Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| maria2013 wrote: Ana sta (si mereu a fost asa!) extrem de mult la san. De multe ori, ma considera suzeta ei. Asta în conditiile în care e diversificata (manânca fff bine!) si bea si foarte mult lapte praf. M-am obisnuit, ma bucur ca vrea sa ma simta lânga ea si profit cat pot de perioada asta! Am încercat multe produse pt stimularea lactatiei în primele luni, am folosit pompa manuala. Am zis ca nu o fi buna si am facut rost de una electrica dubla Medela. Ramân la convingerea ca si vârsta mea si stresul contribuie la cantitatea mica de lapte si zic merci ca, totusi, e si ala atât cât e. Dincolo de cat lapte ii dau eu din san, prefer sa savurez bucuria de a avea, în sfarsit, un copil! Sa ne intelegem, mi-a luat ffff mult sa accept treaba asta cu hranirea mixta, dar acum chiar îmi convine de minune asa!
Hranire mixta ii dai de la cate luni? Eu am inteles ca daca ii dau completare la un moment dat o sa refuze sanul sau sanul meu nu o sa mai produca lapte:( multumesc ptr raspuns! |
|
| lore.t. wrote: Crede-ma ca poti!! Eu dadeam la inceput mai mult lapte praf decat san si incet incet am tot scos de la 5 biberoane pana am ajuns la 3 luni sa alaptez exclusiv si da, nu a fost usor deloc dar am fost foarte determinata si am reusit! Am alaptat pana la 1 an si 7 luni, ultima zi din an ca deja ma refuza el si totul a venit asa natural...autointarcare probabil s-a schimbat si gustul la lapte cum sunt insarcinata si cantitatea... Decat un biberon pe zi mai bine deloc, dc zici ca nu se satura? Ca vrea sa sea mult la san?
Iti multumesc. Da, spun ca nu se satura ptr ca sanii sunt f moi si daca apas pe ei sau mulg nu mai iese nimic in momentele alea, insa spre dimineata se umple de lapte...nu stiu ce sa mai zic...ea plange foarte tare ptr ca se enerveaza cand nu mai curge nimic, si de aceea sunt nevoita sa ii dau biberon:( |
|
| Ella123 wrote:buna Anita. La fel ?i la mine.. Nu se satura la san. Mai alaptez si cu mamelon de silicon, îl scot uneori dar nu întotdeauna îl prinde pe al meu.. Plânge se înro?e?te mi e mila de el ?i ii pun mamelonuul. Am stat ?i 2 ore cu el la san cu pauze de 5 10 min când adormea. Nu se satura.. Ma ia ?i pe mine de suzeta... ?i eu ii dau lapte praf. Rar când reusesc sa i dau o masa doar de lapte matern, mai mereu adaug completare. M am consumat ?i eu destul de mult ca nu am lapte suficient dar am hotarât sa ma bucur ca macar atât este ?i ma rog ca macar pana la 6 luni sa am chiar ?i atât. Mi am cumparat o pompa electrica.. În 30 min scot 50 ml...nu mi se pare prea mult dar asta e. Sper doar sa nu raman fara foarte repede, ?i nici sa nu înceapa el sa l refuze în favoarea biberonului. Astazi vreau sa mi iau galafor forte. De ieri beau ceai hipp pt lacta?ie.. Nu mi place la gust dar mi a zis medicul pediatru sa îl încerc. Te pup. Ella iti multumesc ptr sustinere, da, este frustrant cateodata, la mine problema este ca imi fac griji ca nu o sa apuc sa alaptez pana la 6 luni deoarece am tot auzit cazuri cum ca daca bebe primeste lp sigur laptele matern se va duce:( si eu am luat o pompa(mai ieftina ce-i drept) si mulg ptr a creste lactatia, momentan nu am vazut vreo schimbare dar inca sper. Stiu ca nu e un capat de tara daca nu reusesc dar tot mai sper momentan. Te pup |
