Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anitta76
Scris: Friday, January 17, 2020 11:21 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
Adina Mariana wrote:
Fetelor poimaine este botezul copilasului meu mult dorit si iubit.Cum gestionam emotiile mai ales cele din biserica cane il baga in apa?eu plang la emotii si nu vreau sa imi stric machiajulsic dar nu ma pot abtine.Am niste emotii de pe acum ca imi este sufletul cat un purice.Sper sa fie totul bine si sa ma controlez.Imi amintesc cat de mult mi-am dorit sa vina aceasta clipa....Bye2

Ps: Cum sa fac cu lapticul cand merg la machiaj si par?O sa stau cam 2 ore si jumatate timp in care el va trebui sa pape.Ii las sotului lapte muls dar Luca nu a baut din biberon deloc.Posibil sa se inece?oare se va descurca sotul meu?oare sa ii dea cu lingurita sau seringa mai bine ce spuneti?asa ma stresez si pt.treaba asta.E posibil sa imi refuze sanul daca ii dau odata din biberon?la botez o sa merg sa il alaptez de fiecare data cand va fi nevoie dar acum chiar nu stiu cum sa fac.El la 10 papa si doarme 40 minute si asa este obisnuit.

Adina nu iti recomand cu lingurita. Eu ii dau colief cu lingurita si mereu se ineaca:( Daca ai biberon cu tetina anti colici nu se va ineca, acum daca spui ca nu a primit niciodata biberon nu prea ai cum sa stii cum il va accepta. In cazul meu accepta un biberon seara decat si sanul mereu, niciodata nu mi-a refuzat sanul.
computerlove
AlexandraRr
Scris: Friday, January 17, 2020 11:56 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Adina Mariana wrote:
Cam asa sunt si eu cu emotiile fiind ft.emotiva de aceea va si intrebam voi cum reusiti.La fel ma uit si eu in sus la tavan ca sa ma pot stapanii.La nunta mea bunicul(tatal mamei mele) a plans tare rau cum mama nu mai este si ca sa nu plang dupa el pe filmare apar cu capul pe tavansic
Am fost la cumparaturi sa imi iau rochita,palton si pantofi si l-am lasat cu sotul pt.ca noi nu avem cu cine il lasa altcineva,suntem doar noi doi.I-am dat sa pape inainte si l-am lasat dormind.I-am lasat lapte muls sotului 80 ml si am fugit.Ca un titirez m-am miscat prin magazine si tot ii scriam sotului ce face Luca,cum ii.El o zis ca ii da cu lingurita daca incepe sa maraie.Am stat 2 ore si unpic si m-am intors fix inainte cu 15 minute de a ii se face foame.Asa m-am bucurat.Dar acum o sa fiu plecata fix cand are el ora de somn si sper sa se descurce sotul meu.

Apropo cam cati ml papa la 3 luni bebelusii?cat sa ii las pt.o masa daca cere.E suficient 80 ml sau este putin?ca eu habar nu am cat trage el din san la o masa.

Laura sanatate micutei!

Carina la 3 luni manca 120-150 ml de lapte, stiu pentru ca atunci primea si lapte praf.

Eu sincer o data la 2-3 saptamani i-as da si lapte cu biberonul tocmai pentru a sti cum sa bea, e foarte posibil sa refuze acum biberonul iar cu lingurita nu cred ca are rabdare sa manance chiar si 80ml. Eu cand am avut nevoie am chemat acasa sa imi faca machiajul iar la coafor am fost aproape de casa si am terminat in 1 ora. Zi-i sotului mai bine poate sa il plimbe, sa se joace cu el sau sa faca ceea ce ii place lui Luca. Alaptarea exclusiva e de multe ori o provocare in situatii de genul. Eu cand trebuia sa plec undeva o alaptam imbracata si cum termina cum fugeam Lol asta pentru ca eu nu reuseam sa scot cu pompa nimic, daca as fi avut optiunea asta i-as fi lasat in biberon. Exista riscul ca bebe sa refuze sanul in cazul in care se foloseste zilnic bineronul, acum ce vei face va fi decizia ta :*

