|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Diana, iti multumesc pentru raspuns
Fetelor, astazi am citito postare legata de imunitatea celor mici si mi-a placut. Este mai veche, raspunsul unui medic: ?? Text preluat: Va voi reda discutia dintre mine si o mamica draga mie... E despre imunitate. Fiind toamna cred ca e o discutie pe care e bine sa o fac pubilca, spre folosul celor care o citesc. "Servus Miha mea draga! Te salut cu dragoste! Scrie-mi te rog ce sa-i dau Patriciei pt intarirea imunitatii? I-am dat sirop de coacaze cu catina si miere, si totusi??, dupa 10 zile de gradi a racit.. Cum e cu ghimbirul si greful, se pot administra unui copil de 4 ani? Va asteptam pe la noi cu mult drag si door! Va pupam toti 3! " Raspunsul meu ( foarte lung, desigur :) ) : Acum, daca Patricia merge la gradi, si sistemul ei imunitar merge la gradi. Adica invata. Sistemul imunitar invata, la fel cum Patricia invata sa deseneze, sa cante, sa socializeze. Este un copil sanatos si este un proces absolut normal sa reactioneze imunitar (adica sa ii curga mucii, sa faca febra uneori, sa tuseasca ) la noii agenti patogeni cu care interactioneaza. Se numeste imunizare. Cand tragem pe nas nush ce virusi sa zicem, corpul ii recunoaste si incepe sa secrete la prima poarta, adica la nas, mucus abundent, in incercarea de a-i opri si a-i scoate din corp. Daca nu reuseste sa-i opreasca pe toti prin acest prim mecanism de aparare si acestia ajung mai jos respirator, incepem sa tusim, sa ne usture gatul. In acest moment corpul reactioneaza din nou, dar in alt fel. Adica deschide o sectie noua la "fabrica de armament" (ganglionii limfatici) pentru a face niste arme care sa loveasca direct, specific si fara greseala in virusul cu pricina. Acestia sunt anticorpii. Din cauza ca se lucreaza cu tot personalul si in trei schimburi, se cam incing lucrurile in fabrica, adica facem febra. Ca sa scoatem armata la atac si in acelasi timp sa o pregatim pentru viitoare atacuri, asa merge treaba. Este o mare greaseala sa scadem febra copilului imediat ce se instaleaza. Cu antipiretice actionam, indiferent ca vorbim de copii sau de adulti, atunci cand se ajunge la zona de pericol. Aici ne referim la copii/adulti fara probleme de sanatate speciale, altele decat muci/ febra. Nu ne referim la varstnici la care riscul de AVC este mare, la cardiaci, la cei cu risc de hemoragii, la astmatici, epileptici etc. Revin acum la intrebarea ta. Nu, nu ai de ce sa-i dai aiurea chestii care sa stimuleze imunitatea. Dumnezeu a facut-o perfecta si i-a dat tot ce-i trebuie, inclusiv kitul de reparatii. Daca se juleste la genunchi te duci fuga si ii faci grefa de piele sau astepti ca organismul sa repare pielea de pe genunchi ? Te-ai gandit vreodata cat de miraculos este felul in care stie corpul sa teasa la loc pielea atunci cand te tai cu cutitul la deget in timp ce gatesti ? Duci repede degetul la gura, injuri ca abia ai fost la manichiura, pui un plasture daca iti curge un pic mai mult sange si… dupa vreo 10 zile nici nu mai stii la care deget te-ai taiat. Asa e si cu racelile astea. Lasa corpul sa-si faca treaba ca stie el mai bine cum, ai rabdare, reactioneaza doar cand se ajunge in zona de pericol (febra foarte mare ). Daca te apuci sa stimulezi imunitatea,repet, aiurea, cand nu e cazul, sa nu te miri ca peste cativa ani copilul tau dezvolta vreo boala autoimuna, adica e asa de activ imunitar incat se hotaraste sa reactioneze la propriile parti din corp ( tiroidita autoimuna, poliartrita, lupus eritematos etc ), sa creada ca nu-i apartin si sa inceapa sa le distruga.Sau reactioneaza nefiresc si amplu la agenti care nu sunt factori patogeni (de exemplu ii curge nasul si i se umfla ochii la polen, deci face alergie) . Intervenim cu stimulente pt imunitate atunci cand copilul face 2-3 afectiuni virale care s-au desfasurat pe perioada destul de scurta (sa zicem ca face varicela si, la o saptamana dupa ce i-a trecut , face si o gripa). Atunci intervii si suplimentezi cu diverse remedii. Nu pot sa nu remarc o crestere foarte mare a numarului de copii alergici si cu boli autoimmune. Piata e plina de produse pentru imunitate…si oamenii le cumpara. Daca ii intrebi de ce stimuleaza imunitatea copilului iti vor raspunde invariabil “pentru ca stim ca e bine,c ca nu sunt toxice si sa nu mai raceasca atata “. Cum vrei tu ca Patricia sa invete sa citeasca, daca tu ascunzi cartile de ea? Cam la fel e si cu imunitatea." |
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Va multumesc pt.raspunsuri mamici.Am hotarat impreuna cu sotul sa ii dam Vitamina C momentan in sezonul rece.Cele care dati de unde cumparati,Secom?
