Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| lore.t. wrote: Da, am facut acu o luna panelul cu 700 de alergeni divestivi si respiratori ca si atunci dupa o raceala ne-am gandit sa nu fie totul le baza alergica si au iesit toate negative. I-am facut si testul genetic pentru fibroza chistica anu trecut, toate is bune dar el la fiecare raceala nu poate elimina mucusui decat foarte greu si dupa mult timp...atata se chinuie :( si de fiecare data trebuie sa ii fac bronhodilatatoare-ventolin spray ca altfel ajungem rau. Maine avem programare la dr, sa vad ce zice, mi frica de supeainfectii la cat ii sta sputa aia acolo, si parca ii si miroase mai ales dimineata urat...
Am inteles :( O anestezista de la spital ruga colegii care sunt din Republica Moldova sa ii aduca ceva pentru fetita ei. Acceasi problema o avea si ea, stiu ca erau fiole dar intreb ce anume. Acum fetita are 7 ani, e mai bine, e un copil mai sensibil dar nu mai face forme asa grave. Ea facea si un vaccin special pentru a reduce frecventa suprainfectiilor bacteriene. O intreb si iti spun, poate te ajuta. Multa sanatate |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| AlexandraRr wrote:Am inteles :( O anestezista de la spital ruga colegii care sunt din Republica Moldova sa ii aduca ceva pentru fetita ei. Acceasi problema o avea si ea, stiu ca erau fiole dar intreb ce anume. Acum fetita are 7 ani, e mai bine, e un copil mai sensibil dar nu mai face forme asa grave. Ea facea si un vaccin special pentru a reduce frecventa suprainfectiilor bacteriene. O intreb si iti spun, poate te ajuta. Multa sanatate Multumesc mult Alexandra :* |
|

| lore.t. wrote: Multumesc mult Alexandra :*
Este vorba de untura de bursuc, lua de la moldoveni pentru ca era pretul mai bun si zicea ca exista si capsule si fiole, pana la 4 ani ii lua fiole apoi a trecut la capsule. Ii dadea doar in sezonul rece, ea a fost multumita.
Iar despre cealalta problema e vorba de autovaccin care se prepara la institutul cantacuzino in functie de fiecare bacterie in parte. Fetita ei avea frecvent suprainfectie cu pneumococ care necesita de multe ori spitalizare, corticoterapie etc. ii recoltau la laborator secretii, izolau bacteria, o inactivau si faceau o suspensie injectabila care actiona la fel ca si vaccinurile stimuland organismul sa produca anticorpi tintiti pe o amumita bacterie. Dar la ea erau forme grave, era aproape tot sezonul rece in spital :(
Dupa varsta de 3 ani si ceva zicea ca a fost mult mai bine, nu mai facea forme asa grave si nu a mai stat in spital de atunci. Sper sa te ajute informatiile, intreaba si medicul cand mergeti si vezi ce spune, daca e nevoie de asa ceva. Insanatosire grabnica lui Stefan |
|

| MirelaD wrote:Legat de raceala, a cam poposit ?i la noi. La început so?ul,de vreo 3zile ?i eu,sunt vrai?te,ma doare gatul,nasul curge ca la robinet,nu ma pot odihni deloc,nu pot respira ca lumea..?i de ieri am vazut simptome la micuta  de?i am purtat ma?ti ?i am încercat sa o ferim cat mai mult..o u?oara tuse,stranutat fff des,câteodata când o ?in în bra?e sesizez ?i o horcaiala a?a interna:( ..nu a facut febra,azi noapte in schimb mi-a gemut toata noaptea,s-a foit continuu dadea sa plamga la fiecare 15 min  azi mergem la un consult,acum la prima ora,ini?ial la mf ?i daca e cazul ?i la pediatru. I-am dat oscilo jumate de tubule? aseara la indica?ia mf,ca era târziu în noapte ?i pediatra nu a? fi putut-o contacta, ?i 2 ml de Aerius. Sper sa trecem cu bine prin asta,e prima experien?a cu bebe bolnavior,deci va imagina?i stresul ?i grijile. Adina,chipe? tare Luca,sa va traiasca Insanatosire grabnica si voua si micutei Eva, sa ai grija la ce recomandari face mf, multi prescriu antibiotic cand nu e cazul. Daca e ceva viral eu nu i-as da nimic, doar paracetamol sau nurofen in caz de febra :* |
|

