Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MirelaD
Scris: Saturday, January 18, 2020 2:37 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Sa ave?i o zi minunata,AdinaCheek Kiss
Ilinca003
Scris: Saturday, January 18, 2020 3:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/5/2018
Buna,am citit pe sarite...observ diferite persoane care cer sfaturi,dar intr un final zic ca stiu ele cum vor proceda...intrebarea mea este,de ce mai ceri sfaturi?doar de dragul de a scrie?e doar o curiozitate.Crazy
GeorgianaB
Scris: Saturday, January 18, 2020 5:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
Ilinca003 wrote:
Buna,am citit pe sarite...observ diferite persoane care cer sfaturi,dar intr un final zic ca stiu ele cum vor proceda...intrebarea mea este,de ce mai ceri sfaturi?doar de dragul de a scrie?e doar o curiozitate.Crazy

Poate ca unele persoane cer sfaturi avand in vedere multitudinea de abordari si recomandari,varietatea aceasta lasa ceata si nu stiu ce sa aleaga. Eu de exemplu am stiut ce am vrut adaptand informatiile stilului nostru, in general evit multe discutii controversate legate de diversificare si multe ce tin de copil.
AlexandraRr
Scris: Saturday, January 18, 2020 6:30 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Ilinca003 wrote:

Probabil vor sa stie din experienta altor persoane, nu doar din ce scrie prin carti apoi aleg ceea ce li se potriveste...eu nu cred ca-s inutile intrebarile sau poate nu le-am prins eu pe cele de care spui tu.
maria2013
Scris: Saturday, January 18, 2020 8:37 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Ilinca003 wrote:

Poate pt ca fiecare din noi a trecut prin momente dificile, în care sim?eam nevoia de a ni se confirma ca e ok cum procedam? Poate ca asta e singurul loc în care unele persoane se simt confortabil sa puna întrebari... Poate pt ca acele persoane cred ca înca exista empatie? Nu ?tiu...zic si eu...
Nicole2018
Scris: Saturday, January 18, 2020 9:12 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
Yna86 wrote:

Buna.Facem iar kinetoterapie ?i ergoterapie pentru ca înca nu merge în picioare ?i manuta dreapta nu o folose?te prea mult. Cognitiv sta foarte bine dar avem de munca pe partea motorie. Mai avem un hop sa vedem cum va sta cu vorbirea pentru ca centrul vorbirii este pe partea stanga a creierului ?i la ea partea stânga este afectata. Dar suntem încrezatori ca totul va fi bine ?i ea se va recupera în totalitate.
În continuare sta prost cu mâncatul toata ziua vrea doar titi, nu ?tiu ce sa mai fac sa o pot convinge sa manânce mancare. Toata lumea îmi zice sa o intarc dar eu nu pot, când o vad ca plânge ?i trage de mine sa i dau nu ma lasa sufletul uff

Ma bucur tare ca faceti progrese! Multa sanatate si sa vii mereu cu vesti bune despre micuta ta! grup
Nicole2018
Scris: Saturday, January 18, 2020 9:19 PM
Nivel

blu88 wrote:
buna fetelor coeur am avut o perioada f incarcata si cu niste prob si nu am mai scris insa va citesc mereu love love love

am si eu 2 intrebari noi ne apropropiem usor de diversificare si vroiam sa stiu spre ce ati optat diversificare sau auto diversificare , ce aparate folositi si ce scaune ati luat pentru bebelusi, ati incercat cerealele nestle? sau cele din comert ca eu am auzit ca au f mult zahar ..... cand l-am avut pe luca parca imi era mai simplu acum sunt atatea chestii schimbate ... am luat cartea Crinei Coliban ... voi ati avut carti de unde ai luat idei sau doar recomandarile pediatrului care sunt diferite de la unul la altul vad Boredom

si 2 .... al meu copil are ultima masa la 10 seara si are zile in care se trezeste la 8 sa pape si zile in care doarme pana la 10 ar trebui sa il trezesc ? voi la 5 lunite i-ati faut program de somn peste zi ? al meu are cam 3 somnuri 2 mai scurte si unul mai lung ...

