Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
maria2013
Scris: Tuesday, April 21, 2020 9:14 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
GeorgianaB wrote:
Am folosit lapte de vaca in preparate de la varsta de 7 luni fara probleme, trebuie doar sa fie din acela gras cu 3,5% grasime.
Scaunul antilop mi se pare cel mai potrivit raport calitate/pret/eficienta. Centurile mi se par inutile, in caz de vreun accident doamne fereste trebuie actionat rapid si a le desface poate fi anevoios in conditii de panica,apoi copilul nu trebuie lasat nesupravegheat in scaun, sunt unii fasneti care evadeaza din centuri.

Nu-mi las niciodata copilul nesupravegheat, nici în scaun si nici în vreo alta situatie, dar tot stau cu emotii când vad cum se balangane scaunul atunci când ea topaie in el! Nu stiu altii cum sunt, dar fii-mea e in continua miscare!
Irinan
Scris: Tuesday, April 21, 2020 10:29 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Andreea-Alexandra N wrote:
Paste fericit mamici si pitici.
Hristos a inviat!
Pupici
O pozica cu piciulica mic si frumosras

http://imgur.com/a/ZVDati2

Si un filmulet cu cantaretul meu????

Ce pici dragalas, sa creasca mare si sanatos si sa va bucurati de el
Irinan
Scris: Tuesday, April 21, 2020 10:31 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
maria2013 wrote:

Ce frumos! Ma bucur ca nu stati chiar în Sv. Ma sperie ce aud ca e acolo... La noi, e altfel de Pa?te (ca la toata lumea, cred)... E un amestec de sentimente, de stari, de gânduri, dar speram ca va fi mai bine in curând! In rest, viata isi vede de mersul ei. Ana creste, se bucura de ouale colorate, "fura" dulciuri, râde, danseaza oricând aude muzica si cere muzica atunci când nu aude!

Ma bucur ca sunteti bine, trebuie sa ne bucuram de cei mici, ca timpul trece prea repede..DistanceKiss
Ella30
Scris: Tuesday, April 21, 2020 11:25 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
simmo wrote:
Mamici, va urez si eu sarbatori frumoase.

Andreea A, este simpatic foc baietelul.

Anitta, eu am antilop la parinti si acasa alt scaun. De ambele sunt foarte multumita.

Va adresez si eu o intrebare: cand ati dat orez/gris/fidea cu lapte bebelusilor ati preparat cu lapte de vaca/capra produsele ? Vorbesc de bebelusi care au peste 8 luni. Stiu ca nu este indicat laptele de vaca copiilor sub 1 an, dar in ideea de a le da sa bea.
Urmeaza sa introduc si cina, si pot sa ii prepare diverse pseudocereale/cereale, dar e vreo problema daca le fierb in lapte de vaca ?

Da, eu ii fac cu lapte de vaca sau capra, depinde ce am in casa. In preparate poti pune linistita lapte, grasime min 3.5%DistanceKiss
Anitta76
Scris: Tuesday, April 21, 2020 11:39 AM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Multumesc mamici!
Ca tot veni vorba de diversificare, laptele de vaca (ma refer la acela direct de la vaca) cand se poate adauga in preparate? Cam de pe la cate luni? Eu acum ii dau bebelusei cereale la recomandarea pediatrului deoarece este mai slaba putin si ma gandeam intr-o zi la grisul cu lapte ptr ca cerealele astea instant nu mi se par ok :(, nu ma refer sa folosesc lapte de vaca, ci lapte praf, dar oare ar fi ok grisul la varsta asta? Sau dupa 6l? Multumesc!computerlove
simmo
Scris: Tuesday, April 21, 2020 1:49 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
maria2013 wrote:

Nu-mi las niciodata copilul nesupravegheat, nici în scaun si nici în vreo alta situatie, dar tot stau cu emotii când vad cum se balangane scaunul atunci când ea topaie in el! Nu stiu altii cum sunt, dar fii-mea e in continua miscare!

Al meu in antilop sta cu un picior sub fund (gen turceste...cred ca se trage si din neam). Inteleg perfect la ce te referi ca are momente cand nu are stare.
In schimb in celalalt scaun, nu face asa deloc. Am curaj sa il tin in el pana spal eu farfuria lui, dar este aproape de mine tot timpul si nu il scap din ochi.

