Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Felicitari si bun venit pe lume micutei Anelise(ce nume frumos). Sa va traiasca si sa creasca mare si sanatoasa. Sa ne mai impartasesti cum e acomodarea cu fratiorul, sa vad daca prind curaj la toamna pentru inca un bebeic |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Inawar wrote:Buna mamici, eu am nascut cu bine marti o bebelina frumoasa si mancacioasa de 4280 g si 55 cm Azi ajungem acasa si incepem acomodarea, sper sa ne descurcam iar fratiorul sa nu traga prea mult de ea
Felicitari sa fi?i sanato?i cu to?ii ?i sa va acomoda?i usor |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Inawar wrote:Buna mamici, eu am nascut cu bine marti o bebelina frumoasa si mancacioasa de 4280 g si 55 cm Azi ajungem acasa si incepem acomodarea, sper sa ne descurcam iar fratiorul sa nu traga prea mult de ea
Felicitari, Inawar! Wow, ce fetita voinica ai, din punctul meu de vedere este bine, parca sunt mai zdraveni asa :)) Acomodare usoara, cu siguranta va fi o provocare dar in timp se va obisnui fratiorul cu noua locatara :D Sunt curioasa daca dimensiunea burtii are legatura cu nr de kg ale bebelusului, eu deja am o burta imensa si vrand sa nasc tot natural imi este cam frica :D |
|

Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Buna fetelor. N am mai intrat în ultima perioada pentru ca am fost ocupata cu bebe. Am avut un episod urat sapt trecuta. Bebe a ramas cu gatul într o parte efectiv nu îl mai mi?ca dinspre dreapta. La controlul de o luna ne a spus ca are un u?or torticolis din cauza pozi?iei din uter dar ca nu e de îngrijorat. Acum nu mai are nimic, ne a spus medicul de la urgenta sa ii mutam activitatea pe cealalta parte... A mers, misca singur capul stanga dreapta. Ceea ce ma nelini?te?te pe mine este ca nu ma urmare?te prin casa când întru în camera, sau când i se vorbeČ™te, foarte rar se uita la persoana sau daca se uita sta doae 3 4 secunde ?i muta privirea. Gangureste, rade singur.. Am un tapet colorat la care se tot uita, dar daca ii pun o jucarie în fata nu prea o urmare?te. Ii arunca poate o privire vag. El este ?i nascut la 37s cu restric?ie de cre?tere, avea 35 de fapt.. Oare întârzie sa faca activita?ile astea din cauza prematuritatii? I am facut ?i o programare la neurolog mi e foarte teama ca nu e în regula...plang mereu fara sa ma vada sotul sau mama..am încercat cu lanterna stânga dreapta sus jos.. Nu o urmare?te mereu.. Pana pe 5 martie când am programarea cred ca o iau razna |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
felicitarii si acomodare rapida |
|

| GeorgianaB wrote:
Felicitari, Inawar! Wow, ce fetita voinica ai, din punctul meu de vedere este bine, parca sunt mai zdraveni asa :)) Acomodare usoara, cu siguranta va fi o provocare dar in timp se va obisnui fratiorul cu noua locatara :D Sunt curioasa daca dimensiunea burtii are legatura cu nr de kg ale bebelusului, eu deja am o burta imensa si vrand sa nasc tot natural imi este cam frica :D
eu am avut burta mare la ambii si unul a avut 3250 si celalant 3230 kg |
|

| Ella123 wrote:Buna fetelor. N am mai intrat în ultima perioada pentru ca am fost ocupata cu bebe. Am avut un episod urat sapt trecuta. Bebe a ramas cu gatul într o parte efectiv nu îl mai mi?ca dinspre dreapta. La controlul de o luna ne a spus ca are un u?or torticolis din cauza pozi?iei din uter dar ca nu e de îngrijorat. Acum nu mai are nimic, ne a spus medicul de la urgenta sa ii mutam activitatea pe cealalta parte... A mers, misca singur capul stanga dreapta. Ceea ce ma nelini?te?te pe mine este ca nu ma urmare?te prin casa când întru în camera, sau când i se vorbe?te, foarte rar se uita la persoana sau daca se uita sta doae 3 4 secunde ?i muta privirea. Gangureste, rade singur.. Am un tapet colorat la care se tot uita, dar daca ii pun o jucarie în fata nu prea o urmare?te. Ii arunca poate o privire vag. El este ?i nascut la 37s cu restric?ie de cre?tere, avea 35 de fapt.. Oare întârzie sa faca activita?ile astea din cauza prematuritatii? I am facut ?i o programare la neurolog mi e foarte teama ca nu e în regula...plang mereu fara sa ma vada sotul sau mama..am încercat cu lanterna stânga dreapta sus jos.. Nu o urmare?te mereu.. Pana pe 5 martie când am programarea cred ca o iau razna
offf incearca sa te linisteti domy nici domy la 2 luni nu urmarea mereu jucariile si la fel se uita la draperii care sunt inchise la culoare sau la tavan |
|

