Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| AlexandraRr wrote: Nu te speria, Adina, depinde de fiecare copil. Carina acum doarme 12-13 ore continuu noaptea (de la 21 la 9) si la pranz inca 3 ore. Nu ai de unde sa stii cum va fi, eu nici nu visam la asa ceva, eruptiile dentare nu i-au afectat somnul de noapte insa cel mai bine e sa faci cum zice Andreea, sa nu ai asteptari pentru a nu aparea motive de stres sau frustrare, conteaza foarte mult cum privim noi lucrurile :*
Da da asa incerc sa fac.Ma bucur de fiecare zi care vad eu ca este din ce in ce mai buna ca cea anterioara.Ne chinuim cu programul de somn dar mi-a iesit pot sa spun.Si-a format el orele de somn.Cu somnul de amiaza inca nu prea ne iese dar insistam pana reusim si nu reusesc orice fac sa il culc mai repede de ora 11 noaptea.In rest...sa speram ca va fi bine si in continuare |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Cata eu folosesc o crema de fundulet preparata in farmacie. Costa in jur de 12 lei si Eric nu a fost niciodata iritat de la scutec. Am folosit la inceput si bepanthen si mustela, dar asta de la farmacie e mult mai ieftina si foarte buna. Adina rotarix am facut si noi. Si noi o sa facem toate vaccinurile posibile. Better safe than sorry. Alexandra eu i-am dat fulgi de ovaz de la Solaris fierti in lapte de vaca si ii mai combinam cu cate un piure de fructe. In general ii dadeam dimineata sau seara. Nu de multe ori oricum pt ca al meu nu prea e mare fan. |
|
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Va arat si eu cateva poze de la sedinta foto cu Ericel. Va uram Craciun Fericit! Bella_Tm attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Bella_Tm wrote:Va arat si eu cateva poze de la sedinta foto cu Ericel. Va uram Craciun Fericit! |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Bella_Tm wrote:Va arat si eu cateva poze de la sedinta foto cu Ericel. Va uram Craciun Fericit! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Adina Mariana wrote: Mo cam speriat mesajul tau eu credeam ca ce o fost mai greu a trecut..ca so obisnuit cu viata extrauterina,so acomodat cu mami si tati si va fi din ce in ce mai bine.Stiam eu ca mai e o perioada cu dintii dar mai usoara ca si cu colicii..dar se pare ca ma asteapta luni si ani grei inseamna.Oricum..ce am eu noroc e ca sunt ft.rezistenta la somn.Nu eram eu prietena cu somnul nici inainte.Dimineata simt ca imi este cam greu dar asta pana ma ridic in picioare.Dupa..is fresh toata ziua.La inceput mai atipeam cateva minute langa el cand dormea dar acum nu mai dorm ci imi fac treburile prin casa ca doarme si el mai bine noaptea.
Nu am vrut sa sperii. Doar sa nu setam a?teptari gre?ite. Eu din pacate am picat în capcana. De?i Maria a fost super cuminte de la început, a avut ?i ea nop?i cu plâns la regresie, acum la din?i. Ideea e ca eu vazusem ca doarme ?i traiam cu impresia gre?ita ca gata, de acum va dormi mereu toata noaptea ?i când a venit regresia de la 4 luni jumate, nu ?tiam ce se întâmpla, ma enervam pe ea ca de ce nu doarme. ?i cumulat cu alte frustrari legate de so?ul meu, parin?ii mei, am picat într-o stare în care nu o mai în?elegeam ?i aveam preten?ia ca ea sa fie ca un ceas elve?ian mereu. Total gre?it. Acum sunt mult mai relaxata, ma ajuta sa nu am a?teptari în privin?a ei, sa nu compar cu al?i copii. O iau exact asa cum e, de?i uneori tind sa ma mai uit la al?ii sa vad daca e totu?i cât de cât în grafic dar acum de ex daca nu are somn, sau plânge, sunt mult mai calma. Nici macar nu ma mai gândesc ca o sa fiu obosita, ci pur ?i simplu ma concentrez pe ea ?i pe nevoile ei ?i cumva uit ca mi-e somn. Mai mult era un sfat sa nu ai a?teptari ca e mai u?or sa gestionezi orice schimbare, nu e neaparat sa fie mai greu, dar clar nu vor merge în linie dreapta cu acela?i orar ?i tipar zi de zi pana cresc mai mari. ?i copiii care dorm toata noaptea, mai au nop?i albe ?i invers e valabila regula. Ideea e sa fim relaxate. |
|
| Geo, uite aici studiul de la care au plecat, cel din uk. Aici e sursa originala https://www.medicaljournals.se/acta/content/abstract/10.2340/00015555-2279 si aici e cu explicatii mai detaliate bazate pe acelasi studiu https://www.manchester.ac.uk/discover/news/olive-and-sunflower-oil-on-baby-skin-weakens-natural-defences/. Cand il gasesc si pe celalalt il pun.
