|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Fetelor un sfat! Incercati sa fiti îngaduitoare si blânde cu voi. E în regula daca uneori ne mai pierdem rabdarea, e un regula daca insistam cu anumite lucruri care noua ni se par corecte, e în regula sa mai gresim. Va spun asta dupa ce am avut nenumarate mustrari de constiinta fata de starea mea uneori. Mi se parea ca sunt o mama rea si îmi era ciuda ca nu reu?esc sa fac tot ce mi-am propus sau nu reusesc sa am o rabdare inepuizabila... Noi vrem binele copiilor si asta e tot ce conteaza. Si mi se pare important sa mai facem si lucruri pentru sufletul nostru! În perioada asta cu doi copii atât de mici eu am profitat de fiecare moment când mai aveam câte o bunica la mine. Am facut un dus, am baut o cafea în liniste, maruntisuri, dar marun?i?uri care ma ajutau sa functionez. Pe principiul mamica fericita, copil fericit!
Legat de statul cu bunicii eu chiar i-am lasat pe bunici sa stea în preajma lor. Am avut ?i noroc ca Sofia e o fire destul de sociabila. Plus mi-a prins bine si ajutorul, mai ales ca sotul meu face 4 ore pe drum în fiecare zi, ore care se adauga la minim 9-10 ore de stat la birou.
Legat de lapte si eu am folosit lapte în preparate de la 6 luni. 3,5% grasime din comert sau lapte de vaca de la bunica fiert minim 15 minute de când da în clocot. Eu i-am introdus Sofiei pseudocerealele la 7 luni - fulgi de ovaz, secara, quinoa, gris integral. Ii combinam cu piureuri de fructe si seminte rasnite. ?i în prezent ii dau combinatii de pseudocereale cu fructe, iaurt, nuca, migdale. În unele dimineti ii dau unt cu pâine, ou fiert, mozarela. La iaurt mi-a mâncat foarte bine o perioada pe cel grecesc ?i iaurt de vaca de la artesana. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Anitta76 wrote:Iti multumesc pentru incurajare. Ai introdus laptele de vaca in piureuri? Pediatrul ne-a spus sa mergem cu cereale pana la 6l si dupa sa incepem diversificarea. Am un tabel pentru diversificare insa acolo nu scrie nimic de lv. Te pup
Da, eu i am pus inca din primele zile, dar adta pt ca stiam sigur ca nu are aplv. Daca dupa 6 luni incepeti diversificarea eu i as da ca si pana acum..adica in lp. Plus ca repet, lv mi se pare grelut pt un stomacel asa micut..dar e strict ce as face eu, nu zic ca e bine Nu stiu ce tabel ti a dat, eu am folosit mult informatiile de pe Flaveur, au fost cele cu care am rezonat cel mai bine. Uneori mai citeam si Cosmina Nitu. Multa bafta! |
| CrisM wrote:Fetelor un sfat! Incercati sa fiti îngaduitoare si blânde cu voi. E în regula daca uneori ne mai pierdem rabdarea, e un regula daca insistam cu anumite lucruri care noua ni se par corecte, e în regula sa mai gresim. Va spun asta dupa ce am avut nenumarate mustrari de constiinta fata de starea mea uneori. Mi se parea ca sunt o mama rea si îmi era ciuda ca nu reu?esc sa fac tot ce mi-am propus sau nu reusesc sa am o rabdare inepuizabila... Noi vrem binele copiilor si asta e tot ce conteaza. Si mi se pare important sa mai facem si lucruri pentru sufletul nostru! În perioada asta cu doi copii atât de mici eu am profitat de fiecare moment când mai aveam câte o bunica la mine. Am facut un dus, am baut o cafea în liniste, maruntisuri, dar marun?i?uri care ma ajutau sa functionez. Pe principiul mamica fericita, copil fericit!
Legat de statul cu bunicii eu chiar i-am lasat pe bunici sa stea în preajma lor. Am avut ?i noroc ca Sofia e o fire destul de sociabila. Plus mi-a prins bine si ajutorul, mai ales ca sotul meu face 4 ore pe drum în fiecare zi, ore care se adauga la minim 9-10 ore de stat la birou.
