|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Simmo, pt constipatie nu e ok marul! El e ok tocmai ca sa stranga burtica, la fel ca banana, desi multi cred opusul! Dovlecelul, prunele, perele sunt ok pt constipatie. |
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| simmo wrote:Alina, dupa cat timp isi face efectul bifido baby ?
Noi avem probleme cu constipatia de la 3 luni, dupa ce i-am dat bifido facea aproape zilnic, acum cu diversificarea iar a rarit-o, la 2-3 zile. Si in ziua cand face are 2-4 scaune apoi iar pauza... si eu astept sa ii introduc fructele si sper sa se regleze asa mai bine. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Multumesc mamicilor de raspunsuri.
Cris, la ultimul control am vorbit cu pediatrul de bifido (stiam ca exista posibilitatea sa se constipe odata cu diversificarea); daca nu functioneaza dupa 30 zile, o sa vorbesc din nou sa vad ce recomanda.
Alina, inseamna ca trebuie sa mai astept sa isi faca efectul (daca o functiona la el); ma asteptam sa iasa imediat.
Maria, de mar nu stiam ca strange la burta, mai ales ca tot am mai citit de sucul de mere. Probabil depinde si de copil. Pediatra ce-i drept a insistat mai mult pe prune uscate ca la noi la tara pana se fac prunele mai dureaza...
Mirela, multumesc pentru detalii referitor la diversificare si constipatie. Un curs de genul e bun ca sa stii ce sa faci, dar oricum 15 minute de practica pe o papusa nu se compara cu realitatea :( dar pana vine ajutor e ok sa faci ceva decat nimic. Oricum, cica in astfel de momente iti creste adrenalina asa mult incat ajungi sa faci manevrele ca un robot.
Ella, la eco a fost totul ok; nu am inteles nimic din masuratori si termeni, doar concluzia. Si recomandare de preferabil sa nu se intample prea des Dar el nu mai are stare deloc; de vreo 2 zile a inceput sa faca si mersul in fata, doar ca el se strijina in genunchi si maini si pe urma isi face elan, iar cand misca o mana inainte cade in bot....iar alta traznaie Nici la baie nu mai apuc sa ma duc uneori. Mai am un placintar netaiat; cred ca o sa ii bag mai des la masa si poate il mai ajuta. El se screme, l-am vazut de mai multe ori, dar nu iese.
Ieri l-am fortat cu 1/4 supozitor si scaunul lui era cu rosu de la ardei kapia, deci ceva tot ii ajunge in stomac chiar daca se mai joaca la masa. |
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Quote:Ella, la eco a fost totul ok; nu am inteles nimic din masuratori si termeni, doar concluzia. Si recomandare de preferabil sa nu se intample prea des Dar el nu mai are stare deloc; de vreo 2 zile a inceput sa faca si mersul in fata, doar ca el se strijina in genunchi si maini si pe urma isi face elan, iar cand misca o mana inainte cade in bot....iar alta traznaie Nici la baie nu mai apuc sa ma duc uneori. Mai am un placintar netaiat; cred ca o sa ii bag mai des la masa si poate il mai ajuta. El se screme, l-am vazut de mai multe ori, dar nu iese. Ieri l-am fortat cu 1/4 supozitor si scaunul lui era cu rosu de la ardei kapia, deci ceva tot ii ajunge in stomac chiar daca se mai joaca la masa.
Ma bucur ca eco a iesit bine. Sper sa nu se mai intample niciodata Si sofia cadea des in nas la inceput :)) apoi se uita la mine si radea :)) acum se rostogoleste de nu stiu cand ajunge la marginea patului..eu ca sa pot merge la baie o las pe podea sau in scaunul de masa. Stiu ca nu e indicat dar momentan scaunul e cel mai sigur si alta idee chiar nu am..
Eu supozitor nu i am pus deloc de cand am inceput diversificarea. E adevarat ca depinde de bebe, la noi mereu are efect dovleacul cu ulei de masline..