Despre plans nu te pot sfatui, eu tare greu ma emotionez, dar asa e firea mea :*
alina89
Scris: Friday, January 17, 2020 12:10 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Adina, daca nu accepta cu biberonul poti face proba si azi cand esti tu acasa ca sa nu aiba sotul surprize, eu mai incerc cu seringa de nurofen. Dar sa stii ca indiferent cu ce ii vei da trebuie sa ii scoata bine aerul apoi pt ca va inghiti muult aer cum nu stie sa gestioneze metoda asta de mancat.
Sau daca exista posibilitatea sa il plimbe afara in carut? Al meu prinde somn mai lung de la vremea asta si nu cere mancare pana ajung acasa sau sa ti-l aduca la salon si sa iei o pauza 10 min il alaptezi apoi pleaca acasa cu el.
Dar eu zic ca sigur se va descurca sotul si nu o sa ii fie fomica.

Cat legat de cantitate, D manca 150-180ml parca de lp, N nu stiu cat ar papa.
alina89
Scris: Friday, January 17, 2020 12:19 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Ca o paranteza, eu am ales sa ii dau bifido cu biberonul tocmai in caz de urgente sa am backup, sa stiu ca are ce sa ii faca sotul pana revin eu si nu urla de foame. Si sincer voiam sa fie invatat si cu altceva, nu doar san pt cand o sa incepem diversificarea. Iar picaturile i le-am dat de la nastere cu lingurita tocmai ca sa nu ii fie straina. Eu sunt foarte impacata asa. Poate sunt si norocoasa, dar nu consider ca se invata cu biberonul daca suge din el 5min pe zi. Avand in vedere proportia cat de mult sta la san... Suzeta o are de la nastere, dar o accepta doar afara, iar in casa daca e rupt de somn si nu reuseste sa adoarma altfel. Dar again.. eu nu sunt de acord cu muuulte de pe grupul de alaptare si probabil m-ar desfigura mamicile de acolo Lol
AlexandraRr
Scris: Friday, January 17, 2020 12:58 PM
Nivel

alina89 wrote:
Ca o paranteza, eu am ales sa ii dau bifido cu biberonul tocmai in caz de urgente sa am backup, sa stiu ca are ce sa ii faca sotul pana revin eu si nu urla de foame. Si sincer voiam sa fie invatat si cu altceva, nu doar san pt cand o sa incepem diversificarea. Iar picaturile i le-am dat de la nastere cu lingurita tocmai ca sa nu ii fie straina. Eu sunt foarte impacata asa. Poate sunt si norocoasa, dar nu consider ca se invata cu biberonul daca suge din el 5min pe zi. Avand in vedere proportia cat de mult sta la san... Suzeta o are de la nastere, dar o accepta doar afara, iar in casa daca e rupt de somn si nu reuseste sa adoarma altfel. Dar again.. eu nu sunt de acord cu muuulte de pe grupul de alaptare si probabil m-ar desfigura mamicile de acolo Lol

Cam asa m-am gandit si eu. Eu chiar am fost internata in spital cateva zile cand era ea mica si nu am avut cum sa o alaptez asa ca a primit cu biberonul lapte praf, eu nu scoteam nimic cu pompa. Am avut mare noroc ca era obisnuita si cu biberonul, altfel ar fi fost urat si pentru copil si pentru sot. Ideea este ca trebuie sa ne asumam orice facem, adica eu ma impacasem si cu ideea de a refuza apoi sanul. Ca nu s-a intamplat asta e altceva dar trebuie doar sa stim ca exista un risc si sa decidem cum consideram noi atat cu suzeta cat si cu biberonul :*
Adina Mariana
Scris: Friday, January 17, 2020 5:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Anitta76 wrote:

Adina nu iti recomand cu lingurita. Eu ii dau colief cu lingurita si mereu se ineaca:( Daca ai biberon cu tetina anti colici nu se va ineca, acum daca spui ca nu a primit niciodata biberon nu prea ai cum sa stii cum il va accepta. In cazul meu accepta un biberon seara decat si sanul mereu, niciodata nu mi-a refuzat sanul.
computerlove
Eu i-am mai dat cu lingurita espumisan,protectis,vitamina D dar nu am patit sa mi se inece.Inca asa frumos deschide gurita si inghite.Biberon nu am anti colici,nici nu stiu cum arata.Am un singur biberon in casa de la avent de 120 ml care l-am cumparat cand inca eram gravida ca sa am de toate dar e nou,nu a fost nevoie.Si ma bucur ca nu a fost nevoie sa il folosesc..
Adina Mariana
Scris: Friday, January 17, 2020 5:53 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Carina la 3 luni manca 120-150 ml de lapte, stiu pentru ca atunci primea si lapte praf.

