Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
blu88
Scris: Wednesday, April 29, 2020 12:04 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
Mgeorgiana85 wrote:

Eduard pe la 10 luni a inceput sa duca singur la gurita si doar pufuleti. Noi cu pufuleti am invatat sa ducem la gurita. Incercasem toate metodele posibile fara succes. Nu era interesat de nimic. :)

biscuite duce la gura sau pufeleti ca am facut un test... mancare e pe jos , nu m-am stresat cand ese pregatit o sa pape si asa . chiar am vz o postare cu un bebe de 10 luni pasca si intreba o mamica da cat ii mai dai pasat ?si noi tot pasat mancam si acum am incercat si altfel dar nu prea este incantat
blu88
Scris: Wednesday, April 29, 2020 12:05 PM
Nivel

Inregistrat: 11/22/2018
fetelor am si eu o intrebae cum pregatiti couscous-ul sa iasa mai moale si terciul? ca mie imi ies tari....deja am pana de idei ce sa ii mai prepar
Ella30
Scris: Wednesday, April 29, 2020 12:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
blu88 wrote:
fetelor am si eu o intrebae cum pregatiti couscous-ul sa iasa mai moale si terciul? ca mie imi ies tari....deja am pana de idei ce sa ii mai prepar

Eu mai adaug lapte daca e cazul..pana vad ca are consistenta dorita..la cuscus m am cam prins si la o cana pun o cana si jumatate de lapte sau apa, depinde ce vreau sa prepar.
Te inteleg cu pana de idei, si eu sunt in aceeasi situatie .
GeorgianaB
Scris: Wednesday, April 29, 2020 1:31 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
blu88 wrote:

Pentru pana de idei eu mi-am notat intr-o agenda retete pe categorii, mic dejun, pranz si cina. M-am inspirat din grupurile de pe Facebook, am ales preferatele lui, cu toate ca dupa o varsta azi ii place ceva, maine iti arunca cu acel ceva in ochi. Pana la un an era un site de unde ma mai inspiram, diversificare.ro,acolo erau retete in functie de varsta copilului.
simmo
Scris: Wednesday, April 29, 2020 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
blu88 wrote:

Buna,

Pentru couscous raportul este de 1:2,5 (adica 1 ceasca couscous si 2,5 cesti apa/lapte - folosind aceeasi cana).

La terci (eu am facut doar de ovaz) raportul este 1 lingura de terci la 100ml lapte/apa, dupa care se lasa la fiert 5 minute amestecand continuu.

Lapte de migdale am luat si eu din comert, dar nu mi s-a parut ok; avea sare si inca ceva ca sa reziste mai mult timp (am uitat ce era...); in casa nu am facut inca - stiu ca ai intrebat zilele trecute.

Mamici,

Noi la masa de seara mancam putin, dar eu sunt multumita. Are zile cand papa ok, altele cand ia 5-10 lingurite. Micul dejun si masa de seara nu prea este incantat el. Nu ii prea plac fructele (banana e la putere in combinatie cu alt fruct, dar sa fie mai multa banana).

Am incercat sa ii dau si usor pisat, dar imi face gaguri rau de tot. Suntem tot pe blenduit mai mult.
Nu a invatat sa mestece inca, doar plimba mancarea in gura cu limba.

Sper sa trecem si noi la urmatoarea etapa curand.

Pentru masa de seara eu am luat multe cereale/pseudocereale: couscous, quinoa, ovaz, tapioca, mei, linte (toate culorile), gris, orez...daca vreau sa ii fac ceva "dulce" si mai adaug curmale, merisoare, carob, cocos, le fac cu lapte; daca le combin cu legume, le fac cu apa.
Pentru prima oara mi-a acceptat si iaurtul de capra.