Legat de fructe, sper sa nu gresesc, dar eu stiu ca banana coapta e foarte buna pt constipatie, pe cand cea verde strange la burta. Iar legat de mar, marul la abur nu constipa, iar cel copt strange la burta.
Prune, pere, la Sofia nu au nici un efect. Ella30 attached the following image(s):
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Ella30 wrote:Ma bucur ca eco a iesit bine. Sper sa nu se mai intample niciodata Si sofia cadea des in nas la inceput :)) apoi se uita la mine si radea :)) acum se rostogoleste de nu stiu cand ajunge la marginea patului..eu ca sa pot merge la baie o las pe podea sau in scaunul de masa. Stiu ca nu e indicat dar momentan scaunul e cel mai sigur si alta idee chiar nu am.. Eu supozitor nu i am pus deloc de cand am inceput diversificarea. E adevarat ca depinde de bebe, la noi mereu are efect dovleacul cu ulei de masline.. Legat de fructe, sper sa nu gresesc, dar eu stiu ca banana coapta e foarte buna pt constipatie, pe cand cea verde strange la burta. Iar legat de mar, marul la abur nu constipa, iar cel copt strange la burta. Prune, pere, la Sofia nu au nici un efect.
Spui bine despre mar si banana, asa este teoria. In cele din urma conteaza si sistemul digestiv al copilului, din pacate poate sa nu faca nr 2 asa usor orice aliment ar primi. In legatura cu cazaturile si accidentele va recomand sa fiti atente pt ca se pot intampla cu voi langa bebelusi. Mie mi-a cazut de cateva ori cand nici nu ma asteptam, norocul nostru este ca stie sa cada de mic si inca nu a facut vreun cucui sau sa isi sparga ceva. Dupa varsta de 6 luni evolueaza neasteptat de repede, odata Luca a cazut din pat in somn, el dormea dar a luat-o de-a busilea si efectiv a sarit din pat.
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| simmo wrote:
Buna, Intervin si eu putin in discutie. In weekend am facut un curs de prim ajutor si s-a discutat si despre alergii. Este posibil sa faci alergie si la alimentele ce au fost introduse deja deoarece acestea pot fi tratate/stropite cu substante diferite si intr-un final alergia poate fi cauzata mai mult de substanta cu care s-a tratat alimentul decat la alimentul propriu zis.
Lire.t, omg! Sanatate multa nepotului si multa putere parintilor.
In caz ca sunt mamici care nu stiu, exista o linie de apel gratis in caz de intoxicatii (eu tot la curs am aflat; de peditel stiam) - toxapel 021-210-62-82 sau 021-210-61-83 la care raspund medicii de garda de la Grigore Alexandrescu, in caz ca se intampla asa ceva. Oricum, consultul este cel mai indicat in astfel de cazuri, dar mai bine sa nu se intample.
Bebelinul meu este tare nazdravan, a cazut din pat (a invatat sa dea la o parte cu picioarele pernele din jur), am fost la camera de garda, la neurochirurg si totul pare a fi ok. Maine ii facem cu eco transfontanela si speram sa primim informatii pozitive.
Diversificarea am inceput de aproximativ o saptamana si se pare ca ne confruntam cu constipatia...trec 3 zile si nu face; de maine am zis ca ii dau bifudo baby si o sa ii introduc la mese si prune/para/mar. Alte variante momentan nu am in minte. Sunt pe diversificare clasica, am observat ca ii place mancarea mai apoasa, legumele care contin mai multa apa; apa bea la fiecare masa (uneori am impresia ca bea doar ca vede biberonul-este cel de tranzit cu mânere, si o zice ca e lapte...); am incercat sa ii dau si din cana cu cioc, dar nu reuseste sa traga din ea.
Pentru constipatie voi ce ati mai facut ? Bicicleta o fac zilnic cu el.
