Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Alexandra si Ella va multumesc Anitta da,asa au fost.Cojbite rotunde,micute pe fontanela pana spre frunte.A mers ft.usor jos.Aplicam ulei cocos cu degetul,lasat sa actioneze 2 ore si dupa ii faceam baitza si cu perie moale de bebe dadeam usor pe capuc.A mers repede jos |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| AlexandraRr wrote: E foarte bine ca ai reusit sa renunti la protectii insa se poate alapta si cu ele daca alta cale nu este, eu am folosit sns si cu protectii si fara.
Sns eu mi-am facut singura, mi s-a parut super scump cel de la medela si nici nu ai garantia ca bebe va accepta. Cumpara din farmacie o seringa de 20 de ml si iti las imediat si site-ul de unde poti cumpara tuburi de gavaj super ieftine, la vreo 50 de bani.
Eu puneam lapte praf in seringa, o lasam sa siga cat era la san si cand auzeam ca nu mai inghite ii bagam tubuletul in coltul gurii. Poti impinge usor la inceput cat sa simta gust de lapte si sa nu se enerveze apoi lasa-l pe el sa traga si ai sa vezi cum goleste singur seringa. Poti pregati chiar 2 seringi cu lapte ca sa ai in caz ca va mai vrea. Mai poti pune capatul direct in biberon dar asa bea mult mai repede laptele si stimuleaza mai putin sanul insa in functie de temperamentul bebelusului poti face si asta, important e sa il incurajezi sa stea mai mult la san si sa nu primeasca cu biberonul completarea.
Daca te pot ajuta cu orice fel de informatii sa-mi spui, nu vreau eu sa insist pentru ca tu stii cel mai bine cum esti.
multumesc mult Alexandra pt raspuns. Voi incerca sa creez ?i eu sns ?i daca nu ma descudc te mai întreb. Laptele meu ?tiu ca nu este suficient...ca nu îl satur.dar parca mi ar parea rau sa renunt definitiv. Fren a avut,i l au observat în maternitate ?i l au taiat. De prins sanul nu prea am ce sa ii repro?ez.. Am ni?te mameloane tari ?i sânii mari.. Sfarcurile plate, trag eu înainte de ele, ii fac gen sandvi? ?i reu?e?te într un final sa prinda. U?or asa mai prinde ?i el for?a.. Georgina.. Haplea este ?i al meu.. Într o seara a mâncat 160ml lapte praf ceea ce mi s a parut f mult. Eu la pompa în 30 min scot maxim 40ml... N as avea cum sa îl satur..
Fetelor, eu sunt pe mai multe grupuri, însa în niciunul nu am fost atât de relaxata ca aici. Libera sa întreb ce ma îngrijoreaza, aspiranta, gravida sau mamica, ?i niciodata n am fost criticata sau sa se rada de mine. Eu va mul?umesc fiecareia în parte chiar daca uneori n am dat replay fiecarui raspuns. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| fluturash26 wrote:Ce "noroc" ai si tu. A inceput usor usor sa se inchida...pana la 2 ani sigur se inchide..nu imi mai fac griji de acum. Luni avem iar injectabilul d3 care i-l facem impreuna cu Nimenrix pt meningita. Sa vad ce zice si doctorita luni, mie asa mi se pare oricum.
