Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Inawar felicitari pentru bebelina! Sa fie sanatoasa si fericita! Refacere rapida si acomodare usoara la viata în 4!
LauraFelicitari pentru atitudine! Esti o femeie puternica!
Eu abia apuc sa va citesc! Pe 15 am avut si noi botezul. Eu chiar m-am distrat, a fost o iesire din rutina. Noi am facut botez de zi, am început la 3 la restaurant si la 10:30 eram acasa. Pe bebe l-am tinut în camera sus în hotel si l-am adus în vreo 2-3 reprize jos în restaurant si a stat preponderent la mine sau la taica su! A dormit si a mâncat absolut normal si chiar nu a dat semne de oboseala. Îmi propusesem sa fiu relaxata si sa nu ma gândesc ca aoleu nu dorm copii pentru ca nu ma ajuta cu nimic. Sofia a dormit cu el în camera, iar în rest a fost numai o distractie pe ea. A fost în centrul atentiei La noi Sofia a început cu maraielile când nu ii convine ceva. Daca ii arat fratiorului o jucarie imediat vine, maraie si întinde bratele sa o ia înapoi. În rest e destul de interesata de el. Îl studiaza intens, vine sa îl pupe pe cap :)) îmi arata sa ii prind ?i lui parul în codita :)) Maine o sa facem primul drum lung cu amândoi. O sa mergem 300 km pana la bunici si abia astept sa vad cum o sa fie. De câte ori am plecat cu ei mi-am propus sa fiu relaxata. Daca sunt relaxata ?i fara asteptari prea mari lucrurile merg chiar bine. Nici bebita nu urmare?te înca cu privirea obiectele mereu si pare sa întoarca mai mult capul spre stânga decât spre dreapta. O sa facem putina kinetoterapie. La asta cu urmaritul fiecare bebe are ritmul lui. Sofia la vârsta lui era super serioasa, nu schita niciun zâmbet. În schimb bebita e tot un zâmbet.
Va imbratisez pe toate!
Spor celor care ati început diversificarea!
|
|
Inregistrat: 6/6/2018 Mesaje: 409
| Fetelor baie?elul mare are ni?te cojite la sprancene, am inteles ca s-ar numi "crusta de lapte". Stiu ca pe el nu il incomodeaza însa estetic ma deranjeaza pe mine.Stiti cumva ceva tratament care ar ajuta la dispari?ia lor? |
|
| BC1828 wrote:Fetelor baie?elul mare are ni?te cojite la sprancene, am inteles ca s-ar numi "crusta de lapte". Stiu ca pe el nu il incomodeaza însa estetic ma deranjeaza pe mine.Stiti cumva ceva tratament care ar ajuta la dispari?ia lor?
E o crema de la bioderma pentru cruste de lapte - ABCDerm babysquam. Dai cu ea pe coji si o lasi sa actioneze 30 de minute, apoi o cureti. La noi s-au dus crustele de pe frunte si sprancene si partial ?i cele de pe scalp. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| BC1828 wrote:Fetelor baie?elul mare are ni?te cojite la sprancene, am inteles ca s-ar numi "crusta de lapte". Stiu ca pe el nu il incomodeaza însa estetic ma deranjeaza pe mine.Stiti cumva ceva tratament care ar ajuta la dispari?ia lor? Si al meu a avut destul de multa crusta pe scalp mai ales unde este fontanela si pe sprancene.Eu la sprancene nu am intervenit deloc ca nu se vedea asa tare,in schimb pe scalp am scapat cu ulei de cocos dat inainte de baitza cu 2,3 ore si spalat cu perie moale de bebelus.Iar la sprancene ia trecut de la sine. |
|
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| Andra09 wrote: Chiar ma gândeam la voi,legat de botez. Miruna e tare agitata de vreo câteva zile, iar. Si ma gândesc cu groaza ca acum vine si botezul ei... Dar ma gândesc ca am avantajul sa stam la 200 de metrii de local si sa o tin mai mult acasa... La voi a fost chiar asa rau?
