Clubul mamicilor incepatoare - 12
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Wednesday, February 5, 2020 11:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Sotul nu a anuntat ca nu vrea luna lui.
Trebuie 60 zile indiferent de ce face tatal dar nu primesti stimulent pt 1 luna - a lui pe care o pierdeti sau cu 90 zile inainte si primesti si pt luna lui.
MirelaD
Scris: Thursday, February 6, 2020 7:33 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Ca tot vorbim de stimulente/indemniza?ii,am ?i eu o nelamurire daca ?ti?i evident. Daca so?ul î?i ia luna respectiva sa stea cu bebe acasa,?i eu ma întorc la serviciu cu 90 zile mai devreme, în?eleg ca îmi revine stimulentul,dar so?ul nu beneficiaza ?i el de indemniza?ie pe luna aceea?
simmo
Scris: Thursday, February 6, 2020 9:13 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
MirelaD wrote:
Ca tot vorbim de stimulente/indemniza?ii,am ?i eu o nelamurire daca ?ti?i evident. Daca so?ul î?i ia luna respectiva sa stea cu bebe acasa,?i eu ma întorc la serviciu cu 90 zile mai devreme, în?eleg ca îmi revine stimulentul,dar so?ul nu beneficiaza ?i el de indemniza?ie pe luna aceea?

Buna,
Intervin si eu in discutie si sper sa nu induc pe nimeni in eroare. :)

Sotul primeste indemnizatie pentru luna in care sta acasa (mie asa mi s-a zis de la hr; nu am intrebat si la manpis); dar trebuie sa isi depuna si el actele la momentul respectiv.

Va atasez si un raspuns de la DGASPC, dar mai bine intrebati si la directia din localitatea voastra.

simmo attached the following image(s):
fb_img_1580974591262.jpg

MirelaD
Scris: Thursday, February 6, 2020 10:32 AM
Nivel

simmo wrote:

Buna,

Sotul primeste indemnizatie pentru luna in care sta acasa (mie asa mi s-a zis de la hr; nu am intrebat si la manpis); dar trebuie sa isi depuna si el actele la momentul respectiv.

Va atasez si un raspuns de la DGASPC, dar mai bine intrebati si la directia din localitatea voastra.

F utile informa?iile, mul?umimCheek Kiss dar cum spui ?i tu,cel mai bine întrebam la direc?ia din ora?,ca ne mai trezim cu surprizeCrazy
Nela
Scris: Thursday, February 6, 2020 10:38 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/18/2018
Buna diminea?a, mamici! Maia a trecut de câteva zile de primul ei ani?or! Am avut atâtea emo?ii în ziua aceea încât n-am apucat sa fac nici o fotografie cu ea ?i nici ei nu i-am facut prea multe. Acum îmi pare rau ca nu o sa am mai multe amintiri. Ma uitam la "graficul" ei de cre?tere. E normala stagnarea asta? La greutate de vreo 2 luni sau chiar 3 nu mai pot fi sigura 100% pentru ca nu mai sta locului absolut deloc. Dar stand pe cantar pana se întrerupea ?i de vreo 2 ori cam asa arata, cum am scris în semnatura. Dar în înal?ime mi se pare ca e pu?in. Trebuie sa merg peste aproape 2 saptamâni la mf pentru ultimul vaccin, o sa o întreb ?i pe ea, dar pana atunci, voiam sa ?tiu daca puiu?ii vo?tri au crescut în fiecare luna. La pediatru o sa ajung luna viitoare.
O alta întrebare. A dat cineva copilul la cre?a la vârsta mica? Adica 1 an ?i câteva luni? Cum s-a acomodat?
Pupici. Sanatate
Adina Mariana
Scris: Thursday, February 6, 2020 11:02 AM
Nivel

Inregistrat: 8/16/2017
simmo wrote:

Buna,

Asa cred ca este.Azi dimi am vb.cu directoarea si cu o colega care in urma cu 2 ani a trecut si ea prin asta si exact asa mi so spus de catre amandoua.Dar o sa intreb si la directie sa fiu sigura ca asa este.
Adina Mariana
Scris: Thursday, February 6, 2020 11:15 AM
Nivel

