Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Adina Mariana wrote: Poza aceasta o am si eu Iulia si pana acum mi so cam potrivit dar acum nu mi se potriveste.Are 10 sapt.si apare soare deci ar trebui sa fie bine dar e cel mai rau de cand il am.Azi continuam la fel.A avut doar 2 reprize de somn a cate 10 minute si este trecut de ora 2.Se trezeste si daca e tinut in brate.Deja cand vad ca se trezeste imi vine sa plang ca nu mai stiu ce sa ii fac ca vad pe el ca e obosit.De regula la 10 sapt.cat are el nu ar trebui sa reziste mai mult de 1,5-2 ore dar el sta toata ziua cu reprizele astea de 10 minute de somn odata la 2,3 ore.Despre regresii de somn citisem ca au la 4,8 respectiv 12 luni dar la el ziua sunt probleme nu noaptea.Noaptea doarme cam de la 10 jumate pana pe la 6 jumate cu 2 trezire pt.papa.Mie teama sa nu fie ceva neurologic,nu mi se pare normal si asa ceva nu am mai auzit sa reusesc sa il adorm si in 10 minute sa fie sus indiferent cat de rupt ii.Sunt destul de ingrijorata sper sa fie bine intr-un final.Eu nu de mine imi fac probleme ca rezist eu ci pt.el imi doresc sa fie si el un bebelus ca toti altii cu somn bun si un program cat de cat normal.10 zile am reusit cat de cat sa ii fac un program gen dimi dormea o ora de la 10 la 11,apoi la 2 pana pe la 4 si ceva dormea de amiaza,apoi seara iar un somn de o ora jumate si somnul de noapte dar totul so stricat de 3 zile de cat face ce face acum.Si imi este teama sa nu ramana asa. Nu pot sa imi dau seama de ce doarme asa dar pot sa iti zic ca regresiile sunt in medie cu cateva saptamani plus minus si puseul la fel dar nici chiar atat de mare diferenta. Regresia se manifesta in fuctie de copil, a mea la regresie nu aveam probleme cu ea noaptea cum de altfel de la 2 luni in mare pot sa zic ca a dormit parfum, in afara de faptul ca e foarte matinala. Problemele la noi au fost ziua la regresie. Nu reuseam sa o adorm nicicum, cum vedea ca incerc sa o culc se punea pe un plans, se arcuia, se ridica. Uneori imi lua si o ora si ceva de plimbat prin casa ca sa o adorm, chiar daca avea 4 luni, nu te gandi ca daca creste va fi din ce in ce mai bine cu somnul, au perioade si perioade. Deci vroiam sa subliniez ca regresiile afecteaza si somnul de zi nu doar pe cel de noapte. |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| GeorgianaB wrote:
Eu am ales uleiul dupa ce am studiat intend piata si recomandarile mamicilor. De fapt cat era Luca bebe mic faceam studiu de caz, in loc sa dorm :)) Chiar zilele acestea am avut o experienta horror legat de crema pentru scutec, suntem la bunici si am uitat sticluta lui de ulei, nu am schimbat nimic la alimentatie, lapte, apa si treptat a inceput sa se irite, mai avea putin si facea carne vie in conditiile in care el nu are o piele sensibila. Am cumparat sudocrem, cicaplast, am vazut o ameliorare numai dupa ce l-am lasat si fara scutec. In cele din urma i-am aplicat ulei de 3 ori si acum nu mai are nimic. Nu contest studiile medicale, doar ca nu am incredere in toate, asa cum si in domeniul in care profesez circula multe date, studii care nu au niciun sambure de adevar si de fapt dezinformeaza.
