Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| MirelaD wrote:Ella, felicitari pt dintisor(i) cum se comporta fetita in plina eruptie? Sa ma pregatesc si eu:) Parca as vrea si eu sa vad la a mea o urma se dintisor
Mirela , eu am asteptat 5 zile pana la supozitor, cand a fost cazul..i am facut multa bicicleta si masaj si stat pe burtica si la baita insistam sa i torn apa calda pe burtica.
Deocamdata e incredibil de calma, in continuare roade orice prinde inca n au spart gingia, sunt 2, cei de jos, se simt ff tare cand ma musca. Nu ma lasa deloc sa ma uit..pune limbuta cand ii deschid gurita. Dar nici eu n o stresez. Am observat ca nici nu mai baleste chiar asa tare. Astept sa vad cum o sa se comporte cand sparg gingia Acusi ies si la voi iepurasii |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| alina89 wrote:Eu stiu ca bebelusii nu stiu sa adoarma singuri si la inceput trebuie ajutati prin orice mijloace san, leganat, cantat, sunete etc. Eu am avut 2 copii certati cu somnul si ff greu a fost pana m-am prins ca trebuie sa il ajut. Daca ratezi primele semne de somn mai greu reusesti apoi. Sotul e in spital cu cel mare...a vomitat de 5 ori in 2 ore, e pe perfuzii, a plans si sotul cu el, a zis ca e cea mai urata experienta din viata lui si ca Doamne fereste sa mai treaca prin asa ceva vreodata. Inca nu stiu ce are.. suspecteaza enteroviroza Doamne cel mai aiurea. Insanatosire grabnica. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Ella30 wrote:A mea are programul de 90 minute, care de fapt la noi is c 2 ore de fapt doarme 15-30 min, uneori (rar) 2 ore apoi o luam de la capat. Am urmarit o cand dadea semne de oboseala (maraiala, ochisori incetosati) si am pus o la somn si usor usor s a invatat cu programul. Doar ca al tau fiind atat de mic nu cred ca va accepta asa ceva. Eu as mai astepta vreo luna pana sa incerc un program. Pana atunci..rabdare, mami Despre diferenta noapte / zi nu stiu sa ti spun, ca a mea a dormit mereu noaptea. Mersi Sa vedem cum o sa fie si la noi.Sunt curioasa si eu cand voi incerca dar mai stam pana dupa 2 luni ca inca nu am cu cine este cand doarme mai bine noaptea dar si cand avem nopti albe.De aceea spun ca inca nu cred ca constientizeaza el cand e zi sau noapte tocmai ca este cand doarme mai bine,nu mereu este asa.In fiecare zi vad cate o mica diferenta.Dar de exemplu de 3 zile in fiecare dimi de la 6 la 12,1 nu mai doarme.Singura rutina care o are.O sa vedem mai incolo cum o sa fie |
|
| alina89 wrote:Eu stiu ca bebe9lusii nu stiu sa adoarma singuri si la inceput trebuie ajutati prin orice mijloace san, leganat, cantat, sunete etc. Eu am avut 2 copii certati cu somnul si ff greu a fost pana m-am prins ca trebuie sa il ajut. Daca ratezi primele semne de somn mai greu reusesti apoi. Sotul e in spital cu cel mare...a vomitat de 5 ori in 2 ore, e pe perfuzii, a plans si sotul cu el, a zis ca e cea mai urata experienta din viata lui si ca Doamne fereste sa mai treaca prin asa ceva vreodata. Inca nu stiu ce are.. suspecteaza enteroviroza
Subscriu la ce ai zis despre somn.
