Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Iulia13
Scris: Wednesday, January 8, 2020 3:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/8/2017
MirelaD wrote:

Cu întârziere la multi ani ?i de la noiCheek Kiss hearts ?i noi avem numele de Ioana , din simplul motiv ca imi place mie:)/

Mul?umim Mirela, la fel hearts pupici
LAURA0202
Scris: Thursday, January 9, 2020 3:48 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2016

Ella30 wrote:
birthday Laura, Iulia, Mirela, Irina, La multe lunite sanatoase bebeilor !!!!

Cheek Kiss Mul?umesc pt Lau a mea , care sigur va fi ca si mine ras , adica odata pe an , pe 21 mai , eram Elena . A?a s trecuta în acte doar ca toata viata mea , am raspuns la Laura Blushing
Eu, era sa ?i uit ca i ziua ei de nume Blushing cand am vb cu matu?a mea , pe 2 , ii facusem un tortule? micu?, din 4 oua, ca am primit o tavita mica de la sora mea, e cam cât o farfuriuta de aia întinsa mica. Vazând tortul, matu?a imi spune ca imediat tre sa fac altul si de abia atunci am realizat . De sf Ion , eu il am pe tati , care este sus in ceruri si regret ca nu si a cunoscut nepotica dar pe partea aialalta, el , în vis a vazut o feti?a abandonata, care de fapt era minunea mea topai
Noi cre?tem, umblam taras deocamdata, si daca ne tine cineva de mânu?e, o luam la fuga bounce
De mâncat, mâncam orice ii dau , nu a existat un aliment pe care sa mi l refuze sau sa faca ceva alergie, ma bucur . Doamne ajuta.
Sincer , nici eu n am facut caz de pusee/salturi de somn/regresie.... v am tot auzit de aici dar eu am luat orice schimbare de a ei , a?a cum a venit . Acuma , cat e ea mica.....imi face ea mie program la somn....
Lasa, ca va mai cre?te pu?in si dupa aceea, ii voi face eu Blushing
M am obisnuit sa dorm cate putin, si mai exact, nu mai fac cum faceam înainte, adica, cand adormea ea pu?in, imi ziceam , lasa ca strâng asta si dupa aia , ma pun si eu lânga ea ..... Dar de unde?!Ca ea se trezea ori cand ma puneam si eu sa adorm in pat , ori, nici nu apucam sa termin ceea ce începusem, cura?enie ma refer. Acuma, nu mai . Gata. Cand adoarme Ea, ma pun si eu in pat . De cele mai multe ori ,imi adoarme pe piept AngelNot E o senzatie ce nu pot sa descriu in cuvinte si sunt obligata sa stau în pat si eu , chiar daca nu adorm, pt ca orice mi?care...ii treaza un doi Big Surprise
Noroc ca a plecat si ma sa de la noi , Doamne ajuta. A stat vreo 2 saptamani, mi a stricat sarbatorile mie si mi a cam dat o peste cap pe fie mia, pt ca noi, eram obi?nuite în modul nostru , aveam lumea noastra si timpul cum il vroia ea (Lau)
Ma sa, lu al meu , noaptea , pe la 1-2, venea si ea , si repede :"De ce nu dormi ma copilule?" banghead
Ziua , ba o lua buna sa, ba tac so ( oarecum a fost taticul perfect cat timp a fost ma sa aici )
Am fost azi, la spital si mergem vineri diminea?a, cu hârtiile ce mi le a dat tura trecuta, sa vedem ce facem cu strabismul asta . Sper ca sa fie ok.
Multa sanatate la bebeii nostri si multa putere si rabdare noua, mamicilor. Reusesc sa raspund mai greu dar incerc sa tin pasul cu forumul , sa nu se adune o gramada de pagini de recuperat dupa aceea Blushing computerlove
LAURA0202
Scris: Thursday, January 9, 2020 4:05 AM
Nivel

