Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Adina Mariana
Scris: Tuesday, February 25, 2020 7:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Buna fetelor.Voi ce activitati mai faceati cu bebelusi de 4-5 luni?la noi a intervenit rutina deja si nu mai stiu ce sa mai fac cu el.Imi pare asa rau ca nu pot sa stau afara cu el pe vremea asta,abia astept sa se incalzeasca sa iesim.In rest tot asa zilnic,sta treaz in jur de 2 ore si doarme 20-30-40-60 minute depinde,iar treaz 2 ore iar doarme.In timpul cand nu doarme ma plimb cu el prin casa prin sistem,ne jucam cu jucarii dar se plictiseste ft.repede si incepe sa maraie,il pun pe burtica,facem exercitii cu picioarele,il schimb de pempy,ii vb.si cant mult,iar il port,apoi tzitzi si de ieri l-am pus vreo 2 minute intre perne dar mie teama ca e prea repede sa stea in fundulet asa desi el se cere mereu.Sau sunt fotoliile alea de bebelus cu spatar,oare merita sa iau?Ma tot gandesc ce as mai putea sa introduc nou sa ne treaca si noua timpul mai repede pana vine sotul de la munca mai ales ca tare mult so schimbat de la 4 luni si este agitat aproape tot timpul iar cu somnul mai ales noaptea se trezeste si din ora in ora uneori.Ar vrea sa mearga,nu sta locului,se plictiseste ft.repede si ar sta numai in brate sa vada tot ce este in jurul lui.Cum il pun jos cum incepe shoulCrazy
alina89
Scris: Tuesday, February 25, 2020 7:52 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Al meu are de la nastere secretie la un ochisor din cauza canalului lacrimal blocat, ii facem masaj si sters cu ser/servetele iridium zilnic. Are zile in care secretia e mai uratica, dar deja am recoltat si a iesit negativa secretia la orice crocobaur. Abea in iunie avem progr si la oftalmolog, i-am facut pt un control de rutina, ca eu sper ca scapam de secretie pana atunci. alcool
Inawar
Scris: Tuesday, February 25, 2020 10:52 AM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Multumim pt urari coeur
Noi avem 4 zile de cand suntem acasa si pana acum pot spune ca e liniste :)) cred ca se datoreaza si faptului ca a avut putin icter si mai mult a dormit, mai exact papa apoi somn.. a zdranganit fratiorul la jucarii prin casa.. si ea nimic. Mai vedem zilele urmatoare.
Ma ajuta si faptul ca sotul e in concediu si vine si mama pe la noi, asa am putut si eu sa stau mai mult intinsa sa ma odihnesc.
Dupa cezariana asta parca m-am recuperat mai usor, ieri am gatit paste la pranz, azi vreau sa fac o friptura.. apoi incerc sa dorm de pranz langa bebelina. Stiu ca vor urma si zile mai grele asa ca profit acum cat pot.
Inawar
Scris: Tuesday, February 25, 2020 10:58 AM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
GeorgianaB wrote:

Felicitari, Inawar! Wow, ce fetita voinica ai, din punctul meu de vedere este bine, parca sunt mai zdraveni asa :))
Acomodare usoara, cu siguranta va fi o provocare dar in timp se va obisnui fratiorul cu noua locatara :D
Sunt curioasa daca dimensiunea burtii are legatura cu nr de kg ale bebelusului, eu deja am o burta imensa si vrand sa nasc tot natural imi este cam frica :D

