Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fluturash26
Scris: Saturday, February 15, 2020 11:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/9/2017
AlexandraRr wrote:
Succes, fluturash, sa fie fara reactii si la voi.

Sunt optionale, Mirela :* Optionale sunt rotarix/rotateq, varilrix, nimenrix, bexsero, havrix, anti gripale sunt mai multe in functie de varsta, noi acum am facut vaxigrip si mai e anti hpv. Sper sa nu fi uitat nici unul :))

Multumesc, si voua la fel!ras DistanceKiss
Mirela cred ca te-a lamurit Alexandra.ras
fluturash26
Scris: Saturday, February 15, 2020 11:47 PM
Nivel

alina89 wrote:

Sunt optionale, varilix, havrix, nimenrix, vaxgrip(anual) si recent aparut la noi Bexero. Noi mai avem 2 de facut.

Nimenrix parca era la noi...bexsero stiu ca nu se gaseste, la noi a aparut altul la care imi scapa denumirea acum..
Sau poate gresesc eu..
Nimenrix am facut noi si bexsero il voi comanda de pe farmaexpress. Voi cum procedati?
simmo
Scris: Sunday, February 16, 2020 2:35 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
fluturash26 wrote:

Nimenrix parca era la noi...bexsero stiu ca nu se gaseste, la noi a aparut altul la care imi scapa denumirea acum..
Sau poate gresesc eu..
Nimenrix am facut noi si bexsero il voi comanda de pe farmaexpress. Voi cum procedati?

Noi suntem prea mici pentru astfel de vaccinuri, dar sunt pe FB pe un grup pro vaccinare si bexsero a aparut si la noi. Iti dau ex farmacia tei, dar poti verifica daca este si la farmaciile din localitatea ta.
Sau intri pe grupul de FB si întrebi daca mai este cineva din localitatea ta, a cumparat si de unde.

https://comenzi.farmaciatei.ro/farmacie/medicamente-pe-baza-de-reteta/vaccinuri/bexsero-susp-inj-in-seringa-preumpluta-0-5-ml-gsk-p343998

AlexandraRr
Scris: Sunday, February 16, 2020 6:50 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
fluturash26 wrote:

Sau poate gresesc eu..

Noua pediatra ne-a zis ca se gaseste si bexsero la noi acum si ca sa nu caut prin farmacii poate comanda ea. Eu am intrebat la farmacia aris de langa bloc (Pacurari) si nu tin in farmacii dar au in depozitul central si il pot aduce in 2-3 zile, la ei e 470 lei, poti intreba dupa ce termini cu varilrix si poate atunci va fi deja in mai multe farmacii DistanceKiss
MirelaD
Scris: Sunday, February 16, 2020 7:27 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Mul?umesc de raspunsuri fetelorCheek Kiss
Deci trebuie sa ma informez ?i legat de vârsta la care se administreaza + la ce ajutaDistanceKiss si Sa comand din timp evident,ca pe baza mf nu stauLol
AlexandraRr
Scris: Sunday, February 16, 2020 8:51 AM
Nivel

Iti las linkuri catre prospectele lor si gasesti acolo informatii legate de eficienta si varsta de la care se pot administra. Daca mf nu te ajuta discuta cu pediatrul sa faceti un calendar orientativ pentru astea optionale in functie si de cele din schema nationala. Poti incepe de exemplu cu varilrix care se poate face de la 9 luni si prima doza sa fie impreuna cu prima de ror, a doua la 10 luni, la 11 si 12 luni ai din schema nationala altele de facut iar dupa un an sa incepi cu nimenrix ca sa fie protejata impotriva unor specii de meningococ. Asta e doar o idee, vezi cum va fi ok si pe tru tine :*
Rotarix ai facut deja, nu mai pun iar anti hpv se face mai tarziu :*
Varilrix este impotriva varicelei: https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_5064_17.10.12.pdf

Nimenrix contine 4 tulpini de meningococ: A, C, W-135 si Y.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/nimenrix-epar-product-information_ro.pdf

Bexsero contine tulpini de meningococ tip B si in prospect scrie ca se poate administra incepand cu varsta de 2 luni.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/bexsero-epar-product-information_ro.pdf

Havrix este impotriva hepatitei A si se poate administra imcepand cu varsta de 1 an. https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_3696_07.09.11.pdf

Vaxigrip este anti gripal si se poate administra incepand cu 6 luni. Vaccinuri amtigripale sunt mai multe si in functie de varsta, vezi sezonul urmator ce alegeti :* daca se face inainte de 9 ani (sper sa nu gresesc) se fac doua doze prima data apoi, incepand cu urmatorul sezon cate o singura doza.