In cazuri grave cand se ajunge la sange cum am patit noi de doua ori este foarte buna crema Nidoflor, chiar daca are putin antibiotic, daca pui si lasi pe seara, a doua zi e aproape uscata, fara roseata. Dar repet in cazuri mai grave. |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Geo, am ales sa astept pana dupa varsta de 3-4 ani pentru a folosi periuta electrica pentru Carina, zilele trecute am studiat periutele din carrefour si pe toate scrie 3ani+ Poate nu e adevarat ce au studiat acei oameni, nu neg, dar la cum sunt eu nu as putea dormi linistita stiam ca lucrezi in domeniu si ma gandeam ca ai auzit chestii :))))
Adina, daca problema persista mergi la pediatru. Nu spun ca asta e la voi dar asa facea carina cand a fost diagnosticata cu reflux, dormea 8-9 ore din 24 la varsta de aproape 3 luni. Atipea cateva minute apoi se trezea plangand, avea cearcane, a fost horror pentru ca toata lumea imi spunea ca e normal dar eu o vedeam ca sufera. Pediatra care a diagnostjcat-o cu reflux mi-a zis ca daca nu se face bine dupa tratament sa mergem la neurolog, asta e urmatorul pas :( sper sa nu fie cazul dar eu iti recomand sa ceri parerea unui medic. :* pana ajungi poti renunta la lactatele de vaca, aplv este cea mai frecventa cauza a refluxului la varsta asta, nu e singura dar e cea mai intalnita. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Fetelor, vad ca vorbiti de iritatia de scutec, voiam sa va intreb, voi le dati bebeilor cu crema zilnic, asa preventiv? Eu m-am gandit ca trebuie dat in caz de ceva, in astea 7 luni i-am dat maxim o data pe saptamana asa sa zic ca i-am dat, acum ca a avut iritatia ma intreb daca o trebui zilnic, voi cum faceti? Si inca ceva, e ok sa fierb fulgii de ovaz in lapte de vaca? Am auzit o mamica zilele trecute povestind ca fulgii ii fierbe in lapte de ovaz, cocos, migdale, de lapte de vaca nu a pomenit. Si nu am mai indraznit sa intreb stiam ca nu se da lapte de vaca asa in loc de lapte matern sau praf, dar in preparate e ok. |
|
| simmo wrote:Buna mamici,
Este cineva care are scaun de masa Peg perego sau Joie? Daca da, imi puteti sa-mi spuneti daca sunteti multumite.
Multumesc,
Buna !! Noi avem lionelo, dar am fost recent la bebetei sa luam scaunul pt masina si am vazut scaune joie, seamana mult cu ce avem noi. Eu de al nostru sunt multumita, se regleaza spatarul in vreo 3 feluri, pe inaltime la fel se regleaza, dar noi l-am lasat pe maxim sus, reglajele astea nu mi se par neaparat necesare, o sa vezi ca nu stai sa umbli la el toata ziua, la noi sta nemiscat in bucatarie. Masuta la fel se trage in afara sa pui bebele, apoi o apropii de el. Deci dotarile astea le are si cel joie, ca m-am uitat la el. Al nostru a costat 260 parca de la nichiduta, dar cred ca e bun si ala simplu de tot de la ikea. De peg perego nu ma bag sa zic nimic ca nici nu stiu cum arata :) |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Cata123 wrote:Fetelor, vad ca vorbiti de iritatia de scutec, voiam sa va intreb, voi le dati bebeilor cu crema zilnic, asa preventiv? Eu m-am gandit ca trebuie dat in caz de ceva, in astea 7 luni i-am dat maxim o data pe saptamana asa sa zic ca i-am dat, acum ca a avut iritatia ma intreb daca o trebui zilnic, voi cum faceti? Si inca ceva, e ok sa fierb fulgii de ovaz in lapte de vaca? Am auzit o mamica zilele trecute povestind ca fulgii ii fierbe in lapte de ovaz, cocos, migdale, de lapte de vaca nu a pomenit. Si nu am mai indraznit sa intreb stiam ca nu se da lapte de vaca asa in loc de lapte matern sau praf, dar in preparate e ok. Eu o dadeam in prima luna doar dupa ce avea scaun chiar daca o spalam inainte, o dadeam de frica sa nu faca ceva de atunci am dat-o doar cand a fost nevoie si imediat ce trecea iritatia incetam. Pediatra noastra ne-a recomandat sa folosim doar la nevoie pentru ca pielea trebuie sa mai si respire, la fel si crema de corp, doar daca e uscata pielea.
