Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| AlexandraRr wrote:Adina, si a mea adormea la 11 in primele luni, mai tarziu i-am mutat ora treptat si mult timp a dormit la 20:30, acum la 21:30 adoarme. Se vor schimba foarte multe lucruri in ceea ce priveste somnul, sfatul meu este sa te odihnesti in continuare cu el ziua, sa ii faci un ritual inainte de somnul de noapte (baita, masaj sau ce crezi tu, doar sa fie facut zilnic la aceeai ora pe cat e posibil apoi sa urmeze somnul) si cand va fi mai organizat cu mesele (la mine pe la 3 luni si un pic a fost momentul sa incep) sa incerci sa ii rupi asocierea somn-san, sa il adormi altfel ca sa il poata adormi si sotul sau altcineva. Sper ca ai reusit sa dormi totusi noaptea trecuta Asa fac,dorm macar odata pe zi ziua cand doarme el pt.ca altfel ma apuca durerea de cap de la oboseala.Eu nu beau nici cafea si nah...se aduna oboseala pe seara.Noaptea a trecut cu bine.So trezit dupa care i-am dat sa pape,l-am schimbat si a adormit inapoi pe la 1.Dupa so tot trezit cam la o ora jumate sa pape pana la 6 dimi apoi a inceput scandalul de la colici.Nici in brate nu era bine,nici culcat,se scremea saracutul si se facea ghemotoc.Of,ce mila mi de el.Sotul e liber azi si la luat si so tot plimbat prin casa cu el iar eu am mai dormit o ora jumate.Asa de bine mi-a prins.Acuma i-am dat infacol doarme de o ora iar cand se trezeste avand in vedere ca este soare mergem la plimbarica.Mersi mult pt.sfaturi Ale,mereu ma ajuta sfaturile tale sa iau hotarari bune.Te pricepi |
|

| simmo wrote:
Nici mai incolo nu cred ca poti forta lucrurile referitor la somn. La mine una nu functioneaza. Il adorm pe timpul zilei doar cand da semne ca a obosit, iar asta de cele mai multe ori inseamna ca el usor incepe sa scoata un sunet de inceput de plans. Acum sunt momente cand el singur adoarme in patut. Doar seara insist la somn si ii mentin rutina ca sa stie ca este ora de dormit. De regula ei primele 10 zile - 2 saptamani dorm dusi (asta imi aduc aminte ca ne-a zis la curs), dupa care incep sa devina mai constienti si au comportamentul din burta, iar apoi incep usor sa faca diferenta dintre zi-noapte. La fel nici eu nu intelegeam de ce nu mai doarme ca in primele zile. O sa se regleze. Cred ca faci cel mai bine ca dormi cand doarme si el.
O sa vedem cum o sa fie,sunt curioasa si eu.Nu o sa il oblig clar,doar o sa il ajut ca sa ii fie mai usor cand o sa vad eu pe el ca este momentul.Am incercat ieri dar clar inca nu am cu cine asa ca o las balta.Poate a fost si ceva puseu alea 3 zile de va spuneam ca nu mai doarme de dimi pana la amiaza pt.ca uite azi la 10 a adormit.Fiecare zi vine cu ceva nou.Inca ma acomodez si eu si incerc sa imi dau seama de cum functioneaza noua mea viata adevarul este ca eu nu prea am dormit pe perioada sarcinii nu ca nu as fi vrut dar nu prea am putut.Acuma daca asta influenteaza asta este...stiam treaba asta si cand am fost gravida dar daca nu am putut ce sa fi facut?in schimb am incercat sa fiu ft.linistita pe perioada sarcinii fata nervi,stres,etc ca sa fie si el linistit.Acuma nah...Dumnezeu stie. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| AlexandraRr wrote:Nu cred ca ar rezista nimeni asa ;)) sunt copii mai cooperanti si care iubesc rutina si atunci adorm usor dupa cele 90de minute. La noi nu a functionat dar cum sunt si ei atat de diferiti e normal sa nu se potriveasca tuturor. Eu o las si acum pana vad ca ii e somn si cand o pun in pat adoarme imediat, cand incercam eu sa o pun la somn mai devreme mai tare ma enervam pentru ca stateam si 2 ore langa ea pana adormea  si pentru binele tuturor o las pana aproape o culeg de pe jos adormita  acum, fiind mai mare si-a facut singura program si se duce in pat cand nu mai poate dar am