|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| simmo wrote:Mamici,
Cartile usborne sunt numai in engleza ?
Gasesti cateva traduse la Universul Enciclopedic, daca te uiti pe site au fix categorie pentru Usborne, mai sunt cateva traduse la litera, dar calitate mult inferioara fata de Usborne si chiar fata de UE si mai sunt cateva enciclopedii traduse la Niculescu si parca si la Corint mai erau cateva.
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| alina89 wrote:
Eu l-am culcat infasat in zona manutelor (picioarele mereu libere) si asa nu se mai trezea din cauza reflexului Moro, cat de galagia facuta de fratior, de la nastere il culc cu sunete albe si estompeaza mult zgromotul (mai putin cand tranteste cu jucarii in zona usii lui).
Si eu folosesc sunetele albe, el se zbate si mai mult infasat, ori nu ma pricep eu sau cred ca nu ii prea place. La noi e zona d3schisa unde se joaca fata pana la usa lui si se cam aude galagia. |

| GeorgianaB wrote:
Cu timpul va fi si el mai cooperant, independent, si al meu a avut o perioada cand voia numai in brate, plangea dar s-a obisnuit sa isi astepte randul saracul. In timpul zilei are somnuri scurte de maxim 30 de minute si un somn de 2-3 ore in jur de 14:30 cand ii adorm impreuna, timp in care nu ma misc de langa ei, amandoi sunt calare pe mine, nici vorba sa pot face ceva prin casa, nu fac decat sa planific cumparaturi, ce fac de mancare, in general planific activitatile casnice, plimbarile, fac cate o comanda, raspund la mesaje etc Cum s-a scris si mai sus Este foarte utila aplicatia pentru somn Huckleberry cu ajutorul careia il ajut cu somnurile scurte din prima parte a zilei, uneori nu prinde decat un somn scurt in afara de cel de la pranz. In restul timpului il tin pe salteaua de activitati, in leagan, in patut cu caruselul, dar nu sta mult, mai si plange dar niciodata nu l-am ridicat imediat si Cred ca asa a inceput sa se obisnuiasca sa astepte. Este greu sa il auzi plangand asa, al meu mai lasa si botul si mi se rupe sufletul, atunci las orice fac si il iau in brate, vorbesc cu el, ii trece apoi inapoi la saltea sau in leagan. Seara ii culc impreuna sau pe el primul dar il mai trezeste Luca si o iau de la capat. Parerea mea este ca trebuie sa ii lasi sa se obisnuiasca impreuna, este normal sa urle fetita si sa nu tolereze anumite lucruri dar din experienta zic ca ii trece si se va acomoda, spun eu asta care credeam ca pe bebe il voi tine mai mult incuiat in camera :)) Pana sa ajung sa ii culc impreuna Luca facea urat tare, dadea cu picioarele tare, ii blocam loviturile si ii repetam ca nu este un comportament pe care il toleram, ca trebuie sa doarma si bebe altfel fiind obosit plange, repetat de n ori, cu timpul a acceptat. Cu treburile casnice ma organizez astfel incat sa le fac cat este si sotul disponibil sa se uite dupa ei, fac mancare mai serios de doua ori pe saptamana si in rest mancaruri rapide, pe toate le fac cu pauzele de rigoare cand sunt solicitata, ma ajuta mult tot felul de electrocasnice care fac treaba mai repede cum ar fi multicoockerul, chopper etc Seara strang prin casa, mai fac ordine, o data pe saotamana bag aspiratorul mare cu mopul incorporat cu bebe in sistem si in rest bag robotul care intretine, mi-ar fi greu fara acesre dispozitive. In timpul zilei cand nu reusesc sw ii adorm si este spectacol in casa ii scot afara, Luca in carucior, Radu in sistem unde si doarme.
Sper cand mai creste sa ma ajute si pe mine aplicatia, acum are somnurile tare dezordonate... ce super ca reusesti sa ii adormi impreuna. trebuie sa fie tare frumos. Dupa ce terminam cu botezul trebuie sa trec si eu la cumparat electrocasnice sa ma ajute. O sa vad cum se va rezolva in timp dar pare si destul de certat cu somnul el. |

| Florentinna wrote:La noi cel mic inca vad ca nu e deranjat de zgomotele surorii. Eu ii culc in camere separate. Pe bebe in dormitor si fetita pe zi in tarc/ patut in living si seara merge la etaj cu sotul. Pe bebe il tin mult in balansoar, il car dupa mine prin toata casa. Fetita se joaca intre timp sau ne jucam impreuna, vorbim si asa fac curat, mancare. Si noua ne place in brate si leganati dar acuma incerc sa il dezobisnuiesc pt ca noaptea fata doarme la etaj cu sotul si nu se mai aude tare daca plange. Eu il mai tin in brate pana e semiadormit si atunci in pun in patut si de cateva zile il pun sa sac de dormit sau in paturica si doarme tare bine asa, a inceput pe noapte sa aiba somnuri de 3-4 ore legate. Ziua nu doarme asa bine, se trezeste des dar nu il ridic din prima si il pun inapoi in pat cand e semiadormit, uneori de trezeste iar si tot repetam. Astept si eu ziua cand o sa doarma amandoi impreuna  va veni si ea pana atunci rabdare multa si cafea Si eu in camere separate...am noroc ca seara nu se trezesc unul pe altul cel putin cand adoarme ea inainte.. Si eu il pun sa doarma pe pat dar rareori prinde mai mult de 30 min..e frusrant, simt ca imi dedic tpata ziua numai sa il adorm |

