Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alle.p
Scris: Saturday, August 8, 2020 8:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2018
Anitta76 wrote:
Mamici, exista ceva ,,minune" pt durerile de dintisori?uff

Incearca granule osanit sau chamomilla. La noi ajuta, in special pe timp de zi. Noaptea ii dau panadol sau nurofen cand are dureri foarte mari.
Anitta76
Scris: Saturday, August 8, 2020 9:07 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Alle.p wrote:

Incearca granule osanit sau chamomilla. La noi ajuta, in special pe timp de zi. Noaptea ii dau panadol sau nurofen cand are dureri foarte mari.

Iti multumesc!computerlove
Ella30
Scris: Saturday, August 8, 2020 9:47 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Anitta76 wrote:

Eu ziua i-am dat Chamomilla ch15, a recomandarea pediatrei. O data a vazut -o mai nervoasa si a zis sa ii dam ch30, parca, dar am ramas la 15 ca asta am gasitLol Noaptea nu a fost cazul .

Adina, bine ai venit ! Crestere usoara!
Iulia13
Scris: Saturday, August 8, 2020 10:10 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Anitta76 wrote:

La noi func?ioneaza Panadolul, tantum verde puf si Camilia fioleras
GeorgianaB
Scris: Saturday, August 8, 2020 10:51 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
lore.t. wrote:
Va multumim mamici!! Crestere frumoasa sa aiba si puisorii vostri si sa ne bucuram de ei cat mai mult!!
Intradevar nici eu nu mai am rabdarea si nici timpul de la primul copil...asa ma mulg in 10 min si laptele il bea in 5 minute....80-100 ml acum. La san sa bea cantitatea asta sigur ar sta cu orele la inceput...nu zic ca nu se poate alapta dar fetita mea nu vrea sa prinda decat cu mamelon de silicon ( am ambele plate) si si atunci nu trage decat de 2 ori si sta asa cu ea in gura, chiar si cand curge laptele de multe ori se fataie atata pana ii iese mamelonul ala de silicon si curge tot pe ea...si chiar nu sunt pregatita psihic sa ma si agit ca nu mananca suficient, nu uda pampersi etc...o sa mai incerc sa o pun atata timp cat inca vine laptele dar nu am mari sperante. Georgiana sa inteleg ca nici tu nu alaptezi? Cum l-a acceptat fratiorul?

Deocamdata il hranesc mixt, ii dau si supliment uneori, nu scot mult cu pompa, o folosesc mai mult pentru a stimula lactatia, el ar suge fata de cum era Luca dar nu sunt la fel de disponibila asa cum eram la primul copil, stau cu el mufat mai mult noaptea, in timpul zilei cand este Luca la plimbare cu sotul dar cand va incepe serviciul nu va mai fi aceeasi situatie. Folosesc si mameloane de silicon cand vad ca nu se ataseaza bine dar si pt contortul meu sa vad ca este lapte acolo.
Nu stiu cat de mult intelege Luca ce se intampla, toata ziua zice de bebe, este curios dar si gelos, trebuie sa fim atenti pt ca il mai atinge/loveste/ciupeste pe cel mic. Mie imi este mila de amandoi pt ca nu ma pot imparti intre ei dar se vor obisnui, cu timpul va fi mai bine.
kryssu92
Scris: Saturday, August 8, 2020 11:42 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/8/2018
adina1109 wrote:
Buna fetelor.
Vin si eu printre voi in sfarsit. Desi am nascut pe 30 Iulie abia acum am putin timp liber si reusesc sa ma organizez cat de cat. Zilele acestea au fost “ Oau “ : fff obositoare , stresante dar si frumoase.
Cine nu-mi stie povestea pe 30 Iulie am devenit mama de gemeni ( fata si baiat) Love . Acomodarea a fost grea, noptile sunt haotice, abia reusesc sa dorm dar asta e, ce nu facem pentru copii nostri .
Am o întrebare : pana acum le am facut baita cu gel de la
Bioderma si as incepe sa le fac si putin masaj cu un ulei de masaj( am de la mustella ) . Voi le-ati facut asa devreme masaj sau sa mai astept? Masajul se face inainte de baita, nu?
Multumesc si bine v-am gasit Gossip