Am avut burta mare spre final, chiar m-a intrebat un medic care era in trecere pe holul spitalului daca am gemeni :))
Eram eu si burta, mai exact nu prea am pus pe mine, aproape 10 kg, iar acum dupa nastere vad ca mai am 2 kg in plus.
La prima nastere la fel, bebe a a avut 4170 iar eu am pus aproape 11 kg.
Eu de felul meu nu ma abtin la mancare, mananc ce-mi place dar nici nu exagerez, in sarcina am mancat normal, dar vad ca s-a pus mai mult la bebei decat pe mine.
Anitta76
Scris: Tuesday, February 25, 2020 11:48 AM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Adina Mariana wrote:
Buna fetelor.Voi ce activitati mai faceati cu bebelusi de 4-5 luni?la noi a intervenit rutina deja si nu mai stiu ce sa mai fac cu el.Imi pare asa rau ca nu pot sa stau afara cu el pe vremea asta,abia astept sa se incalzeasca sa iesim.In rest tot asa zilnic,sta treaz in jur de 2 ore si doarme 20-30-40-60 minute depinde,iar treaz 2 ore iar doarme.In timpul cand nu doarme ma plimb cu el prin casa prin sistem,ne jucam cu jucarii dar se plictiseste ft.repede si incepe sa maraie,il pun pe burtica,facem exercitii cu picioarele,il schimb de pempy,ii vb.si cant mult,iar il port,apoi tzitzi si de ieri l-am pus vreo 2 minute intre perne dar mie teama ca e prea repede sa stea in fundulet asa desi el se cere mereu.Sau sunt fotoliile alea de bebelus cu spatar,oare merita sa iau?Ma tot gandesc ce as mai putea sa introduc nou sa ne treaca si noua timpul mai repede pana vine sotul de la munca mai ales ca tare mult so schimbat de la 4 luni si este agitat aproape tot timpul iar cu somnul mai ales noaptea se trezeste si din ora in ora uneori.Ar vrea sa mearga,nu sta locului,se plictiseste ft.repede si ar sta numai in brate sa vada tot ce este in jurul lui.Cum il pun jos cum incepe shoulCrazy

Adina noi ne gândeam sa cumparam saltelula aceea cu activitati. Avem 3 luni si ma gandeam sa incerc. Pe afara si mie parca imi este frica sa o scot...mai ales acum cu isteria asta de coronaviruspale Te pup
Adina Mariana
Scris: Tuesday, February 25, 2020 11:57 AM
Nivel

Anitta76 wrote:

Adina noi ne gândeam sa cumparam saltelula aceea cu activitati. Avem 3 luni si ma gandeam sa incerc. Pe afara si mie parca imi este frica sa o scot...mai ales acum cu isteria asta de coronaviruspale Te pup
Sper totusi sa nu ajunga si la noi acest virus sau sa se incalzeasca vremea ca de la 20 grade in sus moare virusul.Al meu nu prea este captat de jucarii am observat,avem de toate dar mai mult este captat de mine.Cand ma vede tot ii un zambet,daca ii vorbesc si cant e super entuziasmat..deja ma doare gatul la cat ii vorbescHilar

Tu ai avut botezul,cum a fost?Cheek Kiss
alina89
Scris: Tuesday, February 25, 2020 7:43 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Adina, e prea devreme sa il pui intre perne de acum, eu zic sa mai astepti.

Eu un nu inteleg nebunia cu virusul.. au luat-o razna toti si nu e nici macar un caz confirmat.. da pai cand o fi (eu sper sa nu fie, dar totusi..).

La noi e foarte cald, 18 grade si ieri si azi.
Nicole2018
Scris: Tuesday, February 25, 2020 7:58 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
Inawar wrote:
Multumim pt urari coeur
Noi avem 4 zile de cand suntem acasa si pana acum pot spune ca e liniste :)) cred ca se datoreaza si faptului ca a avut putin icter si mai mult a dormit, mai exact papa apoi somn.. a zdranganit fratiorul la jucarii prin casa.. si ea nimic. Mai vedem zilele urmatoare.
Ma ajuta si faptul ca sotul e in concediu si vine si mama pe la noi, asa am putut si eu sa stau mai mult intinsa sa ma odihnesc.
Dupa cezariana asta parca m-am recuperat mai usor, ieri am gatit paste la pranz, azi vreau sa fac o friptura.. apoi incerc sa dorm de pranz langa bebelina. Stiu ca vor urma si zile mai grele asa ca profit acum cat pot.

