Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| lore.t. wrote:O lectie de viata: inca sunt in stare de soc, poate daca nu ii se intampla nepotelului meu nici nu as fi creZut...vineri, o zi blestemata pe veci, copil de 7 luni perfect sanatos, nici macar sa fie racit o data sau ceva...mama i-a dat o felie de portocala, doar nu era prima data, s-a innecat cu pielita de la ea si a intrat in stop cardio-respirator pana a venit ambulanta, au fost doar ei acasa, ea zice ca a incercat si metoda de eliminare corp strain dar nu a iesit, a intrat si in panica ca a inceput sa ii curga sange pe nas si a stat cam 5 minute fara oxigen. Acum sunt in spital, functii vitale bune dar dupa rmn se pare ca e afectata substanta alba, nucleii bazali, tot face crize convulsive, e conectat la aparate si mama a primit doar un scaun sa stea langa el :( mi se rupe sufletul cand stiu ca saptamana trecuta se juca impreuna cu Stefan...si mai ales sunt ingrozita ca eu i-am dat la Stefan de toate, inclusiv alune, nuci, popcorn, struguri,nu zic asta ca sa nu le dati copilasilor dar dati-le macinate, taiate, bucatele mici...cum voi face si eu de acum inainte, mai bine sa nu ne riscam,nu? Tragediile apar cand te astepti mai putin...
Doamne fereste de asa ceva, imi pare nespus de rau pentru incercarea grea prin care treceti. Totusi eu indemn la calm si echilibru, sa nu ne gandim la cele mai sumbre scenarii si sa cadem in extrema celor care exagereaza cu protejarea copiilor, cand este sa se intample necazul vine oricum din pacate, noi sa fim pregatiti sa actionam in consecinta. Eu una nu sunt de acord ca un copil mic sa manance orice si oricum, sunt prea mici pentru a putea gestiona orice forma de mancare indiferent de textura, bineinteles vorbesc despre ce am aplicat noi, mie inca imi sta sufletul cand vad cum se ineaca si cu apa... Nici nu vreau sa imi imaginez prin ce trec parintii, le doresc multa putere si noroc celui mic sa se recupereze. Sa ne tii la curent.. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| lore.t. wrote:O lectie de viata: inca sunt in stare de soc, poate daca nu ii se intampla nepotelului meu nici nu as fi creZut...vineri, o zi blestemata pe veci, copil de 7 luni perfect sanatos, nici macar sa fie racit o data sau ceva...mama i-a dat o felie de portocala, doar nu era prima data, s-a innecat cu pielita de la ea si a intrat in stop cardio-respirator pana a venit ambulanta, au fost doar ei acasa, ea zice ca a incercat si metoda de eliminare corp strain dar nu a iesit, a intrat si in panica ca a inceput sa ii curga sange pe nas si a stat cam 5 minute fara oxigen. Acum sunt in spital, functii vitale bune dar dupa rmn se pare ca e afectata substanta alba, nucleii bazali, tot face crize convulsive, e conectat la aparate si mama a primit doar un scaun sa stea langa el :( mi se rupe sufletul cand stiu ca saptamana trecuta se juca impreuna cu Stefan...si mai ales sunt ingrozita ca eu i-am dat la Stefan de toate, inclusiv alune, nuci, popcorn, struguri,nu zic asta ca sa nu le dati copilasilor dar dati-le macinate, taiate, bucatele mici...cum voi face si eu de acum inainte, mai bine sa nu ne riscam,nu? Tragediile apar cand te astepti mai putin...
