Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
CrisM
Scris: Monday, May 4, 2020 6:33 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/17/2017
Florentinna wrote:
Buna dimineata mamici cu piticihearts . Nu prea am intrat in casuta din lipsa timpului dar va citesc ori de cate ori am putin timp liber.
In sept o sa vina bebe 2 si marea problema a noastra e la departamentul cum vom dormi.... fetita doarme in dormitor cu noi in patutul ei de la inceput si cam de la 4 luni a dormit toata noaptea cu exceptie la eruptia dintiilor. Cand vine bebe 2 nu stiu ce sa fac...sa mai luam un patut in camera si sa dormim asa sau sa incep sa o obisnuiesc pe fetita in camera ei. Mamici care sunteti in aceiasi situatie poate imi dati un sfatGossip

Buna! Eu nici acum nu dorm cu amândoi în camera. Fetita are un somn agitat în cele mai multe nop?i. Ii ies ultimele 2 masele si e jale. Uneori se trezeste si sta treaza câte 2-3 ore în toiul noptii fara sa plânga. Alteori scanceste sau plânge în somn. Bebita se mai trezeste si el noaptea. Fie se screme si mârâie, fie vrea sa suga. Am încercat initial sa ii pun în aceeasi camera pentru ca eu dormeam cu fetita într-un dormitor, iar tati dormea singur în celalalt dormitor. Acum doarme el cu fetita în dormitorul în care dormeam eu cu ea, iar eu m-am mutat în celalalt dormitor cu bebe. Am zis sa nu ii schimbam camera în care doarme, sa nu fie prea multe schimbari deodata. Eu îmi fac sperante sa ii pun în aceeasi camera abia când o sa termine S cu maselele. A fost greut la început sa nu mai dorm eu cu fetita, dar s-a obisnuit mai ales ca tatal e implicat în absolut tot ce tine de ei. Sarcina usoara în continuare!
Adina Mariana
Scris: Tuesday, May 5, 2020 7:43 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Andreea06 wrote:

Reteta e chiar acolo in link. A mancat, cat de cat, nu i-a prea placut partea cu branzica, poate daca viitoare o fac amestecat si cu ceva mai multe curmale sa fie mai dulce putin. Se simte gustul de branzica. Si asa e aspectuasa, l-a facut curios sa incerce.

Sora mea la inceputul diversificarii imi spunea sa ii amestec lapticul meu (sau praf daca era cazul) cu ce leguma incercam in ziua aia, dar in procent mai mare laptele si treptat sa tot scad procentul.. si asa sa accepte gusturi noi. Acum nu stiu daca asta ar merge si la tine, la noi nu a mers si pt ca nu mai aveam mare lucru lapte sa mulg, era reglata lactatia. Dar daca iti accepta iaurt, branza, tot e bine, are nutrienti.

Sincer nu stiu cu bebe2, nu am mai stabilit nimic.. nici eu nu mai sunt asa nerabdatoare acum ca am revenit la lucru si am un ritm. Acum incerc sa mai scad in greutate, am 74kg acum si nu as vrea sa duc o sarcina incepand de la kg astea.. ca la M. am luat 8kg doar dar cine stie la alta sarcina poate iau 20. Incerc sa scriu mai des, acum lucrez de acasa si e mai haos, si eu si sotul lucram la calc si tre sa ne impartim ca piticul ar vrea doar cu noi. pupici
Aaaa da acum vad reteta,ma uitasem doar la poza si mi-a venit pofta instant,ma furat peisajulBig Laugh
Important ca a gustat totusi putin.Tura viitoare ii mai schimbi si poate o sa fie mai binepupici
Nici la mine nu cred ca ar functiona metoda cu laptele in mancare ca si mie mi reglata lactatia si nu as putea sa scot dar al meu e fan lactate am observat,ne obisbuim noi si cu legumele asa treptat..2,3,4 lingurite tot ia acum si sunt multumita pot spune in comparatie de cum am inceput.
Sa ai spor la topit kg.Si eu mai stau pana ii adaug mai multe mese si mai diversificate ca sa nu cumva sa imi scada lactatia si ma bag in Rina ca vad ca so blocat cantarul si nu ma simt bine in pielea mea deloc.Inca am cu 11 kg mai mult decat eram inainte de sarcina,probabil de ce iau vitamine inca dar daca nu iau ma simt ft.slabita.Norocul meu ca sunt inalta si nu se vad chiar asa dar eu le simt.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 5, 2020 8:49 AM
Nivel

Inregistrat: 2/28/2017
fluturash26 wrote:

Parca ne-ai descris pe noi,de la inceputul diversificarii tot asa o tinem...pale

Atata timp cat ia in greutate si analizele ii ies bine sau suplimentezi unde e nevoie, eu am invatat sa nu ma mai agit. Al meu avea o energie f buna, chiar si cand i-a iesit fierul scazut (adica usoara anemie).
La gradi sunt convinsa ca o sa manance doar paine sau doar fructe o vreme pana va incepe sa se ia dupa ceilalti copii.. asta e. Bine ca e sanatos in rest.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 5, 2020 8:54 AM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Aaaa da acum vad reteta,ma uitasem doar la poza si mi-a venit pofta instant,ma furat peisajulBig Laugh
Important ca a gustat totusi putin.Tura viitoare ii mai schimbi si poate o sa fie mai binepupici
Nici la mine nu cred ca ar functiona metoda cu laptele in mancare ca si mie mi reglata lactatia si nu as putea sa scot dar al meu e fan lactate am observat,ne obisbuim noi si cu legumele asa treptat..2,3,4 lingurite tot ia acum si sunt multumita pot spune in comparatie de cum am inceput.
Sa ai spor la topit kg.Si eu mai stau pana ii adaug mai multe mese si mai diversificate ca sa nu cumva sa imi scada lactatia si ma bag in Rina ca vad ca so blocat cantarul si nu ma simt bine in pielea mea deloc.Inca am cu 11 kg mai mult decat eram inainte de sarcina,probabil de ce iau vitamine inca dar daca nu iau ma simt ft.slabita.Norocul meu ca sunt inalta si nu se vad chiar asa dar eu le simt.

Cred ca si alaptarea e de vina asa, ca stiu ca iti da pofta de dulceee si sete mare. acum setea nu e rea, daca bei apa nu suc Crazy sigur vei scapa de kg cand vei incepe. Eu de cateva zile bune stagnez fix la acelasi gramaj si ma dispera.
blu88
Scris: Tuesday, May 5, 2020 6:04 PM
Nivel

Inregistrat: 11/22/2018
fetelor poate imi dati si mie din motivatia voastra legata de topit kg.. ca si eu incerc sa ma apuc de un regim ceva si parca nu reusesc sa ma tin de el ... si stiu ca tine de ambitia mea dar nu stiu ...eu nu ma simt bine deloc in pielea mea mai ales ca am ramas cu burtica destul de mare dupa sarcina si asta este prob mea cea mai mare.. lumea crede ca sunt gravida... eu nici nu mananc pe zi ... efectiv nu am pofta de mancare probabil tot din cauza greutatii .. si ma apuca pe seara cand uneori mananc uneori nu .... lucrez si de acasa si statul pe scaun nu cred ca este aliatul meu si nu stiu efectiv ce sa fac... si cum sa scap de burta asta ...Bye2 am o perioada f demotivanta nu stiu de ce ca nu am probleme doamne fereste nici cu copii nici diversificarea nici cu sotul nici cu munca... si pun seama probabil pe faptul ca nu ma simt eu bine cu mine efectivCray

simteam nevoia sa ma descarc plans
GeorgianaB
Scris: Tuesday, May 5, 2020 8:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
blu88 wrote:
fetelor poate imi dati si mie din motivatia voastra legata de topit kg.. ca si eu incerc sa ma apuc de un regim ceva si parca nu reusesc sa ma tin de el ... si stiu ca tine de ambitia mea dar nu stiu ...eu nu ma simt bine deloc in pielea mea mai ales ca am ramas cu burtica destul de mare dupa sarcina si asta este prob mea cea mai mare.. lumea crede ca sunt gravida... eu nici nu mananc pe zi ... efectiv nu am pofta de mancare probabil tot din cauza greutatii .. si ma apuca pe seara cand uneori mananc uneori nu .... lucrez si de acasa si statul pe scaun nu cred ca este aliatul meu si nu stiu efectiv ce sa fac... si cum sa scap de burta asta ...Bye2 am o perioada f demotivanta nu stiu de ce ca nu am probleme doamne fereste nici cu copii nici diversificarea nici cu sotul nici cu munca... si pun seama probabil pe faptul ca nu ma simt eu bine cu mine efectivCray

Trebuie sa fii tu pregatita psihic pentru a incepe acest proces, eu nu pot decat sa te incurajez si sa iti spun ca se poate si ca te vei simti mult mai bine. Eu nu recomand nicio dieta, ci un stil de viata sanatos, sunt multe aplicatii care te pot ajuta in acest sens cum este my fitness pal.
Faptul ca nu mananci in timpul zilei si seara recuperezi nu este deloc ok, trebuie sa ai 3 mese si 2 gustari, asta plus exercitii acasa de 3 ori pe saptamaba timp de o ora si Intr-o luna esti alt om. Dar daca tu nu esti pregatita trebuie sa astepti acel moment potrivit.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 5, 2020 10:48 PM
Nivel

blu88 wrote:

Eu am inceput intermittent fasting, pt ca eu nu ma impac cu dietele, restrictiile alea impuse de o dieta. Eu vreau sa pot manca mancare normala, doar sa decid mai sanatos. Si fac 16 ore post (deci doar apa) si 8h mananc.. si am scos rontaieli chips dulce etc. daca am pofta de dulce fie mananc un fruct fie ce ii mai fac la baiat ca oricum e fara zahar, macar atat :) si painea redusa mult, oricum nu mancam multa. Paste inca nu am mancat de cand am inceput (am 10 zile si -1,4kg)
Este o app zero unde urmaresc orele astea, de obicei intre 11-19 mananc. Si mai loghez si in my fitness pal mesele sa urmaresc caloriile
fluturash26
Scris: Tuesday, May 5, 2020 11:26 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Andreea06 wrote:

Atata timp cat ia in greutate si analizele ii ies bine sau suplimentezi unde e nevoie, eu am invatat sa nu ma mai agit. Al meu avea o energie f buna, chiar si cand i-a iesit fierul scazut (adica usoara anemie).
La gradi sunt convinsa ca o sa manance doar paine sau doar fructe o vreme pana va incepe sa se ia dupa ceilalti copii.. asta e. Bine ca e sanatos in rest.

Da,ea e ok si la analize si la tot dar nu vrea sa manance decat foarte putin, 5 lingurite si gata masa,in zilele bune prinde vreo 10 lingurite. Acum suntem la canini si e si mai rau decat se putea la acest capitol.
Energie si la ea la fel,nu stiu sincer de unde ii vine.Lol este mai energica pe zi ce trece.
Poate o sa se ia cu copiii al tau la gradi si va incepe sa isi dea drumul la mancare.
simmo
Scris: Wednesday, May 6, 2020 10:01 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
lore.t. wrote:
O lectie de viata: inca sunt in stare de soc, poate daca nu ii se intampla nepotelului meu nici nu as fi creZut...vineri, o zi blestemata pe veci, copil de 7 luni perfect sanatos, nici macar sa fie racit o data sau ceva...mama i-a dat o felie de portocala, doar nu era prima data, s-a innecat cu pielita de la ea si a intrat in stop cardio-respirator pana a venit ambulanta, au fost doar ei acasa, ea zice ca a incercat si metoda de eliminare corp strain dar nu a iesit, a intrat si in panica ca a inceput sa ii curga sange pe nas si a stat cam 5 minute fara oxigen. Acum sunt in spital, functii vitale bune dar dupa rmn se pare ca e afectata substanta alba, nucleii bazali, tot face crize convulsive, e conectat la aparate si mama a primit doar un scaun sa stea langa el :( mi se rupe sufletul cand stiu ca saptamana trecuta se juca impreuna cu Stefan...si mai ales sunt ingrozita ca eu i-am dat la Stefan de toate, inclusiv alune, nuci, popcorn, struguri,nu zic asta ca sa nu le dati copilasilor dar dati-le macinate, taiate, bucatele mici...cum voi face si eu de acum inainte, mai bine sa nu ne riscam,nu? Tragediile apar cand te astepti mai putin...

Buna Loret,
Ce face nepotelul? Scuze ca intreb, dar nu intentionez sa iti trezesc amintiri neplacute.
Am gasit acest articol si m-a dus cu gandul la ce ne-ai scris acum ceva vreme.

https://www.jurnal.md/ro/news/5c9728cfe858c98b/25-000-de-euro-ar-putea-salva-viata-unui-bebelus-de-9-luni-care-s-a-inecat-in-timp-ce-manca-apelul-disperat-al-parintilor.html?fbclid=IwAR3smkFrAu9RIrNUNi3KaJl84xjqQEPzddwdy_V6xXn61orfPYr2AWePpFU

Este nepotelul tau ?
blu88
Scris: Wednesday, May 6, 2020 12:19 PM
Nivel

multumesc fetelor... ca dieta vroiam sa tin fix la fix... nu diete drastice... o sa incerc si aplicatia .... sper sa reusesc
Irinan
Scris: Wednesday, May 6, 2020 12:56 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Buna dragi mamici.. revenim si noi cu vesti... ne a fost amanat vaccinul de la 9 luni din cauza pandemiei, ne a chemat acum.. avem 12,5 kg... imi rupe mainile.. ne ridicam in piciore, chiar sta cateva secunde (cu tel in mana, de exemplu, ca o sprijina tareLol ), nu suntem mofturosi la mancare... somnurile au ramas doar 2 ,maxim 3 pe zi.. chef de joaca maxim.. si inca nici un dinte...crestem mari si pufosiras
https://ibb.co/4Yp9Q0P
https://ibb.co/fCtPqcX
https://ibb.co/1zbVW7R
https://ibb.co/kKQZfYV
Florentinna
Scris: Wednesday, May 6, 2020 1:40 PM
Nivel

