Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Nicole2018
Scris: Thursday, September 10, 2020 10:57 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/11/2018
fluturash26 wrote:

Fix asa e si la noi de cand am venit,din orice urla..exact cum spui tu..sper si eu sa isi revina, deja au trecut 3 zile si nimic..NuImiPasa La fel afara e super ok.. de cand ati iesit cu bebe afara? La plimbare ma refer...noi inca nu ne-am facut curaj, ma gandeam pe maine sa iesim.

Buna Fluturash, va doresc o adaptare cat mai lina in noua formula.
Imi dau seama ca este foarte greu la inceput, dar stii cum trec toate pana la urma si ramai cu toata bucuria si implinirea de a avea o familie frumoasa.
Ma gandesc ca este greu si bulversant si pentru fetita, la varsta asta nu intelege foarte bine ce presupune venirea fratiorului in familie, va avea nevoie de mai mult timp pentru adaptare, in plus la varsta asta mica nici nu isi pot exprima prea bine sentimentele, asa ca se descarca si ei cum pot.
Iti doresc sa ai multa energie si rabdare si incredere ca treptat va fi tot mai bine.

Eu imi amintesc ca in ziua externarii ne-a zis neonatologul ca putem scoate copilul la aer chiar din acel moment daca vremea este ok. (sa nu fie vant puternic, ploaie mai serioasa, umiditate foarte mare).
fluturash26
Scris: Thursday, September 10, 2020 11:21 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
maria2013 wrote:
Fluturash, curând va veti gasi o rutina a voastra, de asta sunt sigura! Fiecare început e fff greu. Îmi aduc aminte cat de greu ne scriai ca ti-a fost la început, cu fetita. Apoi, te-am admirat când am citit ca va mai veni un bebe si, recunosc, cam tot pe atunci a început sa incolteasca si in mine o urma de curaj si de speranta ca ne-am descurca si cu doi copii. Sa gasesti rabdare si energie ca sa va obisnuiti in noua formula!

O sa fie bine pana la urma, oricum nu avem ce face decat sa ii explicam si iar sa ii explicam pana va intelege ea si poate cand va mai creste putin vor fi buni prieteniras ras
Rabdare eu am doar ca nu stiu ce sa ii fac sa nu mai fie ea atat de suparata, dar cred ca e de moment poate..
fluturash26
Scris: Thursday, September 10, 2020 11:23 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Florentinna wrote:

Noi am iesit a 2 a zi dupa ce am venit acasa si cu Ami am iesit la fel, dupa ce a venit medicul de familie si mi a spus sa o scot zilnic numa sa am grija la vant puternic. Noi stam afara cam o ora dimineata si una seara la plimbate, parc si mai iesim si in curte peste zi.
Astazi am stat pt prima oara singura cu ei aproape 10 ore si a fost ok, m am organizat bine si am sperante ca o fi ok si de luni cand se intoarce sotul la servici.
Rabdare multa Fluturash ca trec ele toatecomputerlove

Eu l-am scos in balcon pana acum dar as vrea sa ies si la plimbare, la fata am iesit dupa 2 saptamani tin minte dar acum as vrea mai rapid..o sa ies si eu azi deciras
A fost bine dar, va doresc sa fie in continuare la fel..ras zile usoare.
lore.t.
Scris: Thursday, September 10, 2020 2:01 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
GeorgianaB wrote:
Eu cred ca am un canal imfundat pt ca ma simt cam rau. Am frisoane, dureri musculare, ma doare unul dintre sani, am inceput sa aplic protocolul si sper sa imi treaca, ideea este ca cu 2 copii mici timp nu prea este. Deci sa va rugati pt mine va rog :( Bebe doarme pe pieptul meu si eu tremur de frig...

