|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| alina89 wrote:Parca ai deschis inceputurile noastre Asa e, amandoi erau mult mai ok afara, la aer, aveam mereu o super stare de anxietate inainte sa ies din casa cu amandoi, imi trecea apoi cat stateam afara cu ei si ma lua iar cand trebuia sa urcam, imi faceam 100 de scenarii si replici ce sa ii zic sa il conving sa vina de buna voie, cateodata nu functiona nimic si il luam pe sus ce zicea luma ca il fur la cum urla Anyway, noi intodeauna vom gasi puterea sa mergem mai departe si sa facem sa fie mai bine pentru ei, indiferent cat de greu ne-ar fi. Eu sunt dupa o noapte nedormita, celui mic ii ies 6 dintisori si a plans 2 ore continuu, apoi din 15 in 15 min, apoi la 1h pana la 8. Sunt praf, dat toata lumea doarme acum, iar eu nu pot sa dorm pentru ca vreau sa ma bucur de linistea din casa si sa imi mai adun gandurile
Îmi pare rau ca treci prin asta, doamne ajuta sa nu mai fie nop?i a?a agitate. Eu nu ?tiu cum este cu durerea cauzata de Erup?ia dentara, Luca nu a avut manifestari wow, însa sunt pregatita pr orice. Sa ?tii ca ?i eu prefer sa ma bucur de lini?te in fiecare seara ?i îmi aloc timp pt mine chiar daca îl pierd aiurea, macar ?tiu ca fac ceva cât de pu?in ?i pentru mine. Eu am stari de anxietate când merg cu Luca fara carucior, chiar i-am zis so?ului in ziua când am ie?it cu bebe ?i cu Luca pe jos ca mai degraba as dresa un câine sa ii aduca o bere decât sa îl înva? pr Luca sa stea pe loc ?i sa ma ?ina de mana :))) |
| Adina, se a?teapta 4 ore între administrari, oricum trebuie vazut de pediatru daca persista. Cât despre sacul de dormit nu am recomandari dar din experienta î?i spun ca Luca abia acum accepta sa fie învelit, pana acum a refuzat orice, dormea foarte bine asa. As cumpara ceva nu foarte scump pentru a încerca ?i daca nu accepta asta este. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Georgiana asa intentionez sa fac,nu vreau sa investesc mult dar habar nu am de unde as putea lua.Noi magazine de bebei nu avem in oras..dar caut pe net si o sa vad.Ma simt putin vinovata ca poate so racit ca nu era invelit.Am 24 grade in casa si l-am culcat in body si pantalonasi subtiri.Poate trebuia si ceva salopeta subtire peste... |
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Adina Mariana wrote:Mamici imi puteti recomanda de unde sa imi cumpar sac de dormit de la 1 an in sus?un site sau ceva.Luca nu sta nici 2 min.invelit si as incerca cu sac,poate o sa fie mai bine. Inca o intrebare.Daca ii dau supozitor de Nurofen ii pot da si Panadol daca nu ii scade febra intr-o ora sau trebuie sa astept 4 ore intre?azi toata ziua mi-a fost cu febra..nu mare dar are..38,8, 38,4, 37,5 tot urca si creste.Nu stiu ce are dar banui ca rosu in gat pt.ca are si mucuti,ori m-am gandit si de la vaccinul care ii l-am facut la 11 luni dar totusi au trecut 7 zile de atunci,ori dintii dar nu cred ca nu vad sa ii iasa ceva momentan.La 4 luni a mai avut tot asa febra si era rosu in gat,atunci cand am primit Sumetrolimul,la fel este si acum,parca se repeta istoria.La noapte il urmaresc si maine daca continua asa mergem la medic. Sunt rupta dupa ziua de azi si urmeaza noapte alba sper sa rezist
4 ore intre administrari indiferent ca este sirop sau supozitor. Al meu a avut 40.5 saptamana trecuta si cam jumatate de zi i-am facut impachetari intruna pentru ca abea abea scadea putin. Azi i-am facut antigripalul si vad ca i-a urcat putin, dar nu a sarit de 38.3 momentan.. Sanatate!