gasit-o si dormit prin casa (sau cu picioarele atarnand din pat cand adorme in timp ce urca in patut  ) Sincer acum doarme muuuult mai bine decat atunci cand era mai mica, ma enervau tare somnurile de 30 de minute la fiecare 2 ore :)) acum doarme de 2 ori pe zi o data 3 ore si o data 2 ore continuu si stiu si eu o treaba ;)) dar sunt asa diferiti incat nu-ti pot spune ca va fi la fel si la voi dar sunt sigura ca va fi mai bine :* Wow ce bine doarme!!! Si adoarme si singura cateodata? Esti o norocoasa!!! Al meu si acum ca e mai marisor nu adoarme decat ajutat...ziua are un somn de 40 minute apoi trebuie sa ma plimb cu el sa adoarma la loc ca evident inca ii e somn si cateodata chiar nu reusesc, raaaaar doarme 2 ore legate singur...noaptea intradevar doarme bine, de la 20:30-22 pana la 8-8:30 dimineata fara treziri acum dar noi nu am fost prieteni niciodata cu somnul...foarte greu era si cand a fost mai mic, doar la san sau cu el plimbat in brate adormea si la 40 min era sus... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Ella30 wrote:Eu ma gandeam ca sta cineva si si chinuie copilul sa doarma dupa ce au trecut 90 min
Ella, pe masura ce cresc nu mai adorm la 90 de minute fix, eu cred ca regula asta se aplica pana in 4 luni, maxim 5. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| lore.t. wrote: Wow ce bine doarme!!! Si adoarme si singura cateodata? Esti o norocoasa!!! Al meu si acum ca e mai marisor nu adoarme decat ajutat...ziua are un somn de 40 minute apoi trebuie sa ma plimb cu el sa adoarma la loc ca evident inca ii e somn si cateodata chiar nu reusesc, raaaaar doarme 2 ore legate singur...noaptea intradevar doarme bine, de la 20:30-22 pana la 8-8:30 dimineata fara treziri acum dar noi nu am fost prieteni niciodata cu somnul...foarte greu era si cand a fost mai mic, doar la san sau cu el plimbat in brate adormea si la 40 min era sus...
Stiuuuu, este foarte bine dar cred ca asa este ea, nu cred ca am eu super puteri ;)) Cand era mica mica ziua dormea doar purtata apoi la 5-6 luni era deja cald afara si am inlocuit wrap-ul cu dormit in carut, afara, apoi cand nu ieseam afara o puneam direct in patut, mai stateam langa ea cu ochii inchisi si adormea singura. Cand a inceput sa se ridice in picioare a devenit dificil pentru ca se ridica imediat ce o puneam la somn si de atunci am inceput sa o las treaza pana era epuizata. Cand vedeam ca ii cade capul pe jucarii o puneam in patut si in maxim 5 minute adormea fara nici un ajutor, se uita de 2 ori sa vada daca sunt langa ea si atat. Cand a inceput sa mearga singura i-am scos cele 3 bare din lemn de la patut si urca si coboara pe acolo, cand ii e somn se duce in patut de obicei dar tot are nevoie sa stau langa ea de multe ori dar verifica doar daca sunt acolo :D
A fost un avantaj si faptul ca nu i-am facut asocieri cu somnul, am incercat sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa doarma cand ii e somn, nu cand inchid lumina sau o legan etc cu mancarea la fel, ii dadeam san cand se trezea, nu inainte de somn si poate si astea au contat 0,1% Oricum e simpatica tare, cand ii e somn se duce la patut si adoarme uneori si in fund, cu capul sprijinit de pat, cand face caca aduce singura scutec si pachetul de servetele, e foarte amuzanta dar stiu ca unii copii au nevoie de mai mult ajutor, unii se adapteaza mai greu la viata extrauterina, stiu si prieteni care au 2 copii si unul din ei dormea fara probleme, celalalt trebuia plimbat, de asta spun ca cel mai mult conteaza cum e copilul, nici la frati nu functioneaza aceeasi metoda :* |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Pff vorbiti de somn bun, dar eu tot cu somn "nebun" vin bifam alta noapte agitata cu maini prin aer si picioare trantite de pat la 10 min:( tot sper ca fiecare noapte care vine sa fie mai bine. In schimb anuntam cu bucurie ca am reusit sa facem gauri in urechi am plans putin dar a trecut. Sa speram ca se vor vindeca usor, fara complicatii. Vom aplica zilnic un gel si vom masa:) Pt fetele din iasi, am fost la coriolan in nicolina. Nu a durat mai mult de 1-2min totul:) suntem multumiti:) Dovada mai jos:) MirelaD attached the following image(s):