|
| GeorgianaB wrote:Pentru mine alaptatul inca este un subiect controversat, sunt aspecte pe care inca nu le inteleg si nu pricep cum unii bebelusi nu pot sta fara sa aiba sânul in gura, iar altii sug odata la cateva ore. Mai multi medici mi-au confirmat ca explicatia este compozitia laptelui matern, cat de gras este, cei care sustin alaptatul contrazic aceste teorii.. Cum au spus si fetele mai sus important este si cum se simte fiecare femeie in parte, eu cunosc stresul ca nu se satura si plange des ca vrea la san, voi sustine tot timpul hranirea mixta a bebelusului daca exista indoieli asupra cresterii sau cantitatii de lapte pe care fiecare crede ca o are. Nu sunt adepta extremelor si cred ca echilibrul inseamna ce este bine atat pentru mama, cat si pentru copil. Personal am avut 3 luni de cosmar in care pompam la 3-4ore, luam un pumn de pastile pt lactatie, beam ceaiuri, apa, un stres enorm in loc sa ma bucur de copil. La al doilea cu siguranta nu voi mai face la fel, daca merge bine, sa mearga, daca nu, asta este, nu-i capat de lume.
Fix asta am vrut sa punctez, pe grupurile pro alaptare se sustine sus si tare ca nu exista faptul ca laptele nu este consistent si ca nu exista ,,nu am lapte suficient". Zis si facut, m-am luat dupa ei si am zis ca alaptez exclusiv insa am avut vreo 4 zile de cosmar...bebe plangea intr-una la san iar pe grupuri se scria TINE BEBE LA SAN! Pai eu il tineam, dar il tineam DEGEABA! Si intr-un final am cedat...i-am dat lp si bebe imediat s-a linistit..deci problema este la mine? Ca nu l-am tinut pe bebe non stop si oricum degeaba la san?Multumesc |
|
| AlexandraRr wrote:Galafor forte am luat si eu dar a fost nevoie de 6 pastile pe zi si combinate cu schinduf (de la dacia plant luam). Nici eu nu cred in ceaiuri. Cea mai importanta stimulare o face bebelusul. Daca aveti energie si dorinta mobilizati-va acum, cu cat trece mai mult timp e mai greu sa ajungi la alaptare exclusiva. Eu la 5 luni am reusit dar am trecut prin multe pana am ajuns acolo, daca faceam totul mai devreme poate nu ma mai chinuiam. Asta doar daca vreti voi sa alaptati, asa cum ziceau si fetele, importanta este starea voastra, bebe are nevoie de voi sanatoase si fericite Buna. Asa este, bebe este cel mai bun stimulator, însa ce facem cand stimuleaza si degeaba? Adica nu are parte de nimic in gurita si se enerveaza si plange ore in sir? Tot mamica e de vina ca nu sta cu bebe la san? Am stat ore in sir, aveam momente cand nici la toaleta nu mergeam, nu mai zic de nopti nedormite si degeaba...lapte tot nu era îndeajuns, si mi-am dorit mult sa fie! Nu o sa inteleg niciodata de ce insa trag sperante ca va fi bine si la mine. Iti multumesc! |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Anitta76 wrote: Buna. Asa este, bebe este cel mai bun stimulator, însa ce facem cand stimuleaza si degeaba? Adica nu are parte de nimic in gurita si se enerveaza si plange ore in sir? Tot mamica e de vina ca nu sta cu bebe la san? Am stat ore in sir, aveam momente cand nici la toaleta nu mergeam, nu mai zic de nopti nedormite si degeaba...lapte tot nu era îndeajuns, si mi-am dorit mult sa fie! Nu o sa inteleg niciodata de ce insa trag sperante ca va fi bine si la mine. Iti multumesc!