Mamici, multumesc mult pentru raspunsuri. Aveam nevoie si de o reconfirmare de la voi ca am inteles eu corect ca pot folosi si in preparate (ca branza si iaurtul din lapte il fac).grup
simmo
Scris: Tuesday, April 21, 2020 2:35 PM
Nivel

Anitta76 wrote:
Multumesc mamici!
Ca tot veni vorba de diversificare, laptele de vaca (ma refer la acela direct de la vaca) cand se poate adauga in preparate? Cam de pe la cate luni? Eu acum ii dau bebelusei cereale la recomandarea pediatrului deoarece este mai slaba putin si ma gandeam intr-o zi la grisul cu lapte ptr ca cerealele astea instant nu mi se par ok :(, nu ma refer sa folosesc lapte de vaca, ci lapte praf, dar oare ar fi ok grisul la varsta asta? Sau dupa 6l? Multumesc!computerlove

Anitta, nu sunt o mama perfecta (asa cum mai vad pe diverse grupuri cu comentarii de mai bine te scutesti sa intrebi ceva, ca iti sar in cap alte 10 persoane; de aceea prefer sa pun intrebari aici), dar pot sa-ti zic cum am procedat eu.

Eu de la 6l2s i-am dat branza facuta in casa cu lapte de vaca. Dupa ce am adaugat cateva legume, am introdus si branza ca sa o pot combina cu ele. De la 7l i-am dat iaurt (am facut si in casa si am luat si din comert; am incercat ambele variante), dar nu ii place deloc (isi face greata si da sa vomite; am incercat si combinatie cu fructe si la fel face).

La 6l m-am axat mai mult pe legume, branza, carnita si ou. La 7l la micul dejun m-am axat pe fructe (eu speram sa am succes si cu iaurtul, dar daca el nu vrea, am renuntat momentan). La 8l vreau sa ii introduc cerealele, pseudocerealele (gris,mei,orez,chia,malai, quinoa...etc), iar unele dintre ele se prepara in lapte (de aici si intrebarea mea la mamici daca pot fierbe in lapte). Mai vreau sa introduc diverse seminte (in, susan...fulgi de cocos), dar rasmite.

Momentan eu evit alimentele cu potential ridicat alergenic (nuca, aluna, am evitat si fructele cu multe seminte cum este kiwi, rosia). Oul cand l-am introdus a fost treptat (un sfert, jumatate, intreg galbenusul, iar ulterior albusul). Se spune ca alergia poate sa apara la orice varsta. De aceea din aceste produse, trebuie dat cate putin la inceput. Sunt mamici care dau si mai devreme decat cum vreau eu sa fac.

Daca ai lapte de tara, trebuie fiert inca 10 minute dupa ce a dat in clocot (asta stiu de la pediatru). Cel din comert este deja pasteurizat si nu este cazul ca se fiarba atat.

Stiu ca daca dai lapte (capra, vaca) sa bea in loc de lapte praf sub 1 an, pot avea probleme cu rinichii. Dar in preparate sunt ok.

Eu nu sunt confortabila cu cerealele instant (cele din comert) deoarece unele au zahar (trebuie vazut prospectul). Gris sub varsta de 6l, mi se pare cam devreme (dar este doar o parere a mea).
Ca sa vezi daca a luat ok in greutate, vezi unde se afla pe percentila de crestere (gasesti si online unde poti introduce datele si cum se situeaza).
Nu stiu cat a luat bebelina ta in greutate, dar stiu ca pana la 6 luni trebuia sa isi dubleze greutatea de la nastere ca sa poti incepe diversificarea.

Eu am inceput diversificarea mai devreme cu o saptamana de a implini 6l, dar ii dadeam foarte putin (30 - 50g) deoarece era exclusiv pe lp si ca manevra lingurita foarte bine. Cand a facut 6l i-am dat cat a cerut el.

Nu exista o reteta de succes la cum sa cresti copilul. Cred ca cel mai bine fiecare mama face cum se simte ea mai confortabil pentru copilul ei (inclusiv in diversificare). Suntem parinti si ne dorim binele lor.
Anitta76
Scris: Tuesday, April 21, 2020 4:46 PM
Nivel

simmo wrote:

Anitta, nu sunt o mama perfecta (asa cum mai vad pe diverse grupuri cu comentarii de mai bine te scutesti sa intrebi ceva, ca iti sar in cap alte 10 persoane; de aceea prefer sa pun intrebari aici), dar pot sa-ti zic cum am procedat eu.