Pai sa fim noi diferite ? mneeeee
Ma bucur ca se inchide poate de asta avea nevoie, de injectabil |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/19/2020 Mesaje: 1
| Buna seara! Am 20 de ani si locuiesc in Bucuresti. Inca de cand eram de cativa anisori, am avut probleme cu ochii. Am incercat de-a lungul timpului multe tratamente pentru a-i vindeca, insa nu au functionat asa cum ma asteptam. Am auzit de la diversi apropiati si am mai citit ici-colo ca laptele matern ar fi printre cea mai buna solutie pentru problema ochilor mei, insa, din pacate, nu am avut cunostinte care au alaptat. Daca e cineva dintre dvs. dispusa pentru a ma ajuta, ar face o fapta buna. Mentionez ca sunt dispus sa platesc pentru cateva picaturi. Daca vrei sa ma ajutati, contactati-ma pe mail: copcelulfericit@yahoo.com Multumesc! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Adina ce scumpete de baietel ai! Sa va traiasca si sa va bucurati de el!! :* Noi tot ne luptam cu o raceala...maine are deja o saptamana, el e vioi, mananca normal dar inca are secretii in gat, pur si simplu nu mai suport sa aud wheezingul ala si mai tuseste...cred ca deja asta e a 4-a sezonul asta si nici macar nu mergem la gradi inca...chiar nu stiu ce sa ii mai fac sa il intaresc imunitar, am incercat atatea...lactoferina, colostru bovin, homeopate, lapte de capra....trebuie sa ma obisnuiesc ca asa e el? :( de la 6 luni sunt tot stresata cand vine perioada rece nu il scapa nimic...macar nu am mai facut bronsiolite si pneumonii anu asta ce sa zic... |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Ella30 wrote:Pai sa fim noi diferite ?  mneeeee Ma bucur ca se inchide  poate de asta avea nevoie, de injectabil Si la voi va incepe sa se inchida o sa vezi. Usor usor.
|
|

| lore.t. wrote:Adina ce scumpete de baietel ai! Sa va traiasca si sa va bucurati de el!! :* Noi tot ne luptam cu o raceala...maine are deja o saptamana, el e vioi, mananca normal dar inca are secretii in gat, pur si simplu nu mai suport sa aud wheezingul ala si mai tuseste...cred ca deja asta e a 4-a sezonul asta si nici macar nu mergem la gradi inca...chiar nu stiu ce sa ii mai fac sa il intaresc imunitar, am incercat atatea...lactoferina, colostru bovin, homeopate, lapte de capra....trebuie sa ma obisnuiesc ca asa e el? :( de la 6 luni sunt tot stresata cand vine perioada rece nu il scapa nimic...macar nu am mai facut bronsiolite si pneumonii anu asta ce sa zic... Noua din spital ni s-a recomandat vitaminca c siropel, eu ii dau de la Bioland. Chiar nu am avut probleme cu e a si noi am fost si amandoi sezonu asta cu gripa pe langa ea. Depinde acum si de sistemul imumitar al copilului cred... |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Buna mamici!
Noi avem deja 4 luni dar din pacate nu am reusit sa mai facem vaccinul. Am plecat din ro avem cateva zile de cand am venit inapoi in uk. Programarea pt la medic o avem pe 7 februarie abia si nu sunt sigura daca il facem atunci. Ati intarziat vaccinarea la bebelusi? E ok si mai tarziu? Si inca o intrebare: a mers vreuna din mamici pe scheme de vaccinare combinate , gen din ro + strainatate? Am vazut ca nu difera f mult. Ramane sa mai vb cu medicul de aici.
Adina sa va fie de bine botezul! Imi pare bine sa il cunosc pe Luca al tau. Scumpete mica!
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Lore multumesc frumos si sanatate multa lui Stefan,sa se faca bine repejor Mirela multumesc frumos.Si Luca e incantat sa va cunoasca hehe sa iti traiasca si tie micutul crestinat ca nu demult ati avut si voi botezul |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| fluturash26 wrote: Si la voi va incepe sa se inchida o sa vezi. Usor usor.
|
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| fluturash26 wrote:Ce "noroc" ai si tu. A inceput usor usor sa se inchida...pana la 2 ani sigur se inchide..nu imi mai fac griji de acum. Luni avem iar injectabilul d3 care i-l facem impreuna cu Nimenrix pt meningita. Sa vad ce zice si doctorita luni, mie asa mi se pare oricum.