si cea mai grava prob a mea este ca isi suge degetul :)))) mai nou il roade si nu stiu e sa ii fac

imi cer scuze pt postarea lunga

Vaaaai, bucura-te ca doarme bine puiul si dormi si tu linistita!
E haios ca si mamicile a caror copii dorm bine isi gasesc motive pentru care sa se ingrijoreze cu privire la somnul lor. Lol
Daca copilul tau este sanatos si se dezvolta bine chiar nu vad de ce l-ai trezi.
Singurul caz in care stiu eu ca e recomandata trezirea este cel al nou nascutilor care se poate ca din cauza icterului sa nu se mobilizeze sa se trezeasca cand le e foame si astfel risca sa se deshidrateze, asa ca se recomanda ca in prima perioada sa nu fie lasati mai mult de 4 ore fara sa pape. (parca doar in primele 10-14 zile se recomanda asta, nu mai stiu exact perioada, oricum fix la inceput)
Nela
Scris: Saturday, January 18, 2020 10:11 PM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2018
Buna seara, mamici! Vreau sa folosesc în scop alimentar (ma gândeam la ni?te brio?e) ulei de cocos. Trebuie sa scrie pe eticheta "uz alimentar" sau este de ajuns sa scrie uz intern sau extern?
Ilinca003
Scris: Saturday, January 18, 2020 10:42 PM
Nivel

Inregistrat: 1/5/2018
Nela wrote:
Buna seara, mamici! Vreau sa folosesc în scop alimentar (ma gândeam la ni?te brio?e) ulei de cocos. Trebuie sa scrie pe eticheta "uz alimentar" sau este de ajuns sa scrie uz intern sau extern?

eu am luat de la.plafar,scria ulei de cocos bio,am folosit in preparate...nu mi mai aduc aminte daca era mentionat acest aspect,,uz intern/extern,,.
GeorgianaB
Scris: Saturday, January 18, 2020 10:58 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
maria2013 wrote:

Poate pt ca fiecare din noi a trecut prin momente dificile, în care sim?eam nevoia de a ni se confirma ca e ok cum procedam? Poate ca asta e singurul loc în care unele persoane se simt confortabil sa puna întrebari... Poate pt ca acele persoane cred ca înca exista empatie? Nu ?tiu...zic si eu...

Internetul este un mijloc de a schimba experiente, nu de a cere sfaturi.
Nu este ok sa te simti confortabil numai aici sa ceri ajutor si sfaturi.
Si spun asta din experienta proprie, citind multe chiar aici pe forum mai mult am fost bulversata, vorbesc de primele luni ale copilului.
Sfaturile le da un medic, un membru al familiei, o prietena apropiata.
Ca sa fac o asociere este ca si cum ai cauta pe Google cateva simptome banale pe care le ai, sa zicem migrena, apatie, iar Google iti zice ca esti pe moarte :))
In momentele dificile o confirmare sau decizie trebuie sa vina de la parinti odata ce trec prin filtrul gandirii obiective o serie de informatii.
Nicole2018
Scris: Saturday, January 18, 2020 11:15 PM
Nivel

Blu, iti scriu si eu despre diversificare.

Eu recomand oricarei mamici sa se documenteze, sa isi dea seama cu ce rezoneaza dar mai ales sa fie flexibila sa ajusteze strategia in functie de cum observa ca se adapteaza copilul.

Eu personal cred ca cel mai important este sa ii oferi copilului o experienta faina si cat se poate de fireasca, sa ai rabdare sa ii dai sansa sa exploreze.... si chiar cred ca asta se poate face indiferent de metoda de diversificare aleasa, nu cred ca este una mai buna decat cealalta. De altfel cred ca singura diferena intre cele 2 metode ar trebui sa fie doar faptul ca bebelusul mancare bucatele un pic mai tarzior.

La noi s-a potrivit foarte bine autodiversificarea. Asta a fost planul A iar fetita mea a fost incantata asa ca nu a fost nevoie sa schimbam abordarea. A fost fascinant pentru mine sa observ cum progreseaza, sa observ cu ce placere si concentrare exploreaza si exerseaza. Am mai avut si eu momente cand ma intrebam daca manaca suficient, dar per total am reusit sa ma mentin relaxata si sa ii acord fetei mele incredere. Cand faci autodiversificare nu stii niciodata cat manaca copilul, pentru mine asta a fost destul de usor de acceptat pentru ca nici inainte de diversificare nu am stiut cat mananca, alaptand-o exclusiv si la cerere.

