Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
blu88
Scris: Tuesday, April 28, 2020 11:34 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
Adina Mariana wrote:
Ms pt.sfaturi Alle dar al meu nu vrea sa exploreze singurel.Ii pun bacatele pe masa si nici nu le atinge.Este cand se uita la ele si inca se fereste doamne fereste sa le atinga.Lingura sau canita cu apa nici atata.Asa ca ce reusesc eu sa ii bag in gurita 2,3 varfuri de lingura si cam atata.Alataieri si ieri i-am dat branza si iaurt.Astea vad ca ii plac in sensul ca nu plange,deschide gura chiar daca mai scuipa dar ma bucur ca este un progres.Cu rabdare sper sa inceapa si legume sa mai pape...fructe doar de la 7 luni intentionez sa ii dau.Asa treptat are timp.pt.toate.Luna asta imi este important sa ii introduc daca reusesc cat mai multe legume permise,carne,branza,ou,gluten si cereale dar nu stiu daca voi reusi pe toate.Daca nu...de la 7 luni in sus.
Doamne Ajuta la toata lumea!

nici al meu nu este curios de dus la gura... am incercat sa ii dau si lui o lingurita dar o baga atat de mul tin gura ca ii vine sa vomite , eu cand ii pregatesc il iau langa mine in scaun si vb cu el... acum a inceput sa stie zice papa si apa.. de cate ori ii dau ceva ii spun ce este , cereale eu i-am bagat de la 8 luni aici vb de chia si fulgi de ovaz gris i-am dat la 7 luni si 2 sapt prima data, incearca in legume sa ii pui putin iaurt sa vezi cum este , lui domy de ex la inceput nu ii placea cartoful dulce... si chiar si acum cand ii dau ceva nou se stramba

ieri mi-a mancat f prost presupun ca o fi dintisori altfel nu pot sa imi dau seama ce are dar nu l-am fortat si asa cum spun si fetele lapte nu i-am dat niciodata imediat ce a refuzat masa de solide
blu88
Scris: Tuesday, April 28, 2020 12:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
AndreV wrote:
Buna mamici. Ne primiti si pe noi in grup? Bebelina Diana s-a nascut de doua saptamani. Inca ne acomodam, pe cat se poate. Deocamdata alaptarea e un fiasco total. Nu am lapte, iau cu pompa toata ziua sa aiba de o masa, si dupa masa aceea ne chinuie colicile cam 6 ore si nu ne foloseste nimic. Sotul zice sa-i dau pace, sa ramanem cu lapte praf si gata, ca e mai linistita asa, fara dureri atat de crunte. Intrebarea mea ar fi...laptic praf cat de des ar trebui sa-i dam? Din spital ni s-a zis cam la 4 ore. Ea ziua moare de foame dupa doua ore. Noaptea daca nu as trezi-o,ar dormi si 6 ore...si revenind la bunici, soacra e acum la noi si zice sa-i dam cand cere, ca de-asta cere,ca ii e foame,ca-si mananca manutele. Bun,e si asta o logica,dar ea e mancacioasa,ar putea manca din ora in ora. NuStiu

bine ai venit si felicitari

noi in spital de ex ii dadeam san la 3 ore cu completare lp la inceput le dadea f putin in prima zi le-a dat 10 ml apoi 20 apoi 30 ... acasa am continuat cu sanul mi-am dorit sa il alaptez cel putin jumate din cat il alaptasem pe cel mare . insa de la 2 luni jumate am ramas pe lapte praf pentru ca nu mai avema lapte... asta este alta poveste..

dar am continuat sa ii dau lapte la 3 ore la inceput pana s-a reglat el pe noapte mai ales atata cat era trecut pe cutie in functie de luni , eu stiu ca la spital ne spunea sa nu le dam mai mult pentru ca stomacul este mic stiu ca laptele matern se digera mai repede decat cel praf , referitor la soacra stiu ca sanul se da la cerere nu lapte praf, ce lapte praf ii dai ? cel pe care il primea si in spital ?
Mgeorgiana85
Scris: Tuesday, April 28, 2020 2:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/3/2016
blu88 wrote:

nici al meu nu este curios de dus la gura... am incercat sa ii dau si lui o lingurita dar o baga atat de mul tin gura ca ii vine sa vomite , eu cand ii pregatesc il iau langa mine in scaun si vb cu el... acum a inceput sa stie zice papa si apa.. de cate ori ii dau ceva ii spun ce este , cereale eu i-am bagat de la 8 luni aici vb de chia si fulgi de ovaz gris i-am dat la 7 luni si 2 sapt prima data, incearca in legume sa ii pui putin iaurt sa vezi cum este , lui domy de ex la inceput nu ii placea cartoful dulce... si chiar si acum cand ii dau ceva nou se stramba

ieri mi-a mancat f prost presupun ca o fi dintisori altfel nu pot sa imi dau seama ce are dar nu l-am fortat si asa cum spun si fetele lapte nu i-am dat niciodata imediat ce a refuzat masa de solide