Eu de la 6l2s i-am dat branza facuta in casa cu lapte de vaca. Dupa ce am adaugat cateva legume, am introdus si branza ca sa o pot combina cu ele. De la 7l i-am dat iaurt (am facut si in casa si am luat si din comert; am incercat ambele variante), dar nu ii place deloc (isi face greata si da sa vomite; am incercat si combinatie cu fructe si la fel face).

La 6l m-am axat mai mult pe legume, branza, carnita si ou. La 7l la micul dejun m-am axat pe fructe (eu speram sa am succes si cu iaurtul, dar daca el nu vrea, am renuntat momentan). La 8l vreau sa ii introduc cerealele, pseudocerealele (gris,mei,orez,chia,malai, quinoa...etc), iar unele dintre ele se prepara in lapte (de aici si intrebarea mea la mamici daca pot fierbe in lapte). Mai vreau sa introduc diverse seminte (in, susan...fulgi de cocos), dar rasmite.

Momentan eu evit alimentele cu potential ridicat alergenic (nuca, aluna, am evitat si fructele cu multe seminte cum este kiwi, rosia). Oul cand l-am introdus a fost treptat (un sfert, jumatate, intreg galbenusul, iar ulterior albusul). Se spune ca alergia poate sa apara la orice varsta. De aceea din aceste produse, trebuie dat cate putin la inceput. Sunt mamici care dau si mai devreme decat cum vreau eu sa fac.

Daca ai lapte de tara, trebuie fiert inca 10 minute dupa ce a dat in clocot (asta stiu de la pediatru). Cel din comert este deja pasteurizat si nu este cazul ca se fiarba atat.

Stiu ca daca dai lapte (capra, vaca) sa bea in loc de lapte praf sub 1 an, pot avea probleme cu rinichii. Dar in preparate sunt ok.

Eu nu sunt confortabila cu cerealele instant (cele din comert) deoarece unele au zahar (trebuie vazut prospectul). Gris sub varsta de 6l, mi se pare cam devreme (dar este doar o parere a mea).
Ca sa vezi daca a luat ok in greutate, vezi unde se afla pe percentila de crestere (gasesti si online unde poti introduce datele si cum se situeaza).
Nu stiu cat a luat bebelina ta in greutate, dar stiu ca pana la 6 luni trebuia sa isi dubleze greutatea de la nastere ca sa poti incepe diversificarea.

Eu am inceput diversificarea mai devreme cu o saptamana de a implini 6l, dar ii dadeam foarte putin (30 - 50g) deoarece era exclusiv pe lp si ca manevra lingurita foarte bine. Cand a facut 6l i-am dat cat a cerut el.

Nu exista o reteta de succes la cum sa cresti copilul. Cred ca cel mai bine fiecare mama face cum se simte ea mai confortabil pentru copilul ei (inclusiv in diversificare). Suntem parinti si ne dorim binele lor.

Iti multumesc! Tocmai de asta am intrebat aici pentru ca nu se sare asa rau in cap ca pe alte grupuri, si mereu am primit sfaturi pretioase de la voi. Nu pot fi mai activa deoarece bebe a mea ma solicita foarte mult, a mea a fost o plangacioasa, plange din orice, si daca nu primeste atentie plangeras de cateva saptamani a inceput sa fie un copil mai normal, nu mi-a luat im greutate din motivul ca a fost banuita de aplv si pana nu am renuntat aproape de tot la san(ii mai dau din cand cand dar am renuntat la lactate) si pana nu am cumparat un lapte special, copilul meu nu crestea cum trebuie. Nu cred ca isi va dubla greutatea la 6 luni dar inca mai sper. Acum a inceput sa creasca frumos, sa pape mai mult, si sa ia ff bine in greutate. Imi este si frica sa ii scriu greutatea deoarece este f putin ptr varsta ei, si as fi considerata o mama denaturata insa eu am avut doar op?iunea sa o urmaresc singura si sa vorbesc cu pediatra doar prin whatsap pentru ca nu m.am riscat sa merg pe virusul acesta la spital...asa ca ne-am descurcat cum am putut...si mai ales ca m-am cam incapatanat cu sanul insa bebe nu crestea, ceva nu era ok

