Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MirelaD
Scris: Thursday, April 16, 2020 10:28 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
GeorgianaB wrote:

Este o perioada, si Luca a fost foarte dependent de mine la un moment dat, tot a ajutat faptul ca atunci cand ajungea sotul acasa il prelua. De acum inainte astia mici devin foarte santajisti, speculeaza orice, eu sincer l-am mai lasat sa maraie in perioada aia nasoala, am considerat ca trebuie sa inteleaga faptul ca sunt momente cand nu ne poate avea la picioarele lui, asa cum a invatat sa se mai joace si singur. Il mai las sa se si plictiseasca si sa se descurce si singur. Nu stiu daca este ok cum procedam acasa dar sper sa ne iasa :))
Chiar asa cum l-am obisnuit, mai independent sa zicem, are momente cand face niste crize de toata frumusetea, plus ca este mare actor, se preface maxim doar pentru a face cum vrea el. Eu sunt o mama rea si nu cedez decat in situatii extreme :))

Pff, Georgiana ,?i la noi se lasa deja cu maraieli si chiar batut din mâini si din picioare,a?a culcata in pat cum eLol când vrea un obiect gen telefon, telecomanda pe care imediat vrea sa le duca la gura. Ii explic,vorbesc cu ea mult,dar nu cedez nici eu de fiecare data. O mai las sa maraie,sau o distrag cu altcineva.Cere fff des in bra?e,cum trec pe langa ea,cum întinde mâinile sa o iau. Dar ca ?i tine, ?i eu o mai las sa se agite,sa în?eleaga ca nu se poate mereu.

LE: azi dimineață mi-a căzut din pat,vina e a mea,nu m-am asigurat corespunzătorpale, știam că se rostogolește ff repede,am pus o pernă dar nu a fost suficient; am zis ca nu se va întâmpla nimic o secundă cat dau drumul la un ibric cu apa pt cafea,și doar ce am auzit poc..pe jos am parchet lemn,plus covor,inaltimea nu e f mare..cred că s-a atins cu capusorul de piciorul de plastic de la balansoar,că era fix in zona. Are o zona mai rozalie,i-am pus compresa rece. Ea și-a revenit repede,a plâns pe moment. Nu pare nimic în neregula,dar voi fi atenta la comportamentul ei peste zi.
Am scris ca sa scot de pe suflet, mă simt ca ultimul om..nu vreti sa stiti ce era la gura sotuluipale
blu88
Scris: Thursday, April 16, 2020 12:47 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
Adina Mariana wrote:
Fetelor noi peste 3 zile incepem diversificarea.As vrea sa va intreb in caz de alergii ce trebuie sa fac?ce trebuie sa am in casa si care sunt pasii cand copilul face alergie?urma sa intreb la urm.control la neonatolog dar cum s-au inchis toate nu am mai putut merge sa vb.despre momentul inceperii diversificarii.Va intreb pt.ca voi ati trecut prin asta si sa nu ma panichez in caz de...

mie mi-A FACUT ALERGIE LA ardei rosu... avea pe fata in obraji ziceai ca este plesnit si a ramas roseata .. dr mi-a dat zyrtec sa ii dau 2 pic 3-5 zile,si am scos alimentul pe care l-am reintrodus dupa 3 sapt din nou , nu au mai fost probleme insa cel mai bine este daca te confrunti cu asa ceva sa vb cu pediatrul este cel mai in masura sa iti spuna ce sa ii dai ... la noi a aparut la 2 ore dupa ce a papat
blu88
Scris: Thursday, April 16, 2020 12:59 PM
Nivel

Inregistrat: 11/22/2018
fetelor am intrat zilnic si v-am citit insa am avut de munca si intre munca si copii ala mare cu teme asta mic cu ale lui am facut si niste modificari in casa....