Sac de dormit avea Andreea06 unul cu picioruse, daca imi aduc aminte maine cum ii zicea iti scriu. Ceva cu angel cred.
p.s. sa stii ca mie toti doctorii mi-au spus sa astept 3 zile si doar daca se complica treaba sa merg la ei, la noi din fericire dupa 2 zile a cedat febra si a ramas cu muci si o usoara tuse. Tantum verde i-ai dat in gat? De la vaccin slabe sanse sa fie daca au trecut 7 zile deja.. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Adina, spre linistea ta mergi sa-l vada un doctor (sa-l consulte in gat/plamani si sa-ti dea tratament).
De la vaccin febra poate tine maxim 3zile.
Daca a racit, nu cred ca este de la faptul ca nu a stat invelit noaptea. Al meu nu suporta invelit, iar ciorapii ii scoate peste noapte.
Posibil sa fi luat virusul de afara...din nefericire a venit vremea virozelor. Iti dau exemplu, in parculetul de langa noi am ramas surprinsa ca sunt mamici care vin cu copii asa (fiind o viroza usoara). Copii inca nu stiu sa puna mana la gura si uite asa imprastie microbul la locul de joaca. Al meu inca baga mana in gura si altele. Cand vad copil racit, eu plec cu cel de acolo. Nu pot raci decat daca a luat de undeva. |
| Adina Mariana wrote:Georgiana asa intentionez sa fac,nu vreau sa investesc mult dar habar nu am de unde as putea lua.Noi magazine de bebei nu avem in oras..dar caut pe net si o sa vad.Ma simt putin vinovata ca poate so racit ca nu era invelit.Am 24 grade in casa si l-am culcat in body si pantalonasi subtiri.Poate trebuia si ceva salopeta subtire peste...
L-ai îmbracat potrivit pentru temperatura respectiva, sigur nu are legatura cu faptul ca a fost imbracat sub?ire, nu race?te de la frig. A?a cum a spus Simmo a luat de undeva un virus, poate sa îl ia de oriunde, chiar voi îl pute?i aduce acasa, îl poate lua ?i mergând in carucior sau sistem. Mie îmi este groaza de asta mai ales cu bebe acum pt ca ies des dar am început sa evit zonele aglomerare ?i efectiv merg mult cu ei amândoi fara locuri de joaca de exemplu. Nu este cea mai buna perioada pt îmbolnaviri din pacate. |
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Adina Mariana wrote:Mamici imi puteti recomanda de unde sa imi cumpar sac de dormit de la 1 an in sus?un site sau ceva.Luca nu sta nici 2 min.invelit si as incerca cu sac,poate o sa fie mai bine. Inca o intrebare.Daca ii dau supozitor de Nurofen ii pot da si Panadol daca nu ii scade febra intr-o ora sau trebuie sa astept 4 ore intre?azi toata ziua mi-a fost cu febra..nu mare dar are..38,8, 38,4, 37,5 tot urca si creste.Nu stiu ce are dar banui ca rosu in gat pt.ca are si mucuti,ori m-am gandit si de la vaccinul care ii l-am facut la 11 luni dar totusi au trecut 7 zile de atunci,ori dintii dar nu cred ca nu vad sa ii iasa ceva momentan.La 4 luni a mai avut tot asa febra si era rosu in gat,atunci cand am primit Sumetrolimul,la fel este si acum,parca se repeta istoria.La noapte il urmaresc si maine daca continua asa mergem la medic. Sunt rupta dupa ziua de azi si urmeaza noapte alba sper sa rezist Sac de dormit la copiii care aproape merg sau merg recomand cu draga inima angel-baby, saculet cu picioare...am avut iarna trecuta tare ok a fost. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Georgy, cum a fost la eco ?
Adina, i-a mai scazut temperatura ?