AndreV, felicitari si un drum lin in noua etapa de mamica.
Andra09
Scris: Thursday, April 30, 2020 12:06 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
AndreV wrote:
Buna mamici. Ne primiti si pe noi in grup? Bebelina Diana s-a nascut de doua saptamani. Inca ne acomodam, pe cat se poate. Deocamdata alaptarea e un fiasco total. Nu am lapte, iau cu pompa toata ziua sa aiba de o masa, si dupa masa aceea ne chinuie colicile cam 6 ore si nu ne foloseste nimic. Sotul zice sa-i dau pace, sa ramanem cu lapte praf si gata, ca e mai linistita asa, fara dureri atat de crunte. Intrebarea mea ar fi...laptic praf cat de des ar trebui sa-i dam? Din spital ni s-a zis cam la 4 ore. Ea ziua moare de foame dupa doua ore. Noaptea daca nu as trezi-o,ar dormi si 6 ore...si revenind la bunici, soacra e acum la noi si zice sa-i dam cand cere, ca de-asta cere,ca ii e foame,ca-si mananca manutele. Bun,e si asta o logica,dar ea e mancacioasa,ar putea manca din ora in ora. NuStiu

Bine ai venit, felicitari pt minune! Legat de laptic chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc, eu nu am reusit sa ii dau biberonul... Crestere frumoasa!
Florentinna
Scris: Sunday, May 3, 2020 9:49 AM
Nivel

Inregistrat: 7/6/2018
Buna dimineata mamici cu piticihearts . Nu prea am intrat in casuta din lipsa timpului dar va citesc ori de cate ori am putin timp liber.
In sept o sa vina bebe 2 si marea problema a noastra e la departamentul cum vom dormi.... fetita doarme in dormitor cu noi in patutul ei de la inceput si cam de la 4 luni a dormit toata noaptea cu exceptie la eruptia dintiilor. Cand vine bebe 2 nu stiu ce sa fac...sa mai luam un patut in camera si sa dormim asa sau sa incep sa o obisnuiesc pe fetita in camera ei. Mamici care sunteti in aceiasi situatie poate imi dati un sfatGossip
Andreea06
Scris: Sunday, May 3, 2020 4:44 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Adina Mariana wrote:
Mersi pt.sfaturi Maria.Asa eram si eu sigura ca ce faina etapa este asta dar pt.mine este foarte grea.Hai sa spun ca iaurt si branza cat de cat papa dar legume nu vrea si punct.Altcumva imi imaginam totul si sunt dezamagita dar de ieri sunt mai bine in sensul ca ma obisnuiesc cu realitatea si ma bucur ca el este sanatos.Pana se mai obisnuieste cu mancarea traiasca titiHilar eu continui sa ii gatesc zilnic cu drag si spor.

Adina, Matti are 2 ani jumatate acus siiii sa iti spun ce mananca? Cu placere adica si sa deschida gura literalmente Crazy iaurt grecesc (in fiecare seara), cartofi pai (cam in fiecare zi, ii fac la airfryer, nu in ulei), saratele rotunde de casa cu almette (doar asa mai gusta si el branza), pancakes, waffe, sandwich cald in care sa ii mai ascund carnea pt ca paine mananca si goala daca i-as da), fructe.. cam asta. Deci carne nu, briose ce ii fac eu, bune, dulcici de la curmale etc uneori da uneori nu, paste dulci sau sarate nu, orez nu, doooar cu greu a incercat ceva de la muller ce aveam pt mine orez cu lapte, omlete sau altfel oul ca atare nu, doar ce ii pun in checuri, clatite etc. Iar orice din comert ce fosneste gen pufuleti, chips, muffins, orice prostii ce mai ia sotul ca rontaieli prin casa, yup, deschide gura faaara o retinere. Dar cand ii dau eu ceva gatit, tre sa se uite, sa inspecteze, sa refuze fara sa guste macar..
Ce sa mai, e un chin. Dar totusi nu e subnutrit, e normal in greutate, incerc sa fac ce pot din ce accepta si sa introduc cat de multe pot prin ele, sa ii tot ofer chiar de refuza. De la diversificare a fost asa, greeeu accepta o lingura de orice. Acum ii dau doar fier supliment ca a iesit la analize scazut si am inceput o cura de calciu pt oase.

