|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| blu88 wrote:
imi dai si mie te rog retetele de biscuiti?
Sigur, cu mare drag :
https://www.flaveur.ro/biscuiti-cu-stafide/ Astia ii fac cel mai des. Eu tai stafidele sau chiar renunt la ele, ca sa nu fie tari de la copt.
https://www.flaveur.ro/biscuitii-nichiduta/?fbclid=IwAR27yilJoROz3twDan-0fgB38xXGp6j71gd57WCJPKn17iwdC7PPYcxjAlU Astia sunt un fel de biscuiti 100. Sofiei i-au placut, ies moi, dar pt mine au fost cam grasi.
http://mybabyfood.ro/2019/05/02/biscuiti-cu-galbenus-fiert/?fbclid=IwAR3dvxemaDUJFJT-R8jRCAL_atS3LX615lX4oSI8hTNL3vWP6VkNp0Qo0Kk Si pe astia i-a apreciat. Eu ii fac mereu cu ceapa verde si ardei, dar poti pune ce vrei tu.
Tot de pe Flaveur, buni, sunt si cei cu mascarpone.
Secretul la mine e sa ii las la cuptor mai putin decat scrie in reteta, daca am lasat cat scria acolo au iesit tari..ii verific mereu si cand consider ca sunt gata ii scot. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Buna,
Reteta cu biscuiti cu stafide am incercat si eu, dar au iesit cam tari. Lui i-am dat inmuiat in lapte
.....
Daca tot suntem la capitolul mancare, poate ma ajutati cu o recomandare de cascaval fara sare. Unul singur am gasit sa aiba 0,8g/100, dar nu stiu daca exista si varianta fara sare...
Biscuiti cumparati i-am dat dupa 10,5 luni deoarece am vrut sa vad daca se descurca cu bucatele. De atunci am incercat si omleta la tigaie sa vad daca se descurca si asa am inceput treptat sa mancam bucati (dar tot ii mai dau si cu lingurita). Biscuiti cei mai ok am gasit de la Ambrozia (tot acest producator are si saratele). Ingredientele sunt foarte ok, fara zahar adaugat. Saratelele au sare de mare, dar momentan le-am evitat.
Lapte vegetal am gasit cu ingrediente ok de la The Bridge si Isola (stiu ca blu intrebase odata). Ambele au sare de mare si le-am evitat momentan, dar dupa 1 an as vrea sa folosesc in preparate.
Cereale ok (genul acela de cereale cu lapte ce le mancam si noi cand eram copii) cu ingrediente ok exista ? Nu mancam cu lingurita alimente mai lichide, dar as vrea pe viitor sa ii dau ocazional si asta (cand o sa invete mai bine sa stapaneasca lingurita). |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Scuzati ca pun intrebarile pe rand, dar dupa cum apuc...
O recomandare de bol cu ventuza foarte foarte rezistent ? Al meu mai nou se prinde cu mainile de calorifer sau patut si se catara cat poate el.... nu stiu cum de s-a prins el ca poate face asta, dar are forta si bolul care il am este puf pentru el.
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Simmo, da, si mie mi-au iesit tari pana m-am prins ca trebuie sa ii verific mereu si sa ii las mai putin decat scrie in reteta
Cascaval inca nu i-am dat decat o data, dar cu sare. In Lidl si Penny nu am gasit fara sare. Alte magazine nu frecventez..
Ambrozia nu au zahar dar au suc de struguri, sau ceva de genul, deci indulcitor sub alta forma ii am pe lista de cumparaturi insa mai tarziu, cand ii va refuza pe ai mei. Bicuiti ok au si Lidl, fara nici un indulcitor, dar sunt 1+ pt ca sunt un pic mai tari.
Nu am gasit cereale ok, dar nici nu am cautat expres. Ii dau uneori musli fara zahar si alte adaosuri, tot din Lidl luat.