Bun venit Adina. Eu ii fac masaj cu ulei înainte de baie, ca dupa sa îl iau de pe corp. Mie nu mi-ar placea sa stau xu ulei pe mine pana a doua zi la baie, asa ca nici pe el nu îl tin asa. Ii fac masaj de când l-am adus acasă, zilnic.
Adina Mariana
Scris: Sunday, August 9, 2020 8:28 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
maria2013 wrote:

Am momente când vreau, momente când îmi e f frica... Vom vedea daca va veni. Voi?
Doamne Ajuta Maria sa vina cand va doriti voiCheek Kiss
Eu inca nu imi doresc,nu sunt pregatita.Dar cand voi simti desigur vom incerca.Cred ca va mai dura pt.ca desi au trecut 10 luni de la nastere eu inca nu sunt recuperata.Am fost acum 4 zile la ginecolog si vaginul inca este inflamat,vascularizat si am o bucatica de tesut(piele) desprinsa(probabil de la vreo cusatura mai adanca cum mi-a facut epiziotomia) care imi tot sangereaza iar la contact ma doare rau si sangerez.Mi-a dat un tratament,ovule si cicatridina sprey si il urmez.Am recoltat si proba pt.testul pap si secretii deoarece de cand am nascut am secretii in abundenta galbene/verzui.Ginecologul spune ca mai sunt femei la care recuperarea este mult mai grea,conteaza si de corp si de cine te-a cusut..iar eu inca la 4 luni de la sarcina mai aveam ate.Adevarul este ca nu sunt bine deloc si mie teama dar sper sa iasa bine analizele si sa nu fie nevoie sa se intervina pt.acel tesut.Inca sus la picioare imi sunt putin umflate,cu apa.Ma tratez si pt.asta.Foarte greu ma recuperez..Asa ca deparre gandul meu sa mai imi doresc momentan,chiar vreau sa imi revin complet,sunt epuizata..plus ca nu am absolut nici un ajutor.In 10 luni Luca nici 1 ora nu a stat fara mine,si nici nu as avea cui sa il las si mai si alaptez si e un mare iubitor de titi.Nu ii problema ca stau cu el,imi face placere dar vreau sa ma recuperez odata complet.Dar,o sa fie bine sunt sigurabounce
Adina Mariana
Scris: Sunday, August 9, 2020 8:32 AM
Nivel

adina1109 wrote:
Buna fetelor.
Vin si eu printre voi in sfarsit. Desi am nascut pe 30 Iulie abia acum am putin timp liber si reusesc sa ma organizez cat de cat. Zilele acestea au fost “ Oau “ : fff obositoare , stresante dar si frumoase.
Cine nu-mi stie povestea pe 30 Iulie am devenit mama de gemeni ( fata si baiat) Love . Acomodarea a fost grea, noptile sunt haotice, abia reusesc sa dorm dar asta e, ce nu facem pentru copii nostri .
Am o întrebare : pana acum le am facut baita cu gel de la
Bioderma si as incepe sa le fac si putin masaj cu un ulei de masaj( am de la mustella ) . Voi le-ati facut asa devreme masaj sau sa mai astept? Masajul se face inainte de baita, nu?
Multumesc si bine v-am gasit Gossip
Bine ai venit Adina si felicitari inca odata.Eu nu am respectat ca trebuie facut inainte de baita.Am folosit ulei de la Mustela doar strict unde am vazut ca se da pielea ft.mult gen incheieturi.Nu am exagerat pt.ca stiam ca inchide porii.Il dadeam odata pe zi dimineata iar cand a disparut pielea in exces nu l-am mai facut,maxim 3 sapt.a durat.Iti doresc multa rabdare si putere.Pupici.
adina1109
Scris: Sunday, August 9, 2020 10:22 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/29/2018
Multumesc fetelor pentru primire si pentru idei . Va pup
Alle.p
Scris: Sunday, August 9, 2020 12:29 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
GeorgianaB wrote:

Deocamdata il hranesc mixt, ii dau si supliment uneori, nu scot mult cu pompa, o folosesc mai mult pentru a stimula lactatia, el ar suge fata de cum era Luca dar nu sunt la fel de disponibila asa cum eram la primul copil, stau cu el mufat mai mult noaptea, in timpul zilei cand este Luca la plimbare cu sotul dar cand va incepe serviciul nu va mai fi aceeasi situatie. Folosesc si mameloane de silicon cand vad ca nu se ataseaza bine dar si pt contortul meu sa vad ca este lapte acolo.
Nu stiu cat de mult intelege Luca ce se intampla, toata ziua zice de bebe, este curios dar si gelos, trebuie sa fim atenti pt ca il mai atinge/loveste/ciupeste pe cel mic. Mie imi este mila de amandoi pt ca nu ma pot imparti intre ei dar se vor obisnui, cu timpul va fi mai bine.

Georgiana, nu stiu daca sti de colectorul de lapte matern. L-am tot promovat pe aici, pt ca mi se pare genial. Iar tu esti "candidata"perfecta pt el, avand in vedere ca reusesti sa il alaptezi cat de cat, dar vrei sa scoti lm si cu pompa pt completare. Din cele disponibile in tara ti-l recomand pe cel de la lansinoah.
Cauta "haakaa pump"pe youtube, sa vezi despre ce vorbesc. Nu necesita timp suplimentar de folosire, nu face zgomot, e mai eficient ca o pompa, se curata si se sterilizeaza foarte usor. Deci e genialcoeur singura "buba" e ca il pot folosi doar cele care alapteaza putin, deci te incadrezi.newclap
Florentinna
Scris: Sunday, August 9, 2020 1:00 PM
Nivel

Inregistrat: 7/6/2018
adina1109 wrote:
Multumesc fetelor pentru primire si pentru idei . Va pup

Adina bine ai venit si la mamicihearts
Mie la clinica cand am nascut prima oara, mi-au rexomandat ca la baita sa pun 2-3 picuri de ulei de migdale in apa daca ii fac in cadita si dupa sa nu mai foloseac crema sau ulei.
Eu la Ami, am facut si asa dar avea pielea uscata tare si am renuntat, in schimb o dadeam cu un strat subtire de crema si cam intr-o saptamana parca nu mai era asa uscata pielea. Masaj i-am facut de la inceput pana cand a stat, si acuma daca e obosita mai sta dar rar.
Noi gelul si crema folosim de la klorane dar am incercat si bioderma si a fost ok.
Florentinna
Scris: Sunday, August 9, 2020 1:06 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Doamne Ajuta Maria sa vina cand va doriti voiCheek Kiss
Eu inca nu imi doresc,nu sunt pregatita.Dar cand voi simti desigur vom incerca.Cred ca va mai dura pt.ca desi au trecut 10 luni de la nastere eu inca nu sunt recuperata.Am fost acum 4 zile la ginecolog si vaginul inca este inflamat,vascularizat si am o bucatica de tesut(piele) desprinsa(probabil de la vreo cusatura mai adanca cum mi-a facut epiziotomia) care imi tot sangereaza iar la contact ma doare rau si sangerez.Mi-a dat un tratament,ovule si cicatridina sprey si il urmez.Am recoltat si proba pt.testul pap si secretii deoarece de cand am nascut am secretii in abundenta galbene/verzui.Ginecologul spune ca mai sunt femei la care recuperarea este mult mai grea,conteaza si de corp si de cine te-a cusut..iar eu inca la 4 luni de la sarcina mai aveam ate.Adevarul este ca nu sunt bine deloc si mie teama dar sper sa iasa bine analizele si sa nu fie nevoie sa se intervina pt.acel tesut.Inca sus la picioare imi sunt putin umflate,cu apa.Ma tratez si pt.asta.Foarte greu ma recuperez..Asa ca deparre gandul meu sa mai imi doresc momentan,chiar vreau sa imi revin complet,sunt epuizata..plus ca nu am absolut nici un ajutor.In 10 luni Luca nici 1 ora nu a stat fara mine,si nici nu as avea cui sa il las si mai si alaptez si e un mare iubitor de titi.Nu ii problema ca stau cu el,imi face placere dar vreau sa ma recuperez odata complet.Dar,o sa fie bine sunt sigurabounce

