|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Va multumesc frumos mamici! In legatura cu postarea Adinei, despre imunitate chiar am inceput sa intreb si eu in stanga si in dreapta pt ca si noi am avut destule episoade naspa si am tot auzit despre Jarro Dophillus, nu stiu daca am scris corect. Voi mamici ce parere aveti despre acest supliment? A, si am mai auzit de catina cu miere dimineata pe stomacul gol insa se tot contrazic fetele in legatura cu varsta la care sa le dam aceasta combinatie, unele spun ca dupa 1 an, altele dupa 2 ani ... |
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Anitta76 wrote:Va multumesc frumos mamici! In legatura cu postarea Adinei, despre imunitate chiar am inceput sa intreb si eu in stanga si in dreapta pt ca si noi am avut destule episoade naspa si am tot auzit despre Jarro Dophillus, nu stiu daca am scris corect. Voi mamici ce parere aveti despre acest supliment? A, si am mai auzit de catina cu miere dimineata pe stomacul gol insa se tot contrazic fetele in legatura cu varsta la care sa le dam aceasta combinatie, unele spun ca dupa 1 an, altele dupa 2 ani ... Noi am luat miere de manuka pentru Carla sa ii dam. Se da dupa 2 ani, am citit foarte multe lucruri bune despre ea si am hotarat sa incercam fiind o varianta mai naturala plus vitamina c de la Bioland ii dau. Oricum am dus-o 2 zile L cresa si a venit cu viroza acasa..acum sta acasa de marti, sotul si-a luat2 saptamani concediu pana isi mai revine Carla cu somnul de amiaza ca suntem in plina regresie a somnului si e jale..doarme 8-9 ore pe noapte si ziua ciuciu si pe seara e foarte maraita ca ii este somn.. Si acum d3 cand cu viroza am inceput cu mierea, vitamina c ii tot dadeam si inainte. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| AndreV wrote:Noi am fost recent la pediatru, si a zis ca nimic preventiv la copii mici...dar na, bebelina mea e mai micuta. Mamici, eu va tot stresez cu intrebari, dar nu am mamici cu bebelusi in preajma, sa-i intreb, asa ca iertati-ma si suportati o mamica stresata. Ce scaun de masina ati luat? Cum ati ales? Noi avem 7.5 kg si 67 cm, mai merge scoica, dar incerc sa ma orientez. Aveti recomandare de scaun? Citeam ca exista in Bucuresti posibilitatea de a proba in masina. Mamici din Timisoara, exista si pe aici asa ceva?
Buna,
Poti intra pe grupul de rear facing prelungit Romania si gasesti mai multe informatii. Problema este ca din august au arhivat grupul si nu au mai fost aprobate inscrieri.
Iti las mai jos un link ADAC cu scsune testate (daca nu stii germana, dai traducere in romana - chiar daca nu e perfecta tot intelegi). Eu m-am uitat dupa categoria de varsta si am ales cateva variante cu scor bun ADAC. Mai sunt scaune care au testul suedez trecut, chiar daca la ADAC nu a obtinut scor foarte bun , cum sunt axkid-urile. Alte scaune cu test suedez trecut besafe isi plus, Britax max, Multitech, maxi cosi, klippan (astea sunt pentru categoria 9-25 kg).
Avem 13 luni si inca folosim scoica (77,5 cm si 9,5 kg). As recomanda sa tragi cat mai mult de scoica , recomandabil pana la 1 an.
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/alle-testergebnisse/
|
| Anitta,
Iti atasez un prt scr cu ce vaccinuri exista la noi pe piata si le poti cumpara. Au mai fost discutii, iar atunci Alexandra ni le scrisese pe toate.
Mierea dupa 1 an se da (cea de manuka nu stiu de ea; este prima oara cand aud de ea de la fluturash , dar am salvat sa ma interesez si eu).
simmo attached the following image(s):
|
| Adina, eu i-am dat intre 6 - 12 luni picaturi vitamina C. La ultimul control a zis ca putem continua, dar eu am zis momentan pas. Daca il aud cu tuse sau face vreo viroza o sa ii dau in continuare, dar eu sper sa nu fie cazul. |
| AndreV,
Succes cu diversificarea. Daca mergi pe blw, recomand un curs prim ajutor bebe (eu sisotul am facut).
Mai poti intra pe grupuri de blw (recomand cele din afara; au muuult mai multe informatii decat cel din Romania - cel de la noi nu mi-a placut deoarece ai informatii contradictorii uneori cand cauti si in postarile mai vechi si nu stii ce sa faci; sunt grupuri in afara care la fisiere iti arata cum sa tai alimentele).
Gasesti si la noi carti de blw , altele decat "autodiversificare naturala" (am citit-o, te ajuta mai mult doar in a te pregati sufleteste la ce sa te astepti, dar nu ai si imagini despre cum se taie mancarea - poate am avut eu asteptari prea mari de la ea...).
Iti atasez un prt scr cu 2 carti care le-am gasit pe elefant.ro si erau printre recomandarile straine (eu nu le-am luat deoarece am mers pe diversificare clasica , iar cand i-am dat bucatele am citit documentatia de pe grupurile din afara).