Felicitari! Sa fiti sanatosi si sa aveti o acomodare cat mai lina!
Si cand iti permite timpul sa intri sa ne mai povestesti cum e viata cu 2 prichindei. :)
Nicole2018
Scris: Tuesday, February 25, 2020 9:16 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:

Nu pot sa iti spun nimic despre fotoliu pentru ca nu am avut, noi am avut doar un balansoar simplu la care puteam sa reglez spatarul sa poata sa stea mai ridicata din care sa vada mai mult. (am pus o poza asemanatoare).
L-am folosit pana cand a ajuns sa se taga asa de mult in fundulet incat sa existe riscul sa cada in fata.
Dupa ce a facut 5 luni si dupa ce era deja de mult timp dornica de stat in fundulet si se tragea de noi cu orice ocazie ca sa se ridice am inceput sa o pun din cand in cand, cand luam eu masa, in scaunelul de luat masa cu perna de sustinere. Nu am pus-o niciodata intre perne.

- Noi am folosit mult salteluta de activitati (am avut una foarte simpla) si mai foloseam o jucarie interactiva multifunctionala (arcada care apoi devenea masuta de activitati pe diverse inaltimi) - evident in perioada aia o foloseam ca arcada.
- Joaca in fata oglinzii poate fi inca atractiva pt varsta asta.
- Un balon cu heliu prins de manuta poate sa il mai distreze.
- Mai gasesti pe net diverse idei de activitati senzoriale ce se pot face la varsta asta cand sta pe burtica si nu numai (ex pungi senzoriale prinse pe podea, sticlute senzoriale etc, oferirea unei cos cu orificii prin care poate trage diverse obiecte/materiale, esarfe colorate/materiale de diverse texturi bagate intr-o cutie de servetele) etc,
un link pe care il aveam la indemana, cred ca era cu un bebe ce sta in fundulet, dar multe se pot adapta https://www.youtube.com/watch?v=7e7QzOVKl-Y&feature=share
- Privitul in carti cu imagini simple + explicatii sunete haioase.
- Dans cu bebe.
- Ne mai jucam pe jos, de ex:
---> eu statea pe spate cu picioarele ridicate ca si cand le-as strange la piept si puneam fetita pe burtica pe picioarele mele (de-a lungul tibiei, capul trecea de genunchi) si ridicam picioarele in aer si o miscam in diverse feluri + sunete haioase, se distra foarte tare (e nevoie sa isi tina capusorul bine)
---> sau tot asa eu stand pe spate, cu talpile pe sol deci cu genunchii ridicati, puneam fetita sprijinita cu spatele pe picioarele mele, deci cu fundul pe pelvisul meu, o tineam de manute si eu mai intindeam un pic picioarele astfel incat sa se duca mai pe spate, apoi le mai strangeam pana aproape ajungea in fundulet, era tare fericita cand ajungea in fundulet.
etc.

Am aflat de curand si despre o aplicatie, Playfully se numeste, in versiunea gratuita iti sugereaza zilnic o activitate, poate gasesti ceva util acolo.
simmo
Scris: Wednesday, February 26, 2020 2:05 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
alina89 wrote:

Eu un nu inteleg nebunia cu virusul.. au luat-o razna toti si nu e nici macar un caz confirmat.. da pai cand o fi (eu sper sa nu fie, dar totusi..).

Din cauza asta cred ca a inceput nebunia si la noi....

https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/surse-mae-si-ministerul-sanatatii-incearca-sa-afle-unde-ar-fi-venit-in-romania-un-italian-bolnav-de-coronavirus-1265953

In unele supermarketuri au golit rafturile la anumite produse; cozi kilometrice la case...
GeorgianaB
Scris: Wednesday, February 26, 2020 8:20 AM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
simmo wrote:

Din cauza asta cred ca a inceput nebunia si la noi....

https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/surse-mae-si-ministerul-sanatatii-incearca-sa-afle-unde-ar-fi-venit-in-romania-un-italian-bolnav-de-coronavirus-1265953

In unele supermarketuri au golit rafturile la anumite produse; cozi kilometrice la case...