Eduard pe la 10 luni a inceput sa duca singur la gurita si doar pufuleti. Noi cu pufuleti am invatat sa ducem la gurita. Incercasem toate metodele posibile fara succes. Nu era interesat de nimic. :)
Ella30
Scris: Tuesday, April 28, 2020 2:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
AndreV wrote:
Buna mamici. Ne primiti si pe noi in grup? Bebelina Diana s-a nascut de doua saptamani. Inca ne acomodam, pe cat se poate. Deocamdata alaptarea e un fiasco total. Nu am lapte, iau cu pompa toata ziua sa aiba de o masa, si dupa masa aceea ne chinuie colicile cam 6 ore si nu ne foloseste nimic. Sotul zice sa-i dau pace, sa ramanem cu lapte praf si gata, ca e mai linistita asa, fara dureri atat de crunte. Intrebarea mea ar fi...laptic praf cat de des ar trebui sa-i dam? Din spital ni s-a zis cam la 4 ore. Ea ziua moare de foame dupa doua ore. Noaptea daca nu as trezi-o,ar dormi si 6 ore...si revenind la bunici, soacra e acum la noi si zice sa-i dam cand cere, ca de-asta cere,ca ii e foame,ca-si mananca manutele. Bun,e si asta o logica,dar ea e mancacioasa,ar putea manca din ora in ora. NuStiu

Bine ati venit !
Ce lapte ii dai? Cum ziceau si fetele, nu e relevant cat scoti cu pompa. Bebe stimuleaza cel mai bine, si trebuie pus foarte des la san, dar presupun ca stii asta. La inceput eu am folosit mameloane de silicon, pana la 2 luni. Depinde si ce iti doresti tu, si ce te face sa te simti linistita.
Referitor la mesele de lapte, stiu ca pe cutie scria aproximativ cate mese si cati ml ar manca bebe raportat la varsta lui. Valori orientative, desigur, pt ca fiecare e diferit. Poate ii trebuie o masura in plus de exemplu, pt a se simti satula. Nu cred ca ar manca din ora in ora lp, ca el mai satios decat lm.
Eu ii dadeam cam la 3 ore, dar cantitatea nu o mai stiu exact. Doar sa ma uit pe ce am notat daca vrei.
Noapte si eu o trezeam la inceput, apoi am lasat o in pace si se trezea singura duoa vreo 5-6 ore de somn.

Si...da. poate plange ca ii e foame. Esti sigura ca sunt colici?
AndreV
Scris: Tuesday, April 28, 2020 2:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
GeorgianaB wrote:

Depinde cat de des cere si ce cantitate ii faci, de exemplu Luca ar fi mancat mai mult decat era indicat pentru varsta lui, pe cutia de lapte praf scrie orientativ cam cat ar trebui sa manance un bebe in functie de varsta dar unii sunt mai haplea si daca primesc mai putin decat ar manca cer urmatoarea masa mai repede. Ideea este ca daca mananca mai des apar tulburarile digestive, de aici si faimoasele colici. Mie atat neonatologul, cat si consultantul in alaptare, osteopatul mi-au zis ca la cerere nu inseamna hranit des la fiecare plans, in niciun caz mai devreme de 2 ore.