Ideea este ca mi-a luat doar 2 kg de cand s.a nascutuff de aceea am introdus cerealele pe care le mananca super bine

Scuze ptr roman.
Iti multumesc din suflet!
Abia astept sa incep diversificarea dar datorita faptului ca este asa slabuta nu stiu daca se va ridica asa repede in funduletuff
simmo
Scris: Tuesday, April 21, 2020 5:20 PM
Nivel

Anitta76 wrote:

Scuze ptr roman.
Iti multumesc din suflet!
Abia astept sa incep diversificarea dar datorita faptului ca este asa slabuta nu stiu daca se va ridica asa repede in funduletuff

Nu esti mama denaturata. Ce sa mai zic si eu atunci cand mi-a cazut din pat sau cand il duc in weekend la bunici si stau ei cu copilul ?! Cine m-ar auzi nu ar concepe sa fie despartiti de copil asa mic.

Atat timp cat tu esti ok, copilul la fel, restul comentariilor nepotrivite nu isi au rostul.

E posibil ca bebelina ta sa ii placa mai mult solidele in detrimentul laptelui, dar o sa vezi la momentul respectiv. Al meu este fun carnita, branza si ardei copt. Cu astea niciodata nu dau gres si mananca si 200g. Din altele abia 100g, dar eu sunt multumita de cum papa, chiar daca are zile si zile.

Al meu la 6l nu se ridica singur in fundulet; daca il asezam eu statea 5 secunde maxim, dupa care pica. Cand l-am pus in scaun mi se parea ca sta cocosat; nu avea o pozitie dreapta. Treptat a inceput sa aiba o pozitie mai corecta. Abia la 7l2s s-a ridicat singur in fundulet. L-am lasat in pace si am zis ca atunci cand este el pregatit atunci va face. Daca ar fi fost sa astept cand se aseaza singur in fundulet pentru diversificare, amanam foarte mult. De aceea am preferat diversificarea clasica. Am vazut copilasi care la 7l isi tin biberonul; al meu nu vrea deloc, chiar daca i-am luat si manere. El baga manerele in gura. La fel, cand o vrea el sa tina biberonul sau cana cu apa, o sa le tina.

Eu in ultima perioada nici nu am mai reusit sa il cantaresc. Nu mai are stare pe cantar; dar il vad vesel, jucaus.

Succes in continuare. Orice decizie ai lua pe partea de diversificare, fii convinsa ca este cea mai buna pentru copilul tau.
Anitta76
Scris: Tuesday, April 21, 2020 5:30 PM
Nivel

simmo wrote:

Nu esti mama denaturata. Ce sa mai zic si eu atunci cand mi-a cazut din pat sau cand il duc in weekend la bunici si stau ei cu copilul ?! Cine m-ar auzi nu ar concepe sa fie despartiti de copil asa mic.

Atat timp cat tu esti ok, copilul la fel, restul comentariilor nepotrivite nu isi au rostul.

E posibil ca bebelina ta sa ii placa mai mult solidele in detrimentul laptelui, dar o sa vezi la momentul respectiv. Al meu este fun carnita, branza si ardei copt. Cu astea niciodata nu dau gres si mananca si 200g. Din altele abia 100g, dar eu sunt multumita de cum papa, chiar daca are zile si zile.

Al meu la 6l nu se ridica singur in fundulet; daca il asezam eu statea 5 secunde maxim, dupa care pica. Cand l-am pus in scaun mi se parea ca sta cocosat; nu avea o pozitie dreapta. Treptat a inceput sa aiba o pozitie mai corecta. Abia la 7l2s s-a ridicat singur in fundulet. L-am lasat in pace si am zis ca atunci cand este el pregatit atunci va face. Daca ar fi fost sa astept cand se aseaza singur in fundulet pentru diversificare, amanam foarte mult. De aceea am preferat diversificarea clasica. Am vazut copilasi care la 7l isi tin biberonul; al meu nu vrea deloc, chiar daca i-am luat si manere. El baga manerele in gura. La fel, cand o vrea el sa tina biberonul sau cana cu apa, o sa le tina.

Eu in ultima perioada nici nu am mai reusit sa il cantaresc. Nu mai are stare pe cantar; dar il vad vesel, jucaus.