Legat de lapte si eu am folosit lapte în preparate de la 6 luni. 3,5% grasime din comert sau lapte de vaca de la bunica fiert minim 15 minute de când da în clocot. Eu i-am introdus Sofiei pseudocerealele la 7 luni - fulgi de ovaz, secara, quinoa, gris integral. Ii combinam cu piureuri de fructe si seminte rasnite. ?i în prezent ii dau combinatii de pseudocereale cu fructe, iaurt, nuca, migdale. În unele dimineti ii dau unt cu pâine, ou fiert, mozarela. La iaurt mi-a mâncat foarte bine o perioada pe cel grecesc ?i iaurt de vaca de la artesana.
Ce greu e de aplicat sfatul tau..mie nu imi iese mai ales in conditiile astea de izolare..
Legat de bunici zici atat de bine..sincer eu cele mai relaxante bai le am avut cand venea bunica sa stea cu fata :))) cand e cu sotul aud mereu "nu stai mult, nu? " de parca as pleca in concediu
Tu folosesti numai pseudocereale ? :* |
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Ella30 wrote:Ce greu e de aplicat sfatul tau..mie nu imi iese mai ales in conditiile astea de izolare.. Legat de bunici zici atat de bine..sincer eu cele mai relaxante bai le am avut cand venea bunica sa stea cu fata :))) cand e cu sotul aud mereu " nu stai mult, nu? " de parca as pleca in concediu
Tu folosesti numai pseudocereale ? :* Faina replica, am ras copios! :)) |
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| Anitta fiecare face cum simte... si eu mpam simtit vinovata ca nu am mai putut sa il alaptez pe Domy dar a trebuit sa inteleg ca am facut chiar tot ce mi-a stat in putinta , nu trebuie sa fi dura cu tine atat timp cat tu faci tot ce poti pentru puiul tau , legat de gris nu stiu cum sa te sfatuiesc dar legat de statul in fund sa stii ca Dominic la 6 luni nu statea mult in fund si nici acum la 8 luni nu se ridica singur chiar daca eu il pun si sta f bine acum de ridicat singur nu o face si l-am lasat in pace ca nici pe burta nu s-a rostogolit la 4 5 luni cand alti bebelusi o faceau , la inceput manca tare prost acum mananca bine , isi tine singur biberonul .... fiecare bebe are ritmul lui si dca e mai slabuta nu cred ca are legatura cu statul in fund... imi aduc aminte ca nepoata mea a fost slabuta tare si cu toate astea s-a dezvoltata normal... cerealele eu i-am dat gris la 7 luni si 2 sapt prima data ... iar pana acum am introdus chia si quinoa... de pe flaveur ma inspir si eu dar intrebari nu mai pun clar
Fi mai blanda cu tine si nu te mai judeca si bebe va fi bine acus o sa ne zici de ea ca papa bine si ia in greutate si sta in fundulet |
| fetelor voi folositi lapte de migdale sau cocos pentru a fierbe cerealele si daca da de care? cumparat sau facut in casa... |
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| blu88 wrote:Anitta fiecare face cum simte... si eu mpam simtit vinovata ca nu am mai putut sa il alaptez pe Domy dar a trebuit sa inteleg ca am facut chiar tot ce mi-a stat in putinta , nu trebuie sa fi dura cu tine atat timp cat tu faci tot ce poti pentru puiul tau , legat de gris nu stiu cum sa te sfatuiesc dar legat de statul in fund sa stii ca Dominic la 6 luni nu statea mult in fund si nici acum la 8 luni nu se ridica singur chiar daca eu il pun si sta f bine acum de ridicat singur nu o face si l-am lasat in pace ca nici pe burta nu s-a rostogolit la 4 5 luni cand alti bebelusi o faceau , la inceput manca tare prost acum mananca bine , isi tine singur biberonul .... fiecare bebe are ritmul lui si dca e mai slabuta nu cred ca are legatura cu statul in fund... imi aduc aminte ca nepoata mea a fost slabuta tare si cu toate astea s-a dezvoltata normal... cerealele eu i-am dat gris la 7 luni si 2 sapt prima data ... iar pana acum am introdus chia si quinoa... de pe flaveur ma inspir si eu dar intrebari nu mai pun clar
