Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Buna mamici, imi puteti spune cam cati ml trebuie sa manance un bebe de 1 luna? Aveti vreun tabel? Mi-ar fi de mare ajutor |
|
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Ella30 wrote:Mamici, am nevoie de sfatul vostru legat de masa bebelusei. Nu mananca decat cateva lingurite (maaaxim 4-5, asa cred..). De teama sa nu se inece ii pun foarte putin in lingurita, si nu numar exact cat mananca. Problema e ca mie mi se pare ca mananca prea putin..ii dau mereu dupa somnul de la ira 12, deci nu poate fi obosita.. I a dat si bunica-surpriza- la ea a mancat tot. La mine raman mai mult de 3 sferturi..deci clar eu gresesc undeva. Sotul zice ca am vocea prea impunatoare si poate are mereu senzatia ca o cert..dar nu pot, chiar nu pot sa fiu mieroasa..ii vorbesc, ii cant, ii fac avioane si trenuri..parca e ceas, dupa cateva guri nu mai vrea si maraie intr una.. Sfatuiti ma , va rog..voi cum procedati?
Ella, si noi avem zile si zile, cateodata papa mai mult, cateodata mai putin. Intr-o zi daca mi-a papat 2 lingurite si apoi a inceput sa planga, sa se zbata in scaun. Am luat-o si am linistit-o apoi am incercat iar. Nu a vrut asa ca am incetat masa. I-am dat laptic ulterior. Si la sot se intampla sa pape mai mult decat la mine dar asta nu inseamna ca am eu ceva sau ai tu ceva. Pur si simplu cred ca tine de starea lor, de cat de odihniti sunt( chiar daca a dormit inainte poate nu a fost suficient sau destul de odihnitor) de cat de foame le este:) desigur, poti jongla cu ora mesei, vezi poate e mai bn daca o intarzii cu vreo 15-20min. Eu mi-am setat in minte ca acum exploreaza, se acomodeaza, ma bucur mai mult atunci cand papa fie si o lingurita doar, decat sa ma concentrez ca nu a papat( si la mine"stresul" e si mai mare ca ii dau fierul si e musai cu ceva papica). Eu sunt sigura ca tu nu ai nici o vina , nu cred ca la tine papa mai putin. Relaxeaza-te, vorbeste eventual cat mai putin cum au zis si fetele; eu cel mult ii explic ce anume papa si ca e important sa gustam din toate, timp in care molfai si eu ceva:) la fel, cand vad ca isi pierde interesul si nu mai deschide gura incetam:) si urmatoarea zi o luam de la capat:) Sunt sigura ca stii lucrurile astea, te rog doar sa nu te setezi pe ideea ca ai tu vreo vina si la tine nu papa mult va fi mai bine cu timpul, tu doar persevereaza:) |
|
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Anitta76 wrote:Buna mamici, imi puteti spune cam cati ml trebuie sa manance un bebe de 1 luna? Aveti vreun tabel? Mi-ar fi de mare ajutor
La o masa ? Cred ca undeva la vreo 90 ml, cand ajung la o cutie pe care o am ratacita prin casa pun si poza. Oricum, tabelele sunt orientative, fiecare bebe e unic, unul papa putin si des, altul mai rar si in cantitate mai mare.. dar bebe tre sa pape la cerere, presupun ca stii deja asta.. |
|
|
| MirelaD wrote:Ella, si noi avem zile si zile, cateodata papa mai mult, cateodata mai putin. Intr-o zi daca mi-a papat 2 lingurite si apoi a inceput sa planga, sa se zbata in scaun. Am luat-o si am linistit-o apoi am incercat iar. Nu a vrut asa ca am incetat masa. I-am dat laptic ulterior. Si la sot se intampla sa pape mai mult decat la mine dar asta nu inseamna ca am eu ceva sau ai tu ceva. Pur si simplu cred ca tine de starea lor, de cat de odihniti sunt( chiar daca a dormit inainte poate nu a fost suficient sau destul de odihnitor) de cat de foame le este:) desigur, poti jongla cu ora mesei, vezi poate e mai bn daca o intarzii cu vreo 15-20min. Eu mi-am setat in minte ca acum exploreaza, se acomodeaza, ma bucur mai mult atunci cand papa fie si o lingurita doar, decat sa ma concentrez ca nu a papat( si la mine"stresul" e si mai mare ca ii dau fierul si e musai cu ceva papica). Eu sunt sigura ca tu nu ai nici o vina , nu cred ca la tine papa mai putin. Relaxeaza-te, vorbeste eventual cat mai putin cum au zis si fetele; eu cel mult ii explic ce anume papa si ca e important sa gustam din toate, timp in care molfai si eu ceva:) la fel, cand vad ca isi pierde interesul si nu mai deschide gura incetam:) si urmatoarea zi o luam de la capat:) Sunt sigura ca stii lucrurile astea, te rog doar sa nu te setezi pe ideea ca ai tu vreo vina si la tine nu papa mult  va fi mai bine cu timpul, tu doar persevereaza:)
