|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Anitta76 wrote:Buna mamici! Exista cumva vreo crema/remediu minune pentru vergeturile rosii dobândite in sarcina? Va pup
Hei, pe timpul sarcinii am avut o gramada pe picioare, pe burta mi-au aparut în ultimele 4-5 saptamâni, iar dupa ce am nascut erau ro?ii ?i se vedeau inestetic. Acum dupa 8 luni aproape ca se mai vad, s-au facut spre galben-alb ?i s-au ?i miscsorat pe picioare. Am început sala de acum 1 luna ?i cum am dat jos din kg au început ?i pe burta sa se vada rezultate. Eu m-am mai dat cu Bio oil dupa ca am nascut, însa mereu am avut probleme cu vergeturile si stiu ca imi vor disparea dupa ce voi slabi mai multe kg, se estompeaza in mare parte.. |
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Va multumesc fetelor ptr raspunsuri! |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| BC1828 wrote:Buna mamici Am si eu o "problema"...pana acum baie?elul meu mânca la o masa între 100-130 de ml asta pana acum o saptamana iar de saptamana asta manânca doar 70 de ml max 110 ml.Saptamana aceasta nici nu o luat în greutate decât vreo 100 de grame.Momentan avem 5600 de grame,stiu ca e o greutate ok pentru vârsta lui de 8 saptamani însa imi fac griji,pentru ca nu imi dau seama de motivul "scaderii apetitului "
Buna,
Poti sa incerci sa ii schimbi tetina cu una adecvata varstei (observ ca se apropie de 2 luni in curand); la inceput o sa mai dea pe langa, dar se va obisnui repede cu fluxul.
Alte cauze pentru "scaderea apetitului" pot fi vaccin, nas înfundat, o viroza usoara etc.., dar presupun ca nu este cazul. La mine cand a trecut exclusiv doar pe lp, 2 saptamani nu prea a mancat; s-a suprapus si cu un vaccin si atunci luase decat 40g in greutate.
Cel mai bine intrebi si la medicul care il urmareste daca iti da motiv de ingrijorare. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/6/2018 Mesaje: 409
| simmo wrote:
Buna,
Poti sa incerci sa ii schimbi tetina cu una adecvata varstei (observ ca se apropie de 2 luni in curand); la inceput o sa mai dea pe langa, dar se va obisnui repede cu fluxul.
Alte cauze pentru "scaderea apetitului" pot fi vaccin, nas înfundat, o viroza usoara etc.., dar presupun ca nu este cazul. La mine cand a trecut exclusiv doar pe lp, 2 saptamani nu prea a mancat; s-a suprapus si cu un vaccin si atunci luase decat 40g in greutate.
Cel mai bine intrebi si la medicul care il urmareste daca iti da motiv de ingrijorare.
Multumesc pentru raspuns.. din pacate chiar are nasul infundat însă doar de 2 zile.Maine voi suna pentru o programare la medic...macar sa stiu o treaba,altfel imi fac fel si fel de filme |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Buna dimineata fetelor! O saptamana usoara sa aveti!
ACEA IUBIRE PURA
O fi usor de zamislit un pui de om când e dorit, Dar cât de greu e sa ti-l cresti,sa-l întaresti,sa-l slefuiesti, Sa stii ca sub un fir de vânt nu se apleaca la pamânt, Sau chiar daca s-ar apleca sa stii ca se va ridica.
E-asa frumos când e micut,un îngeras în leganut, Când vorba-ncepe sa îngâne,când sade numai lânga tine Cu mâinile pe dupa gât,când lumea lui esti tu si-atât, Când zâmbetul îi prisoseste si nici nu stie la ce creste.
E o comoara-ntre comori,cu primii lui doi dintisori, Cu nasul cât un nasturel,gurita cât un mugurel, Cu plete rare ,matasoase si cu falcutele pufoase, Cu ochisori limpezi, mirati si-atât de des înlacrimati.
Dar cât de greu când plânsul sau va revarsa în plânsul tau, Când vei simti ,printre suspine,durerea lui cum doare-n tine, Când seva neodihnei tale va fi hrana odihnei sale Si câta veghe-al apara de însasi inocenta sa!
Mirosul lui de prunc curat,pe suflet îti va fi-ncrustat, O sa-l adormi la sân cântând,sau pe picioare leganând, Va râde cu îngeri-n somn ,de parca n-ar fi pui de om, Ci pui de Dumnezeu ,plapând ,Hristos în poala ta crescând.
Dar când va face primul pas va fi întâiul bun ramas, Cu fiecare pas ce vine se va îndeparta de tine, Cu fiecare clipa-n parte va fi c-o clipa mai departe, Si-n orisice îmbratisare va fi un strop de-ndepartare.
