|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Voi cum sunteti Yna? Ce Mai face Karina? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Yna86 wrote:
Noi am facut un drum de 1200 km când Karina avea 8 luni. A fost mai obositor pentru noi decât pentru ea. A dormit aproape tot timpul,se trezea doar când luam pauza sa i dau mancare. La întoarcere a fost pu?in mai greu ca ne am întors ziua ?i am prins un blocaj de câteva ore ?i s a plictisit de atâta stat în masina. De atunci am zis ca daca mai plec la drum asa lung aleg varianta de a calatori noaptea.
Multumesc pt.raspuns.Daca e sa mergem si noi mergem noaptea.Nici nu ma gandesc ziua ca si asa is stresata de cum o sa fie apoi noi ne vom odihni cumva pe rand sau in urm.noapte ne culcam repede deodata cu el. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 96
| AriaM wrote:Voi cum sunteti Yna? Ce Mai face Karina?
Buna.Facem iar kinetoterapie ?i ergoterapie pentru ca înca nu merge în picioare ?i manuta dreapta nu o folose?te prea mult. Cognitiv sta foarte bine dar avem de munca pe partea motorie. Mai avem un hop sa vedem cum va sta cu vorbirea pentru ca centrul vorbirii este pe partea stanga a creierului ?i la ea partea stânga este afectata. Dar suntem încrezatori ca totul va fi bine ?i ea se va recupera în totalitate. În continuare sta prost cu mâncatul toata ziua vrea doar titi, nu ?tiu ce sa mai fac sa o pot convinge sa manânce mancare. Toata lumea îmi zice sa o intarc dar eu nu pot, când o vad ca plânge ?i trage de mine sa i dau nu ma lasa sufletul
|
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Hei mamici, daca saptamâna trecuta v-am stresat cu faptul ca Simo mi se treze?te noaptea, zilele acestea am descoperit motivul. Iese cu scaunul noaptea, de fapt pe zi iese foarte des cu scaunul. De 4-5 poate chiar ?i mai des.. Crede?i ca ar fi de vina laptele praf? Am folosit topfer 1, de la 6 luni am început cu topfer 2.. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Iulia13 wrote:Hei mamici, daca saptamâna trecuta v-am stresat cu faptul ca Simo mi se treze?te noaptea, zilele acestea am descoperit motivul. Iese cu scaunul noaptea, de fapt pe zi iese foarte des cu scaunul. De 4-5 poate chiar ?i mai des.. Crede?i ca ar fi de vina laptele praf? Am folosit topfer 1, de la 6 luni am început cu topfer 2..
Ai facut trecerea treptata? La noi a facut asa des cand i-au dat bunicii 2 zile alt lapte praf, tot topfer, dar nu kinder de care manca el de obicei. |
|
| GeorgianaB wrote:
Ai facut trecerea treptata? La noi a facut asa des cand i-au dat bunicii 2 zile alt lapte praf, tot topfer, dar nu kinder de care manca el de obicei.
Da am facut treptat trecerea.. Ideea e ca are mai mult de 2 zile de când iese asa. Cam o saptamâna - o saptamâna ?i un pic |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Iulia, poate ii iese un dintisor? Stiu ca la eruptia dentara scaunele pot fi mai dese, chiar diaree. Si Patrick are mai bine de o saptamana de cand se trezeste foarte des noaptea, deja i se vede o dungulita alba pe gingie, semn ca al foile dintisor trebuie sa apara curand |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Iulia13 wrote:Hei mamici, daca saptamâna trecuta v-am stresat cu faptul ca Simo mi se treze?te noaptea, zilele acestea am descoperit motivul. Iese cu scaunul noaptea, de fapt pe zi iese foarte des cu scaunul. De 4-5 poate chiar ?i mai des.. Crede?i ca ar fi de vina laptele praf? Am folosit topfer 1, de la 6 luni am început cu topfer 2.. Daca ai facut schimbarea la 6 luni nu cred a a aparut dupa o luna problema. Cate mese are pe zi? Carina avea asa in primele lumi de diversificare. Daca sunt normale ca si consistenta nu te ingrijora, poate dura o perioada pana se obisnuieste sistemul digestiv cu mancarea solida. Acum are cam 3 scaune pe zi dar mananca bine si sunt si normale ca si consistenta, la inceput de diversificare avea 5-6 scaune |
|
| Alle.p wrote:Iulia, poate ii iese un dintisor? Stiu ca la eruptia dentara scaunele pot fi mai dese, chiar diaree. Si Patrick are mai bine de o saptamana de cand se trezeste foarte des noaptea, deja i se vede o dungulita alba pe gingie, semn ca al foile dintisor trebuie sa apara curand
Sa ?tii ca m-am gândit si la asta, dar totusi mi se pare cam mult.. Atatea zile? Iese cu scaunul moale, ori galben, ori verde.. |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Iulia13 wrote:
Sa ?tii ca m-am gândit si la asta, dar totusi mi se pare cam mult.. Atatea zile? Iese cu scaunul moale, ori galben, ori verde..