Ce scenariu trist dar mul?umim ca ai împarta?it cu noi. Multa putere parin?ilor ?i fie ca toate ?ansele de recuperare sa fie de partea nepo?elului
|
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| lore.t. wrote:O lectie de viata: inca sunt in stare de soc, poate daca nu ii se intampla nepotelului meu nici nu as fi creZut...vineri, o zi blestemata pe veci, copil de 7 luni perfect sanatos, nici macar sa fie racit o data sau ceva...mama i-a dat o felie de portocala, doar nu era prima data, s-a innecat cu pielita de la ea si a intrat in stop cardio-respirator pana a venit ambulanta, au fost doar ei acasa, ea zice ca a incercat si metoda de eliminare corp strain dar nu a iesit, a intrat si in panica ca a inceput sa ii curga sange pe nas si a stat cam 5 minute fara oxigen. Acum sunt in spital, functii vitale bune dar dupa rmn se pare ca e afectata substanta alba, nucleii bazali, tot face crize convulsive, e conectat la aparate si mama a primit doar un scaun sa stea langa el :( mi se rupe sufletul cand stiu ca saptamana trecuta se juca impreuna cu Stefan...si mai ales sunt ingrozita ca eu i-am dat la Stefan de toate, inclusiv alune, nuci, popcorn, struguri,nu zic asta ca sa nu le dati copilasilor dar dati-le macinate, taiate, bucatele mici...cum voi face si eu de acum inainte, mai bine sa nu ne riscam,nu? Tragediile apar cand te astepti mai putin... Multa sanatate micutului si multa putere parintilor. Din pacate se mai intampla si tragedii, de vreo 2 zile am citit o stire din judSuceava cu o fetita de 1an care s a inecat cu o aluna. A fost si operata, si ultima stire era ca era in stare critica. Fereasca ne D zeu pe toti de tragedii |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| lore.t. wrote:O lectie de viata: inca sunt in stare de soc, poate daca nu ii se intampla nepotelului meu nici nu as fi creZut...vineri, o zi blestemata pe veci, copil de 7 luni perfect sanatos, nici macar sa fie racit o data sau ceva...mama i-a dat o felie de portocala, doar nu era prima data, s-a innecat cu pielita de la ea si a intrat in stop cardio-respirator pana a venit ambulanta, au fost doar ei acasa, ea zice ca a incercat si metoda de eliminare corp strain dar nu a iesit, a intrat si in panica ca a inceput sa ii curga sange pe nas si a stat cam 5 minute fara oxigen. Acum sunt in spital, functii vitale bune dar dupa rmn se pare ca e afectata substanta alba, nucleii bazali, tot face crize convulsive, e conectat la aparate si mama a primit doar un scaun sa stea langa el :( mi se rupe sufletul cand stiu ca saptamana trecuta se juca impreuna cu Stefan...si mai ales sunt ingrozita ca eu i-am dat la Stefan de toate, inclusiv alune, nuci, popcorn, struguri,nu zic asta ca sa nu le dati copilasilor dar dati-le macinate, taiate, bucatele mici...cum voi face si eu de acum inainte, mai bine sa nu ne riscam,nu? Tragediile apar cand te astepti mai putin... Doamne fereste, citeam si de cazul din Suceava..trebuie avut mare grija mai ales cand vor fi doi copii si cel mare ii poate da vrute si nevrute celui mic. Fix la asta ma gandeam cand am auzit..ca e periculos, tre sa stai cu ochii ca pe butelie. si a mea s-a inecat rau de 2 ori dar am aplicat metoda si a functionat.. |
|
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Da...trebuie mare atentie si nici asa nu putem controla totul. Va multumesc fetelor, Dumnezeu sa va auda si sa reuseasca sa isi revina cat de cat...vorba aia, sa fie om macar... |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| blu88 wrote:va doresc o primavara minunata mamici eu sunt putin suparata ieri am introdus ardei gras rosu si la 2 ore domy s-a inrosit pe fata pe obraz.. am intrebat dr am trimis poza si l-a si vazut si mi-a recomandat zyrtec... doar ca eu am uitat in nebunia mea sa intreb cu procedez acum? ii dai dau ardei fac o pauza sau nu ii mai dau deloc ? mai introduc alt aliment acum cat timp ii dau tratament ?