Multa sanatate micutului! |
|
| Adina Mariana wrote:Apropo de wrap..tu doar cel care mi l-ai aratat mai demult de pe emag il ai?sau ai schimbat?Eu inca nu am luat,am spus ca iau dupa ce se naste si acum chiar nu stiu de care sa iau sa il pot purta si eu prin casa cand e asa agitat.Imi recomanzi ceva site de unde pot lua si de care?nu ma pricep deloc si asa ciuda mi ca is 10000 de modele
http://www.poarta-ma.ro/WrapTai-Mic_c_24.html
Nu stiu daca te ajuta cu ceva, eu l am avut pe asta. Acum nu mai face parte din oferta, dar poate il mai gasesti, am mai vazut anunturi cu el nou. Foarte comod si nu i greu deloc de legat. Numai ca mandra mea n a suportat deloc sa fie purtata cu vreun sistem, asa ca l am donat. Pt bebe asa mic mai merg si slingul si slingul cu inele..acuma nah, eu as merge sa probez daca as avea unde sa vad in ce ma simt bine si eu si bebe. |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Adina Mariana wrote: Merci pt.detalii Deci e clar ca la fiecare bebe/copil este diferit si nu ne putem lua una dupa alta.In functie de el o sa incercam si stabilim totul pe parcurs.Dar este bine de stiut ce alternative sunt. Azi tare agitat a fost bebelul meu.Are colici,se stramba,plange,geme.Am reusit sa aiba doar un somn si ala pe burtica peste mine si acuma parca da semne sa doarma iar dar atata se screme saracul...imi e tare mila de el,am si uitat de oboseala mea cand il vad asa.O sa citesc despre acea regula intr-o zi cand este el mai bine si eu apuc sa dorm ceva ca acum nu am chef de nimic.Cum a dormit la mine pe piept am citit tot forumul azi Apropo de wrap..tu doar cel care mi l-ai aratat mai demult de pe emag il ai?sau ai schimbat?Eu inca nu am luat,am spus ca iau dupa ce se naste si acum chiar nu stiu de care sa iau sa il pot purta si eu prin casa cand e asa agitat.Imi recomanzi ceva site de unde pot lua si de care?nu ma pricep deloc si asa ciuda mi ca is 10000 de modele Te cred, la fel ma simt si eu cand o doare ceva si nu mai stiu cum sa o ajut :(
Wrap eu am avut elastic pentru ca il pui pe bebe dupa ce l-ai "montat" pe tine, mi-a fost frica de infasurat cu bebe in brate cum e la alte sisteme, era gros, o acoperea de 3 ori si cum am nascut la finalul lunii octombrie a fost potrivit pentru temperaturile respective, materialul se mula foarte bine pe corpul copilului, parea ca sta foarte comod. Eu am cumparat un wrap elastic de la "Poarta-ma" si am mai primit unul Manduca. Eu am dat pe el 130 lei, la cel de la manduca era mai calitativ materialul, asa mi s-a parut si parca ceva mai elastic insa ambele 100% bumbac. Eu am folosit unul afara si unul in casa dar pana la 6 luni, la 6 luni am luat Marsupi Plus si pe la 10 luni am trecut la ssc, isara full wrap si il folosesc si acum pe ultimul. Deci daca ar fi sa aleg nu as alege unul foarte scump si alege ceva ce ti se potriveste. Mai este wrap tesut, sling cu inele care sunt potrivite pentru nou nascuti. Uite aici cand ai timp gasesti cateva informatii care te pot ajuta sa decizi ce ti se potriveste http://www.poarta-ma.ro/Recomandari_ep_66.html |
|
| Ella30 wrote:Mirela , eu am asteptat 5 zile pana la supozitor, cand a fost cazul..i am facut multa bicicleta si masaj si stat pe burtica si la baita insistam sa i torn apa calda pe burtica. Deocamdata e incredibil de calma, in continuare roade orice prinde inca n au spart gingia, sunt 2, cei de jos, se simt ff tare cand ma musca. Nu ma lasa deloc sa ma uit..pune limbuta cand ii deschid gurita. Dar nici eu n o stresez. Am observat ca nici nu mai baleste chiar asa tare. Astept sa vad cum o sa se comporte cand sparg gingia Acusi ies si la voi iepurasii Ella, la fel i-am urmarit si eu incisivii centrali inferiori insa au iesit cei de sus primii |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Gata a facut caca e normal la consistenta deci suntem bine:) Bifat mama linistita:) |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Adina Mariana wrote: Mersi Sa vedem cum o sa fie si la noi.Sunt curioasa si eu cand voi incerca dar mai stam pana dupa 2 luni ca inca nu am cu cine este cand doarme mai bine noaptea dar si cand avem nopti albe.De aceea spun ca inca nu cred ca constientizeaza el cand e zi sau noapte tocmai ca este cand doarme mai bine,nu mereu este asa.In fiecare zi vad cate o mica diferenta.Dar de exemplu de 3 zile in fiecare dimi de la 6 la 12,1 nu mai doarme.Singura rutina care o are.O sa vedem mai incolo cum o sa fie