Sper sa iti treaca cat mai repede! Este foarte urat...eu nu am mai patit din sapt 3 a Emei si sper sa nu mai apara. Scot tot mai mult lapte, in medie 1,2 l pe zi, am umplut un raft de congelator :)) imi pare rau ca Stefan nu il bea, i-as fi dat si lui...
Legat de tipete si urlete si Stefan a facut la fel cand am venit cu fetita acasa, cu ea nu avea nici o treaba, o iubea, pupa si acum la fel, au o legatura ei, deja zambeste cand il aude :D abia acum s-a mai linistit Stefan cu tipetele...eu ii las impreuna si dimineata pana ma spal si cand fac mancare sau una alta si e super ok cu ea :) Oficial azi ne-am inscris la gradinita ca noi stam la sat si aici sunt 12 copii in total si educatoarea e foarte de treaba, mi l-a luat chiar daca nu face la olita inca. Nu am putut sa il mai duc de acolo decat pe sus, urland :)) sper sa nu faca asa in fiecare zi...
Alle.p
Scris: Thursday, September 10, 2020 3:33 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Nicole2018 wrote:

Eu inca nu am intarcat, dar nu am mai auzit pana acum sa miroase scaunul urat dupa intarcare.
Cum a decurs la voi intarcarea?

Mai bine decat credeam. Acum mai bine de o luna incepusem o intarcare blanda si ajunsesem l 1-2 mese pe noapte, iar ziua deloc. Ei bine, 2 saptamani in concediu, a revenit la titi non-stop, asa ca de cum am revenit din concediu l-am intarcat brusc. Am ales asa ca am timtit ca il ca bulversa mai tare si nu va intelege de ce o data titi are buba si alta data nu. Am pus plasture pe sani spunandu-i ca au buba si cand ii aratam,oricat de insistent era, renunta repede. Stiu ca nu e cea mai buna solu?ie, ca asa l-am pacalit, dar a fost un compromis pt a reusi sa il intarc rapid, cum am indicatie de la ginecolog.
Ieri ma sacaia un canal infundat, acum e mai bine. Sper sa nu am probleme cu sanii.
Legat de scaun, e posibil ca acum ca mi s-a accentuat simtul mirosului, sa mi se para mie. Sotul si sora zic ca nu e nimic in neregula cu mirosulNuStiu Astazi am dus proba pt o coprocultura, sa ma asigur ca e ok.
oanatm
Scris: Thursday, September 10, 2020 5:02 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2017
Alle.p wrote:

Mai bine decat credeam. Acum mai bine de o luna incepusem o intarcare blanda si ajunsesem l 1-2 mese pe noapte, iar ziua deloc. Ei bine, 2 saptamani in concediu, a revenit la titi non-stop, asa ca de cum am revenit din concediu l-am intarcat brusc. Am ales asa ca am timtit ca il ca bulversa mai tare si nu va intelege de ce o data titi are buba si alta data nu. Am pus plasture pe sani spunandu-i ca au buba si cand ii aratam,oricat de insistent era, renunta repede. Stiu ca nu e cea mai buna solu?ie, ca asa l-am pacalit, dar a fost un compromis pt a reusi sa il intarc rapid, cum am indicatie de la ginecolog.
Ieri ma sacaia un canal infundat, acum e mai bine. Sper sa nu am probleme cu sanii.
Legat de scaun, e posibil ca acum ca mi s-a accentuat simtul mirosului, sa mi se para mie. Sotul si sora zic ca nu e nimic in neregula cu mirosulNuStiu Astazi am dus proba pt o coprocultura, sa ma asigur ca e ok.

Ti-a recomandat intarcarea brusca? Mie in schimb mi-a zis ca nu e ok sa o intarc brusc pana la 12 sapt.
MirelaD
Scris: Thursday, September 10, 2020 8:21 PM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Alle.p wrote:

Buna,

Ma bate ?i pt mine un gând sa o intarc pe eva u?or,cat mai blând,dar mi-e teama ca nu voi ?ti ce sa fac cu sânii. Înca ma trezesc diminea?a cu ei plini,tensiona?i,în condi?iile în care mai papa o data,max de 2 ori noaptea. Ziua doar înainte de somn,la fel ?i seara. Daca scot manual cat sa detensionez mi se umplu repede ?i mai tare laoc,încât abia a?tept sa o pun la san. Te-ai confruntat cu situa?ii de genul?
Sau poate o mamica cu experien?a m-ar putea ajuta cu un statCheek Kiss
Adina Mariana
Scris: Thursday, September 10, 2020 9:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
maria2013 wrote:
Adina, simt oboseala pe care o descrii. As vrea sa existe vreo solutie minune ca sa te ajut, dar nu e. Tot ce pot sa spun e ca sunt doar etape, ca Luca are cea mai buna mama pt el si ca fiecare copil creste! Eu pe Luca îl vad perfect in poze! E un pusti simpatic, vesel ?i dragalas!
Multumesc mult pt.cuvintele frumoase MariaCheek Kiss
Alle.p
Scris: Thursday, September 10, 2020 9:08 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
oanatm wrote:

Ti-a recomandat intarcarea brusca? Mie in schimb mi-a zis ca nu e ok sa o intarc brusc pana la 12 sapt.