Si uite ce i-am facut azi, astept sa se trezeasca sa vad daca vrea sa incerce printul alcool sic
http://mybabyfood.ro/2020/04/28/negresa-cu-bilute-din-branza-si-fulgi-de-cocos/

A si legat de alaptare, l-am alaptat pana la 2 ani si cred ca a ajutat enorm cu nutrientii ce mai avea nevoie, am sperat ca dupa titi o sa pape mai bine, apoi ca dupa fier o sa pape mai bine.. well... alcool
Andreea06
Scris: Sunday, May 3, 2020 4:49 PM
Nivel

Florentinna wrote:
Buna dimineata mamici cu piticihearts . Nu prea am intrat in casuta din lipsa timpului dar va citesc ori de cate ori am putin timp liber.
In sept o sa vina bebe 2 si marea problema a noastra e la departamentul cum vom dormi.... fetita doarme in dormitor cu noi in patutul ei de la inceput si cam de la 4 luni a dormit toata noaptea cu exceptie la eruptia dintiilor. Cand vine bebe 2 nu stiu ce sa fac...sa mai luam un patut in camera si sa dormim asa sau sa incep sa o obisnuiesc pe fetita in camera ei. Mamici care sunteti in aceiasi situatie poate imi dati un sfatGossip

Eu nu am bebe 2 dar cred ca as incerca 1-2 nopti sa vad cum e, de acomodare.. poate nici nu o sa simta si daca chiar ar trezi-o pe cea mare, as dormi separat, eu cu bebe si tata cu copilasul mai mare. Schimbarea la copil in camera ei ar trebui sa o mai amani, ar asocia imediat cu venirea bebelasului si e destul ca va fi geloasa oricum pe el, ca asa sunt copilasii... sa ii mai pui si schimbarea ca si cum o dai deoparte, nope. Tati sa doarma cu ea o vreme buna in camera unde vrei sa o lasi apoi singura si treptat se va separa el de acolo. Dar asta peste luni bune..
Adina Mariana
Scris: Sunday, May 3, 2020 7:49 PM
Nivel

Inregistrat: 8/16/2017
Andreea06 wrote:

Adina, Matti are 2 ani jumatate acus siiii sa iti spun ce mananca? Cu placere adica si sa deschida gura literalmente Crazy iaurt grecesc (in fiecare seara), cartofi pai (cam in fiecare zi, ii fac la airfryer, nu in ulei), saratele rotunde de casa cu almette (doar asa mai gusta si el branza), pancakes, waffe, sandwich cald in care sa ii mai ascund carnea pt ca paine mananca si goala daca i-as da), fructe.. cam asta. Deci carne nu, briose ce ii fac eu, bune, dulcici de la curmale etc uneori da uneori nu, paste dulci sau sarate nu, orez nu, doooar cu greu a incercat ceva de la muller ce aveam pt mine orez cu lapte, omlete sau altfel oul ca atare nu, doar ce ii pun in checuri, clatite etc. Iar orice din comert ce fosneste gen pufuleti, chips, muffins, orice prostii ce mai ia sotul ca rontaieli prin casa, yup, deschide gura faaara o retinere. Dar cand ii dau eu ceva gatit, tre sa se uite, sa inspecteze, sa refuze fara sa guste macar..
Ce sa mai, e un chin. Dar totusi nu e subnutrit, e normal in greutate, incerc sa fac ce pot din ce accepta si sa introduc cat de multe pot prin ele, sa ii tot ofer chiar de refuza. De la diversificare a fost asa, greeeu accepta o lingura de orice. Acum ii dau doar fier supliment ca a iesit la analize scazut si am inceput o cura de calciu pt oase.