Si inca o intrebare.Noi pana acum de cand so nascut tot Vigantol ii dau.Acum am castigat la un concurs de alaptare de pe fb o sticluta de vitamina D de la secom.Oare este ok daca incep de la 1 an sa ii dau deasta sau mai bine sa merg in continuare cu Vigantolul?voi ce ati face in locul meu?Vigantol ii dau 2 picaturi pe zi,pe cea de la Secom citisem ca trebuie 6 parca.Fontanela la ultimul control a fost foarte ok la noi,aproape inchisa asa so exprimat. |
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Adina Mariana wrote:Va multumesc pt.raspunsuri mamici.Am hotarat impreuna cu sotul sa ii dam Vitamina C momentan in sezonul rece.Cele care dati de unde cumparati,Secom?
Si inca o intrebare.Noi pana acum de cand so nascut tot Vigantol ii dau.Acum am castigat la un concurs de alaptare de pe fb o sticluta de vitamina D de la secom.Oare este ok daca incep de la 1 an sa ii dau deasta sau mai bine sa merg in continuare cu Vigantolul?voi ce ati face in locul meu?Vigantol ii dau 2 picaturi pe zi,pe cea de la Secom citisem ca trebuie 6 parca.Fontanela la ultimul control a fost foarte ok la noi,aproape inchisa asa so exprimat.
Eu daca as fi in locul tau i-as da in continuare de la Secom daca zici ca ai, e buna si cea de la ei mai ales daca zici ca e aproape închida nu trebuie sa iti faci griji. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| alina89 wrote:woaaa, oare de ce au inchis grupul? nici nu observasem :(
A mai fost inchis in vara. Au spus ca sunt 3 moderatori cu copii acasa si raspund mai greu, iar la postari nu le dau drumul fara un raspuns ca nu doreau sa apara informatii eronate. Posibil sa nu mai fi facut fata si au sistat inscrierile/postarile. Ma bucur ca am putut intra pe el si mi-am luat informatiile necesare, asa am ajuns intr-un final pe site-ul ADAC (pagina lor de web este foarte cuprinzatoare).
Asa ca multumesc
Fluturash, multumesc pentru detalii. Cand face varsta potrivita o sa caut si eu sa iau. Iarna bag multa catina cu miere (asa m-am obisnuit, dar imi si place) si nu am mai racit din facultate (au mai fost usoare simptome ca tuse sau senzatie de iritatie in gat, iar ceaiul, mierea, catina m-au ajutat.
Ella30, te-am vazut online. Voi ce mai faceti? |
| Iulia13 wrote:Eu daca as fi in locul tau i-as da in continuare de la Secom daca zici ca ai, e buna si cea de la ei mai ales daca zici ca e aproape închida nu trebuie sa iti faci griji. Multumesc pt.raspuns |
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Adina Mariana wrote:Va multumesc pt.raspunsuri mamici.Am hotarat impreuna cu sotul sa ii dam Vitamina C momentan in sezonul rece.Cele care dati de unde cumparati,Secom?