Fi mai blanda cu tine si nu te mai judeca si bebe va fi bine acus o sa ne zici de ea ca papa bine si ia in greutate si sta in fundulet Iti multumesc din suflet ptr sfat O sa incerc sa ma calmez si sa nu mai am asteptari asa mari la 5lunite ale ei. Ea de obicei este foarte energica, ca ma si gandesc uneori ca de aceea nu pune pe ea ptr ca da prea mult din maini si din picioare:)) baita pentru noi a devenit un chin, era sa o scap in cap, asa tare se agita, dar se agita de fericire. Ceea ce m-a pus pe ganduri la ea a fost ca este cam opusul altor copii...stiu ca nu e ok sa o compar cu altii copii dar parca toti fac anumite lucruri iar a mea le face pe dos de exemplu..ea nu se intoarce de pe spate pe burta, ea face invers, de la 3 luni daca o pun pe burta plange si se intoarce pe spate... Oricum o sa ii dau ragaz, la un moment dat le va face ea pe toate. Sunt linistita ca am mers si la neurolog si la oftalmolog, i-am facut tot felul de ecografii si stiu ca este normala, dar ii trebuie timp. Te imbratisez! |
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3232
| La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi ziua onomastica |
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Fetelor Luca nu mananca absolut nimic.Tot ce ii bag in gura scuipa afara,face gag se zbate in scaun si incepe sa planga pana il scot.Este un chin si am asteptat enorm clipa diversificarii.Am incercat si blenduit,si pisat cu furculita,si autodiversifucare nu este curios,nu atinge nimic,nu vrea pur si simplu.Sunt foarte suparata si speriata ...nu imi imaginam ca pot trece prin atatea stari si ca al meu copilas nu va fi un mancacios.Ma asteptam sa aiba zile cand refuza dar nu total orice i-as da.Ce pot sa fac in aceasta situatie?momentan am incercat doar legume(cartof dulce,dovlecel,pastarnac,morcov)si am inceput de 6 zile. |
| Ella30 wrote:Ce greu e de aplicat sfatul tau..mie nu imi iese mai ales in conditiile astea de izolare.. Legat de bunici zici atat de bine..sincer eu cele mai relaxante bai le am avut cand venea bunica sa stea cu fata :))) cand e cu sotul aud mereu "nu stai mult, nu? " de parca as pleca in concediu Tu folosesti numai pseudocereale ? :*
La micul dejun rotesc niste terciuri de cereale cu fructe, ou fiert cu mozarela si unt, mai fac pate de ficat sau salata de vinete fara maioneza ?i fara ceapa. I-am dat cam toate tipurile de pseudocereale, dar i-am dat si cereale. Recunosc ca la micul dejun prime?te des terci de fulgi de secara, ovaz sau multicereale, chiar, quinoa toate combinate cu fructe. Ii plac terciurile |
|
| Adina Mariana wrote:Fetelor Luca nu mananca absolut nimic.Tot ce ii bag in gura scuipa afara,face gag se zbate in scaun si incepe sa planga pana il scot.Este un chin si am asteptat enorm clipa diversificarii.Am incercat si blenduit,si pisat cu furculita,si autodiversifucare nu este curios,nu atinge nimic,nu vrea pur si simplu.Sunt foarte suparata si speriata ...nu imi imaginam ca pot trece prin atatea stari si ca al meu copilas nu va fi un mancacios.Ma asteptam sa aiba zile cand refuza dar nu total orice i-as da.Ce pot sa fac in aceasta situatie?momentan am incercat doar legume(cartof dulce,dovlecel,pastarnac,morcov)si am inceput de 6 zile.