Este ironic cum oamenii spun ca gripa este o raceala dar se sperie ca de moarte de coronavirus, asta reprezinta educatia facuta la televizor csf :))
Tot este bine ca acum poate ca invata multi cum sa stranute, tuseasca si sa se spele pe maini.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, February 26, 2020 8:59 AM
Nivel

alina89 wrote:

Mai astept desigur.Nici eu nu ii inteleg cu virusul asta...se cam exagereaza.Inca nu este la noi in Romania caz concret dar magazinele se golesc.Rafturile de dezinfectante sunt goale..dar si pana acuma trebuia sa se cumpere asa cevaNuStiu nah...asta e lumea.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, February 26, 2020 9:03 AM
Nivel

Nicole2018 wrote:

Nu pot sa iti spun nimic despre fotoliu pentru ca nu am avut, noi am avut doar un balansoar simplu la care puteam sa reglez spatarul sa poata sa stea mai ridicata din care sa vada mai mult. (am pus o poza asemanatoare).
L-am folosit pana cand a ajuns sa se taga asa de mult in fundulet incat sa existe riscul sa cada in fata.
Dupa ce a facut 5 luni si dupa ce era deja de mult timp dornica de stat in fundulet si se tragea de noi cu orice ocazie ca sa se ridice am inceput sa o pun din cand in cand, cand luam eu masa, in scaunelul de luat masa cu perna de sustinere. Nu am pus-o niciodata intre perne.

- Noi am folosit mult salteluta de activitati (am avut una foarte simpla) si mai foloseam o jucarie interactiva multifunctionala (arcada care apoi devenea masuta de activitati pe diverse inaltimi) - evident in perioada aia o foloseam ca arcada.
- Joaca in fata oglinzii poate fi inca atractiva pt varsta asta.
- Un balon cu heliu prins de manuta poate sa il mai distreze.
- Mai gasesti pe net diverse idei de activitati senzoriale ce se pot face la varsta asta cand sta pe burtica si nu numai (ex pungi senzoriale prinse pe podea, sticlute senzoriale etc, oferirea unei cos cu orificii prin care poate trage diverse obiecte/materiale, esarfe colorate/materiale de diverse texturi bagate intr-o cutie de servetele) etc,
un link pe care il aveam la indemana, cred ca era cu un bebe ce sta in fundulet, dar multe se pot adapta https://www.youtube.com/watch?v=7e7QzOVKl-Y&feature=share
- Privitul in carti cu imagini simple + explicatii sunete haioase.
- Dans cu bebe.
- Ne mai jucam pe jos, de ex:
---> eu statea pe spate cu picioarele ridicate ca si cand le-as strange la piept si puneam fetita pe burtica pe picioarele mele (de-a lungul tibiei, capul trecea de genunchi) si ridicam picioarele in aer si o miscam in diverse feluri + sunete haioase, se distra foarte tare (e nevoie sa isi tina capusorul bine)
---> sau tot asa eu stand pe spate, cu talpile pe sol deci cu genunchii ridicati, puneam fetita sprijinita cu spatele pe picioarele mele, deci cu fundul pe pelvisul meu, o tineam de manute si eu mai intindeam un pic picioarele astfel incat sa se duca mai pe spate, apoi le mai strangeam pana aproape ajungea in fundulet, era tare fericita cand ajungea in fundulet.
etc.

Am aflat de curand si despre o aplicatie, Playfully se numeste, in versiunea gratuita iti sugereaza zilnic o activitate, poate gasesti ceva util acolo.
Iti multumesc ft.mult pt.toate sfaturile Nicole..chiar voi pune in aplicare ceea ce ai spus,mi se par idei super.La oglinda il tin si asa rade cand se vede,atata mi de drag ca imi vine sa il mananc nu altcevalove azi scot si aplicatia sa vad despre ce este vorbaCheek Kiss
Nicole2018
Scris: Wednesday, February 26, 2020 9:52 AM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Iti multumesc ft.mult pt.toate sfaturile Nicole..chiar voi pune in aplicare ceea ce ai spus,mi se par idei super.La oglinda il tin si asa rade cand se vede,atata mi de drag ca imi vine sa il mananc nu altcevalove azi scot si aplicatia sa vad despre ce este vorbaCheek Kiss

Cu drag! :)
Mi-am dat seama ca am uitat sa pun poza cu balansoarul.

Nicole2018 attached the following image(s):
capture.jpg

maria2013
Scris: Wednesday, February 26, 2020 10:33 AM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Aplicatie faina e si Baby Sparks, dar trebuie platita. Eu am folosit-o mult pâna la un an al Anei. Îmi plăcea mult, că avea activitati ordonate in categorii (fizic, cognitiv, motricitate fina/grosieră etc.)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.