Va fi acea IUBIRE pura ,neîntinata de masura, Izvor de har si de puteri,cea mai adânca-ntre dureri, Blagoslovita în rugi sfinte, stapâna-n suflet si în minte, Balanta între rau si bine,cu mult mai tare decât tine.
Caci pruncul tau nu e al tau,e-un suflet dat de Dumnezeu, Dar din Iubire spre Iubire, o jertfa mai presus de fire, De treci prin Rai ,de treci prin Iad,sa-l ocrotesti cu-acelasi drag Pâna ti s-ancheiat zidirea...si-atunci ti-ai împlinit menirea!
Liliana Burac O poezie f frumoasa am zis sa o împart si cu Voi! Va pup! |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Buna,
Rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: cum/ce test se face pentru profilaxie anemie la bebe ? Am primit recomandare sa il testez pe bebe la 6 luni inainte de diversificare, dar nu am intrebat si cum se face. Se recolteaza sange ?
Mirela, foarte frumoasa poezia. BC, mai bine un consult, decat sa iti faci filme |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Mirela.t83 wrote:Buna dimineata fetelor! O saptamana usoara sa aveti!
ACEA IUBIRE PURA
O fi usor de zamislit un pui de om când e dorit, Dar cât de greu e sa ti-l cresti,sa-l întaresti,sa-l slefuiesti, Sa stii ca sub un fir de vânt nu se apleaca la pamânt, Sau chiar daca s-ar apleca sa stii ca se va ridica.
E-asa frumos când e micut,un îngeras în leganut, Când vorba-ncepe sa îngâne,când sade numai lânga tine Cu mâinile pe dupa gât,când lumea lui esti tu si-atât, Când zâmbetul îi prisoseste si nici nu stie la ce creste.
E o comoara-ntre comori,cu primii lui doi dintisori, Cu nasul cât un nasturel,gurita cât un mugurel, Cu plete rare ,matasoase si cu falcutele pufoase, Cu ochisori limpezi, mirati si-atât de des înlacrimati.
Dar cât de greu când plânsul sau va revarsa în plânsul tau, Când vei simti ,printre suspine,durerea lui cum doare-n tine, Când seva neodihnei tale va fi hrana odihnei sale Si câta veghe-al apara de însasi inocenta sa!
Mirosul lui de prunc curat,pe suflet îti va fi-ncrustat, O sa-l adormi la sân cântând,sau pe picioare leganând, Va râde cu îngeri-n somn ,de parca n-ar fi pui de om, Ci pui de Dumnezeu ,plapând ,Hristos în poala ta crescând.
Dar când va face primul pas va fi întâiul bun ramas, Cu fiecare pas ce vine se va îndeparta de tine, Cu fiecare clipa-n parte va fi c-o clipa mai departe, Si-n orisice îmbratisare va fi un strop de-ndepartare.
Va fi acea IUBIRE pura ,neîntinata de masura, Izvor de har si de puteri,cea mai adânca-ntre dureri, Blagoslovita în rugi sfinte, stapâna-n suflet si în minte, Balanta între rau si bine,cu mult mai tare decât tine.
Caci pruncul tau nu e al tau,e-un suflet dat de Dumnezeu, Dar din Iubire spre Iubire, o jertfa mai presus de fire, De treci prin Rai ,de treci prin Iad,sa-l ocrotesti cu-acelasi drag Pâna ti s-ancheiat zidirea...si-atunci ti-ai împlinit menirea!
Liliana Burac O poezie f frumoasa am zis sa o împart si cu Voi! Va pup!
M-am emotionat pana la lacrimi superbe rânduri.. O saptamana usoara ?i tie |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| simmo wrote:Buna, Rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: cum/ce test se face pentru profilaxie anemie la bebe ? Am primit recomandare sa il testez pe bebe la 6 luni inainte de diversificare, dar nu am intrebat si cum se face. Se recolteaza sange ? Mirela, foarte frumoasa poezia. BC, mai bine un consult, decat sa iti faci filme
Buna, Depistarea anemiei se face pe baza unor analize medicale specifice. Deci da,se recolteaza sânge de la bebe. Medicul de familie î?i poate da o trimitere,dar cel mai bine te poate îndruma pediatrul. ?i noi ne confruntam cu problema asta, ?i chiar saptamana asta trebuie sa mergem cu rezultatele analizelor. |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| simmo wrote:Buna, Rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: cum/ce test se face pentru profilaxie anemie la bebe ? Am primit recomandare sa il testez pe bebe la 6 luni inainte de diversificare, dar nu am intrebat si cum se face. Se recolteaza sange ? Mirela, foarte frumoasa poezia. BC, mai bine un consult, decat sa iti faci filme Se fac analize de sange- sideremie, dar si feritina serica, pt a evalua rezervele de fier din sange.