Am folosit scaunul Antilop de la ikea + perna de sustinere.
Nu am cumparat aparate, am folosit doar o sita pentru a gati la abur (la inceput o foloseam mai des, acum mai rar).
Am folosit si inca folosim cu succes kit-ul Tidy-Tot, am aflat despre el aici pe form de la Mary si l-am comandat dupa primele zile de diversificare, dupa ce m-am convinsa cam cat e de curatat dupa o masa in stil blw.
Chiar il recomand, mie mi-a simplificat mult treaba, insa intai sa te asiguri ca bebe e cooperant si accepta usor baveta cu maneci, am prietene a caror copii nu accepta genul asta de bavete, unii nici pe cele simple nu le suporta la gat.
Inca de la inceput mi s-a parut nejustificat de scump, insa vazand ca ma ajuta am trecut peste asta si dupa o perioada mi-am cumparat inca vreo 4-5 bavete compatibile (si astea nejustificat de scumpe) ca sa am pentru fiecare masa/gustare si sa le spal doar seara.
Nu te fereste 100% de mizerie, dupa o vreme copilul reuseste sa aruce si in afara plansetei care acopera scaunul (va face asta intentionat ca sa vada ce se intampla), dar si asa ajunge considerabil mai putina mancare pe jos decat fara kitul asta.
Eu dupa masa imi spal fetita doar pe maini si pe fata (am avut noroc ca nu si-a pus pana acum mancarea in cap :))) ), nu a fost niciodata nevoie sa o spal cu totul si nu a fost nevoie sa ii schimb hainele daca i-am prins bine baveta.
Inclusiv la restaurant am laut cu noi kitul Tidy Tot.

Cu privire la sursele de documentare, am luat si eu mai multe surse la rand si apoi am ales cum am simtit ca e mai bine, am rasfoit recomandari oms, ghidul nostru oficial de preventie, recomandari de la medicul de familie si de la pediatru, am citit cartea Diversificarea Naturala, am fost la conferinta Crinei Coliban si am si cartea ei(varianta din primavara trecuta, sper ca a mai lucrat la ea).
E bine sa te informezi din mai multe surse si apoi sa iei niste decizii si sa ti le asumi, vei fi nevoita sa faci alegeri pentru ca vei oberva ca informatiile sunt contradictorii.

Daca timpul iti permite si daca iei in in calcul si autodiversificarea chiar iti recomand sa citesti si cartea Diversificarea naturala, mie mi-a fost de folos sa inteleg procesul prin care trece copilul cand face cunostinta cu mancarea, cum apar treptat abilitatile noi pentru a gestiona mancarea, de ce apar acele gaguri, m-a ajutat sa imi fac asteptari realiste, sa am rabdare si sa nu ma astept sa ajunga copilul sa manace rapid cantitati impresionate, sa am incredere in copil ca stie mai bine ce si cat ii trebuie. etc.

Eu nu as merge orbeste pe recomandarile medicului fara sa verific si in alte surse, din pacate multi au ramas in urma cu privire la diversificare, multi sunt in urma si cu informatiile referitoare la vaccinare deci ce pretentii sa mai ai cand vine vorba de diversificare.
Dincolo de clasic vs autodiversificare trebuie sa te decizi daca alegi sa introduci alimentele intr-o ordine stricta, cu ce frecventa introduci alimente noi, cum abordezi alimentele cu potential alergen ridicat etc, cred ca astea sunt aspectele la care observ cel mai des diferente intre ce zic medicii nostri si ce zic recomandarile noi oms.

O sa comentez si eu un pic subiectul Crina Coliban pentru ca am vazut ca s-a tot mentionat Lol.
Comentez pentru ca am fost si eu la conferinta ei si am si cartea ei.
Crina are un stil de a vorbi/expune mai "aparte", poate si contextul de conferinta o face sa exagereze in exprimare, sa se joace un pic, mie mi se pare ca isi si propune sa fie amuzanta... ma rog are un stil care nu e apreciat de oricine, ba chiar poate usor sa scoata pe cineva din sarite...
Nici pentru mine nu se potriveste stilul ei, insa eu sunt destul de flexibila si am invatat de-a lungul timpului sa ma adaptez, sa filtrez ce vad/aud, sa trec peste detalii de astea ce tin de "show"/"ambalaj" si sa ma focusez pe ce idei bune pot sa culeg de acolo.
Eu apreciez la conferinta Crinei faptul ca pune in prin plan cat e de importanta atitudinea cu care abordam noi mamicile diversificarea, cat de imporant este ca noi sa fim relaxate ca sa ii transmitem copilului incredere in noua aventura cu mancarea solida, cat de important e nu doar sa hranim copilul dar sa mancam alaturi de el, sa ii dam sansa sa vada ce inseamna sa iei masa cu tot cu aspectul ei social, pentru ca pana la urma copilul invata observand si imitand.
Sa nu ne pierdem in avioane si maimutareli si sa uitam de esentialul si firescul mancatului.
Apreciez si ca aduce in discutie cateva din recomandarile de actualitate mentionand surese si studii.
Eu cred ca e util ca o proaspata mamica sa auda si asta inainte de a incepe diversificarea pentru ca de obicei tindem sa ne preocupam doar de aspectele tehnico-administrative(ce scaun, ce castron, ce alimente, ce cantitate, dar al tau cat manaca?etc)
Am cumparat si eu cartea ei, mi se pare mai degraba o colectie de articole de blog alaturate pentru a forma rapid o carte, aduna cateva informatii utile si de actualitate mentionand si sursele - am revenit la ea de cateva ori sa revad unele informatii si sa imi iau sursa ca sa citesc mai mult pe net, varianta pe care am primit-o eu in primavara anului trecut era extrem de prost si neglijent tiparita, calitate jenanta pentru pretul mare pe care il are.