Multumesc mult ora mesei nu e mereu chiar aceeasi, dar incerc sa o mentin intre 12.30-14. O sa ma relaxez, cred ca m am setat prea mult pe "trebuie sa manance". Daca nu era faza cu bunica as fi zis ca asa mananca ea, dar asa m am stresat si mai tare |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Ella30 wrote:La o masa ? Cred ca undeva la vreo 90 ml, cand ajung la o cutie pe care o am ratacita prin casa pun si poza. Oricum, tabelele sunt orientative, fiecare bebe e unic, unul papa putin si des, altul mai rar si in cantitate mai mare.. dar bebe tre sa pape la cerere, presupun ca stii deja asta.. Iti multumesc. Ea cere din 3 in 3 ore papa insa are momente cand papa tot si parca i-as mai face inca 30ml si momente cand ii mai raman in jur de 30ml in biberon. 90 mananaca de obicei. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Anitta76 wrote:Buna mamici, imi puteti spune cam cati ml trebuie sa manance un bebe de 1 luna? Aveti vreun tabel? Mi-ar fi de mare ajutor
Buna, al meu la o luna manca 90 ml de lapte praf. Atat putea el, pe mine nu m-a interesat niciodata ce scrie pe cutie, am inceput cu 40 ml cat manca in spital si am crescut treptat, cand mi se parea mie ca ar mai vrea, la urmat masa ii faceam mai mult. M-am uitat acum ca ai intrebat tu si scrie la 1-2 luni 90 ml. Dar mi se pare o prostie pentru ca ei trebuie sa manance in functie de greutate, nu de varsta. 2 copii de aceeasi varsta dar cu diferenta de 1 kg intre ei de ex, automat au nevoi diferite. Al meu acum mananca 170 ml, iar pe cutie scrie ca ar trebui 210 ml, clar nu poate atat si nici nu ma intereseaza de ce zice cutia :) |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| Ella30, nu te stresa! e perfect daca papa 4-5 lingurite la o masa :) au perioade si perioade, Patri de ex si acum la 10 luni este cand baga 3 lingurite si gata masa nu trebuie insistat. Relaxeaza te si inarmeaza te cu rabdare pentru ca urmeaza muuulte chestii de genul |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella30 wrote:Tv si jucarii nici eu nu ii pun. O sa incerc sa i vb mai putin, fara avioane si alte chestii, sa vedem poate e mai bine asa. Mai rontai si eu ceva cand ii dau ei, de obicei. E drept ca nush cat e de flamanda, somnul il are de 30 min-o ora daca o legan, dar ea oricum e foarte dereglata cu mesele de lapte..nu si a facut deloc un program.. Castron cu ventuza am si eu doar ca de vreo 2 ori l a dezlipit si vroia sa si l puna pe cap  eu o mai las sa exploreze dar cand e sotul acasa ma "cearta" ca o las murdara, ca nu poate sa o vada asa ca ii e mila, ca si baga mancarea in nas..ea ia in manuta, se uita, dar nu duce la gurita daca o las singura. Doar lingurita mi o mai ia si o duce si ea la gura, pt asta am aplicat metoda cu 2 lingurite Atata timp cat nu are atentia distrasa probabil astea sunt nevoile ei, poate cand a fost bunica era infometata, cine stie? Eu nu am lasat bunicii sa o hraneasca, poate si a mea ar fi mancat mai mult cu ei :)) Eu am inceput diversificarea cu gandul la alaptarea la cerere. Daca copilul pana la 6 luni a stiu exact cand si cat sa manance sigur stie si dupa varsta de 6 luni, nu e nevoie sa insistam. Si Carina are o saptamana de cand mananca mai putin decat inainte dar eu ma bucur ca totusi mananca, poate asa simte ea nevoia acum. Ca si idee si sotul meu zicea la fel, ca de ce o las sa se murdareasca etc si i-am zis ca atunci cand ii da el mancare sa faca cum vrea si e liniste de atunci eu inca o mai spal uneori si pe cap dupa fiecare masa, imi place sa o las sa exploreze chiar daca are mancare si in pampers dupa masa ;)) la inceput ea nu stie ca ceea ce ii dai tu acolo e mancare si ca tine de foame, de asta nici nu duce la gura dar va realiza din ce in ce mai multe, multa rabdare trebuie sa avem incearca sa nu te mai compari cu nimeni si sa ai incredere in tine |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Va citeam si ma intrebam oare al meu cat mananca?asa as fi de curioasa stiu ca nu ai de unde stii numai daca faci proba cu cantarul inainte de masa si dupa dar eu nu am cantar acasa asa ca ramane un mister |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
Buna, Depinde foarte mult de bebelus. Dupa cum a spus si Cata, conteaza si greutatea lui (spre exemplu al meu s-a nascut mai slabut deoarece a avut restrictie si nu prea are cum un bebe de 2,7 kg sa manance la fel ca unul de 3,5 kg chiar daca au aceeasi varsta).