Multumesc de lamurire. In graficul de pe cutia de lapte praf am vazut ca scrie. Uneori ne trebuie doza aceea,alteori nu papam tot. In total nu mancam prea mult/zi, doar ca mancam foarte haotic. La primul plans avem presiune ca e infometata fata,ca nu se satura si nu vrem sa-i dam sa manance. Evident luptam cu colicile. Probabil tot de aici ni se trage...Am contactat si neonatologul, dar pana imi raspunde,am zis sa va intreb si pe voi
AndreV
Scris: Tuesday, April 28, 2020 2:55 PM
Nivel

blu88 wrote:

bine ai venit si felicitari

noi in spital de ex ii dadeam san la 3 ore cu completare lp la inceput le dadea f putin in prima zi le-a dat 10 ml apoi 20 apoi 30 ... acasa am continuat cu sanul mi-am dorit sa il alaptez cel putin jumate din cat il alaptasem pe cel mare . insa de la 2 luni jumate am ramas pe lapte praf pentru ca nu mai avema lapte... asta este alta poveste..

dar am continuat sa ii dau lapte la 3 ore la inceput pana s-a reglat el pe noapte mai ales atata cat era trecut pe cutie in functie de luni , eu stiu ca la spital ne spunea sa nu le dam mai mult pentru ca stomacul este mic stiu ca laptele matern se digera mai repede decat cel praf , referitor la soacra stiu ca sanul se da la cerere nu lapte praf, ce lapte praf ii dai ? cel pe care il primea si in spital ?

Da,asa stiam si eu. Alaptarea e la cerere,laptele praf e dupa un program. In spital primea cam la 3 ore Aptamil si tot asa, am inceput cu putin si treptat ne-au crescut doza. Da, am continuat cu Aptamil. Nu cred ca e ok sa schimb fara recomandarea pediatrului, mai ales ca ea ia in greutate.
AndreV
Scris: Tuesday, April 28, 2020 3:18 PM
Nivel

Ella30 wrote:

Bine ati venit !
Ce lapte ii dai? Cum ziceau si fetele, nu e relevant cat scoti cu pompa. Bebe stimuleaza cel mai bine, si trebuie pus foarte des la san, dar presupun ca stii asta. La inceput eu am folosit mameloane de silicon, pana la 2 luni. Depinde si ce iti doresti tu, si ce te face sa te simti linistita.
Referitor la mesele de lapte, stiu ca pe cutie scria aproximativ cate mese si cati ml ar manca bebe raportat la varsta lui. Valori orientative, desigur, pt ca fiecare e diferit. Poate ii trebuie o masura in plus de exemplu, pt a se simti satula. Nu cred ca ar manca din ora in ora lp, ca el mai satios decat lm.
Eu ii dadeam cam la 3 ore, dar cantitatea nu o mai stiu exact. Doar sa ma uit pe ce am notat daca vrei.
Noapte si eu o trezeam la inceput, apoi am lasat o in pace si se trezea singura duoa vreo 5-6 ore de somn.

Si...da. poate plange ca ii e foame. Esti sigura ca sunt colici?

Da, stiu ca trebuie pus cat mai des. Am citit mult inainte,dar parca tot nu am fost pregatita. Neavand de ce sa prinda, ii e mai greu si se enerveaza. Am incercat cu mameloane si in spital, si dupa...nu merge. Sunt intre marimi,singurele care se potrivesc cat de cat sunt cele de la medela. Cred ca nu ne atasam noi bine, sau nu stiu. Inainte sa ajung la spital am zis ca daca nu ma descurc, chem consultant. M-am descurajat. In spital cand am chemat consultanta in alaptare, am ramas tare dezamagita. Odata nu ma putea ajuta ca cica e prea adormita fata, s-o sun cand se trezeste. Am sunat-o daca poate veni sa ne ajute si mi-a adus lapte praf. Si eu am intrebat-o ca nu ma ajuta cu mamelonul si cu bebelina un pic? La care ea a zis ca plange prea tare fata. Nu plangea.Crazy Alta dimineata,a chemat-o colega si i-a zis ca nu suntem noi singurele din spital sa o tot chemam... in fine, nu ne lasam. Deci e corect cam la 3 ore. Noi ii dam aptamil completare, ca asta am primit si in spital. Momentan suntem la 80ml din care vreo 10 merg pe fa?a,hainuteras La 2 saptamani scria de 90 ml. Daca nu ti-e greu, mi-ar placea sa vad orientativ cati ml ati baut voi.