Adina încearca sa stai calma si sa o iei ca atare. Te va scuti de multe stari naspa. Am trecut si eu prin asta. Pot sa iti spun ca sunt momente când si acum Sofia refuza mâncarea. Mai ales când e cu dintii. Eu am continuat sa ii gatesc si sa o pun la masa. I-am oferit la început legume ?i când a început sa manânce un pic mai bine, cam 3 sapt am introdus ou, carne si brânza. Apoi a refuzat tot, iar a început sa manânce si tot asa. Chiar daca refuza ii ofeream ce aveam în plan. Daca nu manca o alaptam ?i incercam sa nu ma amarasc prea tare. Luca al tau e înca foarte mic. Sunt copii mai curiosi care gusta si copii care refuza la început. Eu am mers pe diversificare cu piureuri, târziu am introdus buca?ile, dar poate el vrea sa simta la mana textura mâncarii. Încearca sa ii oferi si bucati ?i piure. Mie mi-a fost tare frica de buca?i la început, dar acum pe la un an ?i jumatate Sofia a avut o perioada în care nu mai manca nimic din ce nu putea lua cu mana. Sper sa te ajute cumva sfaturile mele si sper sa fiu cât de cât coerenta pentru ca sunt într-o continua privare de somn :)) Cel mai important ar fi sa încerci sa nu te amarasti. Te stoarce de energie |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| CrisM wrote:Adina încearca sa stai calma si sa o iei ca atare. Te va scuti de multe stari naspa. Am trecut si eu prin asta. Pot sa iti spun ca sunt momente când si acum Sofia refuza mâncarea. Mai ales când e cu dintii. Eu am continuat sa ii gatesc si sa o pun la masa. I-am oferit la început legume ?i când a început sa manânce un pic mai bine, cam 3 sapt am introdus ou, carne si brânza. Apoi a refuzat tot, iar a început sa manânce si tot asa. Chiar daca refuza ii ofeream ce aveam în plan. Daca nu manca o alaptam ?i incercam sa nu ma amarasc prea tare. Luca al tau e înca foarte mic. Sunt copii mai curiosi care gusta si copii care refuza la început. Eu am mers pe diversificare cu piureuri, târziu am introdus buca?ile, dar poate el vrea sa simta la mana textura mâncarii. Încearca sa ii oferi si bucati ?i piure. Mie mi-a fost tare frica de buca?i la început, dar acum pe la un an ?i jumatate Sofia a avut o perioada în care nu mai manca nimic din ce nu putea lua cu mana. Sper sa te ajute cumva sfaturile mele si sper sa fiu cât de cât coerenta pentru ca sunt într-o continua privare de somn :)) Cel mai important ar fi sa încerci sa nu te amarasti. Te stoarce de energie Cris mersi pt.sfaturi si ca ai spus experienta ta.Deja sunt stoarsa de energie,azi si ieri am plans pe ascuns fara sa ma vada el.Imi este ft.greu sa fiu calma.Nu stiu de ce ma stresez in halul asta ca este doar inceputul,poate pt.ca la locul meu de munca(sunt educatoare)vad multi copii care nu vor sa manance si imi este teama ca si Luca o sa faca parte din acea categorie si mai vad pe grupuri de diversificare bebelusi diversificati de la 5 luni care golesc boluri.Eu nu aveam pretentia asta de la Luca,dar imi doream mult macar 3-5 linguri de mancare sa ia nu sa scuipe absolut totul si imi trec prin cap tot felul cum ca este in urma pt.ca il vad ca parca nu este pregatit,nu stie sa inghita,refuza total sa tina lingura in mana,canita de apa sau sa atinga vreo leguma.Abia am asteptat sa incep,sta in fundulet fara sa cada deloc de 2 sapt,isi sustine capul ft.bine,imi facusem si tabel cu ce mananca zilnic pt.primele 3 luni.Nu vreau sa exagerez dar asta este ce simt.Spaima in adevaratul sens al cuvantului.In schimb titileste toata ziua cu foarte mare drag,inghite mult lapte si cere odata la 3 ore cam asa. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Adina Mariana wrote:Fetelor Luca nu mananca absolut nimic.Tot ce ii bag in gura scuipa afara,face gag se zbate in scaun si incepe sa planga pana il scot.Este un chin si am asteptat enorm clipa diversificarii.Am incercat si blenduit,si pisat cu furculita,si autodiversifucare nu este curios,nu atinge nimic,nu vrea pur si simplu.Sunt foarte suparata si speriata ...nu imi imaginam ca pot trece prin atatea stari si ca al meu copilas nu va fi un mancacios.Ma asteptam sa aiba zile cand refuza dar nu total orice i-as da.Ce pot sa fac in aceasta situatie?momentan am incercat doar legume(cartof dulce,dovlecel,pastarnac,morcov)si am inceput de 6 zile.
