|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| AndreV wrote:Buna mamici. Iar va deranjez cu o intrebare. Voi ai dat injectie de calciu la bebe? Am fost la medicul de familie saptamana trecuta si ne-a recomandat sa ii dam o injectie cu calciu, ca nu i-a iesit nici un dinte pana la 5 luni... .eu nu stiam ca e asa graba sa iasa. Peste tot scria ca in general iese dupa 6 luni. Si mi se pare aiurea sa-i dam fara analize.
Buna, eu nu am auzit de asta. Nici pediatra nici medicul de familie nu au zis nimic. I-a iesit primul dinte la 10 luni, o vecina stomatolog l-a vazut fix inainte sa ii iasa primul dinte si a zis sa nu imi fac griji. Sunt copii carora le iese la 1 an primul dinte. |

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| AndreV wrote:Buna mamici. Iar va deranjez cu o intrebare. Voi ai dat injectie de calciu la bebe? Am fost la medicul de familie saptamana trecuta si ne-a recomandat sa ii dam o injectie cu calciu, ca nu i-a iesit nici un dinte pana la 5 luni... .eu nu stiam ca e asa graba sa iasa. Peste tot scria ca in general iese dupa 6 luni. Si mi se pare aiurea sa-i dam fara analize.
Pe bune? Nu-mi vine sa cred ca recomandarea vine din prtea unui medic Clar nu, calciu se da dupa ce se face analiza, iar cu dintii sti bine. Nu e tarziu, multora le iese primul dintisor dupa 6 luni. Lui Patrick primul dintisor a aparut la 8 luni. Nu s-a pus niciodata problema ca ar fi tarziu.
Cand ma gandesc ca majoritatea bebeilor vazuti de respectivul dr fac injectia degeaba...trist |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| alina89 wrote:
Buna, eu nu am auzit de asta. Nici pediatra nici medicul de familie nu au zis nimic. I-a iesit primul dinte la 10 luni, o vecina stomatolog l-a vazut fix inainte sa ii iasa primul dinte si a zis sa nu imi fac griji. Sunt copii carora le iese la 1 an primul dinte.
Multumesc. Doamna dr e in varsta, probabil mult depasita de toate. Are aproape 80 ani, dar in zona unde stam momentan nu prea avem ce alege alti doctori, e ea si asta e situatia. Incercam sa rezolvam la privat tot si sa filtram tot ce zice. Nu mi s-a parut ok ce zice, de-asta v-am si intrebat. |

| Alle.p wrote:Pe bune? Nu-mi vine sa cred ca recomandarea vine din prtea unui medic Clar nu, calciu se da dupa ce se face analiza, iar cu dintii sti bine. Nu e tarziu, multora le iese primul dintisor dupa 6 luni. Lui Patrick primul dintisor a aparut la 8 luni. Nu s-a pus niciodata problema ca ar fi tarziu. Cand ma gandesc ca majoritatea bebeilor vazuti de respectivul dr fac injectia degeaba...trist
Da. Asa a zis ca pana la 5 luni trebuie sa iasa, daca nu iese, trebuie suplimentat calciul. |

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
Fetitei mele i-au iesit primii 2 dinti chiar inainte de a implini 1an si 3 luni. La 1 an si 1 luna ii facusem si analize, totul a iesit ok, nu ni s-a recomandat niciun supliment. Si nici inainte de a face analize nu ne-a zis vreu medic ca ar fi o problema faptul ca inca nu i-au iesit. Au zis ca se intampla, ca ies mai tarziu la unii copii fara sa fie vreo problema. |

