|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/29/2018 Mesaje: 600
| Adina Mariana wrote:Adina eu iti recomand sa nu mai dai panadol/paracetamol sau altele preventiv niciodata.Trebuie urmariti copiii si abia daca vezi ca urca temperatura se da de febra.Si mie asa mi-a spus asistenta sa ii dau preventiv dar nu i-am dat doar l-am urmarit.Asa ca un sfat,tu desigur faci cum crezi tu. Daa, cu siguranta asa voi face. Eram putin îndoita sa le dau dar am zis sa urmez sfatul medicului ca ?tie mai bine. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| adina1109 wrote:Nu l am mai facut ca m-a intors pediatra. A spus ca ea nu recomanda deloc, ca a fost putin testat si ca a întâlnit multe reac?ii urate . L a speriat pe sotul meu si am decis sa nu l mai facem . Mai ales fetei sa nu i facem ca ea are si reflux . E prima data când aud ca un medic nu recomanda vaccinarea aceasta.... eu as mai cere o parere... Eventual, citeste si parerile parintilor/medicilor din grupul Vaccinuri si vaccinare - clarificari si sprijin pentru parinti. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| maria2013 wrote: E prima data când aud ca un medic nu recomanda vaccinarea aceasta.... eu as mai cere o parere... Eventual, citeste si parerile parintilor/medicilor din grupul Vaccinuri si vaccinare - clarificari si sprijin pentru parinti.
Mf-ul copilului meu mi-a zis ca nu este de acord cu vaccinurile optionale deoarece (citez) "totusi ii introduci un virus in el"... personal nu ma mira de reactia doamnei.
Adina1109, daca nu esti pe grupul cu vaccinuri (cel mentionat de maria, poti sa intri pe FB sa citesti mai multe). In cazul in care voi considerati ca este necesar sa-l faceti , prima doza se administreaza pana la 16 saptamani (iar daca sunt copii prematuri, se ajusteaza varsta; nu stiu gemenii tai la cate saptamani s-au nascut).
Noi personal l-am facut deoarece nu ne-am dorit sa faca vreo forma urata de stai internat si 2 saptamani prin spital (cum am mai citit relatari ale parintilor). Este singurul optional care ni l-am dorit sa-l facem cu adevarat. Restul noi nu le-am facut (inca), nici ror-ul de la 9 luni. Pentru celelalte am zis ca ne vom documenta mai incolo. Am prieteni care stau in uk, iar daca au copii acolo s-a mers pe schema lor, iar rotarix este inclus.
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| simmo wrote:
Mf-ul copilului meu mi-a zis ca nu este de acord cu vaccinurile optionale deoarece (citez) "totusi ii introduci un virus in el"... personal nu ma mira de reactia doamnei.
Adina1109, daca nu esti pe grupul cu vaccinuri (cel mentionat de maria, poti sa intri pe FB sa citesti mai multe). In cazul in care voi considerati ca este necesar sa-l faceti , prima doza se administreaza pana la 16 saptamani (iar daca sunt copii prematuri, se ajusteaza varsta; nu stiu gemenii tai la cate saptamani s-au nascut).
Noi personal l-am facut deoarece nu ne-am dorit sa faca vreo forma urata de stai internat si 2 saptamani prin spital (cum am mai citit relatari ale parintilor). Este singurul optional care ni l-am dorit sa-l facem cu adevarat. Restul noi nu le-am facut (inca), nici ror-ul de la 9 luni. Pentru celelalte am zis ca ne vom documenta mai incolo. Am prieteni care stau in uk, iar daca au copii acolo s-a mers pe schema lor, iar rotarix este inclus.