Adina sper sa te recupereri in totalitate repede. Eu am ramas din nou insarcinata cand avea Ami 10 luni si am fost super panicata dar pana la 32 de sapt nu au fost probleme, cand am descoperit ca mi s-a scurtat colul si am restrictie la ridicat si efort.
Noi avem noroc ca Ami e fan mama si sta cu ea fara probleme si acuma ne ajuta enorm, nu stiu ce as fi facut daca nu era ea sa ne ajute pe timpul saptamanii.
Adina Mariana
Scris: Sunday, August 9, 2020 4:22 PM
Nivel

Florentinna wrote:

Adina sper sa te recupereri in totalitate repede. Eu am ramas din nou insarcinata cand avea Ami 10 luni si am fost super panicata dar pana la 32 de sapt nu au fost probleme, cand am descoperit ca mi s-a scurtat colul si am restrictie la ridicat si efort.
Noi avem noroc ca Ami e fan mama si sta cu ea fara probleme si acuma ne ajuta enorm, nu stiu ce as fi facut daca nu era ea sa ne ajute pe timpul saptamanii.
Multumesc pt.gandurile bune.Doamne Ajuta!Am citit la gravidute ca ai probleme cu colul.Doamne Ajuta sa duci cat mai mult posibil.Ce bine pe tine ca ai ajutor de la mama ta.Imi este dor si mie de mama dar este in ceruri de 9 ani.Nici nu imi pot imagina ce bine este sa ai putin ajutor.Tati este in Germania,fratele are si el copilas,socrii sunt batrani si probleme de sanatate.Cumnatu au si ei copil si bebelus cu o luna mai mic decat Luca.Asa ca eu chiar nu as fi acum pregatita sa mai am un copilas.Sa mai creasca Luca,sa il dezobisnuiesc de pampy,sa pape singur,sa doarma mai bine noaptea si sa poata sotul cand nu este la munca sa ma ajute cu Luca ca eu sa raman cu bebelusul.Sanatate Florentina si sarcina usoara in continuarepupici
adina1109
Scris: Monday, August 10, 2020 3:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/29/2018
Fetelor help , am inceput de dimineata sa am frisoane si ma doare corpul de parca sunt calcata de tren. I am scris acum Dr , inca nu mi a raspuns. Temperatura nu am . Oare e ceva de îngrijorat ? Ati patit si voi?
Florentinna
Scris: Monday, August 10, 2020 3:38 PM
Nivel

adina1109 wrote:
Fetelor help , am inceput de dimineata sa am frisoane si ma doare corpul de parca sunt calcata de tren. I am scris acum Dr , inca nu mi a raspuns. Temperatura nu am . Oare e ceva de îngrijorat ? Ati patit si voi?

Adina eu dupa nastere m-am trezit intr-o dimineata cu frisoane, dureri in tot corpul, nu imi puteam ridica mana dreapta sus, cu temperatura. Mi se infundase un canal la san, inca alaptam atunci. Am bagat pompa, am pus comprese cu apa rece si calda si am luat nurofen la recomandarea doctorului. Pana seara am fost mai bine dar dureri ca atunci nu am avut in viata mea. Episodul ala mi s-a parut cel mai greu si cel mai dureros din tot ce a insemnat pt mine sarcina, nastere, recuperare dupa nastere si ingrijire nou nascut.
Sper sa nu fie ceva de speriat la tine, vezi ce iti spune si medicul.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.