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Alle.p wrote:La prima morfologie mi-au spus ca pare fetita  astept controlul de marti, sa stiu 100%. Dar eu asa simt, ca e fetita Ce frumos sa ai pereche ma bucur pt.tine,pt.voi.Sarcina usoara in continuare |

| Anitta76 wrote:Da. Si eu ma gandesc mereu ca pe de.o parte am noroc ca sunt acasa. Adina, abia astept sa vad poze cu schimbarea ta. Mi se pare wow si eu personal nu cred ca voi reusi vreodata  Sunt tare mancacioasa  te pup Eh,nu spune asa,tu ai doar vreo 5,6 kg de slabit,eu am 20 si uite ca tot reusesc si crede-ma sunt o mare gurmanda dar tot odata o pers.ft.ambitioasa si care daca isi pune in cap ceva,pana nu reuseste nu se lasa chit ca mor de pofta asta este,nu se termina mancarea in cateva luni pe pamantul asta.Mie imi place sa arat bine nu mereu sa ma privesc in oglinda si sa ma urasc,asa nu pot trai si cum am fost dupa ce am nascut pana am inceput dieta m-am simtit oribil.Sotul ma place asa cum sunt eu dar pt.mine este important sa ma simt si eu bine in pielea mea,asta este tot ce conteaza pt.mine. Am vrut sa iti pun 2 poze cu after/before dar nu stiu de ce nu imi apare butonul attach numa edit si quote. |
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Adina Mariana wrote: Eh,nu spune asa,tu ai doar vreo 5,6 kg de slabit,eu am 20 si uite ca tot reusesc si crede-ma sunt o mare gurmanda dar tot odata o pers.ft.ambitioasa si care daca isi pune in cap ceva,pana nu reuseste nu se lasa chit ca mor de pofta asta este,nu se termina mancarea in cateva luni pe pamantul asta.Mie imi place sa arat bine nu mereu sa ma privesc in oglinda si sa ma urasc,asa nu pot trai si cum am fost dupa ce am nascut pana am inceput dieta m-am simtit oribil.Sotul ma place asa cum sunt eu dar pt.mine este important sa ma simt si eu bine in pielea mea,asta este tot ce conteaza pt.mine. Am vrut sa iti pun 2 poze cu after/before dar nu stiu de ce nu imi apare butonul attach numa edit si quote. Uiii, tu stii cum se cunosc si alea 5kg la haine? E dezastruuu. Nimic nu ma mai incape, ar trebui sa schimb toata garderoba, iar mie nu imi plac hainele mari si vreau neaparat sa ma imbrac cu ce am eu, am foarte multe pe care nu am apucat sa le port. Nu mai zic de cate perechi de blugi am, si nu vreau sa cumpar altii pt ca ma arata super grasa, mai bine ma chinui sa slabesc, dar fast food.ul e placerea mea nevinovata...mai sunt si vecina cu fina mea, ne vedem de peste 4 ori pe saptamana si mereu vrem sa mâncam ceva consistent Eu nu sunt asa ambitioasa... Sotii nu o sa ne zica in fata...cel putin la cum il stiu pe al meu...dar mie nu imi place ce vad in oglinda, oricum de cand cu pititca m-am neglijat cam mult...dar probabil e firesc |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| bunaa fetelor, nu am mai intrat demult si sper ca sunteti bine toate si bebelusi de asemenea , incerc sa citesc din urma sa recuperez dar mi-a fost tare dor de voi , am avut o perioada tare ciudata si credca am fost putin in depresie efectiv nu imi mai doream nimic si nu mai aveam chef de nimic , dar a trecut |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Wow Adina, ai ambitie nu gluma... Eu dupa ce am nascut, în 8 zile de la 81 am ajuns acasa cu 70...acum pe 31 aveam 77,7 , am crezut ca îmi cade cerul în cap , prea de tot... Am 6 zile de când nu mâncând deloc dulciuri sau zahar, zici ca sunt în sevraj, beau apa multa ?i încerc sa nu ma gândesc la asta. Eu nu am o problema cu mâncarea, am avut si câteva zile în care nu am mâncat nimic în afara de dulciuri, acolo am de furca. Visesz numai torturi ?i prajituri |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Alle.p wrote:La prima morfologie mi-au spus ca pare fetita  astept controlul de marti, sa stiu 100%. Dar eu asa simt, ca e fetita
cât de frumos! Sa fiti sanatosi! Te admir foarte mult... Ma gândesc si eu de multe ori oare o sa mai fiu capabila sa o iau de la capat? Nu mi-as dorii sa o ?tiu pe Miruna singura... |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| blu88 wrote:bunaa fetelor, nu am mai intrat demult si sper ca sunteti bine toate si bebelusi de asemenea , incerc sa citesc din urma sa recuperez dar mi-a fost tare dor de voi , am avut o perioada tare ciudata si credca am fost putin in depresie efectiv nu imi mai doream nimic si nu mai aveam chef de nimic , dar a trecut
Blu, ma bucur ca ai mai scris si ca esti bine.
Manici, o parere: bona sau cresa (avand in vedere contextul actual) ? Daca nu era pandemia cred ca era o decizie mai usoara. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| simmo wrote:
Blu, ma bucur ca ai mai scris si ca esti bine.
Manici, o parere: bona sau cresa (avand in vedere contextul actual) ? Daca nu era pandemia cred ca era o decizie mai usoara.
Grea decizie... te gandesti sa il dai de acum? Eu sunt pro cresa/gradinita in orice conditii normale. Acum in conditiile actuale cred ca fiecare pune in balanta avantajele si dezavantajele, e o decizie greu de luat, pe cel mare noi il ducel la gradinita privata, dar stau cu frica la orice muc.. |
|
| alina89 wrote:Grea decizie... te gandesti sa il dai de acum? Eu sunt pro cresa/gradinita in orice conditii normale. Acum in conditiile actuale cred ca fiecare pune in balanta avantajele si dezavantajele, e o decizie greu de luat, pe cel mare noi il ducel la gradinita privata, dar stau cu frica la orice muc..
Inca nu, de anul viitor, dar nu cred ca se va schimba nimic cu situatia actuala (nu cred ca va disparea covid peste cateva luni). Si eu sunt pro cresa, dar daca se inchid ca si scolile/gradinitele....nu stiu cum va fi. Recent am aflat ca si gradinitele s-au mutat online (cel putin cea de langa noi). Nu pot sa-mi dau seama ce face un copil de 3,4,5 ani pe tableta 4 ore. Parca era idea sa nu stea atata timp pe dispozitive |
|