Vreau sa te intreb daca stii ceva despre riscurile folosirii periutei de dinti electrice la copiii sub 3 ani. Cand ai insomnii gasesti tot felul de chestii citisem un articol despre faptul ca aceste periute genereaza un camp electromagnetic de frecventa joasa care e responsabil de modificarea replicarii celulare si in final de aparitia celulelor canceroase. Cercetatorii sustin ca exista acest risc la grupa aceasta de varsta din cauza replicarii celulare accelerate la copii si chiar daca orice aparat electrocasnic genereaza acelasi camp electromagnetic periuta chiar daca e folosita putin timp e tinuta foarte aproape de copil. Acum cu atatea studii nici nu mai stii ce sa crezi, cert este ca eu i-am cumparat o periuta electrica dar nu o folosesc spalatul pe dinti e ceva special la Carina, am 3 periute normale: una la ea in mana, pe una o baga in gura si cu cealalta incerc eu sa ii periez dintii insa ma gandesc ca e mai eficienta cea electrica. Am luat cu luminite si tot felul de sunete, are timer si se opreste cand trec 2 minute, e tare simpatica dar inca e depozitata in dulap ;)) in fine, rezultatul studiul era la fel ca si la cel despre folosirea uleiului, nu se stie, nimeni nu garanteaza nimic si mai bine sa nu folosim |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Bella_Tm wrote:Va arat si eu cateva poze de la sedinta foto cu Ericel. Va uram Craciun Fericit!
Bella, este un scumpic. Sa va traiasca.
Craciun fericit tuturor! |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Bella_Tm wrote:Va arat si eu cateva poze de la sedinta foto cu Ericel. Va uram Craciun Fericit!
Minunate pozele, sa va traiasca Craciun Fericit si voua |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Alexandra, ca ziceai de periute de dinti, intreb si eu, cand sa incep sa ii perii dintii, aia de jos sunt iesiti pe jumate si aia de sus abia se vad, sa astept sa creasca complet? Si vreau sa intreb cu pasta de dinti, stiu sigur ca ati mai vorbit aici dar am uitat, am vrut sa notez in tel dar am uitat.. multumesc !!
Foarte frumoase pozele Bella, azi as vrea sa facem si noi cateva, sa vedem ce iese :) |
|
| Bella_Tm wrote:Va arat si eu cateva poze de la sedinta foto cu Ericel. Va uram Craciun Fericit! Foarte frumoase pozele ce mare a crecut Eric.Parca acum povesteam la gravidute |
|
| AndreeaCD wrote:Nu am vrut sa sperii. Doar sa nu setam a?teptari gre?ite. Eu din pacate am picat în capcana. De?i Maria a fost super cuminte de la început, a avut ?i ea nop?i cu plâns la regresie, acum la din?i. Ideea e ca eu vazusem ca doarme ?i traiam cu impresia gre?ita ca gata, de acum va dormi mereu toata noaptea ?i când a venit regresia de la 4 luni jumate, nu ?tiam ce se întâmpla, ma enervam pe ea ca de ce nu doarme. ?i cumulat cu alte frustrari legate de so?ul meu, parin?ii mei, am picat într-o stare în care nu o mai în?elegeam ?i aveam preten?ia ca ea sa fie ca un ceas elve?ian mereu. Total gre?it. Acum sunt mult mai relaxata, ma ajuta sa nu am a?teptari în privin?a ei, sa nu compar cu al?i copii. O iau exact asa cum e, de?i uneori tind sa ma mai uit la al?ii sa vad daca e totu?i cât de cât în grafic dar acum de ex daca nu are somn, sau plânge, sunt mult mai calma. Nici macar nu ma mai gândesc ca o sa fiu obosita, ci pur ?i simplu ma concentrez pe ea ?i pe nevoile ei ?i cumva uit ca mi-e somn. Mai mult era un sfat sa nu ai a?teptari ca e mai u?or sa gestionezi orice schimbare, nu e neaparat sa fie mai greu, dar clar nu vor merge în linie dreapta cu acela?i orar ?i tipar zi de zi pana cresc mai mari. ?i copiii care dorm toata noaptea, mai au nop?i albe ?i invers e valabila regula. Ideea e sa fim relaxate. Bun,bun...am inteles.Nu o sa fiu prea dezamagita daca nu va fi asa cum imi doresc eu.Sunt constienta ca nu poate fi bine mereu.O sa fiu puternica pt.el sa nu ii dau starea mea de agitatia daca e sa fie.Deci relaxarea e cheia succesului.Pupici |
|
| Cata123 wrote:Alexandra, ca ziceai de periute de dinti, intreb si eu, cand sa incep sa ii perii dintii, aia de jos sunt iesiti pe jumate si aia de sus abia se vad, sa astept sa creasca complet? Si vreau sa intreb cu pasta de dinti, stiu sigur ca ati mai vorbit aici dar am uitat, am vrut sa notez in tel dar am uitat.. multumesc !!