Succes in continuare. Orice decizie ai lua pe partea de diversificare, fii convinsa ca este cea mai buna pentru copilul tau.

Mul?umesc din suflet!
In legatura cu dusul la bunici si eu sunt complet de acord si nu numai ptr noi, ci si ptr bebe, se dezvolta altfel, bunicii sunt mai rabdatori, vad si ei alte lucruri, descopera, etc. Si eu o duc la bunici si a mea este si mai mica, momentan nu am stat peste noapte fara ea, dar daca nu era cu virusul sigur stateam.
Te pupcomputerlove
Andra09
Scris: Tuesday, April 21, 2020 6:20 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Hristos a înviat! Cum ati petrecut de Paste? La noi bebelina a fost fascinata de ouale rosii, facea ochii mari cât cepele când ii aratam un ouhohot. Ne-am fi dorit sa mergem la parintii mei, dar în situatia de fata
, am fost decât noi 3. Asteptam sa se încalzeasca bine sa putem sta mai mult afara în curte. computerlove
Andra09
Scris: Tuesday, April 21, 2020 6:23 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Anitta, nu poti fi considerata mama denaturata, tie îti pasa de copilul taucomputerlove iar pitica este absolut adorabila!!!
Ella30
Scris: Tuesday, April 21, 2020 8:11 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Anitta76 wrote:
Multumesc mamici!

Cu siguranta nu esti o mama denaturata, nu trebuie sa fii atat de dura cu tine. Fiecare mama face ce simte ca e mai bine pentru bebelusul ei, si atunci tu asta ai simtit, sa insisti cu alaptarea.

Mi as fi dorit tare mult sa te pot ajuta dar nu ma pricep la diversificare precoce..pediatrul nu v a zis cand sa introduceti si altceva in afara de cereale ?
Ai dreptate cu cerealele instant..nu prea sunt ok, fiind foarte procesate. Am vazut si formule mai bine formulate in sensul de zero zahar, indulcitori sau alti monstri..

Nu stiu cat te ajuta, dar eu i am pus lapte in piureuri inca de la inceput. Sofia a inceput la 6 luni si 2 zile. In ziua 7 am adaugat carnea, in ziua 10 branza si oul in ziua 13. Dar in situatia voastra eu as mai amana un pic lv..mi se par foarte firavi..repet, e ceea ce as face eu in condiile in care momentan are doar cerealele adaugate.grup
Anitta76
Scris: Tuesday, April 21, 2020 9:20 PM
Nivel

Andra09 wrote:
Anitta, nu poti fi considerata mama denaturata, tie îti pasa de copilul taucomputerlove iar pitica este absolut adorabila!!!

Multumesc la fel Andra!pupici La noi pitica este fascinata de puiuti mici de gaina, se uita asa atenta la eihohot este tare amuzanta. Pupici de la noicomputerlove
Anitta76
Scris: Tuesday, April 21, 2020 9:22 PM
Nivel

Ella30 wrote:

Cu siguranta nu esti o mama denaturata, nu trebuie sa fii atat de dura cu tine. Fiecare mama face ce simte ca e mai bine pentru bebelusul ei, si atunci tu asta ai simtit, sa insisti cu alaptarea.

Mi as fi dorit tare mult sa te pot ajuta dar nu ma pricep la diversificare precoce..pediatrul nu v a zis cand sa introduceti si altceva in afara de cereale ?
Ai dreptate cu cerealele instant..nu prea sunt ok, fiind foarte procesate. Am vazut si formule mai bine formulate in sensul de zero zahar, indulcitori sau alti monstri..

Nu stiu cat te ajuta, dar eu i am pus lapte in piureuri inca de la inceput. Sofia a inceput la 6 luni si 2 zile. In ziua 7 am adaugat carnea, in ziua 10 branza si oul in ziua 13. Dar in situatia voastra eu as mai amana un pic lv..mi se par foarte firavi..repet, e ceea ce as face eu in condiile in care momentan are doar cerealele adaugate.grup

Iti multumesc pentru incurajare.
Ai introdus laptele de vaca in piureuri?
Pediatrul ne-a spus sa mergem cu cereale pana la 6l si dupa sa incepem diversificarea. Am un tabel pentru diversificare insa acolo nu scrie nimic de lv.
Te pupcomputerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.