|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| MirelaD wrote:
Da,alaptez. Nu ma întreba,ca nu ?tiu cauza nici acum:( de regula se foieste ff tare,da sa se rostogoleasca,se arcuie?te,în ultima perioada geme des ?i da sa planga prin somn. O mai lini?tesc cu sanul,dar nu chiar mereu. Se poate foi ?i de 2ori in jumate de ora,habar nu am care-i motivul..ei ,azi la 5 era treaza,abia pe la 6jum a adormit pt fix o jumatate de ora..eu nu ?tiu când o sa mai dorm..deja am acumulat multi nervi ?i frustrari pe tema asta ?i nu e bine..
Poate e doar o perioada.. ?tiu ca este greu ?i eu am avut perioade când s-au acumulat nervii ?i numai rezistam.. Ma certam cu so?ul ca cel mai mult stau eu cu ea, de?i ?i el sta ff mult doar ca eu îmi doream parca sa îl vad ?i mai mult implicat. Mi-am dat seama ca cer prea mult, mai ales ca el merge ?i la munca, are de mers la 3 scoli ?i e buimacit de cap de copiii aia ?i îl vedeam cum vine acasa.. Iar eu i-o plasam repede pe Simo ca sa am ?i eu câteva minute libere. Asa ca m-am decis ca e timpul totu?i sa ma apuc de sala, acolo ma relaxez, mai sta mama cu Simo sau când vine al meu de la munca sta cu ea pana termin eu. ?i e mai ok acum, numai sunt asa stresata, plina de nervi.. Dar, daca nu ai pe cineva din familie sa te ajute este si mai greu.. Ce pot sa zic este sa ai rabdare, sunt perioade mai grele ?i perioade mai pu?in grele.. Suntem mamici puternice ?i putem trece peste orice "obstacol" |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Iulia13 wrote:Poate e doar o perioada.. ?tiu ca este greu ?i eu am avut perioade când s-au acumulat nervii ?i numai rezistam.. Ma certam cu so?ul ca cel mai mult stau eu cu ea, de?i ?i el sta ff mult doar ca eu îmi doream parca sa îl vad ?i mai mult implicat. Mi-am dat seama ca cer prea mult, mai ales ca el merge ?i la munca, are de mers la 3 scoli ?i e buimacit de cap de copiii aia ?i îl vedeam cum vine acasa.. Iar eu i-o plasam repede pe Simo ca sa am ?i eu câteva minute libere. Asa ca m-am decis ca e timpul totu?i sa ma apuc de sala, acolo ma relaxez, mai sta mama cu Simo sau când vine al meu de la munca sta cu ea pana termin eu. ?i e mai ok acum, numai sunt asa stresata, plina de nervi.. Dar, daca nu ai pe cineva din familie sa te ajute este si mai greu.. Ce pot sa zic este sa ai rabdare, sunt perioade mai grele ?i perioade mai pu?in grele.. Suntem mamici puternice ?i putem trece peste orice "obstacol"
Da,exact a?a simt ?i eu, parca nu face destule so?ul ?i numai eu ma ocup de ea. Dar face,cat poate in timpul lui disponibil..de?i mi-a? dori ca în momentele alea cheie,gen când plânge sau trebuie adormita,acolo sa participe,sa mai pot respira pu?in. Dar din pacate în ambele cazuri fata ajunge sa planga mai tare,pâna ?i mie mi-e greu sa o linistesc:( de somnul peste noapte nu mai zic.. Da,?i eu ma îmbarbatez ca timpul rezolva totul ?i pot trece peste orice. Acum ?i starea mea fizica jalnica ?i-a spus cuvântul,simt oboseala ?i durerea fizica mult mai tare..dar vor trece |
|

Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Mirela sa stii ca si bebele meu a avut o perioada foarte lunga in care doar la mine in brate se calma atunci cand plangea. De asemenea, daca nu eram eu prin zona atunci plangea. Tin minte ca am fost plecata o ora de acasa si el a ramas cu sotul si a stat cam 30 min linistit pana a realizat ca nu sunt acasa apoi a plans incontinuu pana m-am intors eu. Ei, acum il accepta si pe sot. Acum poate el sa il linisteasca sau sa il adoarma. Macar acum ne accepta pe amandoi. In schimb nu sta mult timp singur cu altcineva in afara de mine sau sot. A ramas intr-o zi mama mea cu el (bunicii nu stau aproape de noi si mai vin din cand in cand cateva zile) ca eu sa merg la o conferinta si am reusit sa stau doar in prima parte apoi a trebuit sa ma intorc acasa pt ca plangea prea tare. El este foarte sociabil, sta la toata lumea in brate insa trebuie ca unul din noi sa fie prin zona. In concluzie, sper ca si la tine sa fie doar o perioada si la un moment dat trebuie sa il accepte si pe tatic in preajma ei atunci cand plange. Mai rezista putin! Si atunci cand crezi ca nu mai poti, mai poti inca putin! |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Buna mamici!