| Nicole2018 wrote:
Fetitei mele i-au iesit primii 2 dinti chiar inainte de a implini 1an si 3 luni. La 1 an si 1 luna ii facusem si analize, totul a iesit ok, nu ni s-a recomandat niciun supliment. Si nici inainte de a face analize nu ne-a zis vreu medic ca ar fi o problema faptul ca inca nu i-au iesit. Au zis ca se intampla, ca ies mai tarziu la unii copii fara sa fie vreo problema.
Asa stiam si eu. Deasta v-am si intrebat, ca mi s-a parut ciudat. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mamicile, cu copii mai maricei (peste 2 ani), ati reusit sa ii tineti rear facing si la varste mai mari ?
Eu vreau sa-l tin pana la minim 2 ani (sper sa si-mi iasa...), dar bebe a inceput sa fie agitat (poate o fi si scoica de vina acum ca mai are putin si atinge limita).
Am gasit scaun cu scor ADAC fff bun la siguranta, insa este cu montare doar rf, dar daca il iau imi este teama ca la un moment dat nu o sa mai vrea sa stea in pozitia aceasta.
Mai am pe lista inca 2 scaune cu montare in ambele sensuri, cu scor bun ADAC, dar nu la fel de bun ca primul.
Din experienta voastra cum a fost ? |
| simmo wrote:Mamicile, cu copii mai maricei (peste 2 ani), ati reusit sa ii tineti rear facing si la varste mai mari ?
Eu vreau sa-l tin pana la minim 2 ani (sper sa si-mi iasa...), dar bebe a inceput sa fie agitat (poate o fi si scoica de vina acum ca mai are putin si atinge limita).
Am gasit scaun cu scor ADAC fff bun la siguranta, insa este cu montare doar rf, dar daca il iau imi este teama ca la un moment dat nu o sa mai vrea sa stea in pozitia aceasta.
Mai am pe lista inca 2 scaune cu montare in ambele sensuri, cu scor bun ADAC, dar nu la fel de bun ca primul.
Din experienta voastra cum a fost ?
Al meu face 3 ani in noiembrie si inca il tinem RF, dar nu i s-a dat niciodata alta optiune, nici nu stie ca poate sta si altfel in scaun. Bebe si al meu a devenit ff agitat in scoica, dar l-am pus de proba la un drum in scaunul fratiorului si e la fel de agitat, el inca mai incape in scoica vreo 3-4 cm sa zic iar kg are abea 9, limita fiind parca de 13kg. E de preferat sa gasesti alte mijloace sa il faci sa stea linistit RF, inainte sa epuizezi toate optiunile si sa treci la FF pentru ca nu prea mai poti da inapoi odata ce se invata copilul sa stea si altfel.
Sotul merge des, ce e drept drumuri scurte, 30-40 min max singur cu el in spate, i-am montat o oglinda de bancheta din spate si asa el il vede pe sot si sotul pe el. Cand mergem impreuna eu stau in spate intre ei 2 si le distrag atentia le cant, le dau jucarii, rontanele, etc. La cel mare mai apelam si la yt la inceput, dar in ultimul timp ne-am descurcat fara, am plecat mai mult cand era ora de somn a lor, la pranz, ca sa doarma amandoi cat mai mult din drum.
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Alina, fara sa vreau sa te supar in vre-un fel, am vazut ca ai scris de rontanele pe drum. Te sfatuiesc sa renunti la obicei ca este pericolul foarte mare de inec. Plus ca dureaza pana scoti copilul din scaun, iar in masina nu ai spatiu pt manevra in caz de inec. Desi la inceput am fost foarte categorica cu rontaielile in masina, am cedat la intoarcere din concediu, pt ca era foarte agitat, era si nepotica de 8 luni in masina, plangeau amndoi...asa ca i-am dat biscuiti de bebe, pe care de altfel ii mananca fara nici o problema. Ei bine, de ce m-am temut, nu am scapat. P. s-a inecat, am oprit pe banda de urgenta pe autostrada si i-am aplicat metoda halmich. A foat groaznic, se inecase pe bune, iar secundele alea mi-s-au parut o eternitate. Mi-am promis de atunci sa fiu ferma si categorica cu tot ce consider periculos si sa nu mai cedez sub nici un pretext.
|

| Alle.p wrote:Mai bine decat credeam. Acum mai bine de o luna incepusem o intarcare blanda si ajunsesem l 1-2 mese pe noapte, iar ziua deloc. Ei bine, 2 saptamani in concediu, a revenit la titi non-stop, asa ca de cum am revenit din concediu l-am intarcat brusc. Am ales asa ca am timtit ca il ca bulversa mai tare si nu va intelege de ce o data titi are buba si alta data nu. Am pus plasture pe sani spunandu-i ca au buba si cand ii aratam,oricat de insistent era, renunta repede. Stiu ca nu e cea mai buna solu?ie, ca asa l-am pacalit, dar a fost un compromis pt a reusi sa il intarc rapid, cum am indicatie de la ginecolog. Ieri ma sacaia un canal infundat, acum e mai bine. Sper sa nu am probleme cu sanii. Legat de scaun, e posibil ca acum ca mi s-a accentuat simtul mirosului, sa mi se para mie. Sotul si sora zic ca nu e nimic in neregula cu mirosul  Astazi am dus proba pt o coprocultura, sa ma asigur ca e ok.
Daca a functionat fara prea multa drama e perfect, mai ales ca era important si pt starea ta sa finalizezi. Si noi suntem in proces de intarcare, in martie am scos masa din timpul noptii, apoi de vreo 4 luni redusesem mesele de zi la 3. In ultima saptamana am reusit sa mai scot 2 mese, a mai ramas 1 - cea de dimineata. :)
Daaa, sa stii ca se poate sa fie doar mirosul tau accentuat, sper sa fie asta si sa nu aiba nici o problema. :) |