Mul?umesc de informa?ii Ma bucur ca baie?elul este bine,?i noi am experimentat cazutul din pat,dar nu ajuns la spital. Subscriu la ce a spus Ella despre alimentele benefice in constipa?ie,dar cum fiecare bebe e unic, trebuie testat. Succes pe mai departe cu diversificarea |
| Mie mi-e groaza de cazaturi..noi nu avem covoare, in camera ei e parchet, iar in rest gresie..curand cred ca vom pune carpeta, alta idee nu am.. |
| GeorgianaB wrote:
Spui bine despre mar si banana, asa este teoria. In cele din urma conteaza si sistemul digestiv al copilului, din pacate poate sa nu faca nr 2 asa usor orice aliment ar primi. In legatura cu cazaturile si accidentele va recomand sa fiti atente pt ca se pot intampla cu voi langa bebelusi. Mie mi-a cazut de cateva ori cand nici nu ma asteptam, norocul nostru este ca stie sa cada de mic si inca nu a facut vreun cucui sau sa isi sparga ceva. Dupa varsta de 6 luni evolueaza neasteptat de repede, odata Luca a cazut din pat in somn, el dormea dar a luat-o de-a busilea si efectiv a sarit din pat.
Asa este, sistemul digestiv conteaza cel mai mult, suntem diferiti asa ca teoria uneori nu e potrivita pt unii..
Si a mea era sa cada din pat in somn. A inceput deodata sa se rostogoleasca..noroc ca dorm cu ea si am prins-o la timp |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Cred ca la constipatie este ca si la colici. Le incerci pana gasesti varianta potrivita
Ella, nici eu nu am covorase in casa. Al meu a cazut direct pe parchet, iar patul nostru este si usor mai inalt:( Am luat covorase pufoase din spuma (gen puzzle) si am pus pe jos, dar nu am in toata casa. Le-am pus in sufragerie, unde se joaca el mai mult. Cred ca o sa mai iau ca nu acopera tot.
Sa nu mai zic cand o sa incepa sa prinda viteza si il vad pe la prize Eu am si multe, 5 intr-o camera...in curand o sa le pun protectie si la astea. |
| simmo wrote:Cred ca la constipatie este ca si la colici. Le incerci pana gasesti varianta potrivita Ella, nici eu nu am covorase in casa. Al meu a cazut direct pe parchet, iar patul nostru este si usor mai inalt:( Am luat covorase pufoase din spuma (gen puzzle) si am pus pe jos, dar nu am in toata casa. Le-am pus in sufragerie, unde se joaca el mai mult. Cred ca o sa mai iau ca nu acopera tot. Sa nu mai zic cand o sa incepa sa prinda viteza si il vad pe la prize Eu am si multe, 5 intr-o camera...in curand o sa le pun protectie si la astea.
Eu ma tem si cu alea de spuma, in capul meu daca nu cade pe moale nu e ok
Protectii pt prize si sertare urmeaza si eu sa iau, deja la sertare s-a prins cum sta treaba si le deschide , dar deocamdata suntem noi langa ea si nu risca sa-si prinda degetele pe acolo. |
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Buna fetelor. Am revenit.. Marti am avut control la ortoped, ne au chemat mai devreme ?i astazi la neurolog., la ortoped, tonus bun, acum sta cu capul drept ?i îl mi?ca stânga dreapta bine, a zis ca nu se pune problema de torticolis, sa nu ne facem griji ?i posibil sa fi fost o inflama?ie sau nu ?tie exact pt ca nu a vazut dar consultându l a zis ca e ok. La mu?chii gambei a zis sa insistam un pic cu masaj ?i exerci?ii pentru ca i se par mai moi dar nu este nevoie de kineto. La neurolog, bine. A zis ca pt vârsta lui dansa îl vede perfect sanatos. Reflexe, fontanela, circumferin?a craniana, câteva mi?cari, i a atras aten?ia ?i cu o lanterna slaba si s a întors în stânga sau dreapta unde ii lumina. A zis ca de jucarii va fi interesat mai târziu dupa 3 luni ?i mi a recomandat sa l ?in ?i pe burta pentru ca stand pe spate are spectru larg ?i se fixeaza ba la lumina, perdea sau tapetul foarte colorat de pe perete ?i de aceea nu e atent la mine. Ne a recomandat, totu?i, fiind prematur sa ii facem un control oftalmologic la un medic ce vede bebelu?i prematuri. Asta pentru ca nu i s a efectuat în maternitate control ?i ar fi bine totu?i pt lini?tea noastra. Fetelor, m am mai lini?tit..
