Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Apropo de iesit afara, sunteti pro sau contra fularului ? Eu de ex sunt contra dar recunosc ca mai am momente cand ma intreb daca procedez bine. Stiu argumentele contra..si cele pro..dar tot am indoieli. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Andra09 wrote:Poate parea prostesc, dar cum ati scos bebelusii prima data afara? La noi de exemplu azi, sunt în jur de 5 grade, este soare si a nins. as vrea sa o scot macar 5 minute pe pitica afara, prima iesire... Dar îmi e teama, cum e si cu nasucul usor înfundat, oare nu ii fac mai rau? Buna, pe ei ii ajuta foarte mult plimbarea. Eu am nascut pe 28 octombrie si de cand am ajuns acasa am iesit zilnic, prima data 5 minute, urmatoarea zi 10 si tot asa, doar in zilele cu viscol sau ger ieseam doar in balcon cu geamul deschis.
Ca si tinuta o puneam intr-un combinezon, fara paturi deasupra, fara sa-i acopar fata, nasul, gura sau alte chestii de genul ;)) prima luna o plimbam in brate (am profitat de faptul ca avea 2500g ) apoi am folosit wrap-ul afara, nu am pus-o in carut, mi se pare prea frig pentru ei asa mici chiar daca sunt infofoliti.
Sigur va fi mai bine si nasucul dupa plimbare. In zilele in care nu iesi sa ii aerisesti macar camera de vreo 3 ori pe zi.
Ca si limite eu am avut pana acum indiferent de sezon: vant puternic, ceata densa si -10grade iarna. |
|

| Ella30 wrote:Apropo de iesit afara, sunteti pro sau contra fularului ? Eu de ex sunt contra dar recunosc ca mai am momente cand ma intreb daca procedez bine. Stiu argumentele contra..si cele pro..dar tot am indoieli. Eu sunt de parere ca fularul a fost inventat pentru a fi purtat la gat, nu sa acopere fata, nasul, gura eu pana acum nu i-am dat carinei fular, o chestie de genul asta folosesc eu sau mai sunt caciuli care vin si pe gat. Mai mult de atat eu nu i-as da. AlexandraRr attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Wow fetelor cata grija aveti cu scosul afara...si cand ma gandesc ca eu o tin pana i se face nasul rece..oare ii fac rau? Cand au fost zile mai calduroase am tinut-o si 1 ora jumatate |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Ella30 wrote:Ma pregateam sa ti scriu sa ti faci curaj Tot asa am facut si eu desi era vara , de frica. Am tinut o la geam putin apoi afara. Acum o bag asa cum e imbracata in casa in selopeta groasa de iarna sau cum se numeste..:))) caciula+ gluga salopetei peste si cam atat. Manusi inca nu i am pus pt ca e lunguta la maneci si i le acopera. Nu prea apuc sa o scot zilnic, dar ca regula eu nu o scot cand ploua si e frig si nici cand batr vantul As vrea sa o scot zilnic, daca voi avea energia necesara, ca ma stoarce noaptea la propriu... La început mi-a fost teama sa o scot ca la spital mi s-a tinut o prelegere cum e prematur, are imunitatea mai slaba, sa fiu atenta ca are plamânii mai sensibili... Apoi am ajuns acasa si în primele 2 saptamâni cred ca abea ajungeam la baie si dupa a fost vremea ciudata cu ploaie si vânt, acum de 2 zile a tot nins... |
|

| Anitta76 wrote:Wow fetelor cata grija aveti cu scosul afara...si cand ma gandesc ca eu o tin pana i se face nasul rece..oare ii fac rau?  Cand au fost zile mai calduroase am tinut-o si 1 ora jumatate Vai, abea astept sa stau si eu atat cu ea afara. Bine ca poti, eu am fost tare luata prin surprinde de durerea dupa operatie, apoi cu grija asta excesiva si cu teama ca se poate întâmpla ceva cum vomita mereu. În sarcina eram super paranoica si speriata, acum cred ca sunt de 10 ori mai rau... |
|

