Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Anitta76 wrote:Adina, crezi in deochi? Daca da, spune-i sau pune pe cineva care cunosti ca are leac sa ii spuna lui Luca...am mai auzit cazuri, sper sa te ajute. Te pup La asta inca nu m-am gandit.Dar la deochi asa stiam ca trebuie sa si planga nu?iar el nu plange,mai este marait dar de la somn iar daca il pun la san isi revine.Dar incerc si asta daca trebuie.Soacra stie sa spuna de deochi. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Georgy06 wrote:Buna fetelor! In sfarsit ma alatur si eu voua. Am un bebe de 10 zile, nascut prematur la 37saptamani si 2200gr. De doua zile suntem acasa si nu ma asteptam sa intampinam dificultati din prima..am observat ca i se infunda nasucul.nu stiu daca e normal sau e ceva luat de prin spital, idee e ca mor de mila cand il vad asa..si cred ca incep si colicii..azi incerc sa gasesc doctorita de familie, poate vine sa il vada si sa imi dea un sfat, ca imi vine sa ma urc pe pereti deja. Voi ati patit asa ceva la bebei mici mici? Cum ati rezolvat? Buna Georgy si bine ai venit.Felicitari inca odata si acomodare placuta acasa in noua formula.Eu am avut aceasi problema cu Luca.Din spital din urm.zi dupa ce l-am nascut abia respira pe nas asa infundat era.Am spus acolo la medici si mi so spus ca posibil ca nu l-au curatat/aspirat bine dupa nastere si tot ce i-au facut a fost sa ii tot puna ser in nasuc cu siringa dar lui tot asa de infundat ii era.I-am spus sotului sa imi cumpere pompita dar nu am reusit nici cu aia sa scot nimic asa ca mi l-au mai aspirat odata si a fost mai bine dupa.Stiu ca nu este tocmai ok asta cu aspiratul dar la noi doar asta a functionat si nu puteam sa il las sa se chinuie asa.Si acum odata pe sapt.ii pun ser,dupa aspir in pozitia verticala ca daca nu se trezeste noaptea cu nasul atat de infundat ca mie teama sa nu se sufoce.Eu alta modalitate nu am incercat.Te pup |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Eu am reusit cu aspiratorul pt bebe sa scot cate ceva, dar nu vreau sa insist sa nu il irit. A inceput sa fie infundat a doua zi dupa ce am ajuns acasa, spre disperarea mea..sper sa se curete cat mai repede ca tare mi-e mila de el mititelul. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Georgy06 wrote:Eu am reusit cu aspiratorul pt bebe sa scot cate ceva, dar nu vreau sa insist sa nu il irit. A inceput sa fie infundat a doua zi dupa ce am ajuns acasa, spre disperarea mea..sper sa se curete cat mai repede ca tare mi-e mila de el mititelul. Daca ai posibilitatea verifica si umiditatea din camera, sa fie undeva intre 50-60% si vezi daca e diferita temperatura acum fata de spital. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Mamici, am nevoie de sfatul vostru legat de masa bebelusei. Nu mananca decat cateva lingurite (maaaxim 4-5, asa cred..). De teama sa nu se inece ii pun foarte putin in lingurita, si nu numar exact cat mananca. Problema e ca mie mi se pare ca mananca prea putin..ii dau mereu dupa somnul de la ira 12, deci nu poate fi obosita.. I a dat si bunica-surpriza- la ea a mancat tot. La mine raman mai mult de 3 sferturi..deci clar eu gresesc undeva. Sotul zice ca am vocea prea impunatoare si poate are mereu senzatia ca o cert..dar nu pot, chiar nu pot sa fiu mieroasa..ii vorbesc, ii cant, ii fac avioane si trenuri..parca e ceas, dupa cateva guri nu mai vrea si maraie intr una.. Sfatuiti ma , va rog..voi cum procedati? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Ella30 wrote:Mamici, am nevoie de sfatul vostru legat de masa bebelusei. Nu mananca decat cateva lingurite (maaaxim 4-5, asa cred..). De teama sa nu se inece ii pun foarte putin in lingurita, si nu numar exact cat mananca. Problema e ca mie mi se pare ca mananca prea putin..ii dau mereu dupa somnul de la ira 12, deci nu poate fi obosita.. I a dat si bunica-surpriza- la ea a mancat tot. La mine raman mai mult de 3 sferturi..deci clar eu gresesc undeva. Sotul zice ca am vocea prea impunatoare si poate are mereu senzatia ca o cert..dar nu pot, chiar nu pot sa fiu mieroasa..ii vorbesc, ii cant, ii fac avioane si trenuri..parca e ceas, dupa cateva guri nu mai vrea si maraie intr una.. Sfatuiti ma , va rog..voi cum procedati?