Noi am patit sa avem scaun des si moale dupa vaccinul de 1 an. O luna de zile aproximativ facea de cateva ori pe zi si moale. Pe el sincer nu il deranja.. Acum la tine nu cred ca este neaparat laptele praf de vina avand in vedere ca l-ai schimbat acum o luna. Daca era de la lapte praf banuiesc ca ar fi trebuit sa fie atunci. Verde iese deobicei de la fierul din lapte praf. Daca nu e apos, nu il deranjeaza, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji. Poate sa fie din alimentatie, de la diversificare... |
|
| Mgeorgiana85 wrote: Noi am patit sa avem scaun des si moale dupa vaccinul de 1 an. O luna de zile aproximativ facea de cateva ori pe zi si moale. Pe el sincer nu il deranja.. Acum la tine nu cred ca este neaparat laptele praf de vina avand in vedere ca l-ai schimbat acum o luna. Daca era de la lapte praf banuiesc ca ar fi trebuit sa fie atunci. Verde iese deobicei de la fierul din lapte praf. Daca nu e apos, nu il deranjeaza, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji. Poate sa fie din alimentatie, de la diversificare...
Pe ea o deranjeaza,am observat si eu si sotul lucrul acesta. De câteva zile, i-am dat sa manance mai putina mâncare în ideea de a vedea daca este de la alimenta?ie.. Nici o modificare, a ie?it la fel de des. Verde ?tiu ca poate iesi de la fier, cand ii dadeam topfer 1 mai ie?ea din cand în cand cu scaunul verde.. Dar acum are atatea zile, saracuta se screme o gramada inainte sa iasa. Aseara i-am pus un pic de cereale în lapte(tot de la topfer care scrie Rice cereal) înainte sa adoarma si nu s-a mai trezit azi noapte, abea la 8:30 a ie?it cu scaunul. Dupa la 11 si mai apoi la 2.. |
|
| Iulia13 wrote:
Pe ea o deranjeaza,am observat si eu si sotul lucrul acesta. De câteva zile, i-am dat sa manance mai putina mâncare în ideea de a vedea daca este de la alimenta?ie.. Nici o modificare, a ie?it la fel de des. Verde ?tiu ca poate iesi de la fier, cand ii dadeam topfer 1 mai ie?ea din cand în cand cu scaunul verde.. Dar acum are atatea zile, saracuta se screme o gramada inainte sa iasa. Aseara i-am pus un pic de cereale în lapte(tot de la topfer care scrie Rice cereal) înainte sa adoarma si nu s-a mai trezit azi noapte, abea la 8:30 a ie?it cu scaunul. Dupa la 11 si mai apoi la 2..
Probiotic ii dai? La noi au persistat scaunele dese si dupa ce am trecut pe laptele normal, am facut toate analizele posibile din scaun si era totul ok. I-am dat probiotic, plus alimente care sa il mai stranga la stomac si treptat si-a revenit. Se si oparise tare la fund in conditiile in care nu am avut vreodata problema asta. Nu stiu daca a fost o coincidenta, cauza, dar in acea perioada i-a erupt ultimul molar din serie. |
|
| GeorgianaB wrote:
Probiotic ii dai? La noi au persistat scaunele dese si dupa ce am trecut pe laptele normal, am facut toate analizele posibile din scaun si era totul ok. I-am dat probiotic, plus alimente care sa il mai stranga la stomac si treptat si-a revenit. Se si oparise tare la fund in conditiile in care nu am avut vreodata problema asta. Nu stiu daca a fost o coincidenta, cauza, dar in acea perioada i-a erupt ultimul molar din serie.
Da, ii dau protectis la indemnul pediatrei. I-am facut în seara asta putin orez cu morcov, acum a?tept sa vedem cum reac?ioneaza. Mul?umesc de raspuns! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Noi am fost cu bebe in concediu la noi la mare cand avea 4 luni si a fost un drum destul de lung (Timisoara - Costinesti cu oprire de o noapte la Petrosani, la bunici). Am plecat noaptea ca sa prinda bebe somnul lung in scoica. Al meu avea momente putine in care suporta scoica, trebuia sa plecam la un drum mai lung doar noaptea sau sa plecam cu el adormit. In rest nu statea prea mult ca plangea rau. De la 8 luni am cumparat un scaun auto si s-a schimbat total. Parca are praf de somn. Imediat adoarme in el si cand e treaz se uita pe geam, se joaca, nu mai are treaba. E alta viata. (Dar cu toate astea recomandat e sa stea in scoica o perioada cat mai indelungata). In concediu a fost super. Parca nici nu am avut bebe. A dormit si a mancat foarte bine, clar i-a prins bine briza marii. Si noi mai folosim borcanele cand suntem plecati de acasa pe undeva si nu mi se par asa bau-bau, mai ales ca sunt niste standarde super stricte in ceea ce priveste mancarea bebelusilor. Deci, go for it |
|
| Apropos de borcanele, intr-o deplasare am facut de acasa mancarea si am sterilizat-o. Ceva mai ingrozitor de atat nu am vazut :)) este un stres enorm si nu merita efortul cand sunt atatea variante ajutatoare. Si daca vreo mama tine neaparat sa nu foloseasca borcanele (cu toate ca anumite firme producatoare sunt serioase), aproape la orice restaurant se poate gasi ceva pt bebelusi, legume fierte, sote, supa, spanac, mamaliga, piure, peste, paste etc Fructe, iaurt se gasesc pe toate drumurile, va puteti deplasa cu un aparat gen Philips avent 2 in 1 si lucrurile se simplifica mult. Noi am plecat in vacanta cu Luca in tara si la bulgari la mare, a fost okish, mi se pare obositor sa te adaptezi la programul copilului, cu siguranta concediul nu mai este ca inainte de copil. Când avea 9 luni tot era bine ca mergea in 4 labe si ne-am descurcat cu el la mare, in schimb peste 2 luni la bulgari a fost haos, deja incepea sa mearga, eram toti dupa el :)) |
|
|