daca la inceputul diversificari ma plangeam ca Domy mananca putin ... acum sunt linistita ca imi mananca bine Love problema este ca eu am intrat in pana de idei si nu mai stiu ce sa ii mai fac daca la pranz o mai dreg eu cumva pt dimineata nu mai am idei de seara ma uit pt a doua zi pe grupuri pt idei ... fructe nu prea gasesc ... i-am dat mar para.. in combinati , banana kiwi , mango ... capsuni afine( congelate , proaspete nici o sansa sa gasesc) voi de unde va inspirati ? ce mai gatit la cei mici dimineata sau ce le dadeati la aproape 8 luni , acum sta bine in fundulet si sa bea apa si sa spuna baba papa si apa... mama a zis o singura data si cam atat ... pe de alta parte cred ca or sa iasa dintisori e marait cateodata iar seara la somn mai mult decat de obicei plus ca de cateva zile mi se trezeste plangan noaptea... cel putin o data are ora fixa la 4 sau daca nu la 5 plange il iau in brate sta putin si dupa doarme ca si cum nu s-a intamplat nimic... asta este de la dinti sau este o regresie a somnului ? cu cel mare nu am avut prob nici la dintisori si lui i-au iesit de la 5 luni jumatate .. nici cu trezitula sta plangand noaptea...

va pun si o poza cu grasanul meu :)))

https://ibb.co/q7S9fRq

iulia felicitari pentru bebe coeur sotul meu a zis gata e suficient 2 .. desi eu imi doream si o fetita ras

mirela si mie mi-a cazut domy cu luca langa el si cu sotul la birou ... distanta mica mai mult sperietura cred ca a fost la el... dar acum nu cred ca trebuie reactionat asa ... din partea sotului tau ... cand va incepe sa mearga o sa ai surpriza sa cada nu vom putea chiar tot timpul sa ii ferim de toate rele din pacate .. sper ca este bine bebe si tu esti mai linistita
Ella30
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
Iulia13 wrote:

Inca nu am primit rezultatele,ma gândesc ca pe maine caci avand in vedere situatia de acum le proceseaza mai greu, dar pana atunci va împartasesc testul meu de astazi, ma bucura nespus de mult de parca as fi la prima sarcina Lol

https://ibb.co/M6BBbMD

In legatura cu cea mica te inteleg perfect, a mea de pe la 7 - 8 luni a devenit asa de iubareata, acum e pericol caci nu o mai pot lasa deloc singura in camera macar 10 secunde ca imediat plânge NuImiPasa noroc ca il am pe sot acasa pana incepe scoala si ma mai ajuta el ca de altfel nu reuseam sa fac nici eu mai nimic.. Ieri a facut primii pasi singurica, nu m-am asteptat ca va vrea sa faca..hearts de-a busilea merge de la 8 luni si ma asteptam oarecum sa vrea sa faca pasi pana intr-un an, oricum fiecare bebe e in ritmul sau important e sa fie sanatos.
Am trecut si noi prin regresie acum 2 sapt.. uff momentan vad ca nu se mai trezeste noaptea insa adoarme pe la 12-1 pana la 9-10..

Ce test frumosLove

Felicitari pt primii pasi! dance de acum sa vezi alergatura! topai asa e , fiecare bebe are propriul ritm si oricum mai devreme sau mai tarziu va bifa toate etapele computerlove
Eu urasc regresiile..nu de alta dar se trezeste la 2 cu un chef nebun de joaca si eu sunt foarte irascibila :)))acum ca se ridica singura a descoperit ca ii place sa se arunce in fund si se distreaza asa cateva minute bunealcool

Mirela, sper ca e bine bebelinapale imi imaginez ce ai simtit..dar totusi sotul tau nu a reactionat prea bine. Nu e ca si cum ai vrut.....probabil s-a speriat si el foarte tare si de aici reactia..uff

Blu eu as tinde sa zic ca e regresie.
Legat de mancare..ii dai pasat sau bucatele ? Eu de pe la 7 luni i-am pus pe tavita si bucatele si treptat am inceput sa ii fac pancakes, clatite normale, briose, budinci.. ii mai poti da lapte cu cereale sau cu gris . Toate astea alaturi de fructe, bineinteles. Sau iaurt cu fructe..depinde mult ce i-ai introdus pana acum. Eu zic ca de acum te poti juca un pic cu mesele :)
Ella30
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:12 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Fetelor noi peste 3 zile incepem diversificarea.As vrea sa va intreb in caz de alergii ce trebuie sa fac?ce trebuie sa am in casa si care sunt pasii cand copilul face alergie?urma sa intreb la urm.control la neonatolog dar cum s-au inchis toate nu am mai putut merge sa vb.despre momentul inceperii diversificarii.Va intreb pt.ca voi ati trecut prin asta si sa nu ma panichez in caz de...