Ilinca003 wrote:
Mai fetelor,cum rezistati voi cu 19 gr in casa?pale am fost la soacra mea,cred ca avea cam pe acolo,turturi as face...intr adevar ,stiu ca e recomandat temp scazuta,dar chiar asa?!

ras sincer , si eu cred ca as dardai de frig . Am vazut ca tot vorbeau fetele pe aici de temperatura, la noi , în camera de zi, unde ii si soba, se fac ?i 24-25-26 De grade doar ca, în camera noastra, chiar daca e lânga, e mai rece cu câteva grade .
Eu, dupa accidentul meu din 2006, an ramas cam friguroasa si mi s a obi?nuit corpul, cu temperaturi din Italia (14-15 ani sta?i acolo , m am invatat cu iarna de acolo, zici ca, am uitat ca am fost crescuta cu frigul de aici ras )
Faza frumoasa e alta, la ora asta , plus minus , reusesc sa mi adorm minunea Love si pe de alta parte , se aude coco?ul cântând hohot , e al vecinului, ca noi n avem animale . 2 ca?ei ?i ne am ales si cu o pisica ,ne a urmarit pisica pana acasa si vazând ca i dau de mâncare ?i se în?elege bine cu cateii, chiar doarme in aceeasi cu?ca hohot
Unii se trezesc la ora asta , iar al?ii, fie mia , spre exemplu, acuma adoarme doar ca.....se mai trezeste macar odata, pe la 5-6 , ii dau laptic sau o iau in pat cu noi , asta depinde si de ea , si de mine ras
Eu una, ma uit un pic la tv pana mai mi se treze?te ras si dupa aceea , adormim la loc Blushing
Am început sa zicem, sa am putin de noroc, în sensul ca seara, 5-6-7, cand mai trage cate un puiut de somn Lau, adorm si eu , si tac so , când se treze?te ea , o ia dincolo, se joaca cu ea , si ma mai lasa sa dorm si eu, Hands Doamne ajuta, ca altfel , chiar ca riscam sa pic jos din picioare intr o zi . campfire
LAURA0202
Scris: Thursday, January 9, 2020 4:21 AM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Fetelor este normal sa se sperie asa tare bebelusii de 3 luni?a fost nepotelul la mine in vizita(2 ani si 3 luni)si se juca putin mai galagios.Luca statea pe pat si cand tipa nepotelul sau se juca in galagie Luca incepea sa planga si sa faca ochii mari.Il ridicam,il luam in brate,ii vorbeam si uita.Cand auzea iar un zgomot puternic iar plangea.Cat a stat fratemeu la mine tot cu el in brate am fost ca nepotul nu se stie juca mai in liniste.Si la fel si daca aude ceva mai tare la tv,sau pun pe tel ceva video si el aude zgomot puternic se sperie.Oare e normal sau este el mai sensibil?e posibil sa ramana o fire tematoare sau se uita in timp?la noi in casa e armonie,liniste si niciodata nu ne-am certat.Folosim o tonalitate normala cand e treaz si mai scazuta cand doarme.
Scuzati daca e o intrebare mai deplasata dar mereu m-au ajutat si linistit rsp.voastrepupici