Pai si la cele obligatorii ce ii introduci? sau sunt placebo? eu stiu cazuri de rotavirus si varicela ff urate si parinti cu 2 copilasi si a luat si cel mic apoi de la surioara mai mare, la varicela perioada de incubatie este mai mare, a avut "noroc" ca nu s-au imbolnavit simultan ci cum a iesit din spital cu cea mare s-a internat cu cea mica.
sunt atat de multe viroze de care se imbolnavesc copiii la intrarea in colectivitate (fie ca este la 2-3ani, fie ca este la 6 ani), de ce sa nu prevenim tot ce se poate preveni? mai ales acum cand la orice episod de febra, tuse, muci toti fug de langa tine.. |
|
| alina89 wrote:Pai si la cele obligatorii ce ii introduci? sau sunt placebo? eu stiu cazuri de rotavirus si varicela ff urate si parinti cu 2 copilasi si a luat si cel mic apoi de la surioara mai mare, la varicela perioada de incubatie este mai mare, a avut "noroc" ca nu s-au imbolnavit simultan ci cum a iesit din spital cu cea mare s-a internat cu cea mica. sunt atat de multe viroze de care se imbolnavesc copiii la intrarea in colectivitate (fie ca este la 2-3ani, fie ca este la 6 ani), de ce sa nu prevenim tot ce se poate preveni? mai ales acum cand la orice episod de febra, tuse, muci toti fug de langa tine..
Poate iti mai aduci aminte ce mf deosebit are copilul meu Este cu adevarat special; ultimele 2 vaccinuri am avut noroc sa i le fac cu alt doctor ca era in concediu. ... Poate a vrut sa spuna ca rotarix contine virus viu atenuat, iar hexa+prevenar sunt vaccinuri inactivate (asta am aflat si eu ulterior), iar doctorul nu a stiut cum sa se exprime ca sa fie pe intelesul nostru. Habar nu am la ce se gandea, dar nici pe diversificare nu am fost pe aceeasi lungime de unda (citez iar: "la 5,5 luni trebuia deja sa manance un ou intreg"; sau "a luat bine in greutate, dar e cam palid"). Acum ma amuz cand povestesc, dar atunci nu stiam ce sa mai inventez ca sa fiu cu bun simnt
Una peste alta, ma bucur ca este sanatos, vioi, nazdravan, iar cand are zile cand mananca mai bine nici nu mai plange dupa lapte ziua ; poate o sa renunte si la cel de noapte (deja incep sa caut alternative ca sa renunte)
Ror-ul de la 9 luni noi am renuntat deoarece ne uitasem pe statistici, nu interactiona atunci cu copii (doar la inceput de septembrie am stat putin cu inima indoita ca revenisera multi din vacante, dar deja facea 1 an atunci), stiam ca pana la 1 an are anticorpi de la mama, dadusem mail si la dsp , iar in august au dat di comunicat ca o sa fie scos.
Cel gripal eu am o retinere deoarece eu l-am facut in trecut si am racit rau de tot (temperatura intre 40 - 41, o saptamana am stat la pat) si vaccinul il facusem. Posibil sa fi fost un caz nefericit (cred ca rar se intampla), dar de atunci nici eu nu l-am mai facut.
Oricum, tot ce inseamna vaccinuri mi-am dat seama ca este un subiect sensibil. Nu am nimic impotriva lor, ne gandeam sa ii mai facem si alte optionale (cel de varicela), dar am zis sa mai asteptam. Abia am terminat cu cele din primul an si vreau o pauza. |
|
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Buna fetelor.
Daca tot se discuta un pic subiectul vaccinare as avea si eu o situatie data:
Prietena mea am avut acum 1 sapt sa zic o discutie referitor la vaccinarea de 1 an, in special MMRul sau ROR în România si autism. Asociere intre cele 2. Bine, discutia mea cu ea a fost mai ampla, nu intru in detalii.
Am zis ca o sa ma documentez si iata:
Sunt 3 mamici aici care au facut vaccinul respectiv si totul ok.
2 mamici care au facut vaccinul si se observa o întârziere de vorbire la copii de 3,4 ani ..ma rog de aici vine si asocierea cumva ca ea le-a dat exemplu pe cele 2 mamici
Si inca 2 mamici care au refuzat vaccinarea pe UK.
Si as vrea sa stiu de la voi, daca e doar o asociere intre vaccinare si autism sau sunt ceva probleme la vaccinul MMR sau ROR?
Imi cer scuze daca sunt prea directa. As vrea doar o parere. Multumesc!