|
|

| Fetelor, va multumesc pt încurajari si pt gândurile bune! Ana e mai bine, dar tot nu e recuperata cum trebuie. Azi am avut controlul si ne-a prelungit cu înca doua zile tratamentul cu antibiotic... Sper sa fie ok totul si sa isi revina repede! |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| simmo wrote:Buna, Rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: cum/ce test se face pentru profilaxie anemie la bebe ? Am primit recomandare sa il testez pe bebe la 6 luni inainte de diversificare, dar nu am intrebat si cum se face. Se recolteaza sange ? Mirela, foarte frumoasa poezia. BC, mai bine un consult, decat sa iti faci filme
Noi am facut din sange - hemoleucograma, feritina si sidermia. (Celui mare, la bebe inca nu) |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Buna fetelor.Am intrat si eu sa ma plang nu suntem bine.Eu am facut mastita la sanul drept,mi so blocat un canal si am facut febra de 39,am vomat si nu m-am putut tine pe picioare aproape 2 zile.Am vb.cu consultanta in alaptare si mi-a dat sa iau lecitina si ibupofren,dusuri calde cu masaj la san si comprese cu foi de varza si de ieri sunt mai bine.Am scapat de febra,de starile de rau.Sanul inca este rosu si mai doare putin daca nu trece in 2 zile trebuie sa trec pe antibiotic.Bebe a papat in continuare din sanul afectat dar inca nu mi se deblocheaza canalul. Si ca sa fie tacamul complet de aseara mi-a facut si Luca febra,prima lui febra de 39,1 rectal.Am pus supozitor de paracetamol,ii scade si iar urca asa ca am mers la medicul de familie si are putin rosu in gat.Ia dat antibiotic dar as mai sta si azi nu as recurge la antibiotic.Stiu ca se sta 24 ore si doar atunci daca nu trece febra se intervine.Asa ca pe dimineata daca e tot asa ii voi da sumetrolimul ce a recomandat ca l-am cumparat azi.
Am scris sa cer un sfat daca voi ati dat antibiotic la bebelusi asa micuti ca al meu.Ma simt groaznic,numa copilas bolnav sa nu ai.Ma rupe sufletul cand il vad asa,i-as lua eu toata durerea |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Adina, antibiotic pt rosu in gat noi nu am luat niciodata, mai ales la bebe asa mic.. nu am auzit pe nimeni care sa dea antibiotic doar pt atat. Doar dupa 3 zile de febra se fac investigatii suplimentare. Eu la amandoi le-am dat doar tantrum verde cand mi-au facut.
La cate ore creste iar? |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Adina imi pare rau..off Referitor la mastita nu stiu ce sa zic, n-am trecut prin asta, da te cred e tare greu, sunt convinsa ca nu e usor, doamne ajuta sa iti fie bine si sa recuperezi sanul.
Iar cu antibioticul e alegerea ta. Si eu daca as fi fost in locul tau si sa nu scada febra as accepta sa ii dau. Noi la prima raceala ce e drept am facut un 38.6 in prima zi apoi am mers imediat la medic dar nu ne-a dat deloc antib. Eram in ro iar reteta a fost asa: esberitox (imnunizare) pastilute pisate in apa(1/zi),antitermic doar cd face febra mare (nurofen si panadol-alternate), tantum verde si uno respir 3% solutie salinica pt aerosoli. Noi nici acum n am avut antib chiar de a mai facut si 39 febra. Astia aici nu dau antibiotice asa repede. Eu as fi vrut sa am in casa, în caz de Doamne fereste facea si el otita sau alte complicatii. Si mergem pe acelasi tratament din ro dif o face prospan ( tot medicu din ro ni l-a pres) ca a tusit f tare si ii dau si siropelu asta.
Acum tu faci cum crezi tu iubita, e copilul tau si cum te simti tu impacata.
Sanatate multa la amandoi! |
|

| Nici eu nu eram pro antibiotic din prima... Când, însa, auzi cum ii suiera plamânii copilului si vezi ca febra nu ii scade nici dupa antitermic, comprese pe frunte, lasat copil in body....accepti si te rogi sa îl vezi vindecat cat mai repede... Si mai spui si "Slava Domnului ca traim într-o epoca în care avem acces la medicamente!"... E doar experienta mea, nu zic sa faca la fel si altcineva. Eu, una, fost de acord cu medicul atunci când mi-a zis ca, în cazul nostru, nu poate fi tratata fara antibiotic... |
|
|
|