| fetelor vreau sa va multumesc pentru sfaturi am zis sa astept sa merg la dr sa vedem ce spune si apoi sa incepem diversificarea sper ca totul va fi bine el de fel asa e mancacios sper ca va fi si la solide .. chiar joi ne-am intalnit cu o familie cu un bebe de 1 an si au ramas foarte mirati ca domy bea 201 ml a zis ca al lor niciodata nu a baut 210 ml de lapte...si ca egrasun... acum na mie nu mi se pare exagerat consider ca e ok |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| GeorgianaB wrote:
Felicitari, Inawar! Wow, ce fetita voinica ai, din punctul meu de vedere este bine, parca sunt mai zdraveni asa :)) Acomodare usoara, cu siguranta va fi o provocare dar in timp se va obisnui fratiorul cu noua locatara :D Sunt curioasa daca dimensiunea burtii are legatura cu nr de kg ale bebelusului, eu deja am o burta imensa si vrand sa nasc tot natural imi este cam frica :D
Nu cred ca are legatura. Toti cei care ma vedeau spuneau ca am gemeni, nimeni nu m a crezut ca e unul singur, iar dr ma striga mereu "burta mare" (nu in sens ironic, asa glumea ea). Bebe a avut 3000g la nastere |
|
| blu88 wrote:fetelor vreau sa va multumesc pentru sfaturi am zis sa astept sa merg la dr sa vedem ce spune si apoi sa incepem diversificarea sper ca totul va fi bine el de fel asa e mancacios sper ca va fi si la solide .. chiar joi ne-am intalnit cu o familie cu un bebe de 1 an si au ramas foarte mirati ca domy bea 201 ml a zis ca al lor niciodata nu a baut 210 ml de lapte...si ca egrasun... acum na mie nu mi se pare exagerat consider ca e ok
Cum era vb aia.."frunza verde, loboda, gura lumii sloboda"? ce mi plac mie astia care eticheteaza copiii altora am auzit si bebei care beau 240 ml lapte..de aia ce ar fi zis oare? fiecare cu cat poate duce, important e ca bebe e sanatos si acusi treceti la papa cand aveti controlul? Ce repede a trecut timpul..parca ieri ne anuntai de sarcina |
|