| Alina89, ma bucur ca ai reusit sa mai scrii aici. Wow ce a trecut timpul, ce baieti mari ai acum! Multa energie si rabdare si pe mai departe! :) |

| Mamici, am vazut ca saptamana asta Urania Cremene si echipa ei organizeaza mai multe seminarii online pe diverse teme. Printre subiecte am vazut si gestionarea conflictelor intre copii, ca tot au fost discutii aici despre cum e cand apare al 2lea copil in familie. Nicole2018 attached the following image(s):

|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2018 Mesaje: 258
| simmo wrote:Mamicile, cu copii mai maricei (peste 2 ani), ati reusit sa ii tineti rear facing si la varste mai mari ?
Din experienta voastra cum a fost ?
Baiatul meu face luna viitoare 4 ani si doar rf l-am tinut de la nastere, întâi în scoica si apoi în Axkid Minikid. Am ales scaunul acesta tocmai pentru ca este printre cele mai înalte si ma astept sa îl tina pana pe la 5-6 ani, în functie de înaltime. Nu are nici cea mai mica problema, nici cu spatiul de la picioare si nici cu faptul ca e rf, îi place si îmi place si mie, ca pot interactiona fain cu el, stand lânga el suntem "fata în fata" cum ar veni. Folosim si o oglinda rf ca sa poata vedea si el în fata daca vrea si îl poate vedea si sotul care conduce. |
|

| Alle.p wrote:Alina, fara sa vreau sa te supar in vre-un fel, am vazut ca ai scris de rontanele pe drum. Te sfatuiesc sa renunti la obicei ca este pericolul foarte mare de inec. Plus ca dureaza pana scoti copilul din scaun, iar in masina nu ai spatiu pt manevra in caz de inec. Desi la inceput am fost foarte categorica cu rontaielile in masina, am cedat la intoarcere din concediu, pt ca era foarte agitat, era si nepotica de 8 luni in masina, plangeau amndoi...asa ca i-am dat biscuiti de bebe, pe care de altfel ii mananca fara nici o problema. Ei bine, de ce m-am temut, nu am scapat. P. s-a inecat, am oprit pe banda de urgenta pe autostrada si i-am aplicat metoda halmich. A foat groaznic, se inecase pe bune, iar secundele alea mi-s-au parut o eternitate. Mi-am promis de atunci sa fiu ferma si categorica cu tot ce consider periculos si sa nu mai cedez sub nici un pretext.
Woww, imi pare rau pt incidentul vostru, bine ca a trecut cu bine. Si noi i-am mai dat ocazional in masina cate o gustare, cu scaunul reglat in pozitie cat mai verticala si cu mine langa ea, insa ai dreptate, in caz de inec se pierde timp pana reusesti sa opresti si sa scoti copilul din masina. |
|
| Alle.p wrote:Alina, fara sa vreau sa te supar in vre-un fel, am vazut ca ai scris de rontanele pe drum. Te sfatuiesc sa renunti la obicei ca este pericolul foarte mare de inec. Plus ca dureaza pana scoti copilul din scaun, iar in masina nu ai spatiu pt manevra in caz de inec. Desi la inceput am fost foarte categorica cu rontaielile in masina, am cedat la intoarcere din concediu, pt ca era foarte agitat, era si nepotica de 8 luni in masina, plangeau amndoi...asa ca i-am dat biscuiti de bebe, pe care de altfel ii mananca fara nici o problema. Ei bine, de ce m-am temut, nu am scapat. P. s-a inecat, am oprit pe banda de urgenta pe autostrada si i-am aplicat metoda halmich. A foat groaznic, se inecase pe bune, iar secundele alea mi-s-au parut o eternitate. Mi-am promis de atunci sa fiu ferma si categorica cu tot ce consider periculos si sa nu mai cedez sub nici un pretext.
Nu ma supar, eu am insirat toate exemplele deodata, gandesc mai repede decat scriu sau invers . Bebe in 99% din cazuri doarme tot drumul, rontanele ii dau celui mare, anul asta i-am dat de 2 ori cand am facut un drum de 2h in 3h45 din cauza aglomeratiei si i se facuse destul de foame. Imi pare rau sa aud prin ce ati trecut, dar e bine ca ai mentionat asta. |
|
|