Si inca o intrebare.Noi pana acum de cand so nascut tot Vigantol ii dau.Acum am castigat la un concurs de alaptare de pe fb o sticluta de vitamina D de la secom.Oare este ok daca incep de la 1 an sa ii dau deasta sau mai bine sa merg in continuare cu Vigantolul?voi ce ati face in locul meu?Vigantol ii dau 2 picaturi pe zi,pe cea de la Secom citisem ca trebuie 6 parca.Fontanela la ultimul control a fost foarte ok la noi,aproape inchisa asa so exprimat.
eu nu am gasit vigantol ultima data, mai am putin dintr-o sticluta acasa apoi ii dau de la secom, o sa ii dau cum scrie in prospect, N. o mai are deschisa cat varful de la degetelul meu mic :D cred ca ii zice fontanela punctiforma daca am inteles eu bine. |
| simmo wrote:A mai fost inchis in vara. Au spus ca sunt 3 moderatori cu copii acasa si raspund mai greu, iar la postari nu le dau drumul fara un raspuns ca nu doreau sa apara informatii eronate. Posibil sa nu mai fi facut fata si au sistat inscrierile/postarile. Ma bucur ca am putut intra pe el si mi-am luat informatiile necesare, asa am ajuns intr-un final pe site-ul ADAC (pagina lor de web este foarte cuprinzatoare). Asa ca multumesc Fluturash, multumesc pentru detalii. Cand face varsta potrivita o sa caut si eu sa iau. Iarna bag multa catina cu miere (asa m-am obisnuit, dar imi si place) si nu am mai racit din facultate (au mai fost usoare simptome ca tuse sau senzatie de iritatie in gat, iar ceaiul, mierea, catina m-au ajutat. Ella30, te-am vazut online. Voi ce mai faceti?
ah, are sens asa mai fusese un grup asa inchis, tot din acelasi motiv. nu mai au moderatorii timp sa raspunda la toate intrebarile si oricum multi nu folosesc functia search.. |
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Ella30, te-am vazut online. Voi ce mai faceti?[/quote]
Multumesc de intrebare, suntem bine va citesc zilnic dar de multe ori nu apuc sa raspund, desi as avea cate ceva de zis, sau scriu si uit sa dau send..
Pitica e bine, creste si imi testeaza limitele. De vreo saptamana merge singura , asa ca mai pot respira si eu un pic, ca inainte voia sa mearga doar de mana..desi a mers foarte devreme, ceva s-a intamplat de a refuzat vehement sa mearga singura..ce ma bucura e ca a inceput sa se joace cu jucarii, e drept ca nu multe, ea nu se juca deloc, si asta ma cam ingrijora destul de tare. Acum sunt in cautare de info despre ce/ cat ar trebui sa vorbeasca un copil de 16 luni Poate voi redeveni mai activa, dar de citit oricum o sa va citesc ca si pana acum. Pupici |
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Adina, noua pediatra ne-a recomandat vitamina c de la Bioland cand a fost cazul Legat de imunitate, ei sezonul trecut i-a dat oscillo, 1 doza/saptamana, iar apoi in decembrie parca ne-a dat pt toti 3 sa luam Influenzim, 3zile la fiecare 2 saptamani. E tot un fel de oscillo, adica homeopat. Legat de vitamina D, am vazut o adevarata dezbatere acum ceva timp pe facebook asta pt ca Secom ar fi mai naturala, si multi sunt sceptici cu privire la eficienta ei. Eu i-as da Secomul si vezi cum il asimileaza , iar apoi iei o decizie daca continui cu el sau nu |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Anitta76 wrote:Buna mamici. stiu ca nu e ok sa deschid subiect despre vaccinare, rog sa nu se supere nimeni insa momentan nu am gasit un grup pe facebook unde sa discut despre asa ceva si sa nu deranjez pe nimeni...Macar voi nu ma injurati/blamati,etc. Tocmai ce am citit pareri pro si contra despre varilix...Ma gandesc sa i.l fac dar ma gandesc si sa nu i.l fac...Medicii, pediatru, respectiv cel de familie nu imi dau prea multe informatii ci imi spun doar sa facem cum dorim noi...Citisem ca se face de la 9 luni insa unii spun ca e mai bine dupa 1 an...am mai citit si ca la feti?e poate da in