Cred ca ai inteles gresit sau poate m-am expeimat eu gresit, nu am susutinut niciodata faptul ca esecul alaptarii apartine mamei. Eu am trecut printr-o imcercare grea cu alaptarea dar dorinta a fost a mea de a merge mai departe si a nu renunta, luni de zile m-am trezit noaptea din 2in2 ore ca sa pompez, am folosit sistem de nutritie suplimentara, am apelat la 5 consultanti in alaptare, la medici, am luat suplimente si multe altele dar a fost decizia mea, nu imi pare rau si as face la fel de ar fi sa o iau de la capat. Asta nu inseamna ca toate mamicile trebuie sa faca asta, tu stii pana unde poti merge si ce vrei sa faci si nu trebuie sa te judece nimeni niciodata pentru nici o deciZie, stiu cum e cand tu te chinui si lumea iti arunca diverse cuvinte, eu am trecut si prin depresia post natala...n-as zice niciodata ceva care sa "ajute" si alte mamici sa treaca prin asta. Eu am scris mesajul in ideea in care tu sau Ella va doriti si n-ati incercat toate variantele. La mine 2 pastile de galafor au fost egale cu 0 de exemplu iar despre bebe la san am spus pentru ca nu toti sanii reactinoaza la stimularea mecanica efectuata cu pompa, eu cand alaptam exclusiv daca scoteam 10-15 ml in 30minute era minute si totusi copilul manca bine. Si aveam cupe potrivite la pompa si mi-am luat toate masurile dar sanul nu raspundea la stimul. Iar despre grupurile de alaptare iti sugerez sa le parasesti si sa apelezi la consultanti acreditati in alaptare daca chiar vrei o opinie adecvata, m-am intalnit si eu cu tot felul de pareri si sfaturi dar unele nu fac decat sa te bage si mai mult in depresie. Laptele praf pe care il primeste bebe trebuie redus treptat tcmai in ideea de a creste treptat si lactatia, in nici un caz mu lasat sa planga de foame. Citeste despre sns ai vezi daca vi se potriveste si voua metoda, nu e cu reusita de 100% dar a fost metoda prin care am reusit eu. |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| GeorgianaB wrote:Pentru mine alaptatul inca este un subiect controversat, sunt aspecte pe care inca nu le inteleg si nu pricep cum unii bebelusi nu pot sta fara sa aiba sânul in gura, iar altii sug odata la cateva ore. Mai multi medici mi-au confirmat ca explicatia este compozitia laptelui matern, cat de gras este, cei care sustin alaptatul contrazic aceste teorii.. Cum au spus si fetele mai sus important este si cum se simte fiecare femeie in parte, eu cunosc stresul ca nu se satura si plange des ca vrea la san, voi sustine tot timpul hranirea mixta a bebelusului daca exista indoieli asupra cresterii sau cantitatii de lapte pe care fiecare crede ca o are. Nu sunt adepta extremelor si cred ca echilibrul inseamna ce este bine atat pentru mama, cat si pentru copil. Personal am avut 3 luni de cosmar in care pompam la 3-4ore, luam un pumn de pastile pt lactatie, beam ceaiuri, apa, un stres enorm in loc sa ma bucur de copil. La al doilea cu siguranta nu voi mai face la fel, daca merge bine, sa mearga, daca nu, asta este, nu-i capat de lume.
Ce-mi place mesajul acesta!!! |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Anitta76 wrote: Hranire mixta ii dai de la cate luni? Eu am inteles ca daca ii dau completare la un moment dat o sa refuze sanul sau sanul meu nu o sa mai produca lapte:( multumesc ptr raspuns!