O alta diferenta ce am observat este ca la noi se recomanda sa stea nesustinut copilul 5 secunde, iar in afara zic minim 1 minut (au si explicatii de ce), iar uneori parintii mai intarzie cu diversificarea si incep mai tarziu (gen 7 luni). simmo attached the following image(s):
|
| simmo wrote:Anitta, Iti atasez un prt scr cu ce vaccinuri exista la noi pe piata si le poti cumpara. Au mai fost discutii, iar atunci Alexandra ni le scrisese pe toate. Mierea dupa 1 an se da (cea de manuka nu stiu de ea; este prima oara cand aud de ea de la fluturash , dar am salvat sa ma interesez si eu). Mie mi-a zis medicul de familie despre ea si apoi am tot citit eu pe internet..se da de la 2 ani asta de manuka, cealalta da se da dupa 1 an. Acum na sa ii treaca viroza asta si vedem apoi daca are vreun efect. Trebuie tinuta o cura de 3 luni cu jumatate de lingurita dimineata la copii. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/29/2018 Mesaje: 600
| fluturash26 wrote: Mie mi-a zis medicul de familie despre ea si apoi am tot citit eu pe internet..se da de la 2 ani asta de manuka, cealalta da se da dupa 1 an. Acum na sa ii treaca viroza asta si vedem apoi daca are vreun efect. Trebuie tinuta o cura de 3 luni cu jumatate de lingurita dimineata la copii.
Da, si eu am auzit de mierea de manuka de la nasa mea care ii da feti?ei de 3 ani. Anul trecut in iarna mi am cumparat si eu si am tinut o cura. E cam scumpa, intr-adevar dar este eficienta din punctul meu de vedere. |
|
| adina1109 wrote: Da, si eu am auzit de mierea de manuka de la nasa mea care ii da feti?ei de 3 ani. Anul trecut in iarna mi am cumparat si eu si am tinut o cura. E cam scumpa, intr-adevar dar este eficienta din punctul meu de vedere.
E scumpa intr-adevar am dat 180 lei pe 250 gr, am citit ca are proprietati multiple. E buna la multe lucruri nu doar imunitate, de asta am si hotarat sa ii iau. Eu ducand-o in colectivitate. |
|
| fluturash26 wrote: Noi am luat miere de manuka pentru Carla sa ii dam. Se da dupa 2 ani, am citit foarte multe lucruri bune despre ea si am hotarat sa incercam fiind o varianta mai naturala plus vitamina c de la Bioland ii dau. Oricum am dus-o 2 zile L cresa si a venit cu viroza acasa..acum sta acasa de marti, sotul si-a luat2 saptamani concediu pana isi mai revine Carla cu somnul de amiaza ca suntem in plina regresie a somnului si e jale..doarme 8-9 ore pe noapte si ziua ciuciu si pe seara e foarte maraita ca ii este somn.. Si acum d3 cand cu viroza am inceput cu mierea, vitamina c ii tot dadeam si inainte.
Merci. De unde o pot cumpara? |
|
| simmo wrote:Anitta, Iti atasez un prt scr cu ce vaccinuri exista la noi pe piata si le poti cumpara. Au mai fost discutii, iar atunci Alexandra ni le scrisese pe toate. Mierea dupa 1 an se da (cea de manuka nu stiu de ea; este prima oara cand aud de ea de la fluturash , dar am salvat sa ma interesez si eu). Iti multumesc! |
|
| Anitta76 wrote: Merci. De unde o pot cumpara?
https://vegis.ro/miere-manuka/manuka-health/7656-miere-de-manuka-mgo-400-plus-250g/ |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| simmo wrote:Buna, Poti intra pe grupul de rear facing prelungit Romania si gasesti mai multe informatii. Problema este ca din august au arhivat grupul si nu au mai fost aprobate inscrieri. Iti las mai jos un link ADAC cu scsune testate (daca nu stii germana, dai traducere in romana - chiar daca nu e perfecta tot intelegi). Eu m-am uitat dupa categoria de varsta si am ales cateva variante cu scor bun ADAC. Mai sunt scaune care au testul suedez trecut, chiar daca la ADAC nu a obtinut scor foarte bun , cum sunt axkid-urile. Alte scaune cu test suedez trecut besafe isi plus, Britax max, Multitech, maxi cosi, klippan (astea sunt pentru categoria 9-25 kg). Avem 13 luni si inca folosim scoica (77,5 cm si 9,5 kg). As recomanda sa tragi cat mai mult de scoica , recomandabil pana la 1 an. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/alle-testergebnisse/
woaaa, oare de ce au inchis grupul? nici nu observasem :( |
|
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| AndreV wrote:Noi am fost recent la pediatru, si a zis ca nimic preventiv la copii mici...dar na, bebelina mea e mai micuta. Mamici, eu va tot stresez cu intrebari, dar nu am mamici cu bebelusi in preajma, sa-i intreb, asa ca iertati-ma si suportati o mamica stresata. Ce scaun de masina ati luat? Cum ati ales? Noi avem 7.5 kg si 67 cm, mai merge scoica, dar incerc sa ma orientez. Aveti recomandare de scaun? Citeam ca exista in Bucuresti posibilitatea de a proba in masina. Mamici din Timisoara, exista si pe aici asa ceva?
Buna! Noi am luat joie I-spin 360 (atentie, este si spin simplu), poti sa cauti pe net informatii despre el, este un scaun bun si fetita sta bine in el, noi l-am achizitionat anul trecut de Black Friday redus cu 300 lei (era 1700 si am dat 1400). |
|
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| Salutari fetelor! Am reusit si eu acum sa citesc din urma, felicitari proaspetelor mamici si multa sanatate copilasilor
Alle, eu am reusit sa nasc natural cu peridurala si am facut Clexane pe toata perioada sarcinii :) |
|
|