Ca sa-ti faci o idee cat ar trebui sa manance poti calcul astfel: - iei primele 3 numere de la greutatea lui si aduni cu 250 (daca bebe are 2700g, aduni 270 + 250 = 520ml/24 ore) sau - (greutate bebe*180)/nr de mese (daca bebe are 2,700kg*180/7mese => ~ 70ml/masa)
Sunt mici diferite si intre cele doua modalitati de calcul, deci nu trebuie sa fie batut in cuie ca exact atat trebuie sa manance. Al meu de cand este doar pe lapte praf are zile cand mananca mai mult si zile cand nu prea mananca. Sa nu mai zic ca exact din ziua cand a ramas doar pe lp, doua saptamani ma "rugam" de el sa manance (poate s-au cumulat si cu vaccinul si cu vreun puseu/salt...habar nu am ; ce-i drept, ultima oara a luat doar 40g intr-o saptamana; sper ca ne revenim curand ca saptamana asta a inceput sa manance mai ok). |
|
| Anitta76 wrote:Iti multumesc. Ea cere din 3 in 3 ore papa insa are momente cand papa tot si parca i-as mai face inca 30ml si momente cand ii mai raman in jur de 30ml in biberon. 90 mananaca de obicei.
Daca mai vrea, eu zic sa ii mai dai. Ea papa cat are nevoie |
|
| Cata123 wrote:
Buna, al meu la o luna manca 90 ml de lapte praf. Atat putea el, pe mine nu m-a interesat niciodata ce scrie pe cutie, am inceput cu 40 ml cat manca in spital si am crescut treptat, cand mi se parea mie ca ar mai vrea, la urmat masa ii faceam mai mult. M-am uitat acum ca ai intrebat tu si scrie la 1-2 luni 90 ml. Dar mi se pare o prostie pentru ca ei trebuie sa manance in functie de greutate, nu de varsta. 2 copii de aceeasi varsta dar cu diferenta de 1 kg intre ei de ex, automat au nevoi diferite. Al meu acum mananca 170 ml, iar pe cutie scrie ca ar trebui 210 ml, clar nu poate atat si nici nu ma intereseaza de ce zice cutia :)
Ai mare dreptate. A mea mananca 90-120, pe cutie parca scria 240 sau 210, insa mananca mai des. Tabelul de pe cutii e orientativ . Si un stres in plis pt unele mamici |
|
| diana.ng wrote:Ella30, nu te stresa! e perfect daca papa 4-5 lingurite la o masa :) au perioade si perioade, Patri de ex si acum la 10 luni este cand baga 3 lingurite si gata masa  nu trebuie insistat. Relaxeaza te si inarmeaza te cu rabdare pentru ca urmeaza muuulte chestii de genul
Pfoai, o sa mi fac stic de magneziu ca sa fiu zen multumesc mult pt incurajari |
|
| AlexandraRr wrote:Atata timp cat nu are atentia distrasa probabil astea sunt nevoile ei, poate cand a fost bunica era infometata, cine stie? Eu nu am lasat bunicii sa o hraneasca, poate si a mea ar fi mancat mai mult cu ei :)) Eu am inceput diversificarea cu gandul la alaptarea la cerere. Daca copilul pana la 6 luni a stiu exact cand si cat sa manance sigur stie si dupa varsta de 6 luni, nu e nevoie sa insistam. Si Carina are o saptamana de cand mananca mai putin decat inainte dar eu ma bucur ca totusi mananca, poate asa simte ea nevoia acum. Ca si idee si sotul meu zicea la fel, ca de ce o las sa se murdareasca etc si i-am zis ca atunci cand ii da el mancare sa faca cum vrea si e liniste de atunci  eu inca o mai spal uneori si pe cap dupa fiecare masa, imi place sa o las sa exploreze chiar daca are mancare si in pampers dupa masa ;)) la inceput ea nu stie ca ceea ce ii dai tu acolo e mancare si ca tine de foame, de asta nici nu duce la gura dar va realiza din ce in ce mai multe, multa rabdare trebuie sa avem  incearca sa nu te mai compari cu nimeni si sa ai incredere in tine
Da, ca de obicei, increderea in mine e sub nivelul marii O sa incerc sa ma relaxez, sa o las in ritmul ei, si vb ta, ea stie mai bine cat sa pape. Daca laptele il mananca putin si des..de ce as avea pretentii sa manance mancare multa deodata ? Si eu is thaaaa cateodata.. O sa pun DND pe usa cand mancam noi doua, ca sa o pot lasa linistita sa si puna castronul in cap |
|
| Adina Mariana wrote:Va citeam si ma intrebam oare al meu cat mananca?asa as fi de curioasa  stiu ca nu ai de unde stii numai daca faci proba cu cantarul inainte de masa si dupa dar eu nu am cantar acasa asa ca ramane un mister
Eu n as fi curioasa, atata timp cat ia in greutate super bine, cum o face al tau proba cantarului nu e chiar relevanta din cate stiu eu, la fel si sa l cantaresti saptamanal nu e prea indicat decat in cazuri stricte, pt ca te poti speria fara motiv |
|
|
|