Noi nu am patit, am avut doar banuieli care nu s-au confirmat. Acum ceva timp sieu am intrebat si fetele au zis ca cel mai indicat sa recomande ceva e pediatrul. Important momentan e sa stii sa recunosti o alergie, cred eu DistanceKiss
Adina Mariana
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:14 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
blu88 wrote:

mie mi-A FACUT ALERGIE LA ardei rosu... avea pe fata in obraji ziceai ca este plesnit si a ramas roseata .. dr mi-a dat zyrtec sa ii dau 2 pic 3-5 zile,si am scos alimentul pe care l-am reintrodus dupa 3 sapt din nou , nu au mai fost probleme insa cel mai bine este daca te confrunti cu asa ceva sa vb cu pediatrul este cel mai in masura sa iti spuna ce sa ii dai ... la noi a aparut la 2 ore dupa ce a papat
Mersi pt.detalii.Si mie de ardei imi este cel mai frica.Am auzit multe cazuri cu alergii de la ardei/gogosar.Sper sa fie bine.Oricum o sa sun medicul daca e sa fie numai zic va intreb si pe voi daca patesc sa stiu ce sa fac pana vb.cu medicul.
Ps: tare frumos puisorul tau:026: abia astept si eu sa ma gandesc la ce meniu sa ii mai fac la piticot.Ma bucur ca acum iti papa mai bineCheek Kiss
Ella30
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:17 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Este o perioada, si Luca a fost foarte dependent de mine la un moment dat, tot a ajutat faptul ca atunci cand ajungea sotul acasa il prelua. De acum inainte astia mici devin foarte santajisti, speculeaza orice, eu sincer l-am mai lasat sa maraie in perioada aia nasoala, am considerat ca trebuie sa inteleaga faptul ca sunt momente cand nu ne poate avea la picioarele lui, asa cum a invatat sa se mai joace si singur. Il mai las sa se si plictiseasca si sa se descurce si singur. Nu stiu daca este ok cum procedam acasa dar sper sa ne iasa :))
Chiar asa cum l-am obisnuit, mai independent sa zicem, are momente cand face niste crize de toata frumusetea, plus ca este mare actor, se preface maxim doar pentru a face cum vrea el. Eu sunt o mama rea si nu cedez decat in situatii extreme :))

Si eu o mai las sa tipe, mai nou ne si "certam" fiecare pe limba ei dar cedez destul de repede pt ca efectiv urla de nu pot sta in casa.
Sper sa ma mai inraiesc si eu si sa o pot ajuta sa devina independenta. Sper sa imi iasa macar un pic :))
Adina Mariana
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:18 PM
Nivel

MirelaD wrote:

Adina, eu nu am nici un medicament în casa,contra alergiilor, poate ar trebui NuStiu am zis ca in caz de ceva sunt pediatrul.
Noi ne-am confruntat doar cu bubite pe corp, obrajori ?i atunci am scos alimentul suspectat,?i l-am reintrodus dupa 1-2 saptamâni. Bubitele au trecut de la sineCheek Kiss
Mersi pt.raspunsCheek Kiss acum ma gandeam si eu daca sa imi iau in casa ceva sa am sau nu de aceea va si intrebam pe voi..sper sa fie bine si sa nu faca nici o alergie.
Imi pare rau ca a cazut Eva si sper sa fie bineCray se poate intampla oricui,nu inseamna ca esti tu vinovata.
Adina Mariana
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:20 PM
Nivel

Ella30 wrote:

Noi nu am patit, am avut doar banuieli care nu s-au confirmat. Acum ceva timp sieu am intrebat si fetele au zis ca cel mai indicat sa recomande ceva e pediatrul. Important momentan e sa stii sa recunosti o alergie, cred eu DistanceKiss
Mersipupici asa este,ai dreptate.Medicul stie cel mai bine dar ma ajuta si parerile fetelor sa stiu la ce sa ma asteptpupici
Ella30
Scris: Thursday, April 16, 2020 6:31 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Mersipupici asa este,ai dreptate.Medicul stie cel mai bine dar ma ajuta si parerile fetelor sa stiu la ce sa ma asteptpupici

Stiu cum eCrazy
CrisM
Scris: Thursday, April 16, 2020 9:22 PM
Nivel

Inregistrat: 11/17/2017
Iulia13 Felicitari!!! O sa fie si la voi aceeasi diferenta ca la noi. E greu cu doi asa mici, dar e si tare frumos!

MirelaD Stai linistita ca nu esti singura careia ii cade copilul din pat. Si noua ne-a cazut Sofia cu amândoi acasa de vreo 2-3 ori! Si eu m-am simtit groaznic.. Ma gândeam ca uite ce parinte neatent sunt... Am mers cu ea la pediatru sa ne asiguram ca nu are nimic, iar doctorita ei ne-a zis asa foarte calma: "dna stati linistita! Toti copii cad din pat!"
Sa o urmaresti sa nu aiba pierderi de cunostinta, stari de voma, pierderea echilibrului sau alte semne care î?i indica o stare alterata.
Stiu ca e greu sa nu te îngrijorezi, dar unii copii fac mai greu anumite lucruri. Sofia a început sa mearga de-a busilea la 11 luni fara 2 zile. Noi am facut ?i ceva kinetoterapie cu ea pentru a merge în picioare deoarece am descoperit ca avea o usoara asimetrie musculara. Când se ridica în picioare parea ca e o mica piftie :))

Fetelor va doresc sa aveti sarbatori linistite, cu copii voiosi si sanato?i! Eu intru noaptea si va mai citesc, dar nu prea apuc sa scriu. Seara abia ma tin pe picioare. Dupa maratonul baitelor si adormitul copiilor încerc sa mai fac câte ceva prin casa. Statul numai în casa e tare dificil cu doi copii mici. Sofia nu î?i consuma energia, adoarme greu seara, ii ies ultimele doua masele si e foarte agitata! Ne rupe! Când pleaca so?ul la birou nici nu apuc sa manânc. Adorm unul se trezeste celalalt si tot asa! Iau partea buna a lucrurilor... Nu am fi avut cum sa petrecem atâta timp în 4 niciodataras va imbratisez!
Iulia13
Scris: Thursday, April 16, 2020 10:02 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
CrisM mul?umesc frumos, asta cam asa e va fi aceeasi diferen?a.. Sunt con?tienta ca nu va fi usor dar va fi mai frumos hearts

Sarbatori fericite!!
MirelaD
Scris: Saturday, April 18, 2020 7:23 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Mamici, mul?umescCheek Kiss Eva e bine,am urmarit-o,nimic ie?it din comun. De?i ?tiu ca inevitabil va mai cadea,ca din pat,ca din picioare,sper totu?i sa nu fie prea curand. Cum a?i spus ?i voi, sentimentul nu e prea placut.
Cu ocazia asta,va urez ?i eu sa ave?i Sarbatori lini?tite,alaturi de familie ?i de cei dragi,sa va bucura?i de micu?ii vo?tri ?i sa speram ca toate lucrurile se vor a?eza în curandCheek Kiss grup ?i sa fim recunoscatori pentru tot ceea ce avem,inclusiv pentru existen?a forumului ca tare ajuta sa te mai descarci dar ?i sa gase?ti sfaturi ?i sustinerehearts Gossip
Adina Mariana
Scris: Saturday, April 18, 2020 9:46 AM
Nivel

Paste fericit alaturi de familiile voastre fetelor!Cheek Kiss floare2
diana.ng
Scris: Saturday, April 18, 2020 12:51 PM
Nivel

Inregistrat: 10/26/2017
Doamne ajuta fetelor sa avem un Paste linistit si frumos, alaturi de familiile noastre! Sa ne bucuram de fiecare clipa pentru ca totul trece atat de repede! grup pupici si imbratisari!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.