Ana are 11 luni ?i câteva zile. De la nastere si pana acum a fost hranita mixt. Nu s-a pus nicio clipa problema sa refuze sânul, din contra! Acelasi lucru îl pot spune si despre nepotul meu (are sase luni, hranit mixt din prima zi). Poate as fi reusit sa o alaptez exclusiv, dar nu sunt de acord cu acesti consultanti în alaptare ce au aparut ca ciupercile dupa ploaie si pun presiune pe mame cu stereotipuri de genul "doar doi la suta din femei nu pot alapta"..."fren, fren, fren", "nu ?i încercat destul"...etc. are doctorul Mihai Craiu o teorie faina de tot despre ei!...o avea si el ceva dreptate!). Înainte sa nasc citisem o gramada despre alaptare. Tocmai cititul asta si stereotipurile au pus o presiune groaznica pe mine, presiune ce era sa ma arunce în depresie! Norocul meu au fost sotul si mama! Cum s-a tot scris, copilul are nevoie de o mama echilibrata, relaxata, împacata cu ea în primul rand. Unele mame sunt dispuse sa faca orice ca sa alapteze, altele nu. Toate mamele sunt minunate! Toti copiii merita o mama linistita! |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Ella123 wrote:buna Anita. La fel ?i la mine.. Nu se satura la san. Mai alaptez si cu mamelon de silicon, îl scot uneori dar nu întotdeauna îl prinde pe al meu.. Plânge se înro?e?te mi e mila de el ?i ii pun mamelonuul. Am stat ?i 2 ore cu el la san cu pauze de 5 10 min când adormea. Nu se satura.. Ma ia ?i pe mine de suzeta... ?i eu ii dau lapte praf. Rar când reusesc sa i dau o masa doar de lapte matern, mai mereu adaug completare. M am consumat ?i eu destul de mult ca nu am lapte suficient dar am hotarât sa ma bucur ca macar atât este ?i ma rog ca macar pana la 6 luni sa am chiar ?i atât. Mi am cumparat o pompa electrica.. În 30 min scot 50 ml...nu mi se pare prea mult dar asta e. Sper doar sa nu raman fara foarte repede, ?i nici sa nu înceapa el sa l refuze în favoarea biberonului. Astazi vreau sa mi iau galafor forte. De ieri beau ceai hipp pt lacta?ie.. Nu mi place la gust dar mi a zis medicul pediatru sa îl încerc. Te pup.
Din cate stiu eu hipp are menta in compozitie. Menta scade lactatia. Eu l as evita . |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Anitta76 wrote: Fix asta am vrut sa punctez, pe grupurile pro alaptare se sustine sus si tare ca nu exista faptul ca laptele nu este consistent si ca nu exista ,,nu am lapte suficient". Zis si facut, m-am luat dupa ei si am zis ca alaptez exclusiv insa am avut vreo 4 zile de cosmar...bebe plangea intr-una la san iar pe grupuri se scria TINE BEBE LA SAN! Pai eu il tineam, dar il tineam DEGEABA! Si intr-un final am cedat...i-am dat lp si bebe imediat s-a linistit..deci problema este la mine? Ca nu l-am tinut pe bebe non stop si oricum degeaba la san?Multumesc
Conteaza foarte mult si ce vrei tu ca om, poate nu esti dispusa sa stai toata ziua cu copilul mufat, cu pompa dupa tine etc Eu mi-am dorit 2 lucruri : sa nasc natural fiindu-mi tare frica de operatie si sa alaptez, nu stiam cu ce se mananca niciuna dintre obiectivele acestea. In legatura cu alaptatul am fost mega influentata de ce se scria pe internet, vine laptele, copilul stimuleazs, stai cu el acolo mufat. Am reusit sa alaptez exclusiv foarte putin, la un moment dat am realizat ca nu este pt mine asta, era un calvar sa ma trezesc noaptea, amorteam orice pozitie adoptam, ma simteam frustrata chiar daca imi atinsesem scopul. Asta a fost experienta mea cu Luca,poate cu urmatorul copil va fi altceva dar nu cred... Voi da o sansa alaptarii dar avand in vedere ca pentru mine nu a fost ceva divin si cum descriu alte mamici, ma voi alege si pe mine. Nu incurajez sa renuntati la alaptare dar cred cu tarie ca trebuie sa privim lucrurile in ansamblu si sa ne detasam de parerile celorlalti concentrandu-ne mai mult pe propriile credinte si valori. |