Buna Adinuta, legat de diferenta zi/noapte, eu zic ca e fr important ca noaptea cand se trezeste sa pape, sa nu aprindeti lumina, o veioza mica, sau tv, eu deschid tv sa vad ce fac :) e important sa ramana adormit, mancare, il schimbi daca e nevoie, si inapoi la somn, fara sa interactionezi prea mult cu el, asta inseamna sa nu vorbesti cu el, sa nu te joci. Eu asa am facut de la inceput, dupa ce mananca il tin cateva minute in picioare, apoi il pun in pat si aia e. Cateodata ma mai uit la tv si cand vad ca se uita si el, renunt si il inchid si in maxim 10 minute doarme iar. Iar ziua sa lasi sa intre lumina, sa nu faci intuneric in camera. De la o vreme functioneaza si la noi regula 90 minute, asta ziua, cateodata se fac 2 ore, dar acum isi da stingerea singur dupa maxim 2 ore. Te pup ! |
|
| AlexandraRr wrote:Ella, la fel i-am urmarit si eu incisivii centrali inferiori insa au iesit cei de sus primii
Heheeee, surpriza, avem 2 iepurasi jos am apucat sa vad un coltisor, si se si simte nu stiu cum si cand s a intamplat, ca a fost tare bine dispusa de acum o sa ma interesez sa vad cum se ingrijesc |
|
| Cata123 wrote:
Buna Adinuta, legat de diferenta zi/noapte, eu zic ca e fr important ca noaptea cand se trezeste sa pape, sa nu aprindeti lumina, o veioza mica, sau tv, eu deschid tv sa vad ce fac :) e important sa ramana adormit, mancare, il schimbi daca e nevoie, si inapoi la somn, fara sa interactionezi prea mult cu el, asta inseamna sa nu vorbesti cu el, sa nu te joci. Eu asa am facut de la inceput, dupa ce mananca il tin cateva minute in picioare, apoi il pun in pat si aia e. Cateodata ma mai uit la tv si cand vad ca se uita si el, renunt si il inchid si in maxim 10 minute doarme iar. Iar ziua sa lasi sa intre lumina, sa nu faci intuneric in camera. De la o vreme functioneaza si la noi regula 90 minute, asta ziua, cateodata se fac 2 ore, dar acum isi da stingerea singur dupa maxim 2 ore. Te pup !
Eu am o veioza de sare si o las aprinsa toata noaptea, da o lumina usoara si calda. Ce mi a placut "isi da stingerea singur" adevarul e ca asa fac |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Ella30 wrote:Eu am o veioza de sare si o las aprinsa toata noaptea, da o lumina usoara si calda. Ce mi a placut "isi da stingerea singur" adevarul e ca asa fac
Pai nu ai vazut, isi ia pozitia de somn, se freaca la ochi..
Noi va felicitam pentru dintisor, sa aveti grija de el !!!! |
|
| Ella30 wrote:Heheeee, surpriza, avem 2 iepurasi jos am apucat sa vad un coltisor, si se si simte nu stiu cum si cand s a intamplat, ca a fost tare bine dispusa de acum o sa ma interesez sa vad cum se ingrijesc Felicitaaari :D Eu am folosit gel pentru dinti de la topfer, luam din farmacia dona dar nu am gasit saptamana trecuta si am luat nenedent baby, are si degetar din silicon asta. Amandoua sunt fara fluor dar pe nenedent scrie ca de la 6 luni se foloseste, pe topfer nu scria asta. Eu o data pe zi ii curat dintisorii. Sincer pe ambele le mananca cu pofta si deschide gura imediat ce vede ce vreau sa fac |
|
| Cata123 wrote: Pai nu ai vazut, isi ia pozitia de somn, se freaca la ochi.. Noi va felicitam pentru dintisor, sa aveti grija de el !!!!
multumim Pozitia de somn |
|
| AlexandraRr wrote:Felicitaaari :D Eu am folosit gel pentru dinti de la topfer, luam din farmacia dona dar nu am gasit saptamana trecuta si am luat nenedent baby, are si degetar din silicon asta. Amandoua sunt fara fluor dar pe nenedent scrie ca de la 6 luni se foloseste, pe topfer nu scria asta. Eu o data pe zi ii curat dintisorii. Sincer pe ambele le mananca cu pofta si deschide gura imediat ce vede ce vreau sa fac
parca ieri o nasteam, azi deja are dintisori, maine cine stie ce ne mai asteapta Mi am notat si topfer si nenedent pt cand va trece de 6 luni cred ca nu e cazul sa intreb pediatra, nu? pe 16 mergem oricum la control la ea . |
|
|