Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| GeorgianaB wrote:
Nici in cazul nostru Luca nu statea la mine pe burta, se foia, se agita, in niciun caz nu il linistea. Dar la sotul meu nu avea nicio problema, in weekend cand era acasa asa il adormea timp in care ma odihneam si eu.
Si la noi la sotul mai sta dar la mine nicicum.Deci stiu cum ii dar este interesant cum nu ii place la mine si il mai si alaptez,ar trebui sa fie linistit cand simte pielea si pieptul dar poate chiar asta este faza ca devine agitat si ar vrea mereu sanul sa pape sau nu stiu |
|

| LAURA0202 wrote: Multumesc mult iubita. sa ti creasca mare si sanatos Luca. imi pare rau ca treci prin astea. te inteleg foarte bine  si eu , imi aduc aminte de cate ori plangeam cu ea n brate  dar trebe sa iti faci curaj si capul sus, sa mergi mai departe. e ffffffffffffffffff greu, mai ales la faza cu dormitul dar n avem ce face. deocamdata , ne fac ei program noua,nu noi lor  o sa vezi ca o sa treaca si fazele astea. Multumesc.Stiu ca vor trece,sunt doar perioade si perioade dar eu sunt fericita si implinita si fac fata cu brio asa cum stiu eu imi este atat de drag ca ma topesc de dragul lui zi si noapte |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Legat de diversificare, eu sunt pe grupul Flaveur si BLW, de acolo ma mai inspir la retete si combinatii si mi se par foarte ok. Eu am inceput cu legume, cartof dulce mai exact, si a fost chiar ok. Cand se constipa nu ii mai dadeam radacinoase si nu am avut probleme astfel. Fructe am inceput sa ii dau cam pe la 7 luni constant dar nu prea i-au placut la inceput. Acum a inceput sa le mai manance. Ou i-am dat de la 6 luni si albus si galbenus dar albusul nu ii place deloc, il vomita. Carnita tot de la 6 luni, inclusiv ficatel. Branzica i-am facut de casa. Nu e mare fan dar mananca acolo cateva lingurite. Iaurtul ii place foarte mult in schimb. Nu prea se omoara cu fulgii de ovaz fierti in lapte si am vazut ca sunt foarte recomandati de alte mamici. Eu ii mai fac combinatii si in functie de ce legume am in casa si incerc sa le variez atat cat pot. Deci, spor la diversificare! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| alina89 wrote:Nu stiu daca stiti grupul, mie imi place mult "My babyfood". Are retete foarte interesante si cu ingrediente ok pt copii, multe retete pt copii cu alergii, etc. E interesant. Este si blog cu retetele si articole gen Q&A cu raspunsuri date de un nutritionist.
Nu stiam site-ul. Am intrat acum si mi se pare ok. Pe BLW am fost înscrisa si eu, dar mi se parea exagerata metoda pt mine, asa ca am iesit. Pana la urma, trebuie vazut ce se potriveste fiecarui copil si fiecarei mamici. În cazul Anei, am mers pe o combinatie intre diversificare clasica si când si când "note" de autodiversificare. Ii ofer unele alimente buca?i, dar nu ma vad lasând-o doar pe ea sa " gestioneze" o masa întreaga. Parerea mea e ca în ultimii ani, cel putin la noi în tara, parca prea se exagereaza în privinta cresterii copiilor. Uitam, parca, sa vedem firescul din fiecare etapa si ne complicam, de multe ori, inutil. Intre timp, ratam ce e mai frumos: pasi din dezvoltarea copiilor nostri. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt o mama neglijenta (tind sa cred ca, din contra, sunt closca de cele mai multe ori), dar nici nu îmi place sa folosesc o gramada de produse de îngrijire a bebelu?ului, sau sa gatesc cine stie ce chestii sofisticate , de parca as fi la vreun cooking show bebelusesc. De exemplu, nu ma vad "gatind" chestii gen tapioca/chia/cu spume nu stiu de care si cu mix de stiu eu ce nuci...sau alte combinatii din astea. Merg pe ideea:"Relaxeaza-te, e doar mâncare!" |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| maria2013 wrote: Nu stiam site-ul. Am intrat acum si mi se pare ok. Pe BLW am fost înscrisa si eu, dar mi se parea exagerata metoda pt mine, asa ca am iesit. Pana la urma, trebuie vazut ce se potriveste fiecarui copil si fiecarei mamici. În cazul Anei, am mers pe o combinatie intre diversificare clasica si când si când "note" de autodiversificare. Ii ofer unele alimente buca?i, dar nu ma vad lasând-o doar pe ea sa " gestioneze" o masa întreaga. Parerea mea e ca în ultimii ani, cel putin la noi în tara, parca prea se exagereaza în privinta cresterii copiilor. Uitam, parca, sa vedem firescul din fiecare etapa si ne complicam, de multe ori, inutil. Intre timp, ratam ce e mai frumos: pasi din dezvoltarea copiilor nostri. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt o mama neglijenta (tind sa cred ca, din contra, sunt closca de cele mai multe ori), dar nici nu îmi place sa folosesc o gramada de produse de îngrijire a bebelu?ului, sau sa gatesc cine stie ce chestii sofisticate , de parca as fi la vreun cooking show bebelusesc. De exemplu, nu ma vad "gatind" chestii gen tapioca/chia/cu spume nu stiu de care si cu mix de stiu eu ce nuci...sau alte combinatii din astea. Merg pe ideea:"Relaxeaza-te, e doar mâncare!"
Maria, foarte frumos ai spus Si eu sunt pe un stil mai relaxat asa, pe care unii il pot cataloga drept neglijenta :) si asa cum spui, parca este o competitie in a prepara chestii complicate, uite eu pana la varsta asta nu am mancat pudra de roscove si am crescut bine mersi Pana acum nici nu am auzit de ea sincer.. si musai sa pui poze cu ce faci de mancare, daca nu stie si lumea cat te-ai complicat, parca nu are farmec.. eu una prefer sa ma plimb, sa ma uit la un film, sa ma joc cu baietelul decat sa pierd vremea aranjand o farfurie pt a o posta pe fb.. |
|

Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Bella_Tm wrote:Legat de diversificare, eu sunt pe grupul Flaveur si BLW, de acolo ma mai inspir la retete si combinatii si mi se par foarte ok. Eu am inceput cu legume, cartof dulce mai exact, si a fost chiar ok. Cand se constipa nu ii mai dadeam radacinoase si nu am avut probleme astfel. Fructe am inceput sa ii dau cam pe la 7 luni constant dar nu prea i-au placut la inceput. Acum a inceput sa le mai manance. Ou i-am dat de la 6 luni si albus si galbenus dar albusul nu ii place deloc, il vomita. Carnita tot de la 6 luni, inclusiv ficatel. Branzica i-am facut de casa. Nu e mare fan dar mananca acolo cateva lingurite. Iaurtul ii place foarte mult in schimb. Nu prea se omoara cu fulgii de ovaz fierti in lapte si am vazut ca sunt foarte recomandati de alte mamici. Eu ii mai fac combinatii si in functie de ce legume am in casa si incerc sa le variez atat cat pot. Deci, spor la diversificare!
Buna, poti sa imi spui te rog, cand ai tu timp, cum prepari ficatelul, as incerca si eu. Nici la noi nu are succes oul, o sa mai incerc azi combinat cu avocado, asta daca e copt avocado, ca nu prea ma pricep cum trebuie sa arate coaja si de 2 ori a fost crud si l-am aruncat, la avocado imi trebuie mereu sa am si o rezerva de altceva :)) si fulgii de ovaz merg fierti si in lapte de vaca, stiu ca unii fierb in lapte de migdale sau ovaz..multumesc !!!! |
|

Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| maria2013 si eu le sterilizez si folosesc biberon de sticla imi place mai mult decat cel de plastic
AlexandraRr este indisponibil pe emag acum ... o sa il caut in carefour multumesc mult fetelor
Adina Mariana eu ii schimbasem gama cu bioderma atoderm... la recomandarea medicului , si supriza a fost ca mi-a facut crusta la capusor de la frunte pana pe la jumatatea capului... si am folosit bioderma abc.. adus de mama din franta , vad ca am scapat sper sa nu mai faca
maria2013 tocmai de aia evist si eu grupurile de alaptare etc... pentru ca m-am saturat de replica nu exista femeie sa nu mai aiba lapte sigur e gresit ce faci tu ca mama cum il atasezi si etc.... si parca prea te pun la colt...
Legat de diversificare eu am luat cartea Crinei Coliban dar inca nu am apucat sa o rasfoiesc |
|

| Va tot citesc cu diversificarea si abia astept sa vina clipa sa incepem si noi.Momentan doar va citesc si invat,altceva nu stiu ce sa fac voi aveti bebelusi mari si voinici deja.Ma uit la al meu si spun oare cand va creste asa mare sa papam mancare?si cu toate astea il vad crescand pe zi ce trece
Azi de la 1 am programare la eco de la 6 sapt.Am niste emotii,sper ca sunt bine in interior.Atele au cazut,dureri nu mai am in schimb mi s-au facut niste noduli probabil cum au fost prinse atele si ma cam dor si inca am secretii galben/verzui.Abia astept sa merg si sa ma controleze. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Cata123 wrote:
Buna, poti sa imi spui te rog, cand ai tu timp, cum prepari ficatelul, as incerca si eu. Nici la noi nu are succes oul, o sa mai incerc azi combinat cu avocado, asta daca e copt avocado, ca nu prea ma pricep cum trebuie sa arate coaja si de 2 ori a fost crud si l-am aruncat, la avocado imi trebuie mereu sa am si o rezerva de altceva :)) si fulgii de ovaz merg fierti si in lapte de vaca, stiu ca unii fierb in lapte de migdale sau ovaz..multumesc !!!!
Buna, Eu nu sunt fan avocado, dar so?ului ii place. Chiar daca ai nimerit unul mai crud, poti sa-l lasi pe calorifer la cald si se coace. Te mai poti orienta dupa codita : daca se rupe usor, inseamna ca este copt.
|
|
| Eu abia astept diversificarea, dar imi este si putin frica sa nu se inece. El si cu laptele s-a inecat, dar cu bucati intregi de mancare. Cred ca o sa ma simt mai confortabil in prima faza cu piureuri. Eu nu stiu sa fac pentru mine lucruri mai sofisticate, dar sa ma acum acum pentru el, cred ca va fi un chin.
Eu as vrea sa intreb mamicile care sunt la diversificare daca au folosit asa ceva si daca le-a fost util
https://www.philips.ro/c-p/SCF870_22/aparat-2in1-pt-prepararea-hranei-bebelusilor?origin=1_ro_ro_avent-special_qbebe____article10_aparatabur |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Cata, eu pun ficatul la aburi, langa legume iar avocado e copt cand il apesi si intra usor degetul :* eu cumpar uneori din supermarket "ready to eat" si il poti manca in aceeasi zi. Eu cam 1 avocado pe saptamana ii dau,nu mai mult.
Simmo, eu nu ti-l recomand. Nu am avut dar mi se pare inutil. Mai ales daca copilul nu va accepta mancarea sub forma de piure eu am luat in schimb asa https://www.emag.ro/aparat-de-gatit-la-aburi-philips-daily-collection-900-w-9-l-cronometru-3-cosuri-pentru-gatire-simultana-negru-hd9126-90/pd/DDSWRQBBM/?cmpid=86937&gclid=CjwKCAiAlO7uBRANEiwA_vXQ-8uKaa2juA7LYg3IT_9eU6bNiepJejpyVds83M97BMjrnnkRwVuwTxoCRS0QAvD_BwE si ii pot pregati 3 mese in acelasi timp. Broccoli,conopida de exemplu sunt gata in 15 minute, are timer si se opreste singur, si alimntele sunt gustoase. Am facut si fructe si legume si sunt multumita. Pentru mine faptul ca nu o iau de la capat cu gatitul la fiecare masa este foarte important oricum te vei putea folosi si de cuptor, eu am si un multicooker si le folosesc in paralel :* |
|