Cheek Kiss nu stiu sigur daca e normal sau nu , dar ?i a mea, era la fel . Stranutat is visuri. Doar ca eu am reusit sa o fac sa uite repede, adica daca stranut o data, mai ma fac dupa aceea ca stranut de câteva ori râzând si se pune si ea pe râs hohot Numai , tac so , uita sa faca si el ca mine, si plange imediat plans
Daca tusesc pu?in eu, acuma ma imita bounce , vai îi o dulcea?a.
La noi , nu i ca i lini?te tot timpul , cel pu?in a?a a fost pana acuma....
Tac so , mai bea o bere , doua, noua ... Si Doamne feri sa zici ceva de ma sa , ca începea scandalul . Si fata , doar auzindu l , sau mai ?i era la mine n bra?e, cand mai imi arunca cate o ironie de a lui , începea sa plânga saracu?a si tot mami o calma dupa aceea . Ei, chiar daca s micu?i, pare ca nu în?eleg mare lucru dat tonul, îl în?eleg ?i bine înca.
Lau, spre exemplu, la faza cu jucariile, ii place doar alea care fac galagie sau cu care poate ea sa faca galagie topai
În patu?, spre exemplu, cand se trezeste si daca nu e nimeni lânga ea , merge roata, ca sa ajunga la calorifer si bate cu manu?a acolo AngelNot
campfire computerlove
Ella30
Scris: Friday, January 10, 2020 7:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Mamici, ce i cu linistea asta? Lol
Anitta76
Scris: Friday, January 10, 2020 8:56 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Ce mai faceti mamici? Noi suntem bine, stam la titi non stop:)) sper sa treaca mai repede perioada asta, si ptr faptul ca sta mereu la titi pediatrul a considerat sa ii dau macar un biberon de lapte praf cu gandul ca nu se satura de la mine...eu abia ce scapasem de el, adica hotarasem sa nu ii mai dau, insa analizand situatia, mi-am dat seama ca, copilul meu chiar nu se satura, si nu as vrea sa il tin flamand:( Oricum abia am timp sa merg la baie si sa mananc...de cand cu biberonul parca fac prea multe pale Nu stiu daca in situatia mea a mai fost cineva, si daca a reusit sa scape in sensul sa dea doar san. O sa merg la farmacie sa cumpar ceva pentru lactatie. Va pupcomputerlove
maria2013
Scris: Friday, January 10, 2020 10:28 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Anitta76 wrote:
Ce mai faceti mamici? Noi suntem bine, stam la titi non stop:)) sper sa treaca mai repede perioada asta, si ptr faptul ca sta mereu la titi pediatrul a considerat sa ii dau macar un biberon de lapte praf cu gandul ca nu se satura de la mine...eu abia ce scapasem de el, adica hotarasem sa nu ii mai dau, insa analizand situatia, mi-am dat seama ca, copilul meu chiar nu se satura, si nu as vrea sa il tin flamand:( Oricum abia am timp sa merg la baie si sa mananc...de cand cu biberonul parca fac prea multe pale Nu stiu daca in situatia mea a mai fost cineva, si daca a reusit sa scape in sensul sa dea doar san. O sa merg la farmacie sa cumpar ceva pentru lactatie. Va pupcomputerlove

Ana sta (si mereu a fost asa!) extrem de mult la san. De multe ori, ma considera suzeta ei. Asta în conditiile în care e diversificata (manânca fff bine!) si bea si foarte mult lapte praf. M-am obisnuit, ma bucur ca vrea sa ma simta lânga ea si profit cat pot de perioada asta! Am încercat multe produse pt stimularea lactatiei în primele luni, am folosit pompa manuala. Am zis ca nu o fi buna si am facut rost de una electrica dubla Medela. Ramân la convingerea ca si vârsta mea si stresul contribuie la cantitatea mica de lapte si zic merci ca, totusi, e si ala atât cât e. Dincolo de cat lapte ii dau eu din san, prefer sa savurez bucuria de a avea, în sfarsit, un copil! Sa ne intelegem, mi-a luat ffff mult sa accept treaba asta cu hranirea mixta, dar acum chiar îmi convine de minune asa!
lore.t.
Scris: Friday, January 10, 2020 11:11 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Anitta76 wrote:

Crede-ma ca poti!! Eu dadeam la inceput mai mult lapte praf decat san si incet incet am tot scos de la 5 biberoane pana am ajuns la 3 luni sa alaptez exclusiv si da, nu a fost usor deloc dar am fost foarte determinata si am reusit! Am alaptat pana la 1 an si 7 luni, ultima zi din an ca deja ma refuza el si totul a venit asa natural...autointarcare probabil s-a schimbat si gustul la lapte cum sunt insarcinata si cantitatea...
Decat un biberon pe zi mai bine deloc, dc zici ca nu se satura? Ca vrea sa sea mult la san?
LAURA0202
Scris: Saturday, January 11, 2020 1:44 AM
Nivel

