Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ella30
Scris: Sunday, February 23, 2020 11:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
Ella123 wrote:
tot încerc cu jucarie sa o urmareasca si nu o face întotdeauna... Ma gandesc ca are ritmul lui, ca este si prematur dar tot am o neliniste... Încerc cât mai mult sa ma calmez sa nu ii transmit ?i lui dar e tare greu. Pt torticolis mergem la ortoped sa vedem daca ne recomanda ceva. Pe el nu îl doare, nici la masaj nici daca încerc eu sa i l mut.. Din pct asta de vedere mi au mai trecut grijile. Îl mai antrenez eu cu jucarii, vorbesc cu el mereu tot sa se uite ?i la mine..

Pt torticolis eu as merge la kineto. E destul de simplu de rezolvat , mai ales ca e micut, si in plus lor le place la masaj. A facut si sofia, pt picioruse.
Cat despre cealalta problema, daca te linisteste vizita la dr, mergi si mai cere o parere. E pacat sa nu te bucuri de bebelusie..vorbeste si spune ce simti celor apropiati, mama, sot..poate te ajuta sa te mai linistesti.

Daca te ajuta cu ceva, si Sofia urmarea mult o pelincuta cu multi cactusi. Se uita la ea mult si bine daca o lasam. Jucarie abia la 3 luni am inceput sa ii pun in mana efectiv, ca ma panicasem ca nu prinde cu mana. Pana atunci interes zero pt ea, nu se uita deloc oricat ar fi zornait. Caruselul era o frumoasa jucarie pt mine. Ea nu a fost interesata. La 3 luni si ceva a inceput sa se uite la o zornaitoare, si cam tot pe atunci a incercat sa o tina in manuta.
Ella123
Scris: Sunday, February 23, 2020 1:44 PM
Nivel

Inregistrat: 5/9/2018
Ella30 wrote:

Pt torticolis eu as merge la kineto. E destul de simplu de rezolvat , mai ales ca e micut, si in plus lor le place la masaj. A facut si sofia, pt picioruse.
Cat despre cealalta problema, daca te linisteste vizita la dr, mergi si mai cere o parere. E pacat sa nu te bucuri de bebelusie..vorbeste si spune ce simti celor apropiati, mama, sot..poate te ajuta sa te mai linistesti.

Daca te ajuta cu ceva, si Sofia urmarea mult o pelincuta cu multi cactusi. Se uita la ea mult si bine daca o lasam. Jucarie abia la 3 luni am inceput sa ii pun in mana efectiv, ca ma panicasem ca nu prinde cu mana. Pana atunci interes zero pt ea, nu se uita deloc oricat ar fi zornait. Caruselul era o frumoasa jucarie pt mine. Ea nu a fost interesata. La 3 luni si ceva a inceput sa se uite la o zornaitoare, si cam tot pe atunci a incercat sa o tina in manuta.
la carusel se mai uita uneori, ?i la luminile de pe tavan, dar nu urmare?te. Nici pe mine decât foarte rar, nici când vorbesc cu el nu se uita la mine. Sotul e ?i el îngrijorat, îl vad, dar mereu îmi spune sa nu ma mai ingrijorez atat ?i sa nu mai plâng degeaba.. Mamei i am zis ?i mi a spus ca am preten?ii prea mari de la el, ca e mic. Eu tot ma gândesc ca e prematur ?i ma încurajez ca va face lucrurile astea pana la urma.. Nu ?tiu fetelor ca am toate culorile de jucarii, i le plimb prin fata ?i îmi vine sa mi dau cu ele în cap când vad ca nu se uita dupa ele...ma aud ?i vecinii cât strig mami mami sa vorbesc cu el. Sunt într o situa?ie urata ?i pana pe 5 martie îmi pare o ve?nicie.
Ella30
Scris: Sunday, February 23, 2020 4:45 PM
Nivel