Buna, eu una nu vorbesc mare lucru cu el cand mananca, ca suntem la masa sa mancam, nu sa stam de vorba :) daca e sa vorbesc ii povestesc ce urmeaza sa facem dupa, asta asa sa nu ma plictisesc eu :)) cand nu mai vrea sau nu mai poate, nu mai deschide gura. Mai incerc o singura data, apoi ii dau canuta sa bea apa si il dau jos. Nu am insistat niciodata. De dimineata de exemplu, i-am dat mar cu banana, de obicei mananca tot castronul, acum a mancat jumate. Ori nu ii era foame, ori din cauza ca abia se trezise, nu stiu, dar nu am insistat. Poate bunica i-a dat ceva ce i-a placut mai mult. Voi inca sunteti la inceput, e normal zic eu sa manance asa. Jucariile de pe masuta i le iau ca sa nu isi faca de lucru cu ele, maxim ce face pe langa a manca e sa bage centurile scaunului in gura :) din ce zici tu cred ca e o situatie izolata, nu ca niciodata nu mananca cu tine, nu? |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella30 wrote:Mamici, am nevoie de sfatul vostru legat de masa bebelusei. Nu mananca decat cateva lingurite (maaaxim 4-5, asa cred..). De teama sa nu se inece ii pun foarte putin in lingurita, si nu numar exact cat mananca. Problema e ca mie mi se pare ca mananca prea putin..ii dau mereu dupa somnul de la ira 12, deci nu poate fi obosita.. I a dat si bunica-surpriza- la ea a mancat tot. La mine raman mai mult de 3 sferturi..deci clar eu gresesc undeva. Sotul zice ca am vocea prea impunatoare si poate are mereu senzatia ca o cert..dar nu pot, chiar nu pot sa fiu mieroasa..ii vorbesc, ii cant, ii fac avioane si trenuri..parca e ceas, dupa cateva guri nu mai vrea si maraie intr una.. Sfatuiti ma , va rog..voi cum procedati? Eu as renunta la avioane si dans si alte chestii de genul, eu nu am fost nevoita sa apelez la asta pana acum dar nici nu cred ca as fi facut asa ;)) De vorbit la fel, vorbesc putin, ii spun ce i-am pregatit, o mai intreb cand vad ca nu mai mananca daca s-a saturat sau ii e sete si chestii de genul, adica nu vorbesc tot timpul mesei, nu ii pun tv, jucarii etc. Cand face mofturi daca am alta mancare pregatita ii ofer, daca o refuza si pe aia e gata masa, nu insist si nu ma rog de ea Ca sa o mai stimulezi mananca si tu in acelasi timp cu ea, o gustare sau ceva cat sa te vada si pe tine ca esti la masa. Poate ca trebuie sa ii fie mai foame, depinde cat doarme inainte si cand a mancat, poti incerca sa muti putin ora mesei. Poate tine si de copil, unii mananca mai mult, altii mai putin, cert e ca nu trebuie sa fii stresata, poarta-te cat mai natural, lasa-i eventual si o leguma gatita pe care sa o exploreze si sa o mai guste (daca iti e frica de bucati lasa-i castronul pe masa sa bage mainile, sa simta texturile etc chiar daca face dezastru, eu aveam un castron cu ventuza ce se fixa pe masa si nu il putea rasturna). |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Ella30 wrote:Mamici, am nevoie de sfatul vostru legat de masa bebelusei. Nu mananca decat cateva lingurite (maaaxim 4-5, asa cred..). De teama sa nu se inece ii pun foarte putin in lingurita, si nu numar exact cat mananca. Problema e ca mie mi se pare ca mananca prea putin..ii dau mereu dupa somnul de la ira 12, deci nu poate fi obosita.. I a dat si bunica-surpriza- la ea a mancat tot. La mine raman mai mult de 3 sferturi..deci clar eu gresesc undeva. Sotul zice ca am vocea prea impunatoare si poate are mereu senzatia ca o cert..dar nu pot, chiar nu pot sa fiu mieroasa..ii vorbesc, ii cant, ii fac avioane si trenuri..parca e ceas, dupa cateva guri nu mai vrea si maraie intr una.. Sfatuiti ma , va rog..voi cum procedati?