Atasez poza cu vaccinarea care urmeaza sa o facem si noi aici pe UK, am inteles ca e putin diferita aici ca sunt defapt 4 vaccinuri odata dar ca pot opta pt 2 prima data, apoi inca 2, ulterior. https://ibb.co/qYQy808
|
|
Inregistrat: 6/29/2018 Mesaje: 600
| Da fetelor , eu înclin sa le fac rotarix ul, trebuie sa mai am o discu?ie cu sotul ca el s a speriat mai mult când a auzit pediatra. Si eu cunosc cazuri urwtaate de rotarovirus si de asta vreau sa le fac. Mi a zis mf ca îl pot face pana la 3 luni, mai avem putin timp la dispozi?ie . Ce mai mult m a enervat pediatra ca a dat o gen “ dacă părinții păstrează igiena minima nu se îmbolnăvește copilul ... ca rotarovirusul se ia din igiena precară .” Sincer eu nu vreau sa fiu genul de mama care sare in sus dacă copilul se murdărește si pune mâna pe animale sau alte lucruri de pe afara. Vreau sa aiba o copilărie frumoasa ca a mea care stăteam cu orele pe afara cu mâinile in noroi si ma jucam de a magazinul si strângeam toate ambalajele de pe strada si le vindeam prietenelor . Eram mama Dolores a câinilor vagabonzi de pe lângă bloc, ii pupam si ii hraneam zilnic cu mâncare furată din casa. Va pup si multumesc pt parerile voastre. |
|
| Mirela.t83 wrote:
Si as vrea sa stiu de la voi, daca e doar o asociere intre vaccinare si autism sau sunt ceva probleme la vaccinul MMR sau ROR?
Sper sa te poata ajuta cineva cu un raspuns mai detaliat.
Din ce mai citisem eu, dupa varsta de 1 an se poate pune un diagnostic de autism, iar de cele mai multe ori parintii fac asocierea cu ultimul vaccin facut (care la noi este ROR).
In uk cunosc 2 cazuri: - bebe 1a9l nu face propozitii inca, spune cateva cuvinte , dar intelege multe, dar daca vrea ceva te impinge sau arata - copil 5 ani, de mic a stat acolo, vorbeste (nu mai stiu de la ce varsta), doar ca facand cresa/gradinita acolo era putin bulversat deoarece acasa se vorbea romana, iar cand a intrat in colectivitate a trebuit sa reinvete cuvinte (educatoarele nu il intelegeu, asa ca mama a stat 2 saptamani cu el la cresa; asa a procedat si cu baiatul mai mare; uneori o sunau sa intrebe ce zice copilul)
Stiu ca daca se fac toate 4 odata sunt 2 in maini (palme parca), 2 in picioare.
Sper sa gasesti mai multe informatii la ceea ce cauti. |
|
| adina1109 wrote: Eram mama Dolores a câinilor vagabonzi de pe lânga bloc, ii pupam si ii hraneam zilnic cu mâncare furata din casa. Va pup si multumesc pt parerile voastre.
LOL
Nu vreau sa fiu Gica-contra (scuze de cacofonie), dar cand incep sa mearga prin parc vor fi curiosi si vor baga multe in gura (jucarii ale altor copii, mainile care au fost puse peste tot); noi inca nu am scapat de obiceiul asta (ba chiar imi vine sa iau solutie amara de la farmacie si sa-i dau pe maini cand suntem in parc, poate se potoleste ; efectiv imi este frica sa nu inghita ceva ce nu este ok, nu ca ar avea mainile murdare; cel mai mic lucru daca este pe jos, pe ala il ia).
Poti mai lua virusel si de la alimente nepastrate corespunzator, nu din vina ta, ci de cum au fost pastrate in magazin. Nu tine doar de igiena mainilor.
Azi am fost in parc si toate le-a luat la rand la sters (era ud in fund pe pantaloni si in genunchi). Nici eu nu vreau sa fac o obsesie ca este ud sau are mainile murdare. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Buna fetelor.
Noi pt Patrick am ales sa ii face rotarix si nimenrix, iar anul acesta facem si antigripalul. Si eu stiu o mamjca de 2 pui, cea mare nevaccinata cu rotarix a facut o infectie cu rotavirus de a stat 10 zile in spital, cea mica vaccinata, a luat de la sora ei, dar a facut o forma usoara si a fost tratata in cateva zile acasa. Discutia pro si contra se poate intinde pe zeci de pagini cred ca fiecare trebuie sa se informeze cat mai mult, din mai multe surse avizate, sa ceara macar parerea a 2 medici si apoi sa decida.
