sa faca kk. Eu inteleg si asta, dar mi se pare si aiurea sa fie maraita, sa planga toata ziua din cauza asta. Am testat, daca ii dau un supozitor de bebe de glicerina, o curata si apoi e toata numai un zambet. Si piticii vostri au avut asa o perioada la inceput?

A mea a avut momente cand facea si dupa 7-10 zile pana am inceput diversificarea si facea zilnic. Bine, ca era alaptata, dar eu nu prea as fi de acord cu supozitorul, si eu as lasa copilul sa faca singur fara ajutor. Cel putin asta e parerea mea.
De plans poate plange din diverse motive nu neaparat asta..
AndreV
Scris: Friday, May 29, 2020 9:12 AM
Nivel

fluturash26 wrote:

A mea a avut momente cand facea si dupa 7-10 zile pana am inceput diversificarea si facea zilnic. Bine, ca era alaptata, dar eu nu prea as fi de acord cu supozitorul, si eu as lasa copilul sa faca singur fara ajutor. Cel putin asta e parerea mea.
De plans poate plange din diverse motive nu neaparat asta..

Multumesc. M-am mai linistit. computerlove
GeorgianaB
Scris: Friday, May 29, 2020 9:14 AM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AndreV wrote:

Gandeste-te ca exista riscul sa ramana dependenta de acel supozitor ceea ce nu este tocmai ok, este inca mica si se mai regleaza, nu te gandi ca va face asa mereu.
blu88
Scris: Friday, May 29, 2020 2:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
AndreV wrote:

Buna , noi am patit de la lapte sa se constipe, mie mi-a recomandat pediatra supozitor cu glicerina dupa 7-10 zile... nu am incercat decat o data, apoi am schimbat laptele din nan optipro in confortis... si in prezent tot pe asta mergem... de atunci nu am mai avut probleme cu constipatia... si il mai ajutam cu bicicleta cu piciorusele
pt gaze...

dr ti-a zis in ideea ca , daca o vei ajuta mereu cu supozitoare, se va invata asa ....
AndreV
Scris: Friday, May 29, 2020 5:58 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Gandeste-te ca exista riscul sa ramana dependenta de acel supozitor ceea ce nu este tocmai ok, este inca mica si se mai regleaza, nu te gandi ca va face asa mereu.

Da, stiu. De-asta am si intrebat pediatra la eco. Mi s-a parut mult prea mult 2 supozitoare pe zi.
AndreV
Scris: Friday, May 29, 2020 6:04 PM
Nivel

[quote=blu88]

Medicul de familie sustine ca nu are cum sa se invete, ca nu exista asa ceva, ca supozitorul nu se absoarbesorry1 Mie mi sa parut aiurea ce a zis, ca si eu stiam ca se invata si apoi face supozitorul kk, nu ea si deasta la eco am intrebat pediatrul, chiar daca nu era control pediatric
Georgy06
Scris: Friday, May 29, 2020 10:46 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/26/2018
Buna seara, fetelor! La ce varsta ati lasat bebelusii sa doarma si pe burtica? Al meu de vreo doua saptamani doar asa vrea sa doarma, se rostogoleste pana ajunge in pozitia dorita.iar eu de frica, stau si il tot intorc, pentru ca am tot citit ca nu e sigur pentru ei sa doarma pe burta..
GeorgianaB
Scris: Friday, May 29, 2020 11:02 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Georgy06 wrote:
Buna seara, fetelor! La ce varsta ati lasat bebelusii sa doarma si pe burtica? Al meu de vreo doua saptamani doar asa vrea sa doarma, se rostogoleste pana ajunge in pozitia dorita.iar eu de frica, stau si il tot intorc, pentru ca am tot citit ca nu e sigur pentru ei sa doarma pe burta..

Al meu s-a intors pe burta in timp ce dormea cand avea 2 luni, initial mi-a fost teama putin dar l-am lasat asa, patutul era langa mine, eu dorm iepureste si na, nu pot spune ca aveam mari emotii. Pe burta se odihnesc foarte bine sa stii, in plus au instinct de supravietuire foarte bine dezvoltat si isi schimba singuri pozitia daca este ceva in neregula.
Georgy06
Scris: Saturday, May 30, 2020 12:22 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/26/2018
GeorgianaB wrote:

Al meu s-a intors pe burta in timp ce dormea cand avea 2 luni, initial mi-a fost teama putin dar l-am lasat asa, patutul era langa mine, eu dorm iepureste si na, nu pot spune ca aveam mari emotii. Pe burta se odihnesc foarte bine sa stii, in plus au instinct de supravietuire foarte bine dezvoltat si isi schimba singuri pozitia daca este ceva in neregula.

Am vazut ca e mai linistit cand doarme asa, dar citisem undeva ca nu e ok si m-am panicat putin. Multumesc!
Andra09
Scris: Saturday, May 30, 2020 11:52 AM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
AndreV wrote:
[quote=blu88]

Medicul de familie sustine ca nu are cum sa se invete, ca nu exista asa ceva, ca supozitorul nu se absoarbesorry1 Mie mi sa parut aiurea ce a zis, ca si eu stiam ca se invata si apoi face supozitorul kk, nu ea si deasta la eco am intrebat pediatrul, chiar daca nu era control pediatric

Supozitorul poate nu se absoarbe, dar se invata sa fie stimulata de el ca sa faca. Dar este constipata sau face doar mai rar, cu consistenta normala?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.