Ne-a vaccinat ieri aici in uk. A 2 a doza de hexa adica 6 in 1 vaccine. La un piciorus. Si la celalalt picior am facut menB. Cel de meningita. A facut un 38 pe la 1 noaptea dar i am pus juma de supozitor. Acum dimineata la cel de menB s-a inrosit un pic de jur imprejur unde are intepatura. E locul un pic umflat zic eu. Am pus ieri pe zi comprese la intepaturi dar pe noapte n am mai pus. I am pus iar dimineata dupa ce am vazut roseata la intepatura acolo alta comprese rece. Am sunat la medic, astept sa ma sune inapoi cand o putea. Voi ce parere aveti? E normal roseata aia? Mersi frumos. |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Bella_Tm wrote:Mirela sa stii ca si bebele meu a avut o perioada foarte lunga in care doar la mine in brate se calma atunci cand plangea. De asemenea, daca nu eram eu prin zona atunci plangea. Tin minte ca am fost plecata o ora de acasa si el a ramas cu sotul si a stat cam 30 min linistit pana a realizat ca nu sunt acasa apoi a plans incontinuu pana m-am intors eu. Ei, acum il accepta si pe sot. Acum poate el sa il linisteasca sau sa il adoarma. Macar acum ne accepta pe amandoi. In schimb nu sta mult timp singur cu altcineva in afara de mine sau sot. A ramas intr-o zi mama mea cu el (bunicii nu stau aproape de noi si mai vin din cand in cand cateva zile) ca eu sa merg la o conferinta si am reusit sa stau doar in prima parte apoi a trebuit sa ma intorc acasa pt ca plangea prea tare. El este foarte sociabil, sta la toata lumea in brate insa trebuie ca unul din noi sa fie prin zona. In concluzie, sper ca si la tine sa fie doar o perioada si la un moment dat trebuie sa il accepte si pe tatic in preajma ei atunci cand plange. Mai rezista putin! Si atunci cand crezi ca nu mai poti, mai poti inca putin!
Mul?umesc de incurajari Da,?i Eva incepe sa planga atunci când dispar din raza ei. Sper sa îl accepte ?i pe tati curand:) #rezist |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Fluturaaaash, am ratat niste vesti pe aici??? |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| alina89 wrote:Fluturaaaash, am ratat niste vesti pe aici??? Da, se pare ca vine bebe2, marti am controlul. sa ne asiguram ca e ce trebuie apoi asteptam linistiti. Ca tot te citeam in trecut cand povesteai de doi si incercam sa ma gandesc cat de greu iti este. Acum voi trece si eu prin aceasta aventura |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Buna fetelor.Am fost azi la o consultanta in alaptare IBCLC singura din orasul meu.Luca are fren sublabial restrictiv deci la buza de sus nu sub limba.De aceea nu poate sa prinda bine sfarcul si il scapa iar eu trebuie sa tin sanul cu mana sa nu ii scape si sa nu ma doara.Sanii mei sunt mari,sfarcurile micute si fluxul mare.Din pacate la noi in oras nu taie nimeni si mi-a spus unde sa ma duc la Cluj daca doresc.Dar sunt putin sceptica daca sa fac sau nu.Nu as face atata timp cat pe el nu il deranjeaza cu nimic si nu pune in pericol cu nimic pe cand creste.Eu l-as alapta cum o fac pana acum culcat si asta este.Am citit ca s-ar putea la fel sa fie cu atasarea si dupa ce ii taie.Chiar nu stiu ce sa fac,inca o parere nu mai pot cere ca nu am la cine. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Adina, mai poti cere o parere la un medic orl. Fa programare la medicul recomandat si vezi ce iti spune. Carina a avut fren restrictiv si medicul orl mi-a spus intai ca daca frenul nu afecteaza alaptarea sau dezvoltarea copilului nu se sectioneaza. La noi era restrictie severa si de asta am sectionat dar medicul iti poate da toate explicatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| AlexandraRr wrote:Adina, mai poti cere o parere la un medic orl. Fa programare la medicul recomandat si vezi ce iti spune. Carina a avut fren restrictiv si medicul orl mi-a spus intai ca daca frenul nu afecteaza alaptarea sau dezvoltarea copilului nu se sectioneaza. La noi era restrictie severa si de asta am sectionat dar medicul iti poate da toate explicatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie Da Alexandra numai ca e in Cluj si fac 3 ore dus si inca atata intors si nu as merge numai sa merg asta mi mie.Nu ii afecteaza deloc dezvoltarea,inghite bine,cantareste normal atata ca mie imi este mai greu.Chiar sunt in ceata totala
|
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Adina Mariana wrote:Buna fetelor.Am fost azi la o consultanta in alaptare IBCLC singura din orasul meu.Luca are fren sublabial restrictiv deci la buza de sus nu sub limba.De aceea nu poate sa prinda bine sfarcul si il scapa iar eu trebuie sa tin sanul cu mana sa nu ii scape si sa nu ma doara.Sanii mei sunt mari,sfarcurile micute si fluxul mare.Din pacate la noi in oras nu taie nimeni si mi-a spus unde sa ma duc la Cluj daca doresc.Dar sunt putin sceptica daca sa fac sau nu.Nu as face atata timp cat pe el nu il deranjeaza cu nimic si nu pune in pericol cu nimic pe cand creste.Eu l-as alapta cum o fac pana acum culcat si asta este.Am citit ca s-ar putea la fel sa fie cu atasarea si dupa ce ii taie.Chiar nu stiu ce sa fac,inca o parere nu mai pot cere ca nu am la cine.
Daca ai primit diagnosticul de fren restrictiv de ce esti sceptica? Viata lui nu se opreste la alaptat, nu trebuie sa conteze numai cat lapte primeste si cum ia in greutate. Un fren labial restrictiv poate da inclusiv probleme de dezvoltare dentofiala, de fizionomie, functie, autocuratare defectuoasa a dintilor frontali si de aici carii si eroziuni dentare. Eu as face interventia cat este mic si uita repede, cu siguranta nu ai nimic de pierdut. Pe Facebook este grupul la primul bebe unde sigur gasesti recomandari competente. |
|

| Adina Mariana wrote: Da Alexandra numai ca e in Cluj si fac 3 ore dus si inca atata intors si nu as merge numai sa merg asta mi mie.Nu ii afecteaza deloc dezvoltarea,inghite bine,cantareste normal atata ca mie imi este mai greu.Chiar sunt in ceata totala Cauta macar un medic orl-ist care sa se priceapa si la partea de frenuri. Nu orice fren se sectioneaza, deci nu trebuie sa te gandesti din start la asta. Parerea mea e ca merita sa consulti medicul chiar daca e mai departe de voi. Poti eventual sa programezi vineri si sa petreceti si sambata in cluj, sa fie o mini excursie |
|

| Cum sunteti, Mirela? A mai trecut roseata de la piciorut? Este o reactie adversa frecventa, ai facut bine ca i-ai pus comprese reci, mai mult nu aveai cu ce ajuta. Sper ca sunteti bine :* |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| fluturash26 wrote:Da, se pare ca vine bebe2, marti am controlul.  sa ne asiguram ca e ce trebuie apoi asteptam linistiti. Ca tot te citeam in trecut cand povesteai de doi si incercam sa ma gandesc cat de greu iti este. Acum voi trece si eu prin aceasta aventura
Felicitari!!! Sarcina usoara si la termen ! |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| AlexandraRr wrote:Cum sunteti, Mirela? A mai trecut roseata de la piciorut? Este o reactie adversa frecventa, ai facut bine ca i-ai pus comprese reci, mai mult nu aveai cu ce ajuta. Sper ca sunteti bine :*
Buna Alexandra! Da e ok. Ne-a vazut si dr azi dupa amiaza. Acelasi lucru a zis. E frecvent roseata. Atâta timp cat nu se mareste. E doar cat unghia de adult de jur imprejur. Sper sa fie ok. El e bine, febra nu a mai facut. Mersi frumos! |
|
|