| Mirela, in strainatate schemele de vaccinare sunt mult mai stufoase decat la noi, sfatul meu e sa urmezi schema lor, in Romania sunt chiar mai putine iar cele care la noi sunt optionale acolo sunt in schema nationala :* Nu cred ca e problema daca intarzii cu ele, vezi ce schema iti da medicul si le va recupera rapid, nu-ti fa griji. |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| AlexandraRr wrote: Insanatosire grabnica si voua si micutei Eva, sa ai grija la ce recomandari face mf, multi prescriu antibiotic cand nu e cazul. Daca e ceva viral eu nu i-as da nimic, doar paracetamol sau nurofen in caz de febra :*
Mul?umim Alexandra:* am fost la mf,dar spre surprinderea mea,ne-a preluat o Dr pediatra,nu ?tiam de ea:) feti?a are o forma u?oara,ne-am dus din timp ceea ce a fost f bine. Ne-a dat tantum verde spray pt gat, allerdep care e din plante, daca face febra Nurofen alternat cu panadol,de?i ne-a zis ca e bine sa ii dam macar peste zi Nurofen ?i seara panadol ca sa se poata odihni, valabil pt azi.In rest aspirat bine nasucul cu ser ?i pus 1-2 pic de un produs care se face in farmacie,îmi scapa acum. ?i daca întâmpinam probleme cu nasuc înfundat pic de grip stop parca. Nu a zis nimic de atb,?i ma bucur:) Eu in schimb am gatul ro?u tare,nasul ?i mai tare curge,a?a ca la robinet:) mi-a zis sa iau decasept ?i e ok cu paracetamol cum i-am zis ca am inceput sa iau deja. Oricum simt ca a trecut trenul peste mine
|
|

| MirelaD wrote:Mul?umim Alexandra:* am fost la mf,dar spre surprinderea mea,ne-a preluat o Dr pediatra,nu ?tiam de ea:) feti?a are o forma u?oara,ne-am dus din timp ceea ce a fost f bine. Ne-a dat tantum verde spray pt gat, allerdep care e din plante, daca face febra Nurofen alternat cu panadol,de?i ne-a zis ca e bine sa ii dam macar peste zi Nurofen ?i seara panadol ca sa se poata odihni, valabil pt azi.In rest aspirat bine nasucul cu ser ?i pus 1-2 pic de un produs care se face in farmacie,îmi scapa acum. ?i daca întâmpinam probleme cu nasuc înfundat pic de grip stop parca. Nu a zis nimic de atb,?i ma bucur:) Eu in schimb am gatul ro?u tare,nasul ?i mai tare curge,a?a ca la robinet:) mi-a zis sa iau decasept ?i e ok cu paracetamol cum i-am zis ca am inceput sa iau deja. Oricum simt ca a trecut trenul peste mine E foarte bine ca ai fost acum, la inceput si e o forma usoara. Faptul ca e alaptata e un avantaj foarte mare pentru ca tu fiind racita corpul produce anticorpi si astia se transmit prin lapte fetitei, asta cred ca e cel mai bun "medicament". :*
Daca e vb de colargol eu nu as folosi sau pune-ti intai tu in nas, ustura foarte tare si folosirea lui la copii asa mici e controversata. Poate nu va fi nevoie de el :* |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| MirelaD wrote:Mul?umim Alexandra:* am fost la mf,dar spre surprinderea mea,ne-a preluat o Dr pediatra,nu ?tiam de ea:) feti?a are o forma u?oara,ne-am dus din timp ceea ce a fost f bine. Ne-a dat tantum verde spray pt gat, allerdep care e din plante, daca face febra Nurofen alternat cu panadol,de?i ne-a zis ca e bine sa ii dam macar peste zi Nurofen ?i seara panadol ca sa se poata odihni, valabil pt azi.In rest aspirat bine nasucul cu ser ?i pus 1-2 pic de un produs care se face in farmacie,îmi scapa acum. ?i daca întâmpinam probleme cu nasuc înfundat pic de grip stop parca. Nu a zis nimic de atb,?i ma bucur:) Eu in schimb am gatul ro?u tare,nasul ?i mai tare curge,a?a ca la robinet:) mi-a zis sa iau decasept ?i e ok cu paracetamol cum i-am zis ca am inceput sa iau deja. Oricum simt ca a trecut trenul peste mine Mirela pentru nas infundat si raceala noi am folosit spray Marimer hipertonic special pentru nas infundat si raceala. E super bun. Ii dai un puf in fiecare nara si aspiri..in maxim 4 zile a mea a fost ca noua cu nasucul si era infundata rau,noaptea se auzea infundat tare abia putea respira. |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| AlexandraRr wrote:Mirela, in strainatate schemele de vaccinare sunt mult mai stufoase decat la noi, sfatul meu e sa urmezi schema lor, in Romania sunt chiar mai putine iar cele care la noi sunt optionale acolo sunt in schema nationala :* Nu cred ca e problema daca intarzii cu ele, vezi ce schema iti da medicul si le va recupera rapid, nu-ti fa griji.