|
|

| MirelaD wrote:Pff vorbiti de somn bun, dar eu tot cu somn "nebun" vin  bifam alta noapte agitata cu maini prin aer si picioare trantite de pat la 10 min:( tot sper ca fiecare noapte care vine sa fie mai bine. In schimb anuntam cu bucurie ca am reusit sa facem gauri in urechi  am plans putin dar a trecut. Sa speram ca se vor vindeca usor, fara complicatii. Vom aplica zilnic un gel si vom masa:) Pt fetele din iasi, am fost la coriolan in nicolina. Nu a durat mai mult de 1-2min totul:) suntem multumiti:) Dovada mai jos:) Ce papusica scumpa ai tu acolo.E adorabila imi place privirea ei de smechera ma bucur ca ai reusit sa ii faci gaurelele. |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Adina Mariana wrote: Ce papusica scumpa ai tu acolo.E adorabila  imi place privirea ei de smechera  ma bucur ca ai reusit sa ii faci gaurelele.
Multumim ne tineam de ceva vreme sa ii facem, ma bucur ca am reusit:) |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Adina Mariana wrote: O sa vedem cum o sa fie,sunt curioasa si eu.Nu o sa il oblig clar,doar o sa il ajut ca sa ii fie mai usor cand o sa vad eu pe el ca este momentul.Am incercat ieri dar clar inca nu am cu cine asa ca o las balta.Poate a fost si ceva puseu alea 3 zile de va spuneam ca nu mai doarme de dimi pana la amiaza pt.ca uite azi la 10 a adormit.Fiecare zi vine cu ceva nou.Inca ma acomodez si eu si incerc sa imi dau seama de cum functioneaza noua mea viata  adevarul este ca eu nu prea am dormit pe perioada sarcinii nu ca nu as fi vrut dar nu prea am putut.Acuma daca asta influenteaza asta este...stiam treaba asta si cand am fost gravida dar daca nu am putut ce sa fi facut?in schimb am incercat sa fiu ft.linistita pe perioada sarcinii fata nervi,stres,etc ca sa fie si el linistit.Acuma nah...Dumnezeu stie.
La mine fiind cu sarcina simptomatica, noaptea eram treaza mult. Nu este vorba ca nu ai putut tu sa dormi noaptea si ca acum influenteaza si pe el; este vorba de comportamentul lui din burta. Sunt gravidute care se trezeau ca era mai activ bebe noaptea si asa raman o perioada si dupa nastere, dar este scurta. Se schimba foarte mult de la o zi la alta. In perioada colicilor grave al meu dormea pe burta la mine, dar doar pe partea dreapta, exact cum era si in burta. Nu imi dau seama cum de recunosc astfel de lucruri, dar cat de mult as fi vrut sa stea si pe stanga, nu statea. Sper sa nu va dea bataie de cap colicii, dar eu 3 saptamani am stat prost rau de tot cu somnul. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| MirelaD wrote:Pff vorbiti de somn bun, dar eu tot cu somn "nebun" vin  bifam alta noapte agitata cu maini prin aer si picioare trantite de pat la 10 min:( tot sper ca fiecare noapte care vine sa fie mai bine. In schimb anuntam cu bucurie ca am reusit sa facem gauri in urechi  am plans putin dar a trecut. Sa speram ca se vor vindeca usor, fara complicatii. Vom aplica zilnic un gel si vom masa:) Pt fetele din iasi, am fost la coriolan in nicolina. Nu a durat mai mult de 1-2min totul:) suntem multumiti:) Dovada mai jos:)