Adina,?tiu ce sim?i,te îmbra?i?ez si te încurajez sa fii cat mai calma. ?i eu ma confrunt cu refuzul alimentar din partea Evei,chiar ?i acum. Are perioade ?i perioade. La inceput nu papa mai deloc,apoi mai lua o linguri?a- 2. Apoi iar refuz total. Suntem la 3mese/zi,i le pregatesc mereu. Câteodata gusta pu?in din md ?i gata toata ziua.cateodara abia la cina gusta pu?in?? acum trecem printr-o perioada ff grea, solide mai deloc,poate doar atinge cu limba o buca?ica de fruct atât, iar de vreo 2 zile nici laptic la san nu mai vrea ca de obicei. î?i dai seama ca nervii sunt încerca?i maxim mai ales ca resimt durere la nivelul sânilor,cu toate ca detensionez regulat când simt disconfort ( ei parca se umplu mai tare). Ieri de exemplu,?i pe fondul oboselii ca se treze?te/foie?te la jumatate de ora noaptea,am cedat ?i a intervenit so?ul seara ?i a hranit-o. Le transmitem starea noastra din pacate Luca e la început,mai dai timp sa se acomodeze,sa cunoasca,sa experimenteze. Calm |
|
Adina si Domy facea la fel la inceput... daca lua 3 lingurite era sarbatoare...si alea le dadea jumate afara ... ca ei au tendinta sa suga... nu sa mestece la inceput cel putin asa a fost la al meu .... si am incercat si piureuri si finger food .... cu care doar se juca in gura nu baga.... cu apa la fel a fost chin ... daca simtea apa se stramba de parca cine stie ce ii dadusem.... dar am continuat zilnic la ora la care ii dadeam pranzul sa il pun in scaun si sa ii dau sa pape... stiu de asemenea ca nu trebuie sa fie foarte infometat sau obosit ... la inceput oricum o sa pape putin , Domy sa stii ca abia pe la 7 luni a inceput sa pape bine.... nu te stresa, ca ii transmiti si tu starea ta incearca sa fii pozitiva si daca poti mananca si tu cu el poate asa va face ceea ce faci si tu o sa fie bine ai sa vezi nu te descuraja |
|
| Adina si Sofia (inca) refuza mancarea..la inceput si eu ma enervam, uneori chiar ieseam din bucatarie ca sa pot plange si o auzeam tipand dupa mine, alteori eram zen si daca refuza pur si simplu o luam de la masa si ii dadeam lapte la ora obisnuita.. Cel mai bine e sa te inarmezi cu multa rabdare. Perioade din astea o sa tot aiba..ba ca ies dintisorii, ba ca e mofturos din cine stie ce motiv..dar in final o sa fie bine. Poate totusi ar trebui lasat vreo 2-3 zile si reincercat..mancati cu el la masa, ei copiaza tot..Sofia e pofticioasa cand il vede pe sot ca mananca. Eu pot sa mananc in fata ei si nu-stiu-ce ca nu deschide deloc gura sa guste macar. Am observat ca cel mai bine mananca atunci cand stam toti 3 la masa. Bine inseamna maxim 8 lingurite . Dar asta nu se poate zilnic..cred ca si eu o influentez, cand mancam toti sunt foarte relaxata . Pupici si sa auzim de bine. |
|
|