Ella123 wrote:
la carusel se mai uita uneori, ?i la luminile de pe tavan, dar nu urmare?te. Nici pe mine decât foarte rar, nici când vorbesc cu el nu se uita la mine. Sotul e ?i el îngrijorat, îl vad, dar mereu îmi spune sa nu ma mai ingrijorez atat ?i sa nu mai plâng degeaba.. Mamei i am zis ?i mi a spus ca am preten?ii prea mari de la el, ca e mic. Eu tot ma gândesc ca e prematur ?i ma încurajez ca va face lucrurile astea pana la urma.. Nu ?tiu fetelor ca am toate culorile de jucarii, i le plimb prin fata ?i îmi vine sa mi dau cu ele în cap când vad ca nu se uita dupa ele...ma aud ?i vecinii cât strig mami mami sa vorbesc cu el. Sunt într o situa?ie urata ?i pana pe 5 martie îmi pare o ve?nicie.

Incearca sa te calmezi un pic ca nu ti face bine nici tie si te simte si bebe..trec repede zilele, pana atunci joaca te cat mai mult cu el, canta i, povesteste i..ei reactioneaza mai bine la tonul vocii calm, cald, dulce.
GeorgianaB
Scris: Sunday, February 23, 2020 4:52 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Ella123 wrote:

Iti inteleg ingrijorarea dar copiii la o varsta atat de mica nu sunt atrasi de jucarii, le descopera in timp si sa nu ai asteptari sa se joace efectiv. Unii copii nici la varsta de un an nu sunt asa atrasi de jucarii. Ai rabdare si sigur vei observa o evolutie, poti sa vorbesti cu el tot timpul, sa ii povestesti tot ce faci, el sigur aude si se bucura de vocea ta.
AlexandraRr
Scris: Sunday, February 23, 2020 5:56 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Ella123 wrote:

Ella, in primele 6 luni ei sunt atrasi doar de contrastele puternice gen alb-negru. Eu am avut cartile din seria "prin ochi de bebe" dar poti si printa eventual niste imagini si sa i le arati, sa ii explici ce e in imagine sau inventezi tot felul de povesti. Carina era tare atenta cand faceam asta. Eu mai aveam o jucarie care se prinde de marginea patului si pe o parte avea toate imaginile alb negru iar pe cealalta erau imagini colorate si o puteai intoarce cand se plictisea. Caut imediat si iti las link. Apoi, parerea mea sincera e ca e prea devreme pentru activitati de genul, mai da-i timp, nu se poate pune problema momentan de intarziere neurologica, insa e foarte bine ca ai facut programare si la medic ca sa fii sigura ca e totul ok :*
Revin imediat cu link-ul si te mai poate ajuta aplicatia sau cartea wonder weeks, ai acolo explicate etapele prin care trec bebelusii de la nastere si poate te ajuta sa te linistesti.

Asta e: https://www.babyneeds.ro/jucarii-pentru-patut-si-carucior/taf-toys-jucarie-landoucarucior-carticica-mea-tt10635.html
Ella123
Scris: Sunday, February 23, 2020 9:28 PM
Nivel

Inregistrat: 5/9/2018
Mul?umesc mult fetelor. ?tiam ca aici ma poate auzi cineva ?i macar sa încerce sa ma calmeze. Alexandra am comandat jucaria, abia a?tept sa vedem.
Doar ca... Nu ?tiu cum se face de sunt atât de ghinionista.. Astazi la ora 17 când s a trezit a avut secre?ie galbena mai multa la ochisor.. Nu m am panicat prea tare initial ?i l am ?ters cu ?erve?el iridium baby. Însa tot apare secre?ia respectiva, ii lacrimeaza ochi?orul ?i chiar ramâne lipit..conjunctivita nu ?tiu ce poate fi. Medicul de familie mi a zis sa il ?terg cu ser ?i sa vedem mâine cum va fi. Voi ce ma sfatui?i sa fac? E nevoie de oftalmolog? Am zis sa contactez ?i pediatra de diminea?a. Simt cum îmi scad puterile din ce în ce mai mult, ?i încerc sa ma adun pentru el.
AlexandraRr
Scris: Sunday, February 23, 2020 9:40 PM
Nivel