Sigur nu stiu daca sunt colici, ca la cum e acum,nici doctori nu gasesti. De obicei incepe distractia spre seara. Se strange de picioruse si apoi loveste cu ele,urla,parca i se intareste burtica si orice am face,nu functioneaza. Nici mancarea,nici leganatul,nici o pozitie, nici cantat, nici cald pe burtica...nimic. De aici am presupus ca asta poate fi.
Alle.p
Scris: Tuesday, April 28, 2020 3:18 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Andre, si eu am folosit mameloane de silicon pana la 2 luni, sfarcurile fiind plate. Pe mine m-a ajutat enorm un colector de lapte matern(stiu ca am tot zis de ele si nu, nu ii fac reclamaBig Laugh ) doar ca e genial. In timp ce bebe papa la un san, colectezi din celalalt. Cu el reuseam sa strang mai mult decat cu pompa. Ii dadeam completare din ce strangeam, sau 1-2 mese pe zi cu biberonul. De la 2.5 luni nu am mai folosit nici biberonul, bebe incepuse sa refuze sanul, asa ca am renuntat. Dar manca bine san de atunci.
Gaseti filmulete pe youtube daca cauti haakaa pump. La noi se gasesc de la lansinoh.
Toate prietenele care au folosit au foat si ele incantate. Le-a ajutat inclusiv cand au avut canalele blocate sau sanii foarte plini.
AndreV
Scris: Tuesday, April 28, 2020 3:19 PM
Nivel

Anitta76 wrote:

Buna si bine ai venit!
Cat scoti la pompa este irelevant. Eu alaptam exclusiv si nu scoteam la pompa 60 cand ma mulgeam sa plec undeva.
In legatura cu sfarcurile, nici eu nu aveam dar am folosit mameloane de silicon si incet incet le-am scos si bebe a acceptat sanul simplu.
Poti incerca sa ii dai san ori de cate ori plange si dupa ce simti ca goleste sanul ii dai biberon (completare). Daca ai succes asa dupa poti scoate cate 5-10ml de lapte praf pe zi si tinut bebe la san cat mai mult pentru a stimula sanul. Eu reusisem tehnica asta dar la noi era vorba de o problema medicala (a mea) si tot la lapte praf am ajuns din pacate.
Succes!

Multumesc de sfat. O sa incerc.

Alle, o sa caut. Multumesc.computerlove
Adina Mariana
Scris: Tuesday, April 28, 2020 11:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
maria2013 wrote:
Adina, Luca înca e fff mic! Nu te panica! Tu continua sa îi pregatesti mâncare sanatoasa si trebuie sa reusesti pâna la urma! Cu calm, veti descoperi împreuna ce etapa faina e asta!
Legat de fructe, in prima luna i-am dat Anei doar legume, le-a devorat, dar când am introdus fructele nu i-au placut deloc! Daca as lua-o de la capat, cred ca nu m-as mai axa doar pe legume in prima luna, ci as mai strecura si fructe. (eu am inceput diversificarea la cinci luni si jumatate, cu acordul pediatrei si a fost f ok)
Mersi pt.sfaturi Maria.Asa eram si eu sigura ca ce faina etapa este asta dar pt.mine este foarte grea.Hai sa spun ca iaurt si branza cat de cat papa dar legume nu vrea si punct.Altcumva imi imaginam totul si sunt dezamagita dar de ieri sunt mai bine in sensul ca ma obisnuiesc cu realitatea si ma bucur ca el este sanatos.Pana se mai obisnuieste cu mancarea traiasca titiHilar eu continui sa ii gatesc zilnic cu drag si spor.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, April 28, 2020 11:06 PM
Nivel

AndreV wrote:
Buna.Bine ai venit Andre,crestere usoara si acomodare placuta la noua viata iti doresc.Eu nu stiu sa te ajut cu intrebarea ta.Eu ii dau doar titi la cerere.Sper sa te descurci cu brio.Sfarcuri nici eu nu am avut si nu am nici acum dar a fost mai bine dupa ce bebe a mai crescut si apuca mai bine sa traga.La inceput nu il putea prinde se inerva si plangea.A fost greu dar a trecut.Pupicipupici
Ella30
Scris: Tuesday, April 28, 2020 11:07 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
AndreV wrote:

Da, stiu ca trebuie pus cat mai des. Am citit mult inainte,dar parca tot nu am fost pregatita. Neavand de ce sa prinda, ii e mai greu si se enerveaza. Am incercat cu mameloane si in spital, si dupa...nu merge. Sunt intre marimi,singurele care se potrivesc cat de cat sunt cele de la medela. Cred ca nu ne atasam noi bine, sau nu stiu. Inainte sa ajung la spital am zis ca daca nu ma descurc, chem consultant. M-am descurajat. In spital cand am chemat consultanta in alaptare, am ramas tare dezamagita. Odata nu ma putea ajuta ca cica e prea adormita fata, s-o sun cand se trezeste. Am sunat-o daca poate veni sa ne ajute si mi-a adus lapte praf. Si eu am intrebat-o ca nu ma ajuta cu mamelonul si cu bebelina un pic? La care ea a zis ca plange prea tare fata. Nu plangea.Crazy Alta dimineata,a chemat-o colega si i-a zis ca nu suntem noi singurele din spital sa o tot chemam... in fine, nu ne lasam. Deci e corect cam la 3 ore. Noi ii dam aptamil completare, ca asta am primit si in spital. Momentan suntem la 80ml din care vreo 10 merg pe fa?a,hainuteras La 2 saptamani scria de 90 ml. Daca nu ti-e greu, mi-ar placea sa vad orientativ cati ml ati baut voi.

Sigur nu stiu daca sunt colici, ca la cum e acum,nici doctori nu gasesti. De obicei incepe distractia spre seara. Se strange de picioruse si apoi loveste cu ele,urla,parca i se intareste burtica si orice am face,nu functioneaza. Nici mancarea,nici leganatul,nici o pozitie, nici cantat, nici cald pe burtica...nimic. De aici am presupus ca asta poate fi.

Da..din cate se pare, ar fi colici din pacate..

Sofia pana la o luna manca 90-100 ml de lapte preparat. Adica 3 masuri, si avea 7 mese. Deci manca la aproximativ 3 ore jumatate. Dar trebuie sa tii cont si de greutatea bebelui. Ea s a nascut cu 3 kg si a iesit din spital cu 2860. Inainte de lp primea si lm, foarte putin pt ca am inceput si noi cu stangul alaptarea.

Daca vrei sa alaptezi eu as apela la un consultant adevarat. E clar ca cel din spital nu se poate numi consultant. Bebe trebuie sa poata prinde bine areola, nu sfarcul. Din experienta iti spun, si mie mi a luat mult pana m am prins ca e pe bune si sfarcul nu e chiar atat de important cum credeam :))

Adina Mariana
Scris: Tuesday, April 28, 2020 11:13 PM
Nivel

blu88 wrote:

Si eu ii dau lingura,o ia in mana si in secunda 2 e pe josLol deci e clar ca al meu nu este curios de autodiversificare.Dar nu ii problema ca o sa invete el treptat.Acum ma invat si eu.Inceputul este greu in tot.Au zile mai bune,altele mai putin bine ca si noi oamenii mari.
GeorgianaB
Scris: Wednesday, April 29, 2020 12:03 AM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Adina Mariana wrote:
Mersi pt.sfaturi Maria.Asa eram si eu sigura ca ce faina etapa este asta dar pt.mine este foarte grea.Hai sa spun ca iaurt si branza cat de cat papa dar legume nu vrea si punct.Altcumva imi imaginam totul si sunt dezamagita dar de ieri sunt mai bine in sensul ca ma obisnuiesc cu realitatea si ma bucur ca el este sanatos.Pana se mai obisnuieste cu mancarea traiasca titiHilar eu continui sa ii gatesc zilnic cu drag si spor.