Eu sunt ?i mai "norocoasa", la mine de vreo câteva zile nu mai vrea sa deschida deloc guri?a. Ii mai fur eu cate jumate lgt-1lgt ca sa ii pot da suplimentul de fier,dar cam atât. Nici nu pot insista ca se enerveaza rau. O las in ritmul ei,eu voi continua sa ii ofer ?i sa introduc progresiv mese. Ma bucur ca începe sa se rezolve problema fontanelei |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Legat de raceala, a cam poposit ?i la noi. La început so?ul,de vreo 3zile ?i eu,sunt vrai?te,ma doare gatul,nasul curge ca la robinet,nu ma pot odihni deloc,nu pot respira ca lumea..?i de ieri am vazut simptome la micuta de?i am purtat ma?ti ?i am încercat sa o ferim cat mai mult..o u?oara tuse,stranutat fff des,câteodata când o ?in în bra?e sesizez ?i o horcaiala a?a interna:( ..nu a facut febra,azi noapte in schimb mi-a gemut toata noaptea,s-a foit continuu dadea sa plamga la fiecare 15 min azi mergem la un consult,acum la prima ora,ini?ial la mf ?i daca e cazul ?i la pediatru. I-am dat oscilo jumate de tubule? aseara la indica?ia mf,ca era târziu în noapte ?i pediatra nu a? fi putut-o contacta, ?i 2 ml de Aerius. Sper sa trecem cu bine prin asta,e prima experien?a cu bebe bolnavior,deci va imagina?i stresul ?i grijile.
Adina,chipe? tare Luca,sa va traiasca |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| lore.t. wrote:Adina ce scumpete de baietel ai! Sa va traiasca si sa va bucurati de el!! :* Noi tot ne luptam cu o raceala...maine are deja o saptamana, el e vioi, mananca normal dar inca are secretii in gat, pur si simplu nu mai suport sa aud wheezingul ala si mai tuseste...cred ca deja asta e a 4-a sezonul asta si nici macar nu mergem la gradi inca...chiar nu stiu ce sa ii mai fac sa il intaresc imunitar, am incercat atatea...lactoferina, colostru bovin, homeopate, lapte de capra....trebuie sa ma obisnuiesc ca asa e el? :( de la 6 luni sunt tot stresata cand vine perioada rece nu il scapa nimic...macar nu am mai facut bronsiolite si pneumonii anu asta ce sa zic... Lore, imi pare rau ca e racit dar din pacate genetica e totul, nu prea conteaza ce ii dai, imunitate se face doar prin boala sau vaccinare, nu exista pastile pentru asta :(. Panel de alergeni ai facut? |
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| AlexandraRr wrote: Lore, imi pare rau ca e racit dar din pacate genetica e totul, nu prea conteaza ce ii dai, imunitate se face doar prin boala sau vaccinare, nu exista pastile pentru asta :(. Panel de alergeni ai facut?
Da, am facut acu o luna panelul cu 700 de alergeni divestivi si respiratori ca si atunci dupa o raceala ne-am gandit sa nu fie totul le baza alergica si au iesit toate negative. I-am facut si testul genetic pentru fibroza chistica anu trecut, toate is bune dar el la fiecare raceala nu poate elimina mucusui decat foarte greu si dupa mult timp...atata se chinuie :( si de fiecare data trebuie sa ii fac bronhodilatatoare-ventolin spray ca altfel ajungem rau. Maine avem programare la dr, sa vad ce zice, mi frica de supeainfectii la cat ii sta sputa aia acolo, si parca ii si miroase mai ales dimineata urat... |
|

| MirelaD wrote:Eu sunt ?i mai "norocoasa", la mine de vreo câteva zile nu mai vrea sa deschida deloc guri?a. Ii mai fur eu cate jumate lgt-1lgt ca sa ii pot da suplimentul de fier,dar cam atât. Nici nu pot insista ca se enerveaza rau. O las in ritmul ei,eu voi continua sa ii ofer ?i sa introduc progresiv mese. Ma bucur ca începe sa se rezolve problema fontanelei Si prin asta am trecut, accepta doar md dar la pranz si cina nu deschidea gura.. a tinut ceva timp. |
|
|