Eu te sfatuiesc sa stai linistita, sa încerci în fiecare zi sa i dai sa manânce, catusi de pu?in. Asa facea si Simo, de multe ori imi manca putin tare, la mama mea manca mult mai bine.. Ee, vreau sa zic ce de 3-4 zile manânca foarte bine ?i mult chiar. Nu m-am a?teptat. Eu zic sa nu te stresezi, isi va da drumul, nu trebuie sa o fortezi caci nu are cum sa iti manance din prima luna foarte mult. Fiecare bebelus e in ritmul sau
Si eu ma stresam ca vai sigur nu va manca si ma voi chinui cu ea, dar parca de la începutul saptamânii e alt bebelus, zicea si sotul lucrul asta |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Georgy06 wrote:Eu am reusit cu aspiratorul pt bebe sa scot cate ceva, dar nu vreau sa insist sa nu il irit. A inceput sa fie infundat a doua zi dupa ce am ajuns acasa, spre disperarea mea..sper sa se curete cat mai repede ca tare mi-e mila de el mititelul. buna georgy ?i al meu se mai infunda pe nas. Ba chiar uneori mi a dat ?i pu?in lapte pe nasuc. Din maternitate ne au zis sa le punem seara dupa baita câte o picatura de ser fiziologic. Al meu a început sa o stranute ?i asa ies ?i mucozitati etc. Daca tot se mai aude înfundat am un aspirator nazal manual..ca o para ?i ii mai trag cu acela pu?in. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Georgy06 wrote:Buna fetelor! In sfarsit ma alatur si eu voua. Am un bebe de 10 zile, nascut prematur la 37saptamani si 2200gr. De doua zile suntem acasa si nu ma asteptam sa intampinam dificultati din prima..am observat ca i se infunda nasucul.nu stiu daca e normal sau e ceva luat de prin spital, idee e ca mor de mila cand il vad asa..si cred ca incep si colicii..azi incerc sa gasesc doctorita de familie, poate vine sa il vada si sa imi dea un sfat, ca imi vine sa ma urc pe pereti deja. Voi ati patit asa ceva la bebei mici mici? Cum ati rezolvat? Si noi de când am ajuns acasa, i se aude un harcait în nasuc bebelinei. A fost doctorul de familie si a consultat-o, mi-a recomandat doar sa ii pun ser de 3 ori pe zi si sa folosesc pompita daca sunt vizibili ceva mucisori, sa fiu atenta la temperatura din casa, umiditate si daca face febra sa sun la cabinet. Am observat ca depinde si cum sta, nu se aude mereu, dar e stresant. Nu dorm de ceva nopti, stau si o tot ascult sa respire bine, ii tot verific temperatura. Abea am timp sa respir... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Multumesc, fetelor. O sa verific si uniditatea. Temperatura e aceeasi din maternitate, am intrebat in mod deosebit ca sa nu fie diferenta macar pana se acomodeaza.. dar mai am o problema..macar la o masa bebele meu regurgiteaza, cateodata putin, cateodata cu jet..eu ma sperii, evident si nu stiu cum sa mai fac, mi-e frica si sa ii dau sa manance, cand stiu ca nu prea scoate aerul si ca va voma oricat de incet ma misc eu cu el. Aveti vreo solutie de scos aerul mai eficient, ca sa evit refluxul sau ce e asta? Nu va spun ce sperietura am tras cand am vazut ca iese lapte si pe gurita si pe nasuc... |
|
| Cata123 wrote:
Buna, eu una nu vorbesc mare lucru cu el cand mananca, ca suntem la masa sa mancam, nu sa stam de vorba :) daca e sa vorbesc ii povestesc ce urmeaza sa facem dupa, asta asa sa nu ma plictisesc eu :)) cand nu mai vrea sau nu mai poate, nu mai deschide gura. Mai incerc o singura data, apoi ii dau canuta sa bea apa si il dau jos. Nu am insistat niciodata. De dimineata de exemplu, i-am dat mar cu banana, de obicei mananca tot castronul, acum a mancat jumate. Ori nu ii era foame, ori din cauza ca abia se trezise, nu stiu, dar nu am insistat. Poate bunica i-a dat ceva ce i-a placut mai mult. Voi inca sunteti la inceput, e normal zic eu sa manance asa. Jucariile de pe masuta i le iau ca sa nu isi faca de lucru cu ele, maxim ce face pe langa a manca e sa bage centurile scaunului in gura :) din ce zici tu cred ca e o situatie izolata, nu ca niciodata nu mananca cu tine, nu?