Ganduri bune trasmit tuturor mamicilor. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Buna fetelor...acum am apucat sa citesc si eu din urma ca suntem tot ocupati...maine avem botezul la micuta tocmai cand se schimba vremea si va ploua...ai mei se inteleg ft bine, reusesc si sa ii culc deodata, cea mica e tot mai atenta , cu Stefan ne acomodam la gradi, acum are 2 sapt de cand merge dar a trebuit sa tot stau cu el ca altfel vroia la mami...dupa 30 min se relaxeaza si pot sa plec :) Adina cel mai bine mergi la un consult ca sa fi linistita :) Georgy sa ne scri daca ai fost la eco ce ti-a zis dr. Miercuri am fost si noi la eco de sold dar e totul ok. Georgiana ai niste baieti tare draguti, sa iti traiasca!! Incet incet se acomodeaza si cel mare :D Ema a facut urat la vaccinul de 2 luni, de fapt i am facut si rotarixul prima doza tot acum si a durut o burtica 2 zile se tot strangea si plangea...acum e bine, sper sa nu faca la fel si la a doua doza. V-am pupat, va pun o poza si cu piticii mei. lore.t. attached the following image(s):
|
|
| Simmo multumesc pt.intrebare.Nu suntem bine.De cand v-am scris intruna Luca are febra.Noaptea mi-a facut 40,ziua tot 38,5-39.Nu il lasa febra de la nimic din ce am dat(nurofen,paracetamol supozitoare,Panadol,Algin) scadea 2,3 procente si crestea inapoi intr-o ora.Impachetari,sosete ude,comprese de toate am facut.M-am speriat extrem de tare.E primul episod de genul la noi.O mai fost unul la 4 lunite dar ia trecut dupa supozitor febra.Azi dimi am fost la urgente.Se pare ca are rosu in gat,la plamani nu se aude nimic,nu tuseste doar ceva mucuti mai are.A luat de undeva ceva virus.Probabil din parc sau cine stie.De mancat refuza,abia azi i-am dat niste miez de paine cu iaurt in brate 3,4 lingurite in rest sanul nu il refuza(macar atata).Sunt tare obosita de 2 zile si 2 nopti nedormita.Am primit antibiotic si speram sa fie mai bine.In continuare are febra.Daca in 2 zile nu ii scade ne interneaza pt.mai multe investigatii Ma ajutati cum sa il imbrac noaptea ca habar nu am.Are peste 39,5 febra toata noaptea.Sa il las doar in pampy si noaptea?la maini si picioare este rece apoi.Of,asa ma simt de neputincioasa ca nu pot sa il ajut mai mult de cum o fac. Apropo..la urgente mi-a spus ca este prea slab pt.11 luni asa so adresat "doar atat cantareste?" Zic da...zice "cam putin" zic.."nu am ce sa fac,nu este un mancacios".Zice "urmariti"...zic "asta fac".
Mi-am gasit sac de dormit.Vindea o mamica pe un grup cu 35 lei nou cu eticheta de la h&m.Eu imi doream sa fie cu picioare dar am luat normal la pretul asta.Apoi daca vad ca imi sta in el o sa iau si cu picioare mai ales ca se foieste mult si se si ridica in fund si in picioare noaptea...
Loret.Foarte frumosi copiii tai.Sa iti traiasca |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Adina Mariana wrote:Simmo multumesc pt.intrebare.Nu suntem bine.De cand v-am scris intruna Luca are febra.Noaptea mi-a facut 40,ziua tot 38,5-39.Nu il lasa febra de la nimic din ce am dat(nurofen,paracetamol supozitoare,Panadol,Algin) scadea 2,3 procente si crestea inapoi intr-o ora.Impachetari,sosete ude,comprese de toate am facut.M-am speriat extrem de tare.E primul episod de genul la noi.O mai fost unul la 4 lunite dar ia trecut dupa supozitor febra.Azi dimi am fost la urgente.Se pare ca are rosu in gat,la plamani nu se aude nimic,nu tuseste doar ceva mucuti mai are.A luat de undeva ceva virus.Probabil din parc sau cine stie.De mancat refuza,abia azi i-am dat niste miez de paine cu iaurt in brate 3,4 lingurite in rest sanul nu il refuza(macar atata).Sunt tare obosita de 2 zile si 2 nopti nedormita.Am primit antibiotic si speram sa fie mai bine.In continuare are febra.Daca in 2 zile nu ii scade ne interneaza pt.mai multe investigatii Ma ajutati cum sa il imbrac noaptea ca habar nu am.Are peste 39,5 febra toata noaptea.Sa il las doar in pampy si noaptea?la maini si picioare este rece apoi.Of,asa ma simt de neputincioasa ca nu pot sa il ajut mai mult de cum o fac. Apropo..la urgente mi-a spus ca este prea