|
| AlexandraRr wrote: Cred ca ai inteles gresit sau poate m-am expeimat eu gresit, nu am susutinut niciodata faptul ca esecul alaptarii apartine mamei. Eu am trecut printr-o imcercare grea cu alaptarea dar dorinta a fost a mea de a merge mai departe si a nu renunta, luni de zile m-am trezit noaptea din 2in2 ore ca sa pompez, am folosit sistem de nutritie suplimentara, am apelat la 5 consultanti in alaptare, la medici, am luat suplimente si multe altele dar a fost decizia mea, nu imi pare rau si as face la fel de ar fi sa o iau de la capat. Asta nu inseamna ca toate mamicile trebuie sa faca asta, tu stii pana unde poti merge si ce vrei sa faci si nu trebuie sa te judece nimeni niciodata pentru nici o deciZie, stiu cum e cand tu te chinui si lumea iti arunca diverse cuvinte, eu am trecut si prin depresia post natala...n-as zice niciodata ceva care sa "ajute" si alte mamici sa treaca prin asta. Eu am scris mesajul in ideea in care tu sau Ella va doriti si n-ati incercat toate variantele. La mine 2 pastile de galafor au fost egale cu 0 de exemplu iar despre bebe la san am spus pentru ca nu toti sanii reactinoaza la stimularea mecanica efectuata cu pompa, eu cand alaptam exclusiv daca scoteam 10-15 ml in 30minute era minute si totusi copilul manca bine. Si aveam cupe potrivite la pompa si mi-am luat toate masurile dar sanul nu raspundea la stimul. Iar despre grupurile de alaptare iti sugerez sa le parasesti si sa apelezi la consultanti acreditati in alaptare daca chiar vrei o opinie adecvata, m-am intalnit si eu cu tot felul de pareri si sfaturi dar unele nu fac decat sa te bage si mai mult in depresie. Laptele praf pe care il primeste bebe trebuie redus treptat tcmai in ideea de a creste treptat si lactatia, in nici un caz mu lasat sa planga de foame. Citeste despre sns ai vezi daca vi se potriveste si voua metoda, nu e cu reusita de 100% dar a fost metoda prin care am reusit eu.
Iti multumesc ptr sfaturi, si imi cer scuze cred ca am reactionat cam dur dar sunt putin epuizata. Am incercat si sns insa se pierdea vidul pe care bebe il facea la san...la pompa nici eu nu scot mare lucru si pastile am decis sa iau ptr ca mi-a ramas ca o ultima varianta. O sa scot lp incet, de data asta o sa scot mai putin si sper sa reusesc ptr ca sanii parca o iau razna seara...deci noaptea produc la greu, dimineata la fel, iar seara zici ca nu am avut niciodata lapte. Sigur sunt eu putin defecta dar nu ma las Cred totu?i ca nici atasarea nu este prea buna dar o aud de fiecare data inghite, consultantul a zis ca e ok atasarea insa eu parca nu simt asta...te pup |
|
| GeorgianaB wrote:
Conteaza foarte mult si ce vrei tu ca om, poate nu esti dispusa sa stai toata ziua cu copilul mufat, cu pompa dupa tine etc Eu mi-am dorit 2 lucruri : sa nasc natural fiindu-mi tare frica de operatie si sa alaptez, nu stiam cu ce se mananca niciuna dintre obiectivele acestea. In legatura cu alaptatul am fost mega influentata de ce se scria pe internet, vine laptele, copilul stimuleazs, stai cu el acolo mufat. Am reusit sa alaptez exclusiv foarte putin, la un moment dat am realizat ca nu este pt mine asta, era un calvar sa ma trezesc noaptea, amorteam orice pozitie adoptam, ma simteam frustrata chiar daca imi atinsesem scopul. Asta a fost experienta mea cu Luca,poate cu urmatorul copil va fi altceva dar nu cred... Voi da o sansa alaptarii dar avand in vedere ca pentru mine nu a fost ceva divin si cum descriu alte mamici, ma voi alege si pe mine. Nu incurajez sa renuntati la alaptare dar cred cu tarie ca trebuie sa privim lucrurile in ansamblu si sa ne detasam de parerile celorlalti concentrandu-ne mai mult pe propriile credinte si valori.