Nu, dar mi-a recomandat sa il intarc inainte sa raman insarcinata, sau cat mai repede apoi. Avand in vedere ca am foast aproape de intarcare pana sa plecam in concediu, am considerat ca e ok daca renunt brusc. Daca simteam probleme, continuam cu pompa o perioada.

Mirela, nu am mai avut probleme de genul de mult timp. Este un grup pe fb "intarcare-grup de suport" poate gasesti acolo mai multe informatii.
Adina Mariana
Scris: Thursday, September 10, 2020 9:11 PM
Nivel

MirelaD wrote:

Buna,

Ma bate ?i pt mine un gând sa o intarc pe eva u?or,cat mai blând,dar mi-e teama ca nu voi ?ti ce sa fac cu sânii. Înca ma trezesc diminea?a cu ei plini,tensiona?i,în condi?iile în care mai papa o data,max de 2 ori noaptea. Ziua doar înainte de somn,la fel ?i seara. Daca scot manual cat sa detensionez mi se umplu repede ?i mai tare laoc,încât abia a?tept sa o pun la san. Te-ai confruntat cu situa?ii de genul?
Sau poate o mamica cu experien?a m-ar putea ajuta cu un statCheek Kiss
Mirela si eu ma gandeam la intarcare dar stau pana pe la 1 an jumatate...trebuie si eu sa ma documentez sa vad cam cat dureaza intarcarea blanda sau depinde de copil dar la 1 an si 10 luni cand ma intorc la munca vreau sa fie intarcat.Imi este tare frica pt.ca este dependent de titi si doar asa imi adoarme.Daca o intarci sa imi spui si mie cum procedezipupici
Adina Mariana
Scris: Thursday, September 10, 2020 9:14 PM
Nivel

oanatm wrote:

Oana vad un tiket frumos.Esti insarcinata? Ce frumos.Sarcina usoara si dusa la termen iti dorescLove computerlove
Ce curajoase sunteti fetelor cu diferenta asa mica intre copii.Eu nu as avea curaj dar va apreciezras Cheek Kiss
oanatm
Scris: Thursday, September 10, 2020 9:25 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2017
Adina Mariana wrote:
Oana vad un tiket frumos.Esti insarcinata? Ce frumos.Sarcina usoara si dusa la termen iti dorescLove computerlove
Ce curajoase sunteti fetelor cu diferenta asa mica intre copii.Eu nu as avea curaj dar va apreciezras Cheek Kiss

Da, sunt insarcinata. Si mie mi-e putin teama, dar in acelasi timp ma gandesc ca e mai ok sa fie de varste apropiate. Sper doar sa nu fie geloasa, ca momentan e foarte atasata de mine. Ne adaptam situatiei la momentul respectiv.
alina89
Scris: Thursday, September 10, 2020 11:05 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Feteloooor!!!! De o luna incerc sa imi aduc aminte parola banghead banghead

Nici nu mai stiu de cand nu am mai scris pe aici. sorry

Ultimele luni am fost in priza constant, nu stiu de unde mai gasesc energie sa o iau de la capat a doua zi. Nici nu stiu ce sa va povestesc mai intai, trebuie sa imi fac timp sa citesc macar casuta asta sa vad ce ati mai facut coeur

Bebicul meu a facut de cateva zile 1 an, iar D. merge de 1 luna la gradinita. Dar cand sunt cu amandoi acasa e nebunieee Crazy Hilar Crazy Hilar nervi disputa1