Daca are secretii trebuie mers la medic :( probabil daca e vb de conjunctivita iti va prescrie picaturi tobrex dar trebuie tratament pentru evitatea complicatiilor. Pana ajungj la medic curata cand vezi secretii cu ser fiziologic si compresa sterila sau servetele iridium daca mai ai si poate iti va prescrie chiar mf ceva daca timpul de asteptare pana la un consult pediatric e mare. Sa folosesti mereu comprese diferite sau servetele diferite pentru fiecare ochi, sa nu stergi cu acelasi ambii chiar daca spui ca stergi intai ochiul sanatos.
Te cred ca te simti coplesita, incearca sa iei lucrurile asa cum sunt, sa respecti recomandarile pe care le vei primi si atata timp cat esti aproape de puiul tau si ii acorzi atentie va fi totul bine. Din pacate copiii se mai imbolnavesc chiar daca incercam sa ii protejam, vei vedea ca in timp va fi tot mai bine. Trage aer adanc in piept, zambeste-i copilului si dormi linistita. Maine e o noua zi in care ai timp sa vb cu medicul si sa rezolvi problemele. grup
Anitta76
Scris: Monday, February 24, 2020 12:48 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Ella123 wrote:
Mul?umesc mult fetelor. ?tiam ca aici ma poate auzi cineva ?i macar sa încerce sa ma calmeze. Alexandra am comandat jucaria, abia a?tept sa vedem.
Doar ca... Nu ?tiu cum se face de sunt atât de ghinionista.. Astazi la ora 17 când s a trezit a avut secre?ie galbena mai multa la ochisor.. Nu m am panicat prea tare initial ?i l am ?ters cu ?erve?el iridium baby. Însa tot apare secre?ia respectiva, ii lacrimeaza ochi?orul ?i chiar ramâne lipit..conjunctivita nu ?tiu ce poate fi. Medicul de familie mi a zis sa il ?terg cu ser ?i sa vedem mâine cum va fi. Voi ce ma sfatui?i sa fac? E nevoie de oftalmolog? Am zis sa contactez ?i pediatra de diminea?a. Simt cum îmi scad puterile din ce în ce mai mult, ?i încerc sa ma adun pentru el.

Buna Ella, iti scriu si eu chiar daca ai primit multe raspunsuri/sfaturi.
Nu mai stiu sigur daca tu sau alta fata m-ati sfatuit sa merg cu bebe la geam si sa trag repede perdeaua sa vedem cum reactioneaza brusc la lumina de afara. Nu stiu in ce zona locuiesti dar la mine e soare acum, si poti incerca sa vezi reactia. Iti pot spune din experienta ca si eu am fost foarte suparata din motivul acesta, dar am realizat acum ca am facut-o degeaba. Puiul meu abia acum reac?ioneaza asa cum imi doresc eu sa o faca, rade la mine si ma cauta cu privirea. In ceea ce priveste urmaritul jucariilor la noi nici acum nu se intampla mereu, consider ca o face doar cand vrea ea si cand are chef sau mai nou cand ii place jucaria respectiva.
Secretii mai are si a mea si eu abia astept sa ajung la pediatru sa intreb de ele. Sper sa nu fie nimic grav:(
Te pup si te îmbra?i?ez!computerlove
Anitta76
Scris: Monday, February 24, 2020 12:50 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Daca are secretii trebuie mers la medic :( probabil daca e vb de conjunctivita iti va prescrie picaturi tobrex dar trebuie tratament pentru evitatea complicatiilor. Pana ajungj la medic curata cand vezi secretii cu ser fiziologic si compresa sterila sau servetele iridium daca mai ai si poate iti va prescrie chiar mf ceva daca timpul de asteptare pana la un consult pediatric e mare. Sa folosesti mereu comprese diferite sau servetele diferite pentru fiecare ochi, sa nu stergi cu acelasi ambii chiar daca spui ca stergi intai ochiul sanatos.
Te cred ca te simti coplesita, incearca sa iei lucrurile asa cum sunt, sa respecti recomandarile pe care le vei primi si atata timp cat esti aproape de puiul tau si ii acorzi atentie va fi totul bine. Din pacate copiii se mai imbolnavesc chiar daca incercam sa ii protejam, vei vedea ca in timp va fi tot mai bine. Trage aer adanc in piept, zambeste-i copilului si dormi linistita. Maine e o noua zi in care ai timp sa vb cu medicul si sa rezolvi problemele. grup