Sarcina usoara iti doresc! Eu chiar imi doresc si de aceea va cer pareri ptr ca nu stiu cum sa mai fac sa reusesc si eu. Dar oricum ar fi o sa merg mai departe si sper cu reusita, daca nu va fi asa asta este pana la urma. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Anitta76 wrote:Iti multumesc ptr sfaturi, si imi cer scuze cred ca am reactionat cam dur dar sunt putin epuizata. Am incercat si sns insa se pierdea vidul pe care bebe il facea la san...la pompa nici eu nu scot mare lucru si pastile am decis sa iau ptr ca mi-a ramas ca o ultima varianta. O sa scot lp incet, de data asta o sa scot mai putin si sper sa reusesc ptr ca sanii parca o iau razna seara...deci noaptea produc la greu, dimineata la fel, iar seara zici ca nu am avut niciodata lapte. Sigur sunt eu putin defecta dar nu ma las  Cred totu?i ca nici atasarea nu este prea buna dar o aud de fiecare data inghite, consultantul a zis ca e ok atasarea insa eu parca nu simt asta...te pup
Daca tu simti ca parca ceva nu e ok la atasare, mai cere o parere..sns ai incercat sa il introduci prin coltul guritei? Daca bebe e atasat bine la san nu vad de ce ar pierde vidul.. Pastile am luat si eu..multe. inclusiv lapte de caine si alte minunatii recomandate de pediatra (5 luni a incercat sa mi creasca lactatia. In zadar). De asta nici eu nu cred in "nu exista sa nu ai lapte, doar 2 % dintre femei nu pot alapta". Ba da, exista. Si din cauza unor astfel de mesaje unele femei intra in depresie. Noaptea poate nu suge la fel de des si de asta se umplu sanii si ti se pare ca ar produce mai mult.. Multa rabdare iti doresc ! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Anitta76 wrote:Sarcina usoara iti doresc! Eu chiar imi doresc si de aceea va cer pareri ptr ca nu stiu cum sa mai fac sa reusesc si eu. Dar oricum ar fi o sa merg mai departe si sper cu reusita, daca nu va fi asa asta este pana la urma. Anitta eu pot doar sa iti spun daca iti doresti atat de mult sa nu renunti.Un sentiment mai frumos ca alaptarea eu nu am stiut ca poate exista.Eu mi-am dorit enorm si am si reusit.Mi-a fost ft.greu dar nu imi place sa ma plang.Si acum am momente cand ma uit la cutia de lapte praf dar mereu spun inca o zi,inca o zi si uite asa sunt deja 3 luni de alaptat exclusiv.Mie imi place sa alaptez dar din pacate nu mi s-au format sfarcurile si trebuie la fiecare alaptare sa imi tin sanul cu mana strans ca altfel tot scapa bebe sfarcul cum e ft.micut si sanii mari si pe mine ma doare ingrozitor.Uneori ma doare mana rau cum tin apasat tip sandwici dar altfel nu reusesc sa alaptez si nici atasarea nu este corecta pt ca bebe nu deschide gurita mare orice ii fac.Cuprinde doar putin mai mult de sfarc si trebuie cat mai mult sa ia in gurita dar pur si simplu nu deschide gura.Eu fren nu am vazut sa aiba deci nu stiu de ce nu deschide mai mare.Am incercat multe modalitati,m-am uitat la multe video dar degeaba.Am incercat 2 zile cu mameloane din silicon,a fost incredibil de bine dar nu am continuat pt.ca auzisem ca sunt bebei care dupa refuza sanul daca nu pui mameloanele si uite asa am luptat in continuare si rezist de fiecare data ca e zi sau noapte.Acum si suge des,tot la san stam ca e puseul de 3 lunite dar..rezist.Acum de o luna avem si noi consultant in