Patrick a mai trecut de faza cu bagatul in gurita, dar cand iesim afara are manutele negre. Il mai ster din cand in cand pe maini, dar il las sa se joace in voie, sa puna mana peste tot. Ma "enerveaza" doar cand se spala pe gura cu apa din balta |
|
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Mamici...lamuriti o mama incurcata. Incepem diversificarea si am inteles ca tot la 3 zile se introduce o leguma noua. Asta inseamna ca eu ii tot dau 3 zile cartof dulce, de exemplu, apoi 3 zile cartof dulce plus altceva? |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| AndreV wrote:Mamici...lamuriti o mama incurcata. Incepem diversificarea si am inteles ca tot la 3 zile se introduce o leguma noua. Asta inseamna ca eu ii tot dau 3 zile cartof dulce, de exemplu, apoi 3 zile cartof dulce plus altceva? Nu cred ca este obligatoriu sa oferi din 3 in 3 zile. Am mai auzit cazuri care au oferit la cate o saptamana ceva nou, dar depinde, cum simti tu sa faci sau cum te sfatuieste medicul pediatru. Eu am mers pe mana medicului si am introdus in fiecare zi o leguma noua, bineinteles ca nu am dat 10 legume deodata dupa 10 zile, insa am impartit, de ex. azi cartof, maine cartof cu morcov, poimaine cartof cu altceva sau morcov cu altceva. Bafta! |
|
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Anitta76 wrote: Nu cred ca este obligatoriu sa oferi din 3 in 3 zile. Am mai auzit cazuri care au oferit la cate o saptamana ceva nou, dar depinde, cum simti tu sa faci sau cum te sfatuieste medicul pediatru. Eu am mers pe mana medicului si am introdus in fiecare zi o leguma noua, bineinteles ca nu am dat 10 legume deodata dupa 10 zile, insa am impartit, de ex. azi cartof, maine cartof cu morcov, poimaine cartof cu altceva sau morcov cu altceva. Bafta!
Multumesc de lamurire. Medicul mi-a zis din 3 in 3 zile...insa ma gandesc...oare nu e plictisitor? |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| AndreV wrote:Multumesc de lamurire. Medicul mi-a zis din 3 in 3 zile...insa ma gandesc...oare nu e pluctisitor?
Acestea sunt recomandarile vechi, o leguma noua la 3 zile, OMS nu mai recomanda sa astepti atat pana la introducerea unui nou aliment. La blw se dau chiar mai multe din prima zi. Eu la primul bebe eram mai sperioasa asa si am respectat regula de 3 zile cam 2-3 saptamani asa, dar la al doilea am introdus o leguma noua pe zi. Tu poti sa faci cum simti, nu vad nimic gresit nici sa astepti 3 zile ca pe vremuri. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| AndreV wrote:Mamici...lamuriti o mama incurcata. Incepem diversificarea si am inteles ca tot la 3 zile se introduce o leguma noua. Asta inseamna ca eu ii tot dau 3 zile cartof dulce, de exemplu, apoi 3 zile cartof dulce plus altceva? Eu spun ca este si dupa cum vrea bebe nu doar noi.Eu de exemplu mi-am scris lista pe 3 luni cum doresc sa ii dau pe zile gen cate o leguma noua introdusa pe zi(nu am tinut regula de 3 zile)dar bebe meu so hotarat sa imi strice planurile si sa ii se cam rupa de cat am muncit eu pe lista sa o scriu adica sa intelegi mai bine mi-a refuzat o gramada de legume sau alimente si a trebuit sa ii dau doar ce ia placut si a vrut el ca sa aiba ceva in stomacel altfel nu vroia nimic asa ca am renuntat la lista si am adaptat-o nevoilor lui.Probabil medicului tau ii este frica de alergi si de aceea ti-a spus asa,dar tu faci cum crezi tu ca este mai ok,diversificare,autodiversificare,blenduit,pasat cu furculita,bucatele micute,regula de 3 zile sau cate o leguma noua introdusa pe zi.Fa cum simti tu.Bafta! |
|
|