Din ce am observat, si nu vreau sa sune aiurea si sa te superi, nu este cazul, tu ai asteptari mari de la tine in primul rand, tin minte cum povesteai cu pasiune ca vrei sa nasti natural, sa alaptezi, iar acum pare ca ai asteptari si de la aceasta etapa a diversificarii. Trebuie sa ai rabdare si incredere in copil, sa il urmaresti asa cum este el, detaseaza-te de exemple si sfaturi. Bebelusul isi simte mama inca din burta, le transmitem toate starile, acum este parfum ce simti, peste cateva luni i se va schimba comportamentul in multe feluri, azi o sa ii placa iaurtul, maine arunca cu el pe pereti. Este obositor si frustrant pentru noi ca mame si femei care ne straduim sa facem mancare, curatenie, dar pentru ei este o calatorie a cunoasterii.
Si eu fac de multe ori greseala de a avea asteptari prea mari de la el si uit ca il raportez uneori la mintea mea de adult.
As incerca sa ii ofer bucati si sa ii dau si eu cu lingurita, asta ca sa descopar cum prefera. Sunt multi care se stramba orice le-ai da, chiar daca le place, Luca mult timp se stramba de parca ii dadeam caca dar lingea castroanele. Recent a avut o perioada cand nu mai accepta nimic chiar daca stiam sigur ca ii place, asa ca accepta sa ii dau pe deget sa simta gustul si apoi accepta sa manance de la mine. Acum invata sa manance cu lingurita dar este dezastru de multe ori :)) Eu m-am adaptat greu la etapa asta cu mancare in par, pe jos, pe pereti.
Pot sa scriu mult mai multe exemple dar sunt atat de diferiti copiii incat nu vad alta solutie eficienta decat cea de a-l observa foarte bine pe al tau si a-l indruma.
Nu trebuie sa iti faci griji ca nu o sa manance singur etc are timp sa invete, noi toti ne descurcam acum si am fost crescuti clasic fara carti sau cursuri facute de parinti.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, April 29, 2020 10:35 AM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Din ce am observat, si nu vreau sa sune aiurea si sa te superi, nu este cazul, tu ai asteptari mari de la tine in primul rand, tin minte cum povesteai cu pasiune ca vrei sa nasti natural, sa alaptezi, iar acum pare ca ai asteptari si de la aceasta etapa a diversificarii. Trebuie sa ai rabdare si incredere in copil, sa il urmaresti asa cum este el, detaseaza-te de exemple si sfaturi. Bebelusul isi simte mama inca din burta, le transmitem toate starile, acum este parfum ce simti, peste cateva luni i se va schimba comportamentul in multe feluri, azi o sa ii placa iaurtul, maine arunca cu el pe pereti. Este obositor si frustrant pentru noi ca mame si femei care ne straduim sa facem mancare, curatenie, dar pentru ei este o calatorie a cunoasterii.
Si eu fac de multe ori greseala de a avea asteptari prea mari de la el si uit ca il raportez uneori la mintea mea de adult.
As incerca sa ii ofer bucati si sa ii dau si eu cu lingurita, asta ca sa descopar cum prefera. Sunt multi care se stramba orice le-ai da, chiar daca le place, Luca mult timp se stramba de parca ii dadeam caca dar lingea castroanele. Recent a avut o perioada cand nu mai accepta nimic chiar daca stiam sigur ca ii place, asa ca accepta sa ii dau pe deget sa simta gustul si apoi accepta sa manance de la mine. Acum invata sa manance cu lingurita dar este dezastru de multe ori :)) Eu m-am adaptat greu la etapa asta cu mancare in par, pe jos, pe pereti.
Pot sa scriu mult mai multe exemple dar sunt atat de diferiti copiii incat nu vad alta solutie eficienta decat cea de a-l observa foarte bine pe al tau si a-l indruma.
Nu trebuie sa iti faci griji ca nu o sa manance singur etc are timp sa invete, noi toti ne descurcam acum si am fost crescuti clasic fara carti sau cursuri facute de parinti.
Nu ma supar doar ca mi se pare de multe ori ca nu ma intelegi.Si tu ai trecut prin asta...nu cred ca la inceput nu aveai temeri si frici si asteptari din partea copilului tau.Poate cand o sa aiba si Luca meu 1,5-2 ani o sa scriu si eu pe forum altfel.Nu ne nastem invatati si cred ca este normal sa avem asteptari de la copilul nostru si sa visam cum vrem sa fie.Fiecare mama isi vede puiul perfect si isi doreste ca sa fie totul bine,sa creasca sanatos,sa manance,sa doarma etc.Nu vad sa fi gresit in gandire undeva.Mi-am dorit sa nasc natural am reusit,mi-am dorit sa alaptez exclusiv am reusit chiar daca ma mai plang voua de aceea este un forum sa ne sustinem nu?ca nu merg la altcineva sa spun ce ma supara.Eu sunt mandra de mine si deja sunt mai bine si cu diversificarea.Credeam ca va fi mai usor asa imi imaginam eu,nu aveam de unde sa stiu cum este ca sunt la primul copil iar Luca chiar imi deschidea gura mare cand ii dadeam Vigantolul si radea sau duceam ceva spre gura lui iar deschidea gura..credeam ca va fi dornic sa exploreze dar acum vad cum este si asa cum am trecut prin multe etape ale lui pana acuma asa o sa trec in continuare sunt constienta de asta.Invat alaturi de el si il accept asa cum este,nu il fortez cu nimic.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.