alaptare si dupa botez as merge pana la ea ca sa il verifice de fren,sa imi spuna cum e atasarea si daca pot cumva sa scap de tinutul asta cu mana sanul ca mi se pare un chin sa o tin tot asa inca luni intregi cat am eu de gand sa alaptez.Si din cauza asta nu alaptez numai in pozitia culcat.Doar de nevoie si daca sunt undeva plecata alaptez sezand si ma doare rau,e un chin dar cand il vad cum imi zambeste strang din dinti si stau asa pana se satura toate apele ma trec.Pompa eu nu am folosit deloc doar o singura data cand mi-a pornit laptele si am vrut sa vad cat pot scoate.Ii dau la o masa din stangul,la urm.din dreptul si tot asa mereu.Niciodata nu ii dau tot din acelasi 2 mese una dupa alta.Din fericire nu am facut nici o complicatie pana acum.Am lapte desi a pornit greu si la mine dar pe mine mo ajutat galafor forte,ceai de chimion 3 l pe zi,apa multa si supe..dar in schimb intampin dificultati pe astalalta parte care sunt ft.neplacute dar nu vreau sa renunt pt.ca e frumos si sanatos si ar fi pacat daca tot am lapte.Cu toate ca pt.mine alaptarea e dureroasa desi stiu ca nu ar trebui sa fie rani la sfarcuri nu am si asta e chiar ciudat.Daca aveam rani nu stiu cum rezistam.Iti doresc multa putere si fa cum simti! |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Anitta76 wrote:Iti multumesc ptr sfaturi, si imi cer scuze cred ca am reactionat cam dur dar sunt putin epuizata. Am incercat si sns insa se pierdea vidul pe care bebe il facea la san...la pompa nici eu nu scot mare lucru si pastile am decis sa iau ptr ca mi-a ramas ca o ultima varianta. O sa scot lp incet, de data asta o sa scot mai putin si sper sa reusesc ptr ca sanii parca o iau razna seara...deci noaptea produc la greu, dimineata la fel, iar seara zici ca nu am avut niciodata lapte. Sigur sunt eu putin defecta dar nu ma las  Cred totu?i ca nici atasarea nu este prea buna dar o aud de fiecare data inghite, consultantul a zis ca e ok atasarea insa eu parca nu simt asta...te pup Cum ai folosit sns? Adica celalalt capat? In biberon sau atasat la seringa cu lapte praf? Eu am incercat ambele variante, capatul atasat la seringa a fost mai eficient la noi, stimula mult mai bine sanul decat daca lasam in biberon. Eu intai o lasam sa suga cat era apoi cand nu mai auzeam ca inghite ii bagam tubuletul in coltul gurii inainte de a se enerva si in felul asta era stimulat si sanul si bebe multumit. Eu asa am reusit sa reduc laptele praf, am facut asta pana cand nu a mai fost nevoie de completare. Insa nu s-a intamplat totul repede, trebuie putin timp si rabdare foarte foarte multa din pacate :( Eu am apelat la mai multi consultanti, nu toti au acreditarea IBCLC, sa fii atenta cand cauti. Pe mine ultima consultanta m-a salvat, Carina avea un fren lingual restrictiv pe care l-au vazut 3 pediatri, medicul de familie si neonatologul si toti mi-au zis ca e totul ok...iar cand am ajuns la orl dupa recomandarea consultantei ne-a zis ca ar fi avut si probleme de vorbire si masticatie daca nu am fi operat-o. Daca simti ca ceva nu e ok mai cere o parere. Multa putere iti doresc, indiferent ca alaptezi sau nu e un drum dificil de multe ori, nu e simplu sa fii mama si a fi mama nu se rezuma doar la alaptare, incearca sa iei lucrurile pe rand :* |
|
|