viitor probleme hormonale si nu imi doresc acest lucru...Intrebarea mea este, voi ati facut acest vaccin, sau il faceti? Daca vreti sa imi dati si cateva argumente v-as fi recunoscatoare, daca nu, macar sa imi dau eu seama cate dintre voi ati facut si cate nu...chiar sunt in cea?a rau... Va pup! Noi am facut Varilix dupa varsta de 1 an, doua doze :) singurul care nu l-am facut este cel pentru meningita dar acum urmeaza antigripalul, cand isi revine din viroza prin care trecem acum...colac peste pupaza de azi mi-a inceput si cea mica sa aiba muci, secretii jn gat...sunt cu inima cat un purice ca nu stiu cum reactioneaza la boala...stau si o pazesc ca se tot trezeste ca se inneaca cu secretiile din gat :( |
Si inca o intrebare.Noi pana acum de cand so nascut tot Vigantol ii dau.Acum am castigat la un concurs de alaptare de pe fb o sticluta de vitamina D de la secom.Oare este ok daca incep de la 1 an sa ii dau deasta sau mai bine sa merg in continuare cu Vigantolul?voi ce ati face in locul meu?Vigantol ii dau 2 picaturi pe zi,pe cea de la Secom citisem ca trebuie 6 parca.Fontanela la ultimul control a fost foarte ok la noi,aproape inchisa asa so exprimat. Adina si noi am inceput tot cu vigantol dar de cand s-a nascut cea mica am luat de la Secom si e ok...atat ca sunt 6 picaturi de dat. |
| lore.t. wrote: Noi am facut Varilix dupa varsta de 1 an, doua doze :) singurul care nu l-am facut este cel pentru meningita dar acum urmeaza antigripalul, cand isi revine din viroza prin care trecem acum...colac peste pupaza de azi mi-a inceput si cea mica sa aiba muci, secretii jn gat...sunt cu inima cat un purice ca nu stiu cum reactioneaza la boala...stau si o pazesc ca se tot trezeste ca se inneaca cu secretiile din gat :(
sanatate, e grea tare prima viroza la bebelusi, nu atat pentru ei cat pentru mamica, eu nu am avut liniste pana nu a scapat si de ultimul muc |
|
| Alle.p wrote:Diana, iti multumesc pentru raspuns Fetelor, astazi am citito postare legata de imunitatea celor mici si mi-a placut. Este mai veche, raspunsul unui medic: ?? Text preluat: Va voi reda discutia dintre mine si o mamica draga mie... E despre imunitate. Fiind toamna cred ca e o discutie pe care e bine sa o fac pubilca, spre folosul celor care o citesc. "Servus Miha mea draga! Te salut cu dragoste! Scrie-mi te rog ce sa-i dau Patriciei pt intarirea imunitatii? I-am dat sirop de coacaze cu catina si miere, si totusi??, dupa 10 zile de gradi a racit.. Cum e cu ghimbirul si greful, se pot administra unui copil de 4 ani? Va asteptam pe la noi cu mult drag si door! Va pupam toti 3! " Raspunsul meu ( foarte lung, desigur :) ) : Acum, daca Patricia merge la gradi, si sistemul ei imunitar merge la gradi. Adica invata. Sistemul imunitar invata, la fel cum Patricia invata sa deseneze, sa cante, sa socializeze. Este un copil sanatos si este un proces absolut normal sa reactioneze imunitar (adica sa ii curga mucii, sa faca febra uneori, sa tuseasca ) la noii agenti patogeni cu care interactioneaza. Se numeste imunizare. Cand tragem pe nas nush ce virusi sa zicem, corpul ii recunoaste si incepe sa secrete la prima poarta, adica la nas, mucus abundent, in incercarea de a-i opri si a-i scoate din corp. Daca nu reuseste sa-i opreasca pe toti prin acest prim mecanism de aparare si acestia ajung mai jos respirator, incepem sa tusim, sa ne usture gatul. In acest moment corpul reactioneaza din nou, dar in alt fel. Adica deschide o sectie noua la "fabrica de armament" (ganglionii limfatici) pentru a face niste arme care sa loveasca direct, specific si fara greseala in virusul cu pricina. Acestia sunt anticorpii. Din cauza ca se lucreaza cu tot personalul si in trei schimburi, se cam incing lucrurile in fabrica, adica facem febra. Ca sa scoatem armata la atac