Fulgii de ovaz eu cred ca pot fi fierti in lapte de vaca, nu vad de ce nu daca bebe nu are alergie. Nu se da laptele de vaca in locul formulei sau laptelui matern, in rest se poate folosi in preparate, exact cum stiai si tu. Poate mamica respctiva are bebe cu aplv si a omis laptele de vaca |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Cata123 wrote:
Buna !! Noi avem lionelo, dar am fost recent la bebetei sa luam scaunul pt masina si am vazut scaune joie, seamana mult cu ce avem noi. Eu de al nostru sunt multumita, se regleaza spatarul in vreo 3 feluri, pe inaltime la fel se regleaza, dar noi l-am lasat pe maxim sus, reglajele astea nu mi se par neaparat necesare, o sa vezi ca nu stai sa umbli la el toata ziua, la noi sta nemiscat in bucatarie. Masuta la fel se trage in afara sa pui bebele, apoi o apropii de el. Deci dotarile astea le are si cel joie, ca m-am uitat la el. Al nostru a costat 260 parca de la nichiduta, dar cred ca e bun si ala simplu de tot de la ikea. De peg perego nu ma bag sa zic nimic ca nici nu stiu cum arata :)
Multumesc de informatie. Observ ca lionelo este mai ieftin decat joie. Daca au aceleasi caracteristici, as prefera sa-l iau pe cel mai ieftin.
Peg perego cica ar fi laudate pentru siguranta lor si daca este cineva care a folosit, as fi fost curioasa daca asa sunt.
Oricum, o sa ma orientez si in functie de cum este bebe. Daca va fi mai agitat sau nu, incat sa necesite un sistem de prindere mai strasnic
Sunt in proces de informare :)
LE: inca nu imi vine sa cred ca ma uit dupa asa ceva si ma rog ca el sa fie bine, sanatos si sa creasca frumos |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Adina, ai schimbat ceva în rutina lui Luca? Întreb pentru ca Ana reactioneaza diferit în zilele în care avem musafiri sau suntem în vizita. Pe ea o suprasolicita musafirii, de exemplu (sau oamenii adunati la mese întinse) si, chiar daca pe moment pare vesela si prietenoasa, noaptea si la somn am de tras cu ea. |
|
| simmo wrote:
Multumesc de informatie. Observ ca lionelo este mai ieftin decat joie. Daca au aceleasi caracteristici, as prefera sa-l iau pe cel mai ieftin.
Peg perego cica ar fi laudate pentru siguranta lor si daca este cineva care a folosit, as fi fost curioasa daca asa sunt.
Oricum, o sa ma orientez si in functie de cum este bebe. Daca va fi mai agitat sau nu, incat sa necesite un sistem de prindere mai strasnic
Sunt in proces de informare :)
LE: inca nu imi vine sa cred ca ma uit dupa asa ceva si ma rog ca el sa fie bine, sanatos si sa creasca frumos
Cu placere, legat de siguranta, eu nu am folosit centurile niciodata ca nu plec din bucatarie cand e el in scaun. Si nu am considerat ca e nevoie. Il pun acolo si daca am treaba prin bucatarie ii pun pe masuta 2 jucarii si canuta cu apa si se joaca cu astea, nu am observat ca ar vrea sa evadeze :) oricum, centuri au toate scaunele, stabilitate iar mi se pare ca au cu genul asta de picioare, adica nu au cum sa se rastoarne. Trece timpul repede vezi, anul trecut de craciun l am simtit ca misca pt prima data, iar la craciunul asta are 7 luni deja |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Cata123 wrote:Cu placere, legat de siguranta, eu nu am folosit centurile niciodata ca nu plec din bucatarie cand e el in scaun. Si nu am considerat ca e nevoie. Il pun acolo si daca am treaba prin bucatarie ii pun pe masuta 2 jucarii si canuta cu apa si se joaca cu astea, nu am observat ca ar vrea sa evadeze :) oricum, centuri au toate scaunele, stabilitate iar mi se pare ca au cu genul asta de picioare, adica nu au cum sa se rastoarne. Trece timpul repede vezi, anul trecut de craciun l am simtit ca misca pt prima data, iar la craciunul asta are 7 luni deja