Inregistrat: 7/6/2018
blu88 wrote:
multumesc fetelor... ca dieta vroiam sa tin fix la fix... nu diete drastice... o sa incerc si aplicatia .... sper sa reusesc

Bluee incet incet se duc kilogramele si fara dieta drastica. Eu dupa 3 luni de la nastere nu am slabit nimic si aveam burta ca o minge dezumflata, nu ma recunosteam chiar daca de luat in greutate luasem 12 kg. Mie imi era mai usor sa intind mana dupa ceva dulce si imi trecea foamea repede decat sa mananc ceva sanatos si de aia nu se intampla nimic.
Am tinut dieta daneza pt ca aveam nevoie de un soc pt organism dar am tinut-o numa jumate, 7 zile..si dupa am inceput ma mananc din nou mancare gatita in casa, portii normale, mai si ceva dulce din cand in cand si asa s-au dus kilogramele. M-am reapucat si de sport, cam 30-40 de min pe zi, 5-6 zile pe saptamana, in functie de cum reuseam cand dormea bebelina si dupa vreo 6 luni aratam mai bine decat inainte sa fiu insarcinata. La 9 luni am alergat si la un cross de 7 km si la 10 luni am ramas iar insarcinataLol, sotul rade de mine ca am fost prea in forma si de aia am ramas asa fara sa ne asteptam. Sper sa reusesc si a 2 a oara performanta.
blu88
Scris: Wednesday, May 6, 2020 3:03 PM
Nivel

Florentinna wrote:

Bluee incet incet se duc kilogramele si fara dieta drastica. Eu dupa 3 luni de la nastere nu am slabit nimic si aveam burta ca o minge dezumflata, nu ma recunosteam chiar daca de luat in greutate luasem 12 kg. Mie imi era mai usor sa intind mana dupa ceva dulce si imi trecea foamea repede decat sa mananc ceva sanatos si de aia nu se intampla nimic.
Am tinut dieta daneza pt ca aveam nevoie de un soc pt organism dar am tinut-o numa jumate, 7 zile..si dupa am inceput ma mananc din nou mancare gatita in casa, portii normale, mai si ceva dulce din cand in cand si asa s-au dus kilogramele. M-am reapucat si de sport, cam 30-40 de min pe zi, 5-6 zile pe saptamana, in functie de cum reuseam cand dormea bebelina si dupa vreo 6 luni aratam mai bine decat inainte sa fiu insarcinata. La 9 luni am alergat si la un cross de 7 km si la 10 luni am ramas iar insarcinataLol, sotul rade de mine ca am fost prea in forma si de aia am ramas asa fara sa ne asteptam. Sper sa reusesc si a 2 a oara performanta.

FELICITARIIII pentru cross si pentru bebe 2 <3 o sa imi gasesc eu motivatia , trebuie , probabil si statul asta in casa mi-a daunat
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 6, 2020 5:16 PM
Nivel

Irinan wrote:
Buna dragi mamici.. revenim si noi cu vesti... ne a fost amanat vaccinul de la 9 luni din cauza pandemiei, ne a chemat acum.. avem 12,5 kg... imi rupe mainile.. ne ridicam in piciore, chiar sta cateva secunde (cu tel in mana, de exemplu, ca o sprijina tareLol ), nu suntem mofturosi la mancare... somnurile au ramas doar 2 ,maxim 3 pe zi.. chef de joaca maxim.. si inca nici un dinte...crestem mari si pufosiras
https://ibb.co/4Yp9Q0P
https://ibb.co/fCtPqcX
https://ibb.co/1zbVW7R
https://ibb.co/kKQZfYV
Iui ce gogosica frumoasa ai tu acololove foarte frumosi copii ai sa va traiasca iar tu arati foarte bine Irina dupa 3 sarcini.Bravobounce fata cea mica seamana extrem de mult la fatza cu tine.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 6, 2020 5:22 PM
Nivel

blu88 wrote:
Blu nu te stresa,o sa dai tu si kg jos doar sa ai grija la ce mananci,in ce cantitate si nu seara.Eu ma impac bine cu dieta Rina pt.ca este un stil de viata.Poti manca de toate doar trebuie avut grija la unele obiceiuri si pastrat distantele intre mese ca sa apuce mancarea sa se digere.In principiu ca sa mearga cateva kg jos incearca sa reduci painea,pastele fainoase,dulciuri,fastfood,sucuri acidulate,mancarurile unse si grase,chipsuri si alimente de rontait.Apoi dupa 7 seara nu mai manca,bea multa apa si miscare cat mai multa.Sa ai baftapupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.