Ce ochisori avem aici! |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| MirelaD wrote:Pff vorbiti de somn bun, dar eu tot cu somn "nebun" vin  bifam alta noapte agitata cu maini prin aer si picioare trantite de pat la 10 min:( tot sper ca fiecare noapte care vine sa fie mai bine. In schimb anuntam cu bucurie ca am reusit sa facem gauri in urechi  am plans putin dar a trecut. Sa speram ca se vor vindeca usor, fara complicatii. Vom aplica zilnic un gel si vom masa:) Pt fetele din iasi, am fost la coriolan in nicolina. Nu a durat mai mult de 1-2min totul:) suntem multumiti:) Dovada mai jos:) Super, sa ii poarte cu placere. Si noi tot acolo. E scumpica rau fetita!😍 |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| MirelaD wrote:In schimb anuntam cu bucurie ca am reusit sa facem gauri in urechi  am plans putin dar a trecut. Sa speram ca se vor vindeca usor, fara complicatii. Vom aplica zilnic un gel si vom masa:) Pt fetele din iasi, am fost la coriolan in nicolina. Nu a durat mai mult de 1-2min totul:) suntem multumiti:) Dovada mai jos:)
|
|

| simmo wrote:
La mine fiind cu sarcina simptomatica, noaptea eram treaza mult. Nu este vorba ca nu ai putut tu sa dormi noaptea si ca acum influenteaza si pe el; este vorba de comportamentul lui din burta. Sunt gravidute care se trezeau ca era mai activ bebe noaptea si asa raman o perioada si dupa nastere, dar este scurta. Se schimba foarte mult de la o zi la alta. In perioada colicilor grave al meu dormea pe burta la mine, dar doar pe partea dreapta, exact cum era si in burta. Nu imi dau seama cum de recunosc astfel de lucruri, dar cat de mult as fi vrut sa stea si pe stanga, nu statea. Sper sa nu va dea bataie de cap colicii, dar eu 3 saptamani am stat prost rau de tot cu somnul.
Aaaa,am inteles acuma ce ai vrut sa spui.Si acum fac legatura si tind sa cred ca ai dreptate.Al meu era mult mai activ noaptea.Nu ma trezea din somn,miscarile lui fiind finute dar de fiecare data cand ma trezeam sa merg la wc sau dimi la 6 cand imi luam Euthyroxul il simteam ca misca.Acum la 6 se trezeste mereu iar in burtica mereu la 6 dimi misca si sughita,asa si in realitate.Apoi la eco mereu il vedeam cu manutele pe fata si asa doarme si acuma cu ele pe fata.E interesant cum spui si tu si tot odata frumos acest miracol nici eu nu stau mai roz cu somnul dar...rezist pt.ca asa trebuie |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| AlexandraRr wrote:Nu cred ca ar rezista nimeni asa ;)) sunt copii mai cooperanti si care iubesc rutina si atunci adorm usor dupa cele 90de minute. La noi nu a functionat dar cum sunt si ei atat de diferiti e normal sa nu se potriveasca tuturor. Eu o las si acum pana vad ca ii e somn si cand o pun in pat adoarme imediat, cand incercam eu sa o pun la somn mai devreme mai tare ma enervam pentru ca stateam si 2 ore langa ea pana adormea  si pentru binele tuturor o las pana aproape o culeg de pe jos adormita  acum, fiind mai mare si-a facut singura program si se duce in pat cand nu mai poate dar am gasit-o si dormit prin casa (sau cu picioarele atarnand din pat cand adorme in timp ce urca in patut  ) Sincer acum doarme muuuult mai bine decat atunci cand era mai mica, ma enervau tare somnurile de 30 de minute la fiecare 2 ore :)) acum doarme de 2 ori pe zi o data 3 ore si o data 2 ore continuu si stiu si eu o treaba ;)) dar sunt asa diferiti incat nu-ti pot spune ca va fi la fel si la voi dar sunt sigura ca va fi mai bine :*
Wow , ce bine doarme! Super! Sper sa fie si a mea asa . Ce dulce ce tre sa fie cand o gasesti asa adormita! Mie mi ar topi inima de drag Momentan avem somn de 15-30 min la fiecare 2 ore. doarme si 2 ore legate doar daca o tin in brate dar nu o pot tine mereu. Deci facem parte dintre cei rutinati |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| GeorgianaB wrote:
Ella, pe masura ce cresc nu mai adorm la 90 de minute fix, eu cred ca regula asta se aplica pana in 4 luni, maxim 5.
Ai dreptate, vad diferentele de la o zi la alta ma bucur ca totusi inca isi pastreaza un program totusi. |
|
|