si in acelasi timp sa o pregatim pentru viitoare atacuri, asa merge treaba. Este o mare greaseala sa scadem febra copilului imediat ce se instaleaza. Cu antipiretice actionam, indiferent ca vorbim de copii sau de adulti, atunci cand se ajunge la zona de pericol. Aici ne referim la copii/adulti fara probleme de sanatate speciale, altele decat muci/ febra. Nu ne referim la varstnici la care riscul de AVC este mare, la cardiaci, la cei cu risc de hemoragii, la astmatici, epileptici etc. Revin acum la intrebarea ta. Nu, nu ai de ce sa-i dai aiurea chestii care sa stimuleze imunitatea. Dumnezeu a facut-o perfecta si i-a dat tot ce-i trebuie, inclusiv kitul de reparatii. Daca se juleste la genunchi te duci fuga si ii faci grefa de piele sau astepti ca organismul sa repare pielea de pe genunchi ? Te-ai gandit vreodata cat de miraculos este felul in care stie corpul sa teasa la loc pielea atunci cand te tai cu cutitul la deget in timp ce gatesti ? Duci repede degetul la gura, injuri ca abia ai fost la manichiura, pui un plasture daca iti curge un pic mai mult sange si… dupa vreo 10 zile nici nu mai stii la care deget te-ai taiat. Asa e si cu racelile astea. Lasa corpul sa-si faca treaba ca stie el mai bine cum, ai rabdare, reactioneaza doar cand se ajunge in zona de pericol (febra foarte mare ). Daca te apuci sa stimulezi imunitatea,repet, aiurea, cand nu e cazul, sa nu te miri ca peste cativa ani copilul tau dezvolta vreo boala autoimuna, adica e asa de activ imunitar incat se hotaraste sa reactioneze la propriile parti din corp ( tiroidita autoimuna, poliartrita, lupus eritematos etc ), sa creada ca nu-i apartin si sa inceapa sa le distruga.Sau reactioneaza nefiresc si amplu la agenti care nu sunt factori patogeni (de exemplu ii curge nasul si i se umfla ochii la polen, deci face alergie) . Intervenim cu stimulente pt imunitate atunci cand copilul face 2-3 afectiuni virale care s-au desfasurat pe perioada destul de scurta (sa zicem ca face varicela si, la o saptamana dupa ce i-a trecut , face si o gripa). Atunci intervii si suplimentezi cu diverse remedii. Nu pot sa nu remarc o crestere foarte mare a numarului de copii alergici si cu boli autoimmune. Piata e plina de produse pentru imunitate…si oamenii le cumpara. Daca ii intrebi de ce stimuleaza imunitatea copilului iti vor raspunde invariabil “pentru ca stim ca e bine,c ca nu sunt toxice si sa nu mai raceasca atata “. Cum vrei tu ca Patricia sa invete sa citeasca, daca tu ascunzi cartile de ea? Cam la fel e si cu imunitatea." Cat adevar!! Nu putea fi scris mai frumos...corpul nostru stie exact cum trebuie sa reactioneze dar de multe ori nu il lasam noi...si ma gandeam ca i-am dat un supozitor de paracetamol la cea mica desi nu are febra...dar te simti asa neputincios cand ii vezi atat de mici, fragili si bolnavi si crezi ca daca ii administrezi ceva o sa fie mai bine...mai mult placebo pentru mama. |
|
| alina89 wrote:sanatate, e grea tare prima viroza la bebelusi, nu atat pentru ei cat pentru mamica, eu nu am avut liniste pana nu a scapat si de ultimul muc Multumim Alina! Ma asteptam daca intra fratiorul in colectivitate sa aduca si acasa dar m-am gandit ca totusi poate ea scapa cum primeste si doar lapte matern si am incercat sa o feresc cat pot dar inevitabil...la Stefan de data asta i-a trecut super repede, a facut febra prima zi, ceva muci, tuse, dupa 2 zile zburda din nou desi inca e infundat. |
|
| alina89 wrote:
eu nu am gasit vigantol ultima data, mai am putin dintr-o sticluta acasa apoi ii dau de la secom, o sa ii dau cum scrie in prospect, N. o mai are deschisa cat varful de la degetelul meu mic :D cred ca ii zice fontanela punctiforma daca am inteles eu bine.
O sa ii dau si eu in continuare de la Secom daca tot o am..ar fi pacat. |
|
|