Inregistrat: 8/16/2017
Nela wrote:
Buna diminea?a, mamici! Maia a trecut de câteva zile de primul ei ani?or! Am avut atâtea emo?ii în ziua aceea încât n-am apucat sa fac nici o fotografie cu ea ?i nici ei nu i-am facut prea multe. Acum îmi pare rau ca nu o sa am mai multe amintiri. Ma uitam la "graficul" ei de cre?tere. E normala stagnarea asta? La greutate de vreo 2 luni sau chiar 3 nu mai pot fi sigura 100% pentru ca nu mai sta locului absolut deloc. Dar stand pe cantar pana se întrerupea ?i de vreo 2 ori cam asa arata, cum am scris în semnatura. Dar în înal?ime mi se pare ca e pu?in. Trebuie sa merg peste aproape 2 saptamâni la mf pentru ultimul vaccin, o sa o întreb ?i pe ea, dar pana atunci, voiam sa ?tiu daca puiu?ii vo?tri au crescut în fiecare luna. La pediatru o sa ajung luna viitoare.
O alta întrebare. A dat cineva copilul la cre?a la vârsta mica? Adica 1 an ?i câteva luni? Cum s-a acomodat?
Pupici. Sanatate
La multi ani pt Maia.Sa creasca mare si sanatoasa.Nu stiu ce sa spun despre stagnare ca nu am ajuns inca prin asta dar referitor la cresa pe nepotelul meu lo dat la 1 an si 8 luni si a fost totul ok.So acomodat ft.repede si nu a plans.Era ft.captat de jucariile de la cresa si de copii.Singura chestie mai nasoala este ca de cand umbla la cresa mereu e racit.Il duce 2,3 zile si iar se imbolnaveste desi spune fratemeu ca nu sunt raciti dar cine stie,poate este mai sensibil nepotul.Poti sa incerci sa o duci dar daca vezi ca nu se adapteaza o mai ti acasa putin.Fiecare copilas e unic,sunt care se adapteaza repede si care nu.La mine la gradi aveam care repede se acomodau si altii care si un an intreg si inca mai plangeau si sufereau.Pana nu incerci nu stiDistanceKiss
GeorgianaB
Scris: Thursday, February 6, 2020 12:28 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Nela wrote:
Pupici. Sanatate

La multi ani Maiei!
Stagnarea nu o consider ingrijoratoare, s-a dezvoltat foarte bine in conditiile in care la nastere a fost micuta, cu siguranta ca pediatrul te va linisti in acest sens.
Referitor la cresa sunt mai multe variante de raspuns. De ex in Bucuresti majoritatea copiilor dati la cresa se imbolnavesc si mai mult stau acasa, deci oricum este nevoie de o varianta de rezerva, de cineva care sa stea cu copilul acasa. Daca esti nevoita sa te intorci la serviciu mai devreme as zice sa incepi o acomodare treptata dar dupa anotimpul asta cu viroze, gripa etc si vezi cum se acomodeaza. In orice caz acomodarea depinde de caracterul copilului, daca este unul mai introvertit si excesiv de atasat de mama, casa va fi greu, dar chiar si asa trebuie inceput de undeva. Iti urez succes si sa iei cele mai bune decizii pt voi :*
MirelaD
Scris: Thursday, February 6, 2020 3:07 PM
Nivel

Nela wrote:
Pupici. Sanatate

La multi ani cu întârziereCheek Kiss sanatate multa ?i sa va bucura?i de ea ?i cu eaDistanceKiss
Eu Am emo?ii de pe acum când ?tiu ca va trebui sa o dau la cre?a,?i ca nu am nici o rezerva,o persoana sa stea cu ea acasa just in caseuff pale
blu88
Scris: Thursday, February 6, 2020 3:49 PM
Nivel

Inregistrat: 11/22/2018
Ella30 wrote:

Stiu cum eLol si eu ma mai suparam cand vedeam ce fac altii si ea nu..dar m am invatat minte. Am atatea alte chestii pt care sa ma stresez..
Are o viata intreaga sa manance, sa stea pe burta, sa se rostogoleasca si multe alteleLol
Am observat si eu marginalizarea..si nu o inteleg, dar ma rog, fiecare cu propriile opinii..
Cat despre Mar cu biscuite si Flaveur, eu si acolo am un gust amar uneori cand vad pe unele cum sar cu gura pe cate o mamica..

LE TIN pt retete nu ma bag la scris vreo intrebare acolo ca cine stie
blu88
Scris: Thursday, February 6, 2020 3:51 PM
Nivel

Inregistrat: 11/22/2018
Andreea06 wrote:
Grup friendly pt mancare de bebei este My babyfood si Mancarea sugubatului. Si mai e Mara’s kitchen :)

multumesccoeur
diana.ng
Scris: Thursday, February 6, 2020 7:46 PM
Nivel

Inregistrat: 10/26/2017
Nela wrote:
Pupici. Sanatate

La multi anisori, Maiei! sa creasca sanatoasa si voioasa! Lumanari
Legat de stagnare, medicul stie cel mai bine, dar stiu ca la varsta asta e ok sa ia mai putin sau chiar deloc :)
Ella30
Scris: Thursday, February 6, 2020 8:25 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
blu88 wrote:

LE TIN pt retete nu ma bag la scris vreo intrebare acolo ca cine stie

La fel fac si euLol

Nela, La multi ani plini de bucurii Maiei! dance
Yna86
Scris: Friday, February 7, 2020 4:16 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/8/2017
Buna mamici. Karina a facut astazi primii ei pa?i fara ajutortopai computerlove
maria2013
Scris: Friday, February 7, 2020 5:34 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Yna86 wrote:
Buna mamici. Karina a facut astazi primii ei pa?i fara ajutortopai computerlove

Yuhuuuuuu! Bravo, Karina! Si Ana a facut ieri primii ei pasi, fix când a împlinit un an!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.