| Anitta da stiu,am trecut si eu prin asta si nici mie nu imi plac hainele mari si mai ales ca am atatea frumoase acasa pe care vreau sa le port si am si inceput sa le port deja cum am dat jos atatea kg.Am ajuns la 69,mai am de dat jos inca vreo 7 kg si gata Din pacate fara ambitie nu se poate,eu stiu ca este greu dar cum ma simt acum de bine si fericita nu iti pot explica.Merita orice efort.Depinde de fiecare pers.in parte cat de mult isi doreste si cat nu...la mine cand spun "nu" atunci e "nu",poate sa fie mancarea mea preferata si sa mi-o fluturi la nas ca tot nu iau nici o gura.Asa am fost mereu.
Andra Tocmai ca in aceasta dieta ai o zi odata la 4 zile in care poti opta pt.150 g de dulce si asa iti satisfaci si poftele.Poti sa mananci de toate doar sa astepti ziua iar cantitatile sunt calculate ok pt.ca nu simti foame numai chiar la inceput pana se obisnuieste si micsoreaza stomacul.Eu spun ca merita incercat,acuma tu sti ce iti doresti cu adevarat dar eu nu sunt de acord cu scoaterea unor alimente total din alimentatie mai ales in alaptare.Corpul are nevoie de toata grupa de alimente pt.un laptic bun in continuare.Daca te hotarasti te bag intr-un grup mare pe fb unde mai postez si eu ceea ce mananc si sunt super prietenoase toate Rinutele.Te documentezi si tu si vezi daca ti se potriveste.
Blu ma bucur ca ai revenit si ca esti mai bine,cred ca toate femeile si mai ales mamele trec prin asta la un moment dat dar este bine pana e trecator totul.Ai grija de tine
Simmo eu in situatia din ziua de azi garantat spun bona.Este mult mai sigur decat sa il duci la cresa atat de mic si sa fie expus la tot.Apoi mai vezi tu pe anul viitor cum va mai sta situatia.Eu o sa il inscriu si la cresa dar nu il voi duce.Ma ajuta socrii dupa ce incep serviciul si apelez la cresa doar daca ei nu vor mai putea(fiind oameni batrani trecuti de 65 ani) dar il inscriu daca se imtampla ceva cu socrii sa am ce face cu el ca in alta parte nu am unde sa il las cat timp suntem noi la munca. |
|
| Adina, la varianta de back-up cu cresa nu m-am gandit. Este o idee buna.
|
|
|