la noi nu ... domy a dormit in mare parte |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| blu88 wrote:
doamneeee ... aseara am fost la dr sa vedem cum sta si sa am ok pt a incepe diversificarea.. astazi dimineata am vrut sa merg in auchan sa iau cartof dulce si legume pt cateva zile... parcarea pe 3 etaje nici un loc de parcare... lumea cred ca si-a luat liber mie nu imi vine sa cred ca sunt asa de ... nu stiu cum sa spun ....am gasit in piata si in kaufland unde raionele de faian si ulei erau goale... dar nimeni nu se inghesuie la sapun si dezinfectanti....am zis ca iau mai multe si le congelez portii este oare ok ? cu nebunia asta nu pot sta cu el la cozi ... sper sa mai gasesc lapte praf sa nu se inghesuie lumea si acolo
Buna, Eu am intrebat la pediatru daca pot folosi produse congelate si mi-a zis ca da. Intrebarea a venit in contextul in care am legume de la tara congelate si stiu ca nu sunt stropite cu nimic. Recent am primit carne de pui (pe care am pus-o la congelator), oua (pe astea le testez si intr-un bol de apa). Daca nu as fi avut, probabil as fi cumparat din magazin legume proaspete. Am primit si un placintar care odata taiat trebuie consumat; l-am pastrat pentru bebe si am facut portii pentru congelator. De 2 zile am inceput diversificare si exact placintar i-am dat prima oara. |
|
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| simmo wrote:
Buna, Eu am intrebat la pediatru daca pot folosi produse congelate si mi-a zis ca da. Intrebarea a venit in contextul in care am legume de la tara congelate si stiu ca nu sunt stropite cu nimic. Recent am primit carne de pui (pe care am pus-o la congelator), oua (pe astea le testez si intr-un bol de apa). Daca nu as fi avut, probabil as fi cumparat din magazin legume proaspete. Am primit si un placintar care odata taiat trebuie consumat; l-am pastrat pentru bebe si am facut portii pentru congelator. De 2 zile am inceput diversificare si exact placintar i-am dat prima oara.
multumesc pentru raspuns ... le-am facut portii si le-am pus la congelator cel putin pana trece nebunia asta
i-a placut ? cum a fost ? |
|
| blu88 wrote:
multumesc pentru raspuns ... le-am facut portii si le-am pus la congelator cel putin pana trece nebunia asta
i-a placut ? cum a fost ?
Cu placintarul parea nedumerit la început, dar pe urma deschidea gura, mai scuipa...mai mult a fost joaca. La dovlecel s-a strambat rau, dar tot deschidea gura. Nu i-am facut mult; 50g cred pentru ca am vrut sa vad cum reactioneaza (daca este interesat). Momentan mi se pare ca mai mult se joaca sau scuipa afara. |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Buna fetelor. Acum am reu?it sa mai întru ?i sa citesc raspunsurile voastre. Nu pot raspunde la fiecare în parte, însa va spun ca nu m am lini?tit deloc. Acum s a trezit pentru alaptat, ?i l am observat cu tine iar capul mai mult spre partea stânga de data asta. Acum 2 3 sapt a ramas cu el blocat pe cealalta parte ?i am ajuns la urgente, ne a zis sa mutam activitatea pe partea stânga ?i îsi va reveni. Îsi revenise, dar acum este pe cealalta parte... Programare la neurolog abia pe 5 martie am în Bucure?ti ca aici în Ploie?ti cu am niciun neuro pediatru. ?i data trecuta, ?i acum mi se pare ca închide ochiul care este pe partea afectata. Adica acum tinea un pic mai închis ochiul stâng. Nu ?tiu daca la torticolis este pe o singura parte sau se poate muta asa de pe o parte pe alta. La kinetoterapeut am fost, a dat din umeri ?i a zis sa mergem la ortoped. Tot sapt viitoare am programare ?i acolo. Ma îngrijoreaza faptul ca de fiecare data pozi?ia strâmba a gatului/capului de coreleaza cu ochiul. Ma rog neîncetat sa nu fie ceva neurologic.
Referitor la urmarit, a început sa se mai uite dupa mine daca ma a?ez în fata lui ?i ma tot mi?c, la jucarii se întoarce dupa sunet, pot sa zic ca sunt ceva evolu?ii.
Cu ochiul am ajuns la oftalmolog.. M a facut sa ma simt ?i aiurea. A zis ca nu i am facut toaleta oculara ?i d asta a pa?it asa. I am zis ca o fac de fiecare data dupa baie ?i mi a zis sa ii pun ser în ochi, ceea ce nu faceam niciodata. Doar ?tergeam cu comprese sterile ?i ser. Secre?iile nu erau galbene, dupa cum a zis ea.. Adica m a cam certat ca i am zis în telefon ca sunt galbene ?i m a primit de urgenta...erau gălbui. pe scurt nu ?tiu ce a fost dar a zis ca nu e de antibiotic, sa continuam cu iridium ?i ser. Eu suspectez cum a zis Ella de canalul lacrimal, am observat acum când plânge lacrimeaza ceea ce nu facea pana acum și secreția a dispărut de a2a zi.
Fetelor, scuza?i romanul, sper sa nu plictisesc. Acum va rog daca ?ti?i sa îmi spune?i daca torticolis poate fi cu capul în ambele par?i sau trebuie doar una.. ?i parerea voastra despre situa?ia cu capul într o parte ?i legatura cu ochisoru..
Va pup!