Ella30 wrote:
Mamici, ce i cu linistea asta? Lol

NuStiu Chiar azi , cand aveam si eu pu?in timp liber , ma tot uitam dar .....nimika .
Se vede ca urmeaza weekendul ras
computerlove campfire
LAURA0202
Scris: Saturday, January 11, 2020 1:48 AM
Nivel

Anitta76 wrote:

Anita, eu cand vroiam sa alaptez dar imi daduse laptele inapoi deja ... mi a zis ce ceai sa cumpar, ca func?ioneaza foarte bine . Dar doar de pe net se poate lua . Hai în privat sa vb. Astept pm ul tau . computerlove
De unde e?ti tu ? Scuze Blushing
Iulia13
Scris: Saturday, January 11, 2020 2:23 AM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Mamici vin ?i eu cu o întrebare pentru cele care a?i trecut, sau cunoa?te?i cazuri .. Simo a mea îmi dormea noaptea fara probleme, se trezea ?i înca se treze?te cam de 2 ori sa pape lapte. Problema e ca are câteva zile când se treze?te pe la 4-5 diminea?a cand urmeaza sa-i dau a doua oara lapticul. In ideea ca merg sa pregatesc laptele in bucatarie ca si pana acum si cand ajung in camera ori e treaza, ori imediat dupa ce suge de cateva ori se trezeste. Am luat-o pe seama ca ar putea fi o regresie de somn, acum sincer numai stiu ce sa cred.. Oare sa fie alta cauza? Ma gândeam ca poate nu o mai aud eu la timp cand se foieste si las prea mult timp sa treaca iar ea de asta se trezeste.uff a devenit tare sensibila, mai ales noaptea.. Intr-una vrea suzeta, se foieste, se rostogole?te pe burtica, se enerveaza ca nu poate adormi asa si începe a plange Crazy ba chiar am gasit-o de 2 ori dimineata dormind pe burtica. Initial m-am speriat, m-am apropiat sa vad daca respiraLol mai ales ca ei nu-i place pe burta deloc..
Asadar stiti sau aveti idee care ar putea fi cauza? Sa fie doar o perioada. Eu asa sper, caci ea mereu doarmea noaptea fara probleme
Ella123
Scris: Saturday, January 11, 2020 9:11 AM
Nivel

Inregistrat: 5/9/2018
Anitta76 wrote:
buna Anita. La fel ?i la mine.. Nu se satura la san. Mai alaptez si cu mamelon de silicon, îl scot uneori dar nu întotdeauna îl prinde pe al meu.. Plânge se înro?e?te mi e mila de el ?i ii pun mamelonuul. Am stat ?i 2 ore cu el la san cu pauze de 5 10 min când adormea. Nu se satura.. Ma ia ?i pe mine de suzeta... ?i eu ii dau lapte praf. Rar când reusesc sa i dau o masa doar de lapte matern, mai mereu adaug completare. M am consumat ?i eu destul de mult ca nu am lapte suficient dar am hotarât sa ma bucur ca macar atât este ?i ma rog ca macar pana la 6 luni sa am chiar ?i atât. Mi am cumparat o pompa electrica.. În 30 min scot 50 ml...nu mi se pare prea mult dar asta e. Sper doar sa nu raman fara foarte repede, ?i nici sa nu înceapa el sa l refuze în favoarea biberonului. Astazi vreau sa mi iau galafor forte. De ieri beau ceai hipp pt lacta?ie.. Nu mi place la gust dar mi a zis medicul pediatru sa îl încerc. Te pup.
lore.t.
Scris: Saturday, January 11, 2020 9:41 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Ella123 wrote:
buna Anita. La fel ?i la mine.. Nu se satura la san. Mai alaptez si cu mamelon de silicon, îl scot uneori dar nu întotdeauna îl prinde pe al meu.. Plânge se înro?e?te mi e mila de el ?i ii pun mamelonuul. Am stat ?i 2 ore cu el la san cu pauze de 5 10 min când adormea. Nu se satura.. Ma ia ?i pe mine de suzeta... ?i eu ii dau lapte praf. Rar când reusesc sa i dau o masa doar de lapte matern, mai mereu adaug completare. M am consumat ?i eu destul de mult ca nu am lapte suficient dar am hotarât sa ma bucur ca macar atât este ?i ma rog ca macar pana la 6 luni sa am chiar ?i atât. Mi am cumparat o pompa electrica.. În 30 min scot 50 ml...nu mi se pare prea mult dar asta e. Sper doar sa nu raman fara foarte repede, ?i nici sa nu înceapa el sa l refuze în favoarea biberonului. Astazi vreau sa mi iau galafor forte. De ieri beau ceai hipp pt lacta?ie.. Nu mi place la gust dar mi a zis medicul pediatru sa îl încerc. Te pup.