A, sapt aceasta a venit so?ul racit de la serviciu, dar l am trimis la tara. Urmatoarea zi am racit eu.. Simptome diferite. Adica el tu?e?te, eu aveam doar nasul care îmi curgea d tare. Am încercat pe cât posibil sa l feresc pe bebe.. Acum nu mai am nimic dar folosesc în continuare masca. Voiam sa va întreb.. De când l am adus din maternitate temp lui a fost întotdeauna peste 37.. Cu 2,4..astazi are 37.8. Este rece adica nu frige, manânca, e vioi gangureste.. Nu se considera febra, nu? |
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Si noi avem dormitorul mic plin cu covoras puzzle din spuma, iar in living am cumparat recent covoras casmatino.
Cu somnul inca e jale la noi.. si ziua si noaptea, nici nu stiu cum trec zilele, caut sa "supravietuiesc". Am inceput diversificarea, am facut si noi eco transfontanelara, am inceput si kinetoterapia, facem luna asta 10 sedinte apoi mai vedem. Ma chinui cu amandoi sau mai bine zis ii chinui pe amandoi ca niciunuia nu ii sunt 100% prezenta. Ziua ii fac lui bebe un somn afara in carut si fratiorul se joaca langa noi, uneori plecam in casa cu maaare scandal pt ca nu vrea sa mearga.. se plictiseste groaznic in casa. Dar bebe a inceput de cateva zile sa fie mult mai alert si au inceput sa aiba interactiuni tare faine intre ei. Mor de drag sa ii privesc si parca mai uit de toata oboseala si stresul asta.
Diversificarea merge ok, deschide gurita, se intinde dupa lingurita, nu am patit sa refuze sa incerce, dar cu unele combinatii isi face greata la prima gustare apoi e ok, mai cere. Nu e la fel de pofticios cum era fratiorul, dar eu sunt multumita, nu ma mai stresez |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella, in primul rand conteaza cum e masurata temperatura. Daca pe frunte are 37,8 e mult, temperatura lor e aceeasi cu a noastra, in general ce e intre 37-38 se considera stare subfebrila. Nu e prea imbracat sau nu e prea cald in casa? Nou nascutii si mai ales prematurii nu isi pot regla temperatura si se pot supraincalzi foarte usor, fara sa ne dam seama. Carina in afara episodului de febra nu a avut niciodata peste 37, are 36,4-36,6 masurata le frunte, asta e asa, ca si idee, nu zic ca al meu copil e standardul. |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| AlexandraRr wrote:Ella, in primul rand conteaza cum e masurata temperatura. Daca pe frunte are 37,8 e mult, temperatura lor e aceeasi cu a noastra, in general ce e intre 37-38 se considera stare subfebrila. Nu e prea imbracat sau nu e prea cald in casa? Nou mascutii si mai ales prematurii nu isi pot regla temperatura si se pot supraincalzi foarte usor, fara sa ne dam seama. rectal este masurata. Când i am luat o era dezbracat ca ii schimbasem scutecul ?i ii facusem pu?in masaj... În casa am 24grade. Are body cu mâneca lunga ?i pantaloni... |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella123 wrote:rectal este masurata. Când i am luat o era dezbracat ca ii schimbasem scutecul ?i ii facusem pu?in masaj... În casa am 24grade. Are body cu mâneca lunga ?i pantaloni... Rectal peste 38 se considera febra. Temperatura depinde si de activitatea avuta inainte, de momentul zilei, timpul trecut de la masa, baie etc |
|
|