| Cata123 wrote:Maria, foarte frumos ai spus Si eu sunt pe un stil mai relaxat asa, pe care unii il pot cataloga drept neglijenta :) si asa cum spui, parca este o competitie in a prepara chestii complicate, uite eu pana la varsta asta nu am mancat pudra de roscove si am crescut bine mersi Pana acum nici nu am auzit de ea sincer.. si musai sa pui poze cu ce faci de mancare, daca nu stie si lumea cat te-ai complicat, parca nu are farmec.. eu una prefer sa ma plimb, sa ma uit la un film, sa ma joc cu baietelul decat sa pierd vremea aranjand o farfurie pt a o posta pe fb.. A, se facut poze, fac des si în goana calului, dar nu gatesc chestii sofisticate, iar pozele sunt mai mult pt neam, ca raspuns la întrebarea "ce a mâncat fata?" si pt sora mea care va începe curând diversificarea nepotului. Pudra de roscove am luat si eu. Am facut de doua ori ciocolata bebelusului, dar Ana o refuza si o data briose pe care nu le-am mâncat nici eu, nici ea. |
|

| Cata, eu ficatul îl fierb separat într-o craticioara (?i carnea, de obicei). Când fac ciorbite le fierb în acelasi vas. |
|

| Mie diversificarea mi se pare o etapa grozava! Abia o asteptam si vad ca si acum, dupa patruluni, înca ma încânta. Tot cu piureuri am început si eu, dar apoi, vazând interesul Anei, i-am pasat cu furculita, din ce în ce mai mare. Rareori ii mai pasez acum marunt. Eu nu as închide banii in aparatul acela de la Avent. Nasa mea l-a avut, dar mie mi se pare o cheltuiala inutila. Eu foloseam blenderul de la robot, iar la ultimele ture am pasat mai mare cu un chopper din Lidl. Foarte fain e! De fiert, fierb într-un set de craticioare pt gatit la abur (l-am primit în urma cu multi ani la niste comenzi prin posta). Laudata am vazut ca e si sita de gatit la abur de la ikea. |
|
| maria2013 wrote: Mie diversificarea mi se pare o etapa grozava! Abia o asteptam si vad ca si acum, dupa patruluni, înca ma încânta. Tot cu piureuri am început si eu, dar apoi, vazând interesul Anei, i-am pasat cu furculita, din ce în ce mai mare. Rareori ii mai pasez acum marunt. Eu nu as închide banii in aparatul acela de la Avent. Nasa mea l-a avut, dar mie mi se pare o cheltuiala inutila. Eu foloseam blenderul de la robot, iar la ultimele ture am pasat mai mare cu un chopper din Lidl. Foarte fain e! De fiert, fierb într-un set de craticioare pt gatit la abur (l-am primit în urma cu multi ani la niste comenzi prin posta). Laudata am vazut ca e si sita de gatit la abur de la ikea.
Eu nu am in casa nici robot, nici blender, nici mixer, nimic de genul. La mine gatitul se rezuma mai mult la preparate la walk sau gratar ?i ciorbe. Am un spatiu foarte mic la bucatatie. Si sterilizator l-am adus in sufragerie ca nu aveam unde sa-l pun.
Din cauza ca nu am aparate de genul si un spatiu mai mic de desfasirare incerc sa caut o varianta potrivita. Nasa ta a fost multumita de aparat? |
|
|
|