Nu e situatie izolata, cu mine e mereu la fel: o pun la masa, ia cumulat 4-5 lingurite, apoi se transforma..maraie intr una. Accepta doar apa, apa daca i as da ar bea toata ziua incontinuu. Ea i a dat carnita cu dovlecel si patrunjel, mai mancase si cu mine dar nu aceasta combinatie, cu mine la fel a facut. Nu i dau jucarii la masa, nu tv sau muzica. Pur si simplu maraie..se stramba, deschide gura dar nu mai mesteca. Sper sa o scoatem la capat |
|
| AlexandraRr wrote:Eu as renunta la avioane si dans si alte chestii de genul, eu nu am fost nevoita sa apelez la asta pana acum dar nici nu cred ca as fi facut asa ;)) De vorbit la fel, vorbesc putin, ii spun ce i-am pregatit, o mai intreb cand vad ca nu mai mananca daca s-a saturat sau ii e sete si chestii de genul, adica nu vorbesc tot timpul mesei, nu ii pun tv, jucarii etc. Cand face mofturi daca am alta mancare pregatita ii ofer, daca o refuza si pe aia e gata masa, nu insist si nu ma rog de ea Ca sa o mai stimulezi mananca si tu in acelasi timp cu ea, o gustare sau ceva cat sa te vada si pe tine ca esti la masa. Poate ca trebuie sa ii fie mai foame, depinde cat doarme inainte si cand a mancat, poti incerca sa muti putin ora mesei. Poate tine si de copil, unii mananca mai mult, altii mai putin, cert e ca nu trebuie sa fii stresata, poarta-te cat mai natural, lasa-i eventual si o leguma gatita pe care sa o exploreze si sa o mai guste (daca iti e frica de bucati lasa-i castronul pe masa sa bage mainile, sa simta texturile etc chiar daca face dezastru, eu aveam un castron cu ventuza ce se fixa pe masa si nu il putea rasturna).
Tv si jucarii nici eu nu ii pun. O sa incerc sa i vb mai putin, fara avioane si alte chestii, sa vedem poate e mai bine asa. Mai rontai si eu ceva cand ii dau ei, de obicei. E drept ca nush cat e de flamanda, somnul il are de 30 min-o ora daca o legan, dar ea oricum e foarte dereglata cu mesele de lapte..nu si a facut deloc un program.. Castron cu ventuza am si eu doar ca de vreo 2 ori l a dezlipit si vroia sa si l puna pe cap eu o mai las sa exploreze dar cand e sotul acasa ma "cearta" ca o las murdara, ca nu poate sa o vada asa ca ii e mila, ca si baga mancarea in nas..ea ia in manuta, se uita, dar nu duce la gurita daca o las singura. Doar lingurita mi o mai ia si o duce si ea la gura, pt asta am aplicat metoda cu 2 lingurite
|
|
| Iulia13 wrote:Eu te sfatuiesc sa stai linistita, sa încerci în fiecare zi sa i dai sa manânce, catusi de pu?in. Asa facea si Simo, de multe ori imi manca putin tare, la mama mea manca mult mai bine.. Ee, vreau sa zic ce de 3-4 zile manânca foarte bine ?i mult chiar. Nu m-am a?teptat. Eu zic sa nu te stresezi, isi va da drumul, nu trebuie sa o fortezi caci nu are cum sa iti manance din prima luna foarte mult. Fiecare bebelus e in ritmul sau Si eu ma stresam ca vai sigur nu va manca si ma voi chinui cu ea, dar parca de la începutul saptamânii e alt bebelus, zicea si sotul lucrul asta
Ce fain de voi O sa incerc sa ma relaxez. Ma tot gandeam ca avem 2 saptamani de mancare si suntem in acelasi punct. Ma baga in ceata si comportamentul ei, nu stiu sa il descifrez, si mi e ciuda..ii dau ceva, zambeste si pare ca ii place , iar dupa cateva guri incepe maraiala, dar totusi deschide gurita, insa nu mai mesteca pt ca e ocupata sa maraie. Ma depaseste |
|
| Georgy06 wrote:Multumesc, fetelor. O sa verific si uniditatea. Temperatura e aceeasi din maternitate, am intrebat in mod deosebit ca sa nu fie diferenta macar pana se acomodeaza.. dar mai am o problema..macar la o masa bebele meu regurgiteaza, cateodata putin, cateodata cu jet..eu ma sperii, evident si nu stiu cum sa mai fac, mi-e frica si sa ii dau sa manance, cand stiu ca nu prea scoate aerul si ca va voma oricat de incet ma misc eu cu el. Aveti vreo solutie de scos aerul mai eficient, ca sa evit refluxul sau ce e asta? Nu va spun ce sperietura am tras cand am vazut ca iese lapte si pe gurita si pe nasuc...
Eu n as lasa prea multe grade in casa, dupa ce se acomodeaza..as seta undeva la 22. Si cu umiditate verificata. Doar in camera de baie sa fie mai cald. Nu stiu cum e la voi la maternitate, dar la noi e cuptor.. Legat de aer. Dupa ce papa tine l pe umar cat mai mult si bate l usor pe spate. Eu o tineam si 30 min, numai ca sa nu regurgiteze, si m a ajutat. Doar noaptea nu faceam asa , ca ar fi insemnat sa nu mai prin nici o ora de somn. Foarte utila ne a fost si perna antireflux. |
|
|