Mersi frumos Alexandra! Da le am tot sucit aseara ambele scheme. Sunt diferite dar sper sa gasim o solutie cu medicul de familie.
|
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| AlexandraRr wrote:Este vorba de untura de bursuc, lua de la moldoveni pentru ca era pretul mai bun si zicea ca exista si capsule si fiole, pana la 4 ani ii lua fiole apoi a trecut la capsule. Ii dadea doar in sezonul rece, ea a fost multumita. Iar despre cealalta problema e vorba de autovaccin care se prepara la institutul cantacuzino in functie de fiecare bacterie in parte. Fetita ei avea frecvent suprainfectie cu pneumococ care necesita de multe ori spitalizare, corticoterapie etc. ii recoltau la laborator secretii, izolau bacteria, o inactivau si faceau o suspensie injectabila care actiona la fel ca si vaccinurile stimuland organismul sa produca anticorpi tintiti pe o amumita bacterie. Dar la ea erau forme grave, era aproape tot sezonul rece in spital :( Dupa varsta de 3 ani si ceva zicea ca a fost mult mai bine, nu mai facea forme asa grave si nu a mai stat in spital de atunci. Sper sa te ajute informatiile, intreaba si medicul cand mergeti si vezi ce spune, daca e nevoie de asa ceva. Insanatosire grabnica lui Stefan Off doamne saracuta...mi se rupe sufletul cand aud din astea si stiu prin ce am trecut si noi. Din fericire anu asta desi a fost racit de multe ori am reusit sa scapam acasa de fiecare data si fara antibiotic, nu a mai luat de cand a fost spitalizat ultima data in martie...deci din punctul asta de vedere e mai bine doar ca le incaseaza pe toate, parca e magnet! Si crede-ma ca am grija mereu, nu ies cu el in multimi, il feresc cat pot stiind cat de sensibil e. O sa incercam si untura de bursuc dar din ce am cautat numai capsule am vazut...fiole nu. Cumnata mea e din Republica Moldova si cand mai are drum incolo o sa ii zic sa imi ia. Nu am nimic de pierdut. |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Sanatate multa la bebelusi si voua!
Si noi am fost raciti. Eu sotul si bebe. Denis ca deobicei mai rezistent. Acum suntem bine. Si frig in ro, virusi multi acasa. Apoi aici schimbare de clima. Am facut aerosoli si a contat mult pentru noi. Am folosit Nosette Baby puf de mare. Uno Respir pt aerosoli. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| MirelaD wrote:Legat de raceala, a cam poposit ?i la noi. La început so?ul,de vreo 3zile ?i eu,sunt vrai?te,ma doare gatul,nasul curge ca la robinet,nu ma pot odihni deloc,nu pot respira ca lumea..?i de ieri am vazut simptome la micuta  de?i am purtat ma?ti ?i am încercat sa o ferim cat mai mult..o u?oara tuse,stranutat fff des,câteodata când o ?in în bra?e sesizez ?i o horcaiala a?a interna:( ..nu a facut febra,azi noapte in schimb mi-a gemut toata noaptea,s-a foit continuu dadea sa plamga la fiecare 15 min  azi mergem la un consult,acum la prima ora,ini?ial la mf ?i daca e cazul ?i la pediatru. I-am dat oscilo jumate de tubule? aseara la indica?ia mf,ca era târziu în noapte ?i pediatra nu a? fi putut-o contacta, ?i 2 ml de Aerius. Sper sa trecem cu bine prin asta,e prima experien?a cu bebe bolnavior,deci va imagina?i stresul ?i grijile. Adina,chipe? tare Luca,sa va traiasca
Multa sanatate si voua si micutei! |
|
| Ella30 wrote:Multa sanatate si voua si micutei!
Mul?umim doamne ajuta sa nu va prinda ?i pe voi |
|
| fluturash26 wrote: Mirela pentru nas infundat si raceala noi am folosit spray Marimer hipertonic special pentru nas infundat si raceala. E super bun. Ii dai un puf in fiecare nara si aspiri..in maxim 4 zile a mea a fost ca noua cu nasucul si era infundata rau,noaptea se auzea infundat tare abia putea respira.
Notat,mul?umesc de sfat |
|
| AlexandraRr wrote: E foarte bine ca ai fost acum, la inceput si e o forma usoara. Faptul ca e alaptata e un avantaj foarte mare pentru ca tu fiind racita corpul produce anticorpi si astia se transmit prin lapte fetitei, asta cred ca e cel mai bun "medicament". :*
Daca e vb de colargol eu nu as folosi sau pune-ti intai tu in nas, ustura foarte tare si folosirea lui la copii asa mici e controversata. Poate nu va fi nevoie de el :*
Exact,colargol:( nu ne-a avertizat ca ar ustura sau ceva. Mul?umesc,voi fi prudenta ?i îl voi testa pe mine ini?ial. Desi nu cred ca îl voi folosi ?i pe fata. Hmm,incep sa ma îndoiesc de aceasta doctorita. Mie mi-a zis sa iau decasept cu albastru de metil,dar la farmacie mi-a zis ca nu e recomandat in alaptare,?i nu am mai luat. Deci 2 recomandari nu prea inspirate. |
|
|