Daca te pot ajuta cu orice informatii sa-mi spui :* Vaccinurile optionale se pot face si la varste mai mari, eu am ales sa le fac acum ca sa aiba o varietate mare de anticorpi si, sper eu sa fie mai protejata cand va merge in colectivitate :*
MirelaD
Scris: Sunday, February 16, 2020 9:46 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
AlexandraRr wrote:
Iti las linkuri catre prospectele lor si gasesti acolo informatii legate de eficienta si varsta de la care se pot administra. Daca mf nu te ajuta discuta cu pediatrul sa faceti un calendar orientativ pentru astea optionale in functie si de cele din schema nationala. Poti incepe de exemplu cu varilrix care se poate face de la 9 luni si prima doza sa fie impreuna cu prima de ror, a doua la 10 luni, la 11 si 12 luni ai din schema nationala altele de facut iar dupa un an sa incepi cu nimenrix ca sa fie protejata impotriva unor specii de meningococ. Asta e doar o idee, vezi cum va fi ok si pe tru tine :*
Rotarix ai facut deja, nu mai pun iar anti hpv se face mai tarziu :*
Varilrix este impotriva varicelei: https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_5064_17.10.12.pdf

Nimenrix contine 4 tulpini de meningococ: A, C, W-135 si Y.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/nimenrix-epar-product-information_ro.pdf

Bexsero contine tulpini de meningococ tip B si in prospect scrie ca se poate administra incepand cu varsta de 2 luni.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/bexsero-epar-product-information_ro.pdf

Havrix este impotriva hepatitei A si se poate administra imcepand cu varsta de 1 an. https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_3696_07.09.11.pdf

Vaxigrip este anti gripal si se poate administra incepand cu 6 luni. Vaccinuri amtigripale sunt mai multe si in functie de varsta, vezi sezonul urmator ce alegeti :* daca se face inainte de 9 ani (sper sa nu gresesc) se fac doua doze prima data apoi, incepand cu urmatorul sezon cate o singura doza.

Daca te pot ajuta cu orice informatii sa-mi spui :* Vaccinurile optionale se pot face si la varste mai mari, eu am ales sa le fac acum ca sa aiba o varietate mare de anticorpi si, sper eu sa fie mai protejata cand va merge in colectivitate :*

AlexandraCheek Kiss m-ai salvat de cautat pe internet,mul?umesc din suflet. Numai bine sper sa ajung la pediatra saptamana viitoare,ca a fost foarte ocupata zilele astea,?i o sa o rog sa facem calendarul orientativ. Excelenta idee, mul?umescCheek Kiss DistanceKiss
fluturash26
Scris: Sunday, February 16, 2020 12:56 PM
Nivel

fluturash26
Scris: Sunday, February 16, 2020 12:57 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Noua pediatra ne-a zis ca se gaseste si bexsero la noi acum si ca sa nu caut prin farmacii poate comanda ea. Eu am intrebat la farmacia aris de langa bloc (Pacurari) si nu tin in farmacii dar au in depozitul central si il pot aduce in 2-3 zile, la ei e 470 lei, poti intreba dupa ce termini cu varilrix si poate atunci va fi deja in mai multe farmacii DistanceKiss

Nu stiam, uite ce bine ca a venit in discutii subiectul despre vaccinul asta. Oricum mai dureaza cv timp pana il facem. Multumesc!
alina89
Scris: Sunday, February 16, 2020 3:40 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
fluturash26 wrote:

Sau poate gresesc eu..

A aparut si bexero de o sapt-2, parca e 440 o doza
Acum am vazut ca au raspuns si fetele Lol
Nela
Scris: Sunday, February 16, 2020 6:26 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/18/2018
Buna seara, mamici.
Daca din gre?eala a?i cumpara apa decarbogazificata par?ial, în loc de apa plata, pentru prepararea laptelui, a?i mai folosi-o în scopul în care a?i luat-o sau a?i bea-o voi? Data viitoare când fac cumparaturi trebuie sa casc bine ochii. Crazy Nu ?tiu ce cauta felul asta de apa pe lânga cea plata! Lol Nici nu ?tiam ca exista felul asta de apa.
maria2013
Scris: Sunday, February 16, 2020 7:42 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Noi din asta bem. Eu nu i-as da copilului la vârsta asta.
AlexandraRr
Scris: Sunday, February 16, 2020 7:46 PM
Nivel

Eu nu as folosi-o, mai bine ii fierbi apa de la robinet.
fluturash26
Scris: Sunday, February 16, 2020 8:38 PM
Nivel

alina89 wrote:

A aparut si bexero de o sapt-2, parca e 440 o doza
Acum am vazut ca au raspuns si fetele Lol

Da da, se vede ca is in urma. De cand sunt insarcinata is asa obosita incat seara aproape deodata cu ea adorm..si nu mai am timp sa mai fiu informata si la curent cu ce se intampla..inainte mai stateam pana mai tarziu dupa ce adormea ea..
Nela
Scris: Sunday, February 16, 2020 10:39 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/18/2018
Merci de raspunsuri, fetelor. Înca ma amuz de situa?ie. Am carat 5 l atâta drum, cu fata în marsupiu.... Crazy I-am fiert apa în seara asta ?i la fel fac ?i pe mâine diminea?a. E bine ca nu se mai treze?te noaptea sa pape. O sa-mi ajunga apa aia vreo 2 saptamâni. Eu nu prea beau multa apa. Noapte buna.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.