Buna. Am vazut acum ca ai scris despre secretii si vroiam sa te intreb daca medicul isi poate da seama doar uitandu-se la bebe daca are vreo problema in ceea ce priveste ochisorii, sau daca este conjunctivita sau altele...Si bebe a mea are si mi-e teama:( Ori este nevoie de consul la oftalmolog?
AlexandraRr
Scris: Monday, February 24, 2020 3:02 PM
Nivel

Anitta76 wrote:

Buna. Am vazut acum ca ai scris despre secretii si vroiam sa te intreb daca medicul isi poate da seama doar uitandu-se la bebe daca are vreo problema in ceea ce priveste ochisorii, sau daca este conjunctivita sau altele...Si bebe a mea are si mi-e teama:( Ori este nevoie de consul la oftalmolog?

Secretiile la ochi nu sunt niciodata ceva normal asa ca mereu trebuie cerut sfatul medicului. Eu zic ca se descurca si un pediatru cu diagnosticul si tratamentul, nu trebuie neaparat oftalmolog pentru diagnosticarea conjunctivitei si daca e ceva ce ii depaseste competenta va recomanda el sa mergeti in alta parte. Ideea e ca daca e o problema si nu se trateaza se pot bloca canalele lacrimale sau pot aparea alte complicatii.
Anitta76
Scris: Monday, February 24, 2020 4:01 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Secretiile la ochi nu sunt niciodata ceva normal asa ca mereu trebuie cerut sfatul medicului. Eu zic ca se descurca si un pediatru cu diagnosticul si tratamentul, nu trebuie neaparat oftalmolog pentru diagnosticarea conjunctivitei si daca e ceva ce ii depaseste competenta va recomanda el sa mergeti in alta parte. Ideea e ca daca e o problema si nu se trateaza se pot bloca canalele lacrimale sau pot aparea alte complicatii.

Multumesc frumos ptr raspuns!computerlove
Ella30
Scris: Monday, February 24, 2020 5:11 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Nu stiu daca e acelasi lucru, Sofiei i a lacrimat un ochi pana la aproape 6 luni. Pana atunci ne au vazut pediatra, mf, pana si kineto (si a depasit competentele si a verificat o din cap pana in picioare). Toti au zis ca are canalul infundat.
Mf ne a dat niste picaturi, despre care cititnd apoi am aflat ca nu se dau sub nici o forma la bebe sub 1 an. Nu i am luat.
Pediatra ne a tot zis sa o stergem cu Iridium si sa ii punem ser si sa mai asteptam, ca uneori trece de la sine. Am tot facut asta pana la 5 luni cand a zis sa incercam cu masaj, daca nu trece nici asa sa mergem la oftalmolog. A trecut dupa o sedinta mai lunga, de vreo 10 minute.