Anul trecut pe vremea asta eram insarcinata, doar ca nu stiam inca. Stiu sigur - sigur data cand a fost conceput. |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Adina, crezi in deochi? Daca da, spune-i sau pune pe cineva care cunosti ca are leac sa ii spuna lui Luca...am mai auzit cazuri, sper sa te ajute. Te pup |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Buna fetelor! In sfarsit ma alatur si eu voua. Am un bebe de 10 zile, nascut prematur la 37saptamani si 2200gr. De doua zile suntem acasa si nu ma asteptam sa intampinam dificultati din prima..am observat ca i se infunda nasucul.nu stiu daca e normal sau e ceva luat de prin spital, idee e ca mor de mila cand il vad asa..si cred ca incep si colicii..azi incerc sa gasesc doctorita de familie, poate vine sa il vada si sa imi dea un sfat, ca imi vine sa ma urc pe pereti deja. Voi ati patit asa ceva la bebei mici mici? Cum ati rezolvat? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| fluturash26 wrote: Nu pot sa imi dau seama de ce doarme asa dar pot sa iti zic ca regresiile sunt in medie cu cateva saptamani plus minus si puseul la fel dar nici chiar atat de mare diferenta. Regresia se manifesta in fuctie de copil, a mea la regresie nu aveam probleme cu ea noaptea cum de altfel de la 2 luni in mare pot sa zic ca a dormit parfum, in afara de faptul ca e foarte matinala. Problemele la noi au fost ziua la regresie. Nu reuseam sa o adorm nicicum, cum vedea ca incerc sa o culc se punea pe un plans, se arcuia, se ridica. Uneori imi lua si o ora si ceva de plimbat prin casa ca sa o adorm, chiar daca avea 4 luni, nu te gandi ca daca creste va fi din ce in ce mai bine cu somnul, au perioade si perioade. Deci vroiam sa subliniez ca regresiile afecteaza si somnul de zi nu doar pe cel de noapte.
Mersi pt.sfaturi.E clar ca fiecare copil e unic in felul lui.Al meu are momente si momente.O sa vad cum o sa fie.. |
|
| AlexandraRr wrote:Geo, am ales sa astept pana dupa varsta de 3-4 ani pentru a folosi periuta electrica pentru Carina, zilele trecute am studiat periutele din carrefour si pe toate scrie 3ani+ Poate nu e adevarat ce au studiat acei oameni, nu neg, dar la cum sunt eu nu as putea dormi linistita stiam ca lucrezi in domeniu si ma gandeam ca ai auzit chestii :)))) Adina, daca problema persista mergi la pediatru. Nu spun ca asta e la voi dar asa facea carina cand a fost diagnosticata cu reflux, dormea 8-9 ore din 24 la varsta de aproape 3 luni. Atipea cateva minute apoi se trezea plangand, avea cearcane, a fost horror pentru ca toata lumea imi spunea ca e normal dar eu o vedeam ca sufera. Pediatra care a diagnostjcat-o cu reflux mi-a zis ca daca nu se face bine dupa tratament sa mergem la neurolog, asta e urmatorul pas :( sper sa nu fie cazul dar eu iti recomand sa ceri parerea unui medic. :* pana ajungi poti renunta la lactatele de vaca, aplv este cea mai frecventa cauza a refluxului la varsta asta, nu e singura dar e cea mai intalnita. Daca pana in ianuarie face la fel o sa incepem investigatiile la medici.Sper si eu sa nu fie cazul dar trebuie controlat.Oricum mai incerc la un pediatru in ianuarie,am auzit de bine si e pro alaptare acuma sa vedem cand merg.Sper sa nu fie ca cel de care am dat.M-am gandit si eu la aplv dar nu are simtome chiar asa.Reflux nu are,scaunul este ok galben si de cam 2 chiar 3 ori pe zi.Dar o sa investighez.Ieri am reusit totusi sa doarma de amiaza 2 ore.Vedem azi cum va fi.Sper din ce in ce mai bine si doar sa fie ceva puseu,salt mental sau regresie. |
|
| maria2013 wrote:Adina, ai schimbat ceva în rutina lui Luca? Întreb pentru ca Ana reactioneaza diferit în zilele în care avem musafiri sau suntem în vizita. Pe ea o suprasolicita musafirii, de exemplu (sau oamenii adunati la mese întinse) si, chiar daca pe moment pare vesela si prietenoasa, noaptea si la somn am de tras cu ea. Nu Maria..chiar nu am schimbat nimic.Nici musafiri nu am avut inafara de socrii,fratemeu si tati cu care Luca ii obisnuit si ii place si nu au venit deodata si nici nu sunt galagiosi de fel.Noi nu am mers niciunde sa evit sa fie el agitat.In schimb recunosc ca nu prea l-am scos afara zilele astea. |
|
|