Buna, la noi Simo de 3 ori mi a facut alergie la ardei.. Nu i-am mai dat deloc, voi incerca mai târziu dupa 1 an |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Iulia13 wrote:
Buna, la noi Simo de 3 ori mi a facut alergie la ardei.. Nu i-am mai dat deloc, voi incerca mai târziu dupa 1 an
Cum s-a manifestat mai exact? Eva nu a avut pete pe fata,dar îi mai apareau bubi?e pt obrajori,dar total aleatoriu. Chiar ?i la elemente introduse deja cu care nu avea probleme |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| MirelaD wrote: Cum s-a manifestat mai exact? Eva nu a avut pete pe fata,dar îi mai apareau bubi?e pt obrajori,dar total aleatoriu. Chiar ?i la elemente introduse deja cu care nu avea probleme
Pete rosii pe spate si burtica.. De 3 ori mi-a facut asa cand i am introdus ardeiul in mâncare |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| MirelaD wrote: Cum s-a manifestat mai exact? Eva nu a avut pete pe fata,dar îi mai apareau bubi?e pt obrajori,dar total aleatoriu. Chiar ?i la elemente introduse deja cu care nu avea probleme
Buna, Intervin si eu putin in discutie. In weekend am facut un curs de prim ajutor si s-a discutat si despre alergii. Este posibil sa faci alergie si la alimentele ce au fost introduse deja deoarece acestea pot fi tratate/stropite cu substante diferite si intr-un final alergia poate fi cauzata mai mult de substanta cu care s-a tratat alimentul decat la alimentul propriu zis.
Lire.t, omg! Sanatate multa nepotului si multa putere parintilor.
In caz ca sunt mamici care nu stiu, exista o linie de apel gratis in caz de intoxicatii (eu tot la curs am aflat; de peditel stiam) - toxapel 021-210-62-82 sau 021-210-61-83 la care raspund medicii de garda de la Grigore Alexandrescu, in caz ca se intampla asa ceva. Oricum, consultul este cel mai indicat in astfel de cazuri, dar mai bine sa nu se intample.
Bebelinul meu este tare nazdravan, a cazut din pat (a invatat sa dea la o parte cu picioarele pernele din jur), am fost la camera de garda, la neurochirurg si totul pare a fi ok. Maine ii facem cu eco transfontanela si speram sa primim informatii pozitive.
Diversificarea am inceput de aproximativ o saptamana si se pare ca ne confruntam cu constipatia...trec 3 zile si nu face; de maine am zis ca ii dau bifudo baby si o sa ii introduc la mese si prune/para/mar. Alte variante momentan nu am in minte. Sunt pe diversificare clasica, am observat ca ii place mancarea mai apoasa, legumele care contin mai multa apa; apa bea la fiecare masa (uneori am impresia ca bea doar ca vede biberonul-este cel de tranzit cu mânere, si o zice ca e lapte...); am incercat sa ii dau si din cana cu cioc, dar nu reuseste sa traga din ea.
Pentru constipatie voi ce ati mai facut ? Bicicleta o fac zilnic cu el. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
Doamne fereste ..multa sanatate micutului, sa isi revina cat mai repede. Iar parintilor multa putere ! |
|
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Doamne Lore ce veste trista! Multa putere parintilor si puiul sa se recupereze! Off, ingrozitor
|
|
| Simmo felicitari pentru curs!
O sa ma interesez si eu de ceva asemanator daca exista aici. Apoi, mai ies din rutina daca ar fi.
Referitor la diversificare suntem ok si noi, tot apoasa mancarica o accepta mai usor si al meu bebe. Nu ii place ardeiul kapia asta am sesizat. Dovlecelul, cartoful dulce si morcovul le accepta super. Azi a mâncat câteva lingurite apoi ce mi-a venit sa ii pun supa aia de dovlecel ( cum am zis apoasa mancarica) in canita cu tetina tesita de la avent. A baut la fel ca apa. Trage din tetina.