Eu sincer o data la 2-3 saptamani i-as da si lapte cu biberonul tocmai pentru a sti cum sa bea, e foarte posibil sa refuze acum biberonul iar cu lingurita nu cred ca are rabdare sa manance chiar si 80ml. Eu cand am avut nevoie am chemat acasa sa imi faca machiajul iar la coafor am fost aproape de casa si am terminat in 1 ora. Zi-i sotului mai bine poate sa il plimbe, sa se joace cu el sau sa faca ceea ce ii place lui Luca. Alaptarea exclusiva e de multe ori o provocare in situatii de genul. Eu cand trebuia sa plec undeva o alaptam imbracata si cum termina cum fugeam Lol asta pentru ca eu nu reuseam sa scot cu pompa nimic, daca as fi avut optiunea asta i-as fi lasat in biberon. Exista riscul ca bebe sa refuze sanul in cazul in care se foloseste zilnic bineronul, acum ce vei face va fi decizia ta :*

Despre plans nu te pot sfatui, eu tare greu ma emotionez, dar asa e firea mea :*
Mersi pt.sfaturi Alexandra dar nu vreau sa ii dau din sticla daca il pot atasa la sani si papa asa fara probleme.Mereu mi-am dorit sa alaptez exclusiv si am tras din greu sa reusesc.Imi place si vreau sa continui la fel ca pana acum si nu ma deranjeaza sa fie bebe in permanenta cu mine..si asa nu mai pot fara elcoeur Tot am impresia ca daca ii dau odata din biberon o sa imi refuze sanul si nu mi-as ierta-o desi la cat este de pasionat de titi lui nu cred sa refuzeLol glumeam cu o prietena ca spuneam ca Luca sigur nu face greva suptuluiHilar eu inca nu am gasit pe cineva care sa vina sa ma machieze acasa doar daca trebuie sa machieze mai multe persoane in schimb programarea si la par si machiaj am facut-o 3 scari mai incolo de mine la un salon deci sa fiu aproape.Intradevar este o provocare cu alaptarea in situatii de genul dar o sa ii dau si eu san inainte sa ies pe usa si nu imi fac ceva sofisticat ca sa ajung cat mai repede acasa.Luca rezista si 3 ore jumate fara papa daca sotul se joaca cu el,ii vorbeste mult si il plimba.Sper sa fie bine si acum si sa reuseasca sa il adoarma fara lapte daca nu...ii las laptic si se descurca el cumva.E ft.implicat cand vine vorba de feciorul lui atata ca eu ma stresez si prea tare decat ar trebui.Asa m-am stresat si cand am mers sa imi cumpar hainele si a fost totul bine.La fel m-am stresat si la vaccinul de la 2 luni si la fel a fost ft.bine...
Adina Mariana
Scris: Friday, January 17, 2020 5:56 PM
Nivel

alina89 wrote:
Adina, daca nu accepta cu biberonul poti face proba si azi cand esti tu acasa ca sa nu aiba sotul surprize, eu mai incerc cu seringa de nurofen. Dar sa stii ca indiferent cu ce ii vei da trebuie sa ii scoata bine aerul apoi pt ca va inghiti muult aer cum nu stie sa gestioneze metoda asta de mancat.
Sau daca exista posibilitatea sa il plimbe afara in carut? Al meu prinde somn mai lung de la vremea asta si nu cere mancare pana ajung acasa sau sa ti-l aduca la salon si sa iei o pauza 10 min il alaptezi apoi pleaca acasa cu el.
Dar eu zic ca sigur se va descurca sotul si nu o sa ii fie fomica.