Si uite ce i-am facut azi, astept sa se trezeasca sa vad daca vrea sa incerce printul alcool sic

A si legat de alaptare, l-am alaptat pana la 2 ani si cred ca a ajutat enorm cu nutrientii ce mai avea nevoie, am sperat ca dupa titi o sa pape mai bine, apoi ca dupa fier o sa pape mai bine.. well... alcool
Iti multumesc pt.mesaj si incurajari.Imi pare rau ca este atat de mofturos piticul tau.Prajitura arata demential..oare ai timp sa imi scri reteta?si sa imi spui daca a papat.De cateva zile situatia este din ce in ce mai buna la noi.Imi scuipa toata mancarea afara dar de 3,4 zile incoace nu mai scuipa si sunt fericita.Chiar daca nu prea deschide gurita si ia doar cateva varfuri de lingurita este un progres.Azi chiar ia placut combinatia facuta si a papat putin mai mult de jumatate.Ii place iaurtul si branza,probabil de ce au gust de laptic si cum este obisnuit cu lapticul simte.Chiar vad progrese la el si o sa vad cum o sa fie mai departe.Cert este ca m-am linistit ft.mult si poate simte si el ca nu mai sunt stresata,iau fiecare zi asa cum este ea,daca papa bine,daca nu traiasca titi powersic Incerc sa fac masa sa fie o placere si chiar ii gatesc cu ft.mult drag si spor.Titi cere la fel ca inainte,poate cu o jumatate de ora mai tarziu dar degeaba,titi ii baza si ma bucur ca pot sa ii dau in continuare si il vad atat de lipit de mine.Chiar daca de multe ori mi-a fost greu,ador sa il alaptez.

Ps: Tu cand mai incerci pt.bebe 2?stiu ca inca vroiai cand eu eram aspiranta dar nu ai ramas atunci.Imi era dor sa te vad scriind Andreeapupici
fluturash26
Scris: Monday, May 4, 2020 11:08 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Andreea06 wrote:

Parca ne-ai descris pe noi,de la inceputul diversificarii tot asa o tinem...pale
GeorgianaB
Scris: Monday, May 4, 2020 12:58 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Florentinna wrote:

La noi o sa doarma sotul meu in cealalta camera cu el, iar eu cu bebe2 in dormitor,asta cel putin in prima luna pana isi regleaza somnul mezinul. Depinde cum este fiecare copil, daca cel mare nu este obisnuit ca tatal sa se implice in rutina va fi cam greu sa se adapteze la noua formula, dar nimic nu este imposibil, ei se adapteaza in timp. Daca bebe 2 este super plangacios nu cred ca este o solutie sa dormiti cu totii pentru ca l-ar trezi si pe bebe1 si atunci chiar ar fi o problema.
fluturash26
Scris: Monday, May 4, 2020 4:30 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
GeorgianaB wrote:

La noi o sa doarma sotul meu in cealalta camera cu el, iar eu cu bebe2 in dormitor,asta cel putin in prima luna pana isi regleaza somnul mezinul. Depinde cum este fiecare copil, daca cel mare nu este obisnuit ca tatal sa se implice in rutina va fi cam greu sa se adapteze la noua formula, dar nimic nu este imposibil, ei se adapteaza in timp. Daca bebe 2 este super plangacios nu cred ca este o solutie sa dormiti cu totii pentru ca l-ar trezi si pe bebe1 si atunci chiar ar fi o problema.

Si noi vom proceda la fel. Prima data m-am gandit sa iau un pat de copiil in schimbul canapelei din camera cealalta apoi am zis ca ramane canapeaua si o sa ii iau protectii sa poata dormi singura in camera pentru ca tati sforaie si ea e foarte fragila la somn. Eu in nici un caz nu as putea dormi cu ambii in camera ca ar fi treaza la cel mai mic scancet al lui bebe ceea ce ar insemna chin pentru amandoi. Am noroc ca ea doarme toata noaptea si nu se trezeste deloc pana dimineata.
O sa ii pun si o camera sa o urmaresc cat timp doarme si cam asa vom proceda. Acum sper sa se obisnuiasca daca nu ramane versiunea sa doarma tati cu ea dincolo si sa se obisnuiasca cu sforaituCrazy
Florentinna
Scris: Monday, May 4, 2020 4:44 PM
Nivel

Inregistrat: 7/6/2018
fluturash26 wrote:

Si noi vom proceda la fel. Prima data m-am gandit sa iau un pat de copiil in schimbul canapelei din camera cealalta apoi am zis ca ramane canapeaua si o sa ii iau protectii sa poata dormi singura in camera pentru ca tati sforaie si ea e foarte fragila la somn. Eu in nici un caz nu as putea dormi cu ambii in camera ca ar fi treaza la cel mai mic scancet al lui bebe ceea ce ar insemna chin pentru amandoi. Am noroc ca ea doarme toata noaptea si nu se trezeste deloc pana dimineata.
O sa ii pun si o camera sa o urmaresc cat timp doarme si cam asa vom proceda. Acum sper sa se obisnuiasca daca nu ramane versiunea sa doarma tati cu ea dincolo si sa se obisnuiasca cu sforaituCrazy

Multumesc mamici pt sfaturicomputerlove in final cred ca asa vom proceda si noi, eu cu bebe 2 si tati cu fetita in cealalta camera cel putin pana vedem cum doarme mititelul. Am noroc ca sotul e tare implicat in tot ce inseamna ingrijire bebe si sper sa ne formam o rutina cat de cat repede.
Andreea06
Scris: Monday, May 4, 2020 6:17 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Iti multumesc pt.mesaj si incurajari.Imi pare rau ca este atat de mofturos piticul tau.Prajitura arata demential..oare ai timp sa imi scri reteta?si sa imi spui daca a papat.De cateva zile situatia este din ce in ce mai buna la noi.Imi scuipa toata mancarea afara dar de 3,4 zile incoace nu mai scuipa si sunt fericita.Chiar daca nu prea deschide gurita si ia doar cateva varfuri de lingurita este un progres.Azi chiar ia placut combinatia facuta si a papat putin mai mult de jumatate.Ii place iaurtul si branza,probabil de ce au gust de laptic si cum este obisnuit cu lapticul simte.Chiar vad progrese la el si o sa vad cum o sa fie mai departe.Cert este ca m-am linistit ft.mult si poate simte si el ca nu mai sunt stresata,iau fiecare zi asa cum este ea,daca papa bine,daca nu traiasca titi powersic Incerc sa fac masa sa fie o placere si chiar ii gatesc cu ft.mult drag si spor.Titi cere la fel ca inainte,poate cu o jumatate de ora mai tarziu dar degeaba,titi ii baza si ma bucur ca pot sa ii dau in continuare si il vad atat de lipit de mine.Chiar daca de multe ori mi-a fost greu,ador sa il alaptez.

Ps: Tu cand mai incerci pt.bebe 2?stiu ca inca vroiai cand eu eram aspiranta dar nu ai ramas atunci.Imi era dor sa te vad scriind Andreeapupici

Reteta e chiar acolo in link. A mancat, cat de cat, nu i-a prea placut partea cu branzica, poate daca viitoare o fac amestecat si cu ceva mai multe curmale sa fie mai dulce putin. Se simte gustul de branzica. Si asa e aspectuasa, l-a facut curios sa incerce.

Sora mea la inceputul diversificarii imi spunea sa ii amestec lapticul meu (sau praf daca era cazul) cu ce leguma incercam in ziua aia, dar in procent mai mare laptele si treptat sa tot scad procentul.. si asa sa accepte gusturi noi. Acum nu stiu daca asta ar merge si la tine, la noi nu a mers si pt ca nu mai aveam mare lucru lapte sa mulg, era reglata lactatia. Dar daca iti accepta iaurt, branza, tot e bine, are nutrienti.

Sincer nu stiu cu bebe2, nu am mai stabilit nimic.. nici eu nu mai sunt asa nerabdatoare acum ca am revenit la lucru si am un ritm. Acum incerc sa mai scad in greutate, am 74kg acum si nu as vrea sa duc o sarcina incepand de la kg astea.. ca la M. am luat 8kg doar dar cine stie la alta sarcina poate iau 20. Incerc sa scriu mai des, acum lucrez de acasa si e mai haos, si eu si sotul lucram la calc si tre sa ne impartim ca piticul ar vrea doar cu noi. pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.