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Nea?a mamici ?i eu va citesc ?i când cred ca am timp sa raspund,ma acapareaza iar feti?a:) A devenit foarte solicitanta ?i necesita aten?ie 100 % din partea mea, ceea ce nu e u?or,nu am timp mai deloc sa respir:( traverseaza o perioada mai greuta, incercam sa adormim langa mami in pat,ceea ce nu e tocmai pe placul ei, obi?nuita fiind cu alt tratament atâtea luni,dar perseveram. Gingiile sunt ?i ele problematice ?i ?i-au pus amprenta ?i pe nop?ile întrerupte,agitate,cu gemete,plânsete ?i supt non stop. Incerc sa ii raspund fiecarei nevoi cum pot ?i sa o ajut sa treaca peste.
Chiar daca nu va raspund când trebuie,va sunt alaturi cu gândul ?i va urez multa sanatate atât voua cât ?i puiu?ilor bolnaviori, diversificare u?oara celor mari?ori ?i acomodare rapida ?i fara probleme celor mititei. Sa speram la vremuri mai linistite
|
|
| Ella123 wrote: Cu ochiul am ajuns la oftalmolog.. M a facut sa ma simt ?i aiurea. A zis ca nu i am facut toaleta oculara ?i d asta a pa?it asa. I am zis ca o fac de fiecare data dupa baie ?i mi a zis sa ii pun ser în ochi, ceea ce nu faceam niciodata. Doar ?tergeam cu comprese sterile ?i ser. Secre?iile nu erau galbene, dupa cum a zis ea.. Adica m a cam certat ca i am zis în telefon ca sunt galbene ?i m a primit de urgenta...erau galbui. pe scurt nu ?tiu ce a fost dar a zis ca nu e de antibiotic, sa continuam cu iridium ?i ser. Eu suspectez cum a zis Ella de canalul lacrimal, am observat acum când plânge lacrimeaza ceea ce nu facea pana acum ?i secre?ia a disparut de a2a zi.
Fetelor, scuza?i romanul, sper sa nu plictisesc. Acum va rog daca ?ti?i sa îmi spune?i daca torticolis poate fi cu capul în ambele par?i sau trebuie doar una.. ?i parerea voastra despre situa?ia cu capul într o parte ?i legatura cu ochisoru..
Va pup!
Buna, Iti scriu din experienta mea: - viroza usoara, secretie galbena la ochi de i s-a lipit ochisorul (confirmata si la camera de garda): tratament iridium si picaturile de care zicea Alexandra. Picaturile am refuzat sa i le dau deoarece pe prospect scria sa nu se dea copiilor sub 2 ani (asa am simtit sa fac atunci, iar dupa 3 zile cu iridium a disparut si secretia - poate a fost un caz fericit la noi ca a trecut asa...) - torticolis se poate muta de pe o parte pe alta, mai ales ca alaptezi si uneori de la pozitie se intampla asta; nu stiu de ce kinetoterapeutul a dat din umeri ca ei ar trebui sa cunoasca astea (poate a dat din umar ca nu face legatura intre ochi si torticolis...); posibil sa il deranjeze pe bebe ochisorul si s-a nimerit sa fie pe partea cu torticolis. Noi am facut kineto pentru asa ceva, dar si pentru piciorus (la picior mai avem de lucrat, dar nu mai sta linistit si nu reusesc eu sa fac complet exerci?iile cu el). Pentru cei cu care am facut kineto eu nu am decat cuvinte de lauda (foarte profi si mega igienizati - inclusiv cu lapta uv). Dupa 1,5 luni de kineto bebe a evoluat foarte mult; eu nu as fi reusit singura cu el; mi-am aratat exercitii cu care sa lucrez si eu acasa cu el. Eu am fost la un centru care se ocupa doar de bebelusi/copii |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| simmo wrote:
Buna, Iti scriu din experienta mea: - viroza usoara, secretie galbena la ochi de i s-a lipit ochisorul (confirmata si la camera de garda): tratament iridium si picaturile de care zicea Alexandra. Picaturile am refuzat sa i le dau deoarece pe prospect scria sa nu se dea copiilor sub 2 ani (asa am simtit sa fac atunci, iar dupa 3 zile cu iridium a disparut si secretia - poate a fost un caz fericit la noi ca a trecut asa...) - torticolis se poate muta de pe o parte pe alta, mai ales ca alaptezi si uneori de la pozitie se intampla asta; nu stiu de ce kinetoterapeutul a dat din umeri ca ei ar trebui sa cunoasca astea (poate a dat din umar ca nu face legatura intre ochi si torticolis...); posibil sa il deranjeze pe bebe ochisorul si s-a nimerit sa fie pe partea cu torticolis. Noi am facut kineto pentru asa ceva, dar si pentru piciorus (la picior mai avem de lucrat, dar nu mai sta linistit si nu reusesc eu sa fac complet exerci?iile cu el). Pentru cei cu care am facut kineto eu nu am decat cuvinte de lauda (foarte profi si mega igienizati - inclusiv cu lapta uv). Dupa 1,5 luni de kineto bebe a evoluat foarte mult; eu nu as fi reusit singura cu el; mi-am aratat exercitii cu care sa lucrez si eu acasa cu el. Eu am fost la un centru care se ocupa doar de bebelusi/copii