Am vazut cateva mamici cu burtica, felicitari!! Sa aveti sarcina usoara!
alina89
Scris: Thursday, September 10, 2020 11:16 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Adina Mariana wrote:
Fetelor va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Luca se trezeste la 7 dimineata.Urm.somn il are in jurul orei 11 de 2 ore pana la ora 1 maxim 1:30.Urm.somn il are intre ora 5 si 6 dupamasa cam o ora,o ora si jumatate.Mi se trezeste in jurul orei 7 seara.Si dupa ma chinui seara sa il culc.Acum sunt intr-un pachet de nervi deoarece de la 10 jumate incerc sa il culc si inca nu am reusit si este 12:20 noaptea.Am incercat si eu si sotul dar degeaba.Am renuntat si am venit la jucarii in living pt ca este ft activ si nici sansa sa doarma.Mie nu mi se pare normal dupa 12 noaptea el sa nu doarma si la 7 sa fie sus si se si trezeste din ora in ora sau odata la 2 ore sa suga pe noapte.Pur si simplu sunt rupta de oboseala,mie rau,is nervoasa,iritata si irascibila.Ce sa fac?mai repede de 5 jumate dupamasa nu reusesc sa il culc al doilea somn nicicum iar daca nu il culc pe la 6 jumate devine marait si nu rezist cu el.Sa o intind totusi cumva pana la 8 dupa care sa il culc si sa ii las pe zi un somn sau dimineata sa ii tot aman somnul sa nu il aiba la 11 ci mai tarziu?nush cum sa fac pt ca atunci cand il ia oboseala nu poti cu el ca ii turbatpale

Si inca o intrebare pt.mamele de baieti.La baieteii vostri la cat timp au coborat testicolele?azi la pediatru ne-a spus ca inca nu is coborate si ca pana la 1 an si 4 luni maxim ar trebui sa fie coborate si sa urmarim treaba asta.
Va multumesc pt.eventualele raspunsuripupici

Buna, Adina!

Al meu (mai mare cu 1 luna) se trezeste intre 5:30-6:30 dimineata, primul somn intre 9:45-10, daca nu se trezeste el il trezesc eu dupa 1h30m, al doilea somn il are intre 2-2:30 si daca nu se trezeste singur il trezesc eu la 4-4:15, iar somnul de seara este intre 8-8:30. Noaptea si al meu se trezeste de foarte multe ori, sunt epuizata, tip toata ziua, me cert cu sotul din orice si ma aprind de sigur ma trimite curand la nebuni. Noaptea nu stiu ce sa ii fac, lui i-a iesit primul dinte la 10 luni iar acum la 1 an are 5 si stau sa ii iasa inca 3, e super marait si plangacios si din cauza asta, ziua o mai scoatem la capat cumva, dar noaptea sunt singura si deja am 3 nopti cu 2-3h adunate doar si am ajuns in punctul in care nici nu mai pot sa adorm de oboseala si mai fac una alta prin casa. Nu stiu cum sa te sfatuiesc cu programul lui, eu la 4-5 luni i-am scos asocierea san-somn pentru ca nu mai puteam de nici un fel cu el si l-am invatat sa doarma numai in patut, nu a fost usor, dar daca nu o faceam nu stiu unde eram acum..

LE: pe mine m-a ajutat foarte mult aplicatia Huckleberry il culcam exact la cat imi sugera acolo pana s-a invat singur asa si nu mai protesteaza.
MirelaD
Scris: Friday, September 11, 2020 7:25 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Adina Mariana wrote:
Mirela si eu ma gandeam la intarcare dar stau pana pe la 1 an jumatate...trebuie si eu sa ma documentez sa vad cam cat dureaza intarcarea blanda sau depinde de copil dar la 1 an si 10 luni cand ma intorc la munca vreau sa fie intarcat.Imi este tare frica pt.ca este dependent de titi si doar asa imi adoarme.Daca o intarci sa imi spui si mie cum procedezipupici

?i eu ma gândeam ca pâna ma intorc la serviciu,la 1a10l sa o intarc. Nici nu ?tiu cum voi proceda,?i Eva adoarme doar la san,rar dupa se papa sa se mai foiasca ?i sa adoarma ea. Cel mai probabil voi incerca sa scot masa de la somnul de prânz,dau primul somn ca înca nu s-a stabilizat la 1somn/zi.
Oboseala aceasta de care vorbi?i e a?a reala,o simt in fiecare celulapale ?i mai punem deasupra ?i ceva simptome de raceala ?i va imagina?i. Dar mergem înainte,nu avem alta solu?ieDistanceKiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.