| Ella30 wrote:Cum era vb aia.."frunza verde, loboda, gura lumii sloboda"?  ce mi plac mie astia care eticheteaza copiii altora  am auzit si bebei care beau 240 ml lapte..de aia ce ar fi zis oare? fiecare cu cat poate duce, important e ca bebe e sanatos si acusi treceti la papa  cand aveti controlul? Ce repede a trecut timpul..parca ieri ne anuntai de sarcina
marti mergem la control
nici mie nu imi vine sa cred cat de repede a trecut a avut si domy momente cand a baut 250 ... dar rar .. unde mai pui ca era ora de masa si a incalzit cu borcanas gen nestle si nu vroia sa pape si a incercat cu lapte dar nu a avut nici o sansa propabil de aici mirarea e=legata de dominic a incercat si cu telefon si cu de toate acum eu sper sa nu avem probleme cu mancarea
chiar vroiam sa va intreb de cerealele de la topfer aveti idee cum sunt ? |
|
| blu88 wrote:marti mergem la control nici mie nu imi vine sa cred cat de repede a trecut a avut si domy momente cand a baut 250 ... dar rar .. unde mai pui ca era ora de masa si a incalzit cu borcanas gen nestle si nu vroia sa pape si a incercat cu lapte dar nu a avut nici o sansa propabil de aici mirarea e=legata de dominic a incercat si cu telefon si cu de toate acum eu sper sa nu avem probleme cu mancarea chiar vroiam sa va intreb de cerealele de la topfer aveti idee cum sunt ?
Pai..inteleg, dar toti suntem diferiti, adulti sau copii..unul mananca mult, altul abia ia 2 guri
Nu le am incercat. Inainte eram total impotriva lor. Apoi am avut o perioada cand nu stiam ce sa i mai dau numai sa o vad ca mananca ceva, le am avut in vedere dar n am apucat sa le iau pt ca am trecut intr o alta etapa. Raman pe lista, totusi, si cu prima ocazie le voi incerca. Topfer sau Hipp, dar cred ca pana la urma ambele.
Nu mai este mult pana marti |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ella123 wrote:Buna fetelor. N am mai intrat în ultima perioada pentru ca am fost ocupata cu bebe. Am avut un episod urat sapt trecuta. Bebe a ramas cu gatul într o parte efectiv nu îl mai mi?ca dinspre dreapta. La controlul de o luna ne a spus ca are un u?or torticolis din cauza pozi?iei din uter dar ca nu e de îngrijorat. Acum nu mai are nimic, ne a spus medicul de la urgenta sa ii mutam activitatea pe cealalta parte... A mers, misca singur capul stanga dreapta. Ceea ce ma nelini?te?te pe mine este ca nu ma urmare?te prin casa când întru în camera, sau când i se vorbe?te, foarte rar se uita la persoana sau daca se uita sta doae 3 4 secunde ?i muta privirea. Gangureste, rade singur.. Am un tapet colorat la care se tot uita, dar daca ii pun o jucarie în fata nu prea o urmare?te. Ii arunca poate o privire vag. El este ?i nascut la 37s cu restric?ie de cre?tere, avea 35 de fapt.. Oare întârzie sa faca activita?ile astea din cauza prematuritatii? I am facut ?i o programare la neurolog mi e foarte teama ca nu e în regula...plang mereu fara sa ma vada sotul sau mama..am încercat cu lanterna stânga dreapta sus jos.. Nu o urmare?te mereu.. Pana pe 5 martie când am programarea cred ca o iau razna
Buna, Tot ma gândeam ce sa iti scriu ca sa te mai linistesti, dar cred ca tot consultul te va calma. Chiar daca va urmareste pentru cateva secunde, eu zic ca este bine pentru varsta lui. Cu timpul o sa devina mai interesat de jucarii. De sot bebe abia acum la 5 luni este mai prietenos; inainte cand il vedea ca a venit acasa, plangea... Si eu cand citeam pe internet ce fac unii bebelusi la 2/3/4 luni etc. si al meu inca nu facea, nu intelegeam de ce. Dar cu timpul m-am calmat si am zis ca asta e ritmul lui; in plus, pe noi ne-a ajutat mult sedintele de kineto (eu nu am reusit singura sa ii rezolv cu torticolis; plangea de fiecare data cand incercam sa il conving sa mute capul). Nu as insista cu lanterna sa urmareasca lumina (noua ni s-a zis din maternitate ca sunt destul de sensibili la lumini apropiate sau blitz). |
|

Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| simmo wrote:
Buna, Tot ma gândeam ce sa iti scriu ca sa te mai linistesti, dar cred ca tot consultul te va calma. Chiar daca va urmareste pentru cateva secunde, eu zic ca este bine pentru varsta lui. Cu timpul o sa devina mai interesat de jucarii. De sot bebe abia acum la 5 luni este mai prietenos; inainte cand il vedea ca a venit acasa, plangea... Si eu cand citeam pe internet ce fac unii bebelusi la 2/3/4 luni etc. si al meu inca nu facea, nu intelegeam de ce. Dar cu timpul m-am calmat si am zis ca asta e ritmul lui; in plus, pe noi ne-a ajutat mult sedintele de kineto (eu nu am reusit singura sa ii rezolv cu torticolis; plangea de fiecare data cand incercam sa il conving sa mute capul). Nu as insista cu lanterna sa urmareasca lumina (noua ni s-a zis din maternitate ca sunt destul de sensibili la lumini apropiate sau blitz).
tot încerc cu jucarie sa o urmareasca si nu o face întotdeauna... Ma gandesc ca are ritmul lui, ca este si prematur dar tot am o neliniste... Încerc cât mai mult sa ma calmez sa nu ii transmit ?i lui dar e tare greu. Pt torticolis mergem la ortoped sa vedem daca ne recomanda ceva. Pe el nu îl doare, nici la masaj nici daca încerc eu sa i l mut.. Din pct asta de vedere mi au mai trecut grijile. Îl mai antrenez eu cu jucarii, vorbesc cu el mereu tot sa se uite ?i la mine.. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ella123 wrote:tot încerc cu jucarie sa o urmareasca si nu o face întotdeauna... Ma gandesc ca are ritmul lui, ca este si prematur dar tot am o neliniste... Încerc cât mai mult sa ma calmez sa nu ii transmit ?i lui dar e tare greu. Pt torticolis mergem la ortoped sa vedem daca ne recomanda ceva. Pe el nu îl doare, nici la masaj nici daca încerc eu sa i l mut.. Din pct asta de vedere mi au mai trecut grijile. Îl mai antrenez eu cu jucarii, vorbesc cu el mereu tot sa se uite ?i la mine..
Daca vorbesti cu mama ta, poate te va mai ajuta sa te si descarci emotional. Si cu vreun sfat referitor la bebe. |
|
|