Cat legat de cantitate, D manca 150-180ml parca de lp, N nu stiu cat ar papa.
Vad cum facem,ne descurcam noi cumva.Cum spui tu in cel mai rau caz mi-l aduce la salon si asta e dar chiar as evita sa ii dau din sticla.Nu am nimic cu sticla dar am eu fixurile mele si asa simt sa fac.Nu imi accepta deloc nici suzetaLol Legat de scosul aerului am noroc ca Luca mereu ragaie dupa ce papa.Rar se intampla sa nu reusesc si cand nu am reusit nu am avut probleme sa imi dea afara sau altele.Recunosc ca sunt norocoasa la acest capitol.Mersi mult pt.sfaturipupici
AlexandraRr
Scris: Friday, January 17, 2020 7:17 PM
Nivel

Va fi bine, Adina, e normal sa ne stresam sau sa avem emotii.
Tu faci asa cu stii si cum simti, eu recunosc ca sunt o persoana careia ii place foarte mult independenta, a fost un soc la inceput cand am vazut ca nu mai pot face ce vreau si cand vreau dar m-am adaptat si am adaptat-o si pe ea la nevoile noastre astfel incat sa putem fi cu totii fericiti si linistiti.
Asa ca daca tu nu vrei sa ii dai biberon nu ii da, sunt sigura ca se va descurca sotul, daca e aproape poate veni sa il alaptezi daca chiar nu reuseste altfel dar nu cred ca va fi cazul Cheek Kiss
Ella30
Scris: Friday, January 17, 2020 8:42 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Adina Mariana wrote:
Fetelor poimaine este botezul copilasului meu mult dorit si iubit.Cum gestionam emotiile mai ales cele din biserica cane il baga in apa?eu plang la emotii si nu vreau sa imi stric machiajulsic dar nu ma pot abtine.Am niste emotii de pe acum ca imi este sufletul cat un purice.Sper sa fie totul bine si sa ma controlez.Imi amintesc cat de mult mi-am dorit sa vina aceasta clipa....Bye2

Ps: Cum sa fac cu lapticul cand merg la machiaj si par?O sa stau cam 2 ore si jumatate timp in care el va trebui sa pape.Ii las sotului lapte muls dar Luca nu a baut din biberon deloc.Posibil sa se inece?oare se va descurca sotul meu?oare sa ii dea cu lingurita sau seringa mai bine ce spuneti?asa ma stresez si pt.treaba asta.E posibil sa imi refuze sanul daca ii dau odata din biberon?la botez o sa merg sa il alaptez de fiecare data cand va fi nevoie dar acum chiar nu stiu cum sa fac.El la 10 papa si doarme 40 minute si asa este obisnuit.

Va fi bine :*doar la asta trebuie sa te gandesti. Savureaza fiecare clipa ca o sa vezi cat de repede trece..la botez eu am fost entuziasmata si bucuroasa. Cu putine emotii cand a bagat o in cristelnita, sa nu planga. Vazand parintele ca nu zice nimic a prelungit momentul putin, spre amuzamentul nostru si asa ne a destresat de tot.
Eu i as da ori cu lingurita ori cu seringa..dar depinde si de sot, cum se descurca computerlove sau pot face si ei o plimbare pe langa salonLol hai ca va fi bine si o sa ai un mic crestin !
Ella30
Scris: Friday, January 17, 2020 8:47 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Laura, multa sanatate bebelinei!
maria2013
Scris: Friday, January 17, 2020 9:41 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
alina89 wrote:

Asa gândesc si eu...daca m-ar auzi mamicile m-ar arde pe rug în piata mare!Lol Lol
Ramân la convingerea ca multe idei ale lor sunt fixe si ca nu poti sa zici ca tot ce scrie în te miri ce carte e litera de lege. Singura certitudine pe care o am de când sunt mama e ca nu exista doi copii la fel! Aaa....si ca, pana la o vârsta a lui, copilul "te educa" pe tine, nu invers!
maria2013
Scris: Friday, January 17, 2020 9:42 PM
Nivel

Ella30 wrote:
Laura, multa sanatate bebelinei!

Daaa, Doamne ajuta sa isi revina repede!
AdrianaC
Scris: Saturday, January 18, 2020 6:40 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Adina Mariana wrote:

Adina, sa va traiasca minunea ! Este frumusel foc !
O sa fie bine, daca esti aproape de casa si i se face foame, poate sa ti-l aduca acolo sa manance si apoi sa il ia acasa.
Te pup si inca o data felicitari si sa aveti un botez pe cinste !
Lumanari
maria2013
Scris: Saturday, January 18, 2020 6:52 AM
Nivel

Distractie placuta azi, Adina!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.