PS. de aici ma mai inspir pentru retete:
http://mybabyfood.ro/
http://biscuim.ro
https://www.flaveur.ro/
https://www.mamamag.ro/
http://www.stickyfingers.ro/
https://www.facebook.com/patthyscupcakes/

Nicole2018
Scris: Saturday, January 18, 2020 11:25 PM
Nivel

Nela wrote:

Eu il folosesc pe cel de la sanovita.
https://www.sanovita.ro/ulei-de-cocos-ecologic-200-ml-698.html

Pe eticheta nu scrie nimci despre uz extern/intern.
Nicole2018
Scris: Saturday, January 18, 2020 11:55 PM
Nivel

Adina, doua consultante in alaptare mi-au zis ca dupa ce alaptarea incepe sa mearga bine, e in regula ca ocazional bebe sa primeasca o masa din biberon, asta fiind foarte util pentru pentru situatiile in care mama este plecata, ba chiar au zis ca si daca nu am nevoie din cand in cand (de ex o data la 1 2 sapt) tot e bine sa primeasca un bineron ca sa nu uite.

Noi la 6 saptamani am incercat sa ii dam din biberon si cumva cumva a reusit sotul sa o hraneasca dar nu din prima, apoi urmatoarele dati tot mai putin a acceptat, practic nu ma mai puteam baza ca va manca si incercam sa nu lipsesc mai mult de 3 ore, insa de fiecare data sotul incerca sa ii dea sa pape.
Noi am fost consecventi si am incercat de 2-3 ori pe luna, am testat si cu paharel si cu medela soft cup..am luat si alta tip de tetina... abia cand avea in jur de 4 luni a inceput sa fie mai cooperanta si sa mai accepte laptic si altfel decat de la san...
E tare util si linistitor sa stii ca bebe poate sa primeasca lapte la nevoie si altfel.
Nela
Scris: Sunday, January 19, 2020 7:59 AM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2018
Nicole, Ilinca, mul?umesc pentru raspuns. Fusesem ieri la plafar ?i mi-a explicat faptul ca daca scrie pe eticheta ca este presat la rece, este bun ?i în scop alimentar. ?i mi-a aratat pe eticheta ca scrie uz intern ?i extern. Dar n-am cumparat ca nu eram sigura. Crazy Dupa ce v-am întrebat pe voi, am cautat ?i internet ?i la 2 feluri diferite de ulei presat la rece scria ca se folose?te ?i în scop alimentar. Pupici.
Georgy06
Scris: Sunday, January 19, 2020 8:16 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/26/2018
Buna fetelor! Va doresc si eu cu intarziere un an nou fericit! La noi nu a inceput bine,am fost internati in spital pentru ca micul meu a luat o bacterie din maternitate, cu care ne-am luptat aproape 3 saptamani..acum suntem acasa si din fericire analizele au iesit bine..si au inceput colicii..nu mai stiu ce sa ii mai fac sa il linistesc...abia saptamana asta o sa ajung cu el la pediatru, sa pun mai multe intrebari, ca mi se pare suspect orice zgomot scos de el..bebeii vostri cum fac? Mie mi se pare ca scartaie, nu stiu sa descriu altfel.nu mereu, dar face destul de des si ma sperie, mi se pare ca il doare, nici nu mai stiu ce sa cred si ce sa ii fac sa nu mai faca asa.poate sunt si eu nebuna, dar experienta cu spitalul m-a facut mai panicata decat eram deja.
Imi cer scuze pentru roman, si va doresc o duminica frumoasa si linistita!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.