Recomand sa mergeti la pediatru sau la oftalmolog. Daca as lua o de la capat as merge la oftalmolog direct.
Adina Mariana
Scris: Monday, February 24, 2020 6:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Ella123 wrote:
Buna fetelor. N am mai intrat în ultima perioada pentru ca am fost ocupata cu bebe. Am avut un episod urat sapt trecuta. Bebe a ramas cu gatul într o parte efectiv nu îl mai mi?ca dinspre dreapta. La controlul de o luna ne a spus ca are un u?or torticolis din cauza pozi?iei din uter dar ca nu e de îngrijorat. Acum nu mai are nimic, ne a spus medicul de la urgenta sa ii mutam activitatea pe cealalta parte... A mers, misca singur capul stanga dreapta. Ceea ce ma nelini?te?te pe mine este ca nu ma urmare?te prin casa când întru în camera, sau când i se vorbe?te, foarte rar se uita la persoana sau daca se uita sta doae 3 4 secunde ?i muta privirea. Gangureste, rade singur.. Am un tapet colorat la care se tot uita, dar daca ii pun o jucarie în fata nu prea o urmare?te. Ii arunca poate o privire vag. El este ?i nascut la 37s cu restric?ie de cre?tere, avea 35 de fapt.. Oare întârzie sa faca activita?ile astea din cauza prematuritatii? I am facut ?i o programare la neurolog mi e foarte teama ca nu e în regula...plang mereu fara sa ma vada sotul sau mama..am încercat cu lanterna stânga dreapta sus jos.. Nu o urmare?te mereu.. Pana pe 5 martie când am programarea cred ca o iau razna
Buna.Daca te linisteste cu ceva pot sa iti spun ca si Luca a urmarit obiecte sau pe noi abia dupa 2 luni si ceva.De zambit iar de la 2 luni a inceput iar de tinut obiecte in mana nici acum nu le tine mult timp.Ii pun in mana,le atinge si dupa cateva secunde le scapa.Eu spun sa nu iti faci probleme,fiecare bebelus se dezvolta in ritmul lui si sunt sigura ca si al tau isi va da drumul incet.Fi puternica pt.el si incearca sa iei fiecare zi asa cum este,sa te bucuri de perioada aceasta care este ft.frumoasa,sa nu te speri de nimic si sa astepti sa iti arate bebelusul tau cand este el pregatit ce stie sa faca.O sa mai fie multe clipe grele,mie aceasta regresie sau salt mental de la 4 luni parca mi-a pus capac,doamne greu este dar trece,o sa fie bine tot asa imi spun.
AlexandraRr
Scris: Monday, February 24, 2020 6:46 PM
Nivel

Ella30 wrote:

Nu stiu daca e acelasi lucru, Sofiei i a lacrimat un ochi pana la aproape 6 luni. Pana atunci ne au vazut pediatra, mf, pana si kineto (si a depasit competentele si a verificat o din cap pana in picioare). Toti au zis ca are canalul infundat.
Mf ne a dat niste picaturi, despre care cititnd apoi am aflat ca nu se dau sub nici o forma la bebe sub 1 an. Nu i am luat.
Pediatra ne a tot zis sa o stergem cu Iridium si sa ii punem ser si sa mai asteptam, ca uneori trece de la sine. Am tot facut asta pana la 5 luni cand a zis sa incercam cu masaj, daca nu trece nici asa sa mergem la oftalmolog. A trecut dupa o sedinta mai lunga, de vreo 10 minute.

Recomand sa mergeti la pediatru sau la oftalmolog. Daca as lua o de la capat as merge la oftalmolog direct.

Tot pe acolo doar ca Ella zicea de secretie galbena si ca bebe are ochisorul lipit. Aici e nevoie de tratament cu antibiotic insa canalul infundat e altceva, se rezolva cum ai facut tu, cu masaj si daca nu se rezolva asa e nevoie de desfundarea chirurgicala.
Ella30
Scris: Monday, February 24, 2020 9:06 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Tot pe acolo doar ca Ella zicea de secretie galbena si ca bebe are ochisorul lipit. Aici e nevoie de tratament cu antibiotic insa canalul infundat e altceva, se rezolva cum ai facut tu, cu masaj si daca nu se rezolva asa e nevoie de desfundarea chirurgicala.

Ooo, da, eu am ramas doar cu secretie in cap, n am mai citit si galbena Boredom
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.