slab pt.11 luni asa so adresat "doar atat cantareste?" Zic da...zice "cam putin" zic.."nu am ce sa fac,nu este un mancacios".Zice "urmariti"...zic "asta fac". Mi-am gasit sac de dormit.Vindea o mamica pe un grup cu 35 lei nou cu eticheta de la h&m.Eu imi doream sa fie cu picioare dar am luat normal la pretul asta.Apoi daca vad ca imi sta in el o sa iau si cu picioare mai ales ca se foieste mult si se si ridica in fund si in picioare noaptea... Loret.Foarte frumosi copiii tai.Sa iti traiasca Adinuta draga nu vreau sa te sperii dar noi tocmai am fost internate cu enterocolita si crede-ma a fost mai bine ca am mers la urgente. Nu am reusit sa ii scad nici eu temperatura si mai si voma bebe a mea, acelasi lucru si la noi, e cam slaba, are 7kg si putin la 10 luni dar totusi este in grafic si are analize bune. Dupa perfuzie pe vena aproape ca s-a ridicat in picioare, asa de vioaie era. Si am mai stat putin pentru supraveghere. Nu zic ca au aceeasi problema dar nu e ok sa il tii acasa cu temperatura Stiu ca Luca are peste 8 kg, de ce sa fie putin? Daca asa sunt ei, ce sa facem, eu mancare cu forta nu am cum sa ii dau si momentan laptele ne este baza
|
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Adina, multa sanatate lui Luca! Nici eu nu as sta daca nu i-ar scadea febra. Legat de kg, eu as face analize, ca sa exclud o eventuala anemie. Apoi as putea zice ca asa e el va fi bine
Si noi am avut cateva zile grele. Muci, stranut, ochi inlacrimati, lipsa pofta de mancare, azi noapte febra mare. Adaug sa asta si o regresie, salt sau nabhshdgueha (ca sa nu injur) de o saptamana, de cand efectiv cineva mi- a schimbat copilul cu altul cu care dupa ora 19 nu ma mai inteleg si care aduce haosul in casa. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Adina Mariana wrote:Simmo multumesc pt.intrebare.Nu suntem bine.De cand v-am scris intruna Luca are febra.Noaptea mi-a facut 40,ziua tot 38,5-39.Nu il lasa febra de la nimic din ce am dat(nurofen,paracetamol supozitoare,Panadol,Algin) scadea 2,3 procente si crestea inapoi intr-o ora.Impachetari,sosete ude,comprese de toate am facut.M-am speriat extrem de tare.E primul episod de genul la noi.O mai fost unul la 4 lunite dar ia trecut dupa supozitor febra.Azi dimi am fost la urgente.Se pare ca are rosu in gat,la plamani nu se aude nimic,nu tuseste doar ceva mucuti mai are.A luat de undeva ceva virus.Probabil din parc sau cine stie.De mancat refuza,abia azi i-am dat niste miez de paine cu iaurt in brate 3,4 lingurite in rest sanul nu il refuza(macar atata).Sunt tare obosita de 2 zile si 2 nopti nedormita.Am primit antibiotic si speram sa fie mai bine.In continuare are febra.Daca in 2 zile nu ii scade ne interneaza pt.mai multe investigatii Ma ajutati cum sa il imbrac noaptea ca habar nu am.Are peste 39,5 febra toata noaptea.Sa il las doar in pampy si noaptea?la maini si picioare este rece apoi.Of,asa ma simt de neputincioasa ca nu pot sa il ajut mai mult de cum o fac. Apropo..la urgente mi-a spus ca este prea slab pt.11 luni asa so adresat "doar atat cantareste?" Zic da...zice "cam putin" zic.."nu am ce sa fac,nu este un mancacios".Zice "urmariti"...zic "asta fac". Mi-am gasit sac de dormit.Vindea o mamica pe un grup cu 35 lei nou cu eticheta de la h&m.Eu imi doream sa fie cu picioare dar am luat normal la pretul asta.Apoi daca vad ca imi sta in el o sa iau si cu picioare mai ales ca se foieste mult si se si ridica in fund si in picioare noaptea... Loret.Foarte frumosi copiii tai.Sa iti traiasca
Eu cand a avut febra l-am tinut doar in scutec. Jumatate de zi s-a plimbat sotul cu el prin casa infasurat in prosop ca nu ii scadea de nici un fel temperatura. A avut 40.5 cel mai mult si i-a scazut pana la 39.7 abea dupa nurofen, am reusit sa il stabilizam apoi cu multe impachetari. 2 zile a tinut febra, apoi a ramas doar cu cativa mucisori, asta a fost vinerea trecuta si de 2 zile imi face iar febra si azi aflu ca are otita, dar abea luni dimineata ne primeste la orl pt tratament, pana atunci sper sa ne descurcam cu antitermicele.