Constipatie la noi nu cred ca sa fie. Da, face 1 zi da 1 nu de cand mancam. Am preferat totusi sa ii mai dau in continuare protectis si vad ca face caca usor. Nu stiu cat il ajuta dar prefer sa ii mai dau o perioada. |
|
| Aa.. referitor la fructe i-am dat la inceput suc de mar, apoi cd am vazut ca trecuse 2 zile de cand nu avusese scaun m-am gandit la piure de mar la abur. Apoi si cu para la fel. Acum noi avem 14 zile de diversificare. Oricum si eu la fructe le sucesc in fct de cum are scaun. Daca are in dimi respectiva ii dau suc crud de mar/para. Daca nu a facut in ziua aia si nici cu 1 zi inainte ii dau piure de mar/para. Altceva la fructe n-am introdus inca. Le sucesc pe astea momentan. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Lore Sanatate multa micutului! Sper sa isi revina! Multa putere parintilor sa treaca prin asta! Si eu experimentez ni?te emotii la fiecare viroza a Sofiei. Pur si simplu se îneaca cu muci. Plânge si se îneaca. Acum e bolnava si fix pe acelasi tipar mi s-a inecat cu mucii din gat
Simmo dupa începutul diversificarii si pana la 1 an al Sofiei ne-am luptat cu constipatia. Am încercat si bifido baby, dar la noi a functionat omnibiotic panda. Trei luni de probiotic din asta si s-a îmbunata?it situatia. În plus eu ii dadeam mar, para, dovleac placintar, cartof dulce aproape în fiecare zi. Nu toate o data, dar ii bagam ceva din astea la o masa |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| simmo wrote:
Buna, Intervin si eu putin in discutie. In weekend am facut un curs de prim ajutor si s-a discutat si despre alergii. Este posibil sa faci alergie si la alimentele ce au fost introduse deja deoarece acestea pot fi tratate/stropite cu substante diferite si intr-un final alergia poate fi cauzata mai mult de substanta cu care s-a tratat alimentul decat la alimentul propriu zis.
Lire.t, omg! Sanatate multa nepotului si multa putere parintilor.
In caz ca sunt mamici care nu stiu, exista o linie de apel gratis in caz de intoxicatii (eu tot la curs am aflat; de peditel stiam) - toxapel 021-210-62-82 sau 021-210-61-83 la care raspund medicii de garda de la Grigore Alexandrescu, in caz ca se intampla asa ceva. Oricum, consultul este cel mai indicat in astfel de cazuri, dar mai bine sa nu se intample.
Bebelinul meu este tare nazdravan, a cazut din pat (a invatat sa dea la o parte cu picioarele pernele din jur), am fost la camera de garda, la neurochirurg si totul pare a fi ok. Maine ii facem cu eco transfontanela si speram sa primim informatii pozitive.
Diversificarea am inceput de aproximativ o saptamana si se pare ca ne confruntam cu constipatia...trec 3 zile si nu face; de maine am zis ca ii dau bifudo baby si o sa ii introduc la mese si prune/para/mar. Alte variante momentan nu am in minte. Sunt pe diversificare clasica, am observat ca ii place mancarea mai apoasa, legumele care contin mai multa apa; apa bea la fiecare masa (uneori am impresia ca bea doar ca vede biberonul-este cel de tranzit cu mânere, si o zice ca e lapte...); am incercat sa ii dau si din cana cu cioc, dar nu reuseste sa traga din ea.
Pentru constipatie voi ce ati mai facut ? Bicicleta o fac zilnic cu el.
Sa veniti cu vesti bune de la eco
Eu apa ii dau mereu, nu doar la masa. Ea bea din sticla san benedetto, e singura din care stie sa bea.
Legat de constipatie, eu pun in aproape orice dovlecel. Daca se intampla sa aiba nevoie sa o ajut sa iasa afara , dovleac placintar cu putin ulei de masline functioneaza mereu. Dovleacul, dovlecelul, cartoful dulce si uleiul de masline ajuta in constipatie. |
|
|