Foarte frumoase pozele Bella, azi as vrea sa facem si noi cateva, sa vedem ce iese :) Cred ca poti incepe, eu ii curatam si gingiile inainte sa iasa dintii si era deja parte din rutina de seara iar cand au iesit dintii i-am luat periuta si am renuntat la degetarul acela din silicon pe care il foloseam Inainte, asta a fost singura schimbare. Eu am mai folosit uneori si servetele special pentru curatarea dintilor si gingiilor din bambus dar nu prea ii placea cand ii curatam cu ele, le foloseam mai mult in concedii pentru ca mereu uitam degetarul ala
Pasta de dinti eu iau din farmacie, am incercat topfer si nenedent si sunt multumita de ambele. nici una nu are fluor.
Ca si sfat incearca sa ii faci cat mai placut ritualul asta de ingrijire dentara, sa va jucati, spalati-va cu totii in acelasi timp ca sa vada miscarile etc insa tu sa ii periezi dintii la inceput sau la final in asa fel incat sa fii sigura ca sunt curati, sa nu lasi in grija lui asta. Pe Carina dimineata o spala sotul si la el nu face mofturi, deschide gura frumos, are rabdare dar seara cand sunt si eu e alta poveste ;)) |
|
| Fetelor va doresc un Craciun Fericit alaturi de familie si cei dragi voua Luca nu ma lasa sa fac deloc treaba prin casa.Vrea in permanenta sa fiu langa el.Cum il pun jos maraie.Ieri de la 6 pana la 11 am tot facut bradul.Mai puneam un glob,mai ii dadeam titi,mai il purtam in brate,mai un glob,iar jos si tot asa.Ma bucurasem ca l-am adormit la 10 si ceva si am mers sa imi termin treaba si cum am mers de langa el cum so trezit.Daca nu ma simte langa el ii bai.Acum stau langa el ca doarme dar daca ma ridic sigur se trezeste as avea atata treaba,sotul e la munca...eh..le facem noi incet toata ziua asa strictul necesar doar,nu ma agit. Spor la treburi sa aveti |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| AndreeaCD wrote:Buna, Ella! Felicitari în primul rand pentru bebe, sa fie sanatos ?i fericit! Foarte bine ca ii sco?i aerul, astfel se odihne?te ?i el mai bine, pe lânga faptul ca evi?i sa ii vina laptele înapoi ?i pe nas ?i pe guri?a. Nu vreau sa te sperii sau sa te dezamagesc, dar e mai bine sa te gânde?ti cât mai pu?in la somnul de dinainte de copil, pentru ca o sa vezi ca nici nu mai exista somnul ala, decât daca la?i copilul la bunici. Pe masura ce el creste, responsabilita?ile ?i treburile se cam înmul?esc. Asa ca profita acum ca bebe doarme ?i dormi ?i tu oricând apuci. Din punctul asta de vedere eu am un regret, pt ca în primele luni în loc sa dorm, stateam ?i faceam orice altceva,desi nimic nu era urgent pe atunci. Acum la un an, de?i doarme de la 20 la 7-8,plus 2 somnuri ziua de o ora o ora jumate, nu am timp sa ma culc la 21 sau sa dorm mereu ziua cu ea. Cat e treaza toata aten?ia este spre ea, sa ne jucam, sa ie?im afara etc ?i când doarme se întâmpla toate celelalte: spalat, gatit, cura?enie, timp pt mine, timp pt mine cu so?ul. Dar chiar ?i asa, eu ma consider norocoasa, pt ca am timp 8h sa dorm noaptea. Repet, nu caut sa te supar, sau sa te descurajez. Dimpotriva, eu tot asa visam sa am zile de lenevit ?i trezit târziu, mi-a trecut ?i nici macar nu pot sa zic ca sufar prea tare. Ma uimesc cata energie am, fata de cum eram înainte. Dar profita sa dormi acum, mai târziu apar din?ii regresii ale somnului, pusee, salturi, sau pur ?i simplu chef de palavrageala noaptea :)). Când le iei asa cum vin, fara anumite a?teptari, e mai u?or ?i mai pu?in frustrant. stai linistita Andreea nu e cu suparare. Ma a?tept ca viata mea sa se schimbe radical acum chiar ?i din pct de vedere al somnului, responsabilita?ilor etc. Dar nu ma sperie lucrul asta.. Mi am dorit mult sa fiu mama. ?tiu ca niciodata nu e?ti pregatit, am citit car?i despre bebe articole în sarcina dar când mi l a pus prima data în brate am uitat orice teorie ?i aveam sentimente amestecate.. Dragoste, emo?ie, panica.. Dar încet o sa ne obi?nuim ?i o sa încerc sa fiu cea mai buna mamica pt el sa fac fata provocarilor viitoare. |
|
|