Ai incercat Doddoli? Am citit numai de bine despre el. |
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Ella30 wrote:Si aici este o mama imperfecta si demna de aratat cu degetul La noi e invers , la trezire bea lapte si la venirea de afara papa mancare Si eu i-am pus tableta in fata cand refuza absolut orice. Si..nici macar asa nu a mancat. Tv-ul o atrage doar daca e muzica. Se uita..da din din fund 2 minute..pleaca. nu il tin insa deschis pt ca ma enerveaza zgomotul de fond si pt ca oricum nu ma pot uita la el, ca nu ma lasa. Omleta cu o picatura de ulei ii fac si eu. Eu mai sterg cu servetelul tigaia,sa nu ma simt chiar mama denaturata . Eu nu discut decat "in mare" ce mananca sau daca intru in detalii o fac doar cu cateva persoane, apropiate mie. Tocmai pt a evita sa ma critice, ca mereu se gaseste cineva sa comenteze ceva, indiferent daca ai facut bine sau nu. A gustat si prostii, i-am dat si eu cartofi prajiti de doua ori ( nu ii fac in baie de ulei) , tortul adus de nasi de ziua ei , pecare insa l-a scuipat, Dots, ca a urlat de m-am simtit iar ulima mama din lume ca nu ii dau, desi si pe asta l-a scuipat. Cere zilnic stixuri de cand a avut diaree , asa ca afara doar de astea rontaie. Evident, mamicile cu ochii pe noi se uita ciudat, dar nu imi pasa. Nu mananca o punga intreaga odata. Ii mai fac biscuiti, am vreo 2 retete care imi ies si ii plac. A mea vrea doar tinuta de mana. Doar asa merge, si desi a plecat foarte devreme de-a busilea, s -a ridict in picioare la fel de repede, sa mearga singura inca se teme. Eu ii acord tor timpul din lume, dar din nou am auzit mamicile perfecte apostrofandu-ma ca din cauza mea nu merge, ca nu trebuia sa o tin de mana. Asa, si? Acum ce sa fac, sa o las acolo sa planga pana lesina? Nu. O sa mearga singura cand se va simti pregatita. Am rabdare si incredere in ea. As mai scrie dar m -am lungit prea mult :))) sunt o imperfecta.. perfecta pt copilul meu |
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Fetelor cand se ia sange la bebei cum se ia? Eu inca nu i-am facut analize si urmeaza.Tin minte ca in spital cand so nascut din talpa piciorului ia luat.Oare o sa il chinuie? |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| Adina Mariana wrote:Fetelor cand se ia sange la bebei cum se ia? Eu inca nu i-am facut analize si urmeaza.Tin minte ca in spital cand so nascut din talpa piciorului ia luat.Oare o sa il chinuie? Noi am facut la 4 luni si i-a luat din manuta. Eu am stat pe scaunul de recoltare si pe ea am tinut-o in brate cu fata catre asistenta. Asistenta a fost foarte atenta si din fericire a reusit din prima sa scoata, avea si ea emotii ca Ami are venele subtirele si i-a fost frica sa nu treaca prin. De plans a plans ca la vaccin. Mie pediatrul mi-a spus si la ce laborator sa merg pt ca din cate am inteles nu toate recolteaza la copii sub un an, cel putin in Arad. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/29/2018 Mesaje: 600
| Fetelor apropo de depunerea dosarelor de indemnizatie si alocatie. Deci eu am intrat in prenatal pe 1 Iunie , am nascut pe 30 Iulie ... acum trebuie sa stau cele 42 zile de postnatal si dupa aceste 42 zile sa depun dosarele? Multumesc anticipat de lamuriri |
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| adina1109 wrote:Fetelor apropo de depunerea dosarelor de indemnizatie si alocatie. Deci eu am intrat in prenatal pe 1 Iunie , am nascut pe 30 Iulie ... acum trebuie sa stau cele 42 zile de postnatal si dupa aceste 42 zile sa depun dosarele? Multumesc anticipat de lamuriri
De regula da, când ti se termina ultimul concediu pe care ti-l da medicul de familie din postnatal? |
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Adina Mariana wrote:Fetelor cand se ia sange la bebei cum se ia? Eu inca nu i-am facut analize si urmeaza.Tin minte ca in spital cand so nascut din talpa piciorului ia luat.Oare o sa il chinuie? Eu i-am luat la 6l din manuta, au pus o pe un pat si au tinut-o 2 asistente doar ca nu prea a fost nevoie pt ca atunci cand au inceput sa vorbeasca cu ea a fost toata numai un ras, spuneau asistentele ca nu au mai vazut asa bebe |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| simmo wrote:Scuzati ca pun intrebarile pe rand, dar dupa cum apuc... O recomandare de bol cu ventuza foarte foarte rezistent ? Al meu mai nou se prinde cu mainile de calorifer sau patut si se catara cat poate el.... nu stiu cum de s-a prins el ca poate face asta, dar are forta si bolul care il am este puf pentru el. Noi avem de la Dodoli si suntem foarte multumiti de ele, le folosim de cand am inceput diversificarea, abia de pe la 2 ani s-a prins cum trebuia desprinsa fara sa traga de ea...deci eu zic ca merita :) |
|
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| simmo wrote:Scuzati ca pun intrebarile pe rand, dar dupa cum apuc... O recomandare de bol cu ventuza foarte foarte rezistent ? Al meu mai nou se prinde cu mainile de calorifer sau patut si se catara cat poate el.... nu stiu cum de s-a prins el ca poate face asta, dar are forta si bolul care il am este puf pentru el.
noi folosim dodoli si castronel si farfurie are ventuza buna nu am avut prob
multumesc pt sfatul de lapte o sa caut si eu in curand |
|
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
|
iti super multumesc |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| adina1109 wrote:Fetelor apropo de depunerea dosarelor de indemnizatie si alocatie. Deci eu am intrat in prenatal pe 1 Iunie , am nascut pe 30 Iulie ... acum trebuie sa stau cele 42 zile de postnatal si dupa aceste 42 zile sa depun dosarele? Multumesc anticipat de lamuriri Din ce îmi aduc aminte, ai 60 de zile de când expira concediul postnatal termen sa depui dosarul. Sper ca îmi aduc aminte corect |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Adina Mariana wrote:Fetelor cand se ia sange la bebei cum se ia? Eu inca nu i-am facut analize si urmeaza.Tin minte ca in spital cand so nascut din talpa piciorului ia luat.Oare o sa il chinuie? Noi am facut la 7 luni,i-a luat din partea opusa palmei din manuta, a fost ok,a plans dar dupa a uitat.. |
|
|