Legat de kg ti-am scris zilele trecute exact cate a avut si al meu, seamana mult cu al tau, al meu are acum la 1 an si 3 sapt 9kg fix si 78cm e inalt si schilodel, pica orice pantaloni de pe el, ar trebui sa ii iau de la fetite sa ii stea cat de cat decent. Dar asa e firea lui, ce sa zic. Noua la analize ne-a iesit o usoara anemie si alergie, am facut un panel de alergii sa vedem daca descoperim la ce are. Eu de cand a inceput sa ia mai putin in greutate am inceput sa il suspectez de alergie, dar era inca in grafic cu greutatea si nu ne-am facut griji atunci. Asteapta sa va linistiti cu viroza asta si mergi cu el la pediatru sa va dea un set de analize ca e bine oricum sa le aveti facute. Oricum conteaza si genetica, cred ca nici unul din voi nu aveti prea multe kg,nu ? :P
Te inteleg perfect, cred ca esti epuizata din cauza lipsei de somn, prima noapte mi-a fost frica sa adorm ca nu stiam cat o sa ii sara temp si sa nu dorm prea profund, desi nu am patit niciodata mereu il aud si cand se intoarce de pe o parte pe alta.
LE: uite ca am verificat acum analizele la panelul de alergii si e negativ tot |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Adina, la urgente nu i-a facut analize la sange? A mea in jur de un an a facut roseola infantum care tot asa debuteaza cu febra mare, apatie, lipsa a poftei de mancare, parca era lesinata...febra tine la asta 3 zile la puncte maxime apoi dintr-o data trece si apar bubite rosii pe burtica, spate,etc. Noua atunci tot la fel ne-au zis ca are rosu in gat si ca ne trimite si la infectioase totusi..si la infectioase a zis ca nu are nici un rosu in gat...boala era pe trecute deja.. |
|
| Anitta76 wrote:Adinuta draga nu vreau sa te sperii dar noi tocmai am fost internate cu enterocolita si crede-ma a fost mai bine ca am mers la urgente. Nu am reusit sa ii scad nici eu temperatura si mai si voma bebe a mea, acelasi lucru si la noi, e cam slaba, are 7kg si putin la 10 luni dar totusi este in grafic si are analize bune. Dupa perfuzie pe vena aproape ca s-a ridicat in picioare, asa de vioaie era. Si am mai stat putin pentru supraveghere. Nu zic ca au aceeasi problema dar nu e ok sa il tii acasa cu temperatura Stiu ca Luca are peste 8 kg, de ce sa fie putin? Daca asa sunt ei, ce sa facem, eu mancare cu forta nu am cum sa ii dau si momentan laptele ne este baza Sanatate si voua va doresc.Pai nu il tin cu febra acasa,am spus ca la urgenta am fost si noi dar inafara de febra al meu nu are nimic,nu tusa,nu vomat,nu diaree.A spus ca are rosu in gat,a dat tratament si ne-a lasat acasa,nu avea nici un rost sa ne tina acolo,si vb.la tel cu medicul seara sa il anuntam de schimbari.Daca nu sunt ne intoarcem pe luni inapoi la spital.Trebuie rabdare ca sa vedem daca isi face efectul antibioticul si deja este mai bine..febra este sub 38 si doar 2 doze a luat..tratamentul este 7 zile.Cat despre greutate nu stiu ce sa spun,nu ma stresez si cu asta doar ma minunez ca majoritatea medicilor imi spun ca este cam slabut,dar asa ii felul lui si nici nu ii mancacios,nu am ce sa ii fac. |
|
|