Ella eu am alaptat doar cu mamelon de silicon toata perioada....doar asa s-a putut si asta e ( am un mamelon ombilicat si unul inversat, nici o metoda la noi fara nu a functionat plus fren restrictiv care l-am sectionat). Important e sa va simititi voi impacate si linistite pentru ca bebe are nevoie de o mamica in primul rand sanatoasa psihic! Restul e istorie :)
Ceaiurile sunt mai mult asa de inducere psihica ca poate creste lactatia...incearca pastile schinduf, sunt de la naturiste, pe mine alea m-au ajutat sa cresc lactatia si bebe la san cat mai mult. Cat mulgi cu pompa nu e deloc relevant, eu nu reuseam decat 30-40 ml maaaax si totusi atunci Stefan cum se satura? :)
AlexandraRr
Scris: Saturday, January 11, 2020 10:09 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Galafor forte am luat si eu dar a fost nevoie de 6 pastile pe zi si combinate cu schinduf (de la dacia plant luam). Nici eu nu cred in ceaiuri. Cea mai importanta stimulare o face bebelusul. Daca aveti energie si dorinta mobilizati-va acum, cu cat trece mai mult timp e mai greu sa ajungi la alaptare exclusiva. Eu la 5 luni am reusit dar am trecut prin multe pana am ajuns acolo, daca faceam totul mai devreme poate nu ma mai chinuiam.
Asta doar daca vreti voi sa alaptati, asa cum ziceau si fetele, importanta este starea voastra, bebe are nevoie de voi sanatoase si fericite
GeorgianaB
Scris: Saturday, January 11, 2020 4:19 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Pentru mine alaptatul inca este un subiect controversat, sunt aspecte pe care inca nu le inteleg si nu pricep cum unii bebelusi nu pot sta fara sa aiba sânul in gura, iar altii sug odata la cateva ore. Mai multi medici mi-au confirmat ca explicatia este compozitia laptelui matern, cat de gras este, cei care sustin alaptatul contrazic aceste teorii.. Cum au spus si fetele mai sus important este si cum se simte fiecare femeie in parte, eu cunosc stresul ca nu se satura si plange des ca vrea la san, voi sustine tot timpul hranirea mixta a bebelusului daca exista indoieli asupra cresterii sau cantitatii de lapte pe care fiecare crede ca o are. Nu sunt adepta extremelor si cred ca echilibrul inseamna ce este bine atat pentru mama, cat si pentru copil.
Personal am avut 3 luni de cosmar in care pompam la 3-4ore, luam un pumn de pastile pt lactatie, beam ceaiuri, apa, un stres enorm in loc sa ma bucur de copil. La al doilea cu siguranta nu voi mai face la fel, daca merge bine, sa mearga, daca nu, asta este, nu-i capat de lume.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.