cu iridium l am ?ters ?i eu acum a trecut, dau doar cu ser ?i compresa sterila. Kinetoterapeutul a zis sa vin cu recomandare de la ortoped ?i el îmi va face un plan pentru exerci?ii dar ca din pct lui de vedere n ar fi o problema prea mare ?i ca ar vrea sa a?teptam pana la 3 luni. Nu a?tept pana atunci, merg sapt viitoare ?i vedem ce spune. Sper ?i eu cu câteva ?edin?e sa se rezolve. |
|
| Ella123 wrote:cu iridium l am ?ters ?i eu acum a trecut, dau doar cu ser ?i compresa sterila. Kinetoterapeutul a zis sa vin cu recomandare de la ortoped ?i el îmi va face un plan pentru exerci?ii dar ca din pct lui de vedere n ar fi o problema prea mare ?i ca ar vrea sa a?teptam pana la 3 luni. Nu a?tept pana atunci, merg sapt viitoare ?i vedem ce spune. Sper ?i eu cu câteva ?edin?e sa se rezolve.
Si bebita al meu întoarce capul mai mult într-o parte. Eu am mers deja cu el la un ortoped pediatru în Bucuresti care ne-a recomandat kinetoterapie pentru asta. Nu e torticolis la el ci o asimetrie musculara datorata pozitiei din uter. Eu merg pe premisa ca cel mai bine stie un medic si uneori asteptarea nu face decât sa creasca timpul de vindecare. Daca tie ti se pare ca e ceva în neregula mergi la un ortoped pentru a sta lini?tita. Daca e nevoie de kinetoterapie e mult mai bine sa începi mai devreme. |
|
| Ella123 wrote:cu iridium l am ?ters ?i eu acum a trecut, dau doar cu ser ?i compresa sterila. Kinetoterapeutul a zis sa vin cu recomandare de la ortoped ?i el îmi va face un plan pentru exerci?ii dar ca din pct lui de vedere n ar fi o problema prea mare ?i ca ar vrea sa a?teptam pana la 3 luni. Nu a?tept pana atunci, merg sapt viitoare ?i vedem ce spune. Sper ?i eu cu câteva ?edin?e sa se rezolve.
Eu nu i-am pus niciodata ser in ochi (nici cand a avut geana in ei), iar de curarat nu il curatam zilnic daca nu era necesar. Poate o fi fost intr-o stare mai nepotrivita doctorul ca nu prea inteleg reactia...
Acum de cand isi baga mancare in ochi/nas (pune mana pe mancare, se joaca...etc.), am inceput sa il curat din nou.
Pe mine la kineto m-au primit cu scrisoarea din spital. Am vazut bebelusi si de 2 luni la sedinte de kineto; era un cuplu care de la 2 saptamani au venit cu fetita (nu stiu motivul lor), dar primesc si fara recomandare unde am facut noi. Iti fac o evaluare si in functie de varsta/rezultat, iti recomanda niste sedinte. Esti din Ploiesti parca ? Poti sa intri pe site-ul unde am fost noi kinetobebe.ro si au mai multe informatii acolo. Daca nu ti se pare drumul prea obositor, au centru si in zona de Nord a capitalei. Au si in weekend program.
Lucreaza individual cu fiecare copil; niciodata nu am fost in sala cu alti copii tocmai pentru a nu le distrage atentia; doar un singur parinte in sala si iti arata si ce sa lucrezi acasa cu bebe. Daca face vreun vaccin, nu te primesc in urmatoarele 3 zile cu el, tocmai pentru a evita reactiile adverse. Ambii parinti pot sta doar la sedinta de evaluare. Se rezolva cu cateva sedinte un torticolis.
|
|
| CrisM wrote:
Si bebita al meu întoarce capul mai mult într-o parte. Eu am mers deja cu el la un ortoped pediatru în Bucuresti care ne-a recomandat kinetoterapie pentru asta. Nu e torticolis la el ci o asimetrie musculara datorata pozitiei din uter. Eu merg pe premisa ca cel mai bine stie un medic si uneori asteptarea nu face decât sa creasca timpul de vindecare. Daca tie ti se pare ca e ceva în neregula mergi la un ortoped pentru a sta lini?tita. Daca e nevoie de kinetoterapie e mult mai bine sa începi mai devreme.
Exact! Se remediaza mult mai usor cand sunt mici. |
|
|