| AlexandraRr wrote:Buna, pe ei ii ajuta foarte mult plimbarea. Eu am nascut pe 28 octombrie si de cand am ajuns acasa am iesit zilnic, prima data 5 minute, urmatoarea zi 10 si tot asa, doar in zilele cu viscol sau ger ieseam doar in balcon cu geamul deschis. Ca si tinuta o puneam intr-un combinezon, fara paturi deasupra, fara sa-i acopar fata, nasul, gura sau alte chestii de genul ;)) prima luna o plimbam in brate (am profitat de faptul ca avea 2500g  ) apoi am folosit wrap-ul afara, nu am pus-o in carut, mi se pare prea frig pentru ei asa mici chiar daca sunt infofoliti. Sigur va fi mai bine si nasucul dupa plimbare. In zilele in care nu iesi sa ii aerisesti macar camera de vreo 3 ori pe zi. Ca si limite eu am avut pana acum indiferent de sezon: vant puternic, ceata densa si -10grade iarna.
Chiar a fost mai bine cu nasucul, parca se aude mai încet. De aerisit, am aerisit si pana acum, dar mergeam cu ea în alt dormitor cât lasam geamul larg deschis la ea, apoi închideam geamul si pe ea o aduceam când ajungea temperatura iar la 23 de grade...
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| AlexandraRr wrote:Eu sunt de parere ca fularul a fost inventat pentru a fi purtat la gat, nu sa acopere fata, nasul, gura  eu pana acum nu i-am dat carinei fular, o chestie de genul asta folosesc eu sau mai sunt caciuli care vin si pe gat. Mai mult de atat eu nu i-as da.
E super asta din poza, eu i-am luat de pe scutecila cagula si o folosim cand iesim cu sistemul, ca ii acopera si gatul si ceafa, o caciula nu face asta. Banuiesc ca se poate folosi si la iesit cu carutul. I-am mai luat de acolo botosi din aia lungi, sunt singurii care ii stau in pic si nu ii adun de pe jos :)) nu prea sunt ei aspectuosi, mai ales ca am luat marimea mai mare, dar ne facem treaba cu ei :) |
|

| Andra09 wrote: La început mi-a fost teama sa o scot ca la spital mi s-a tinut o prelegere cum e prematur, are imunitatea mai slaba, sa fiu atenta ca are plamânii mai sensibili..
Probabil se referea la grija in sensul ca sa nu o duci in spatii inchise, aglomerate, sa nu primiti multe vizite sau cu multi oameni in acelasi timp, sa va feriti de persoanele bolnave etc Si mie mi-au zis sa ma comport cu a mea ca si cu un prematur dar la asta se refereau, lor le face foarte bine aerul curat, oricat de mult aerisim casa nu se compara cu o plimbare chiar si de 5 minute. Daca eviti conditiile meteo extreme nu are ce sa pateasca, cu timpul va fi mai usor cu stresul si panica |
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| diana.ng wrote:Fetelor, cu bebei mai maricei, pe la ce varsta si -au facut trecerea la un singur somn pe timp de zi? Noi avem o perioada mai grea pt ca adoarme fff greu, cateodata dureaza si 1h sau 1h jum (are 2 somnuri, unul in jur de 11 si unul in jur de 16) oare vrea sa treaca la un somn? nu e prea devreme?
Noi am trecut la un somn pe zi la 1 an si 3 luni...dar a durat pana s-a adaptat, adica uneori nu dormea decat 40 minute, ceea ce e putin, acum doarme 2 si uneori 3 ore daca stau langa el :) Asa dormea si al meu, la 11 si in jur de 16 dar tot cate 40 minute, raaar mai mult |
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Ella30 wrote:Apropo de iesit afara, sunteti pro sau contra fularului ? Eu de ex sunt contra dar recunosc ca mai am momente cand ma intreb daca procedez bine. Stiu argumentele contra..si cele pro..dar tot am indoieli. Noi folosim tot cagula, e super!! Am descoperit-o abia de o luna, inainte ma chinuiam cu fular, dar nu peste gura, pe care il tragea de cele mai multe ori... |
|
| AlexandraRr wrote:Eu sunt de parere ca fularul a fost inventat pentru a fi purtat la gat, nu sa acopere fata, nasul, gura  eu pana acum nu i-am dat carinei fular, o chestie de genul asta folosesc eu sau mai sunt caciuli care vin si pe gat. Mai mult de atat eu nu i-as da.
Mi ai citit gandul cu acele caciuli eu deocamdata nu i am pus nimic pt ca acel combinezon o acopera si la gat, dar parca simt nevoia sa o protejez mai bine |
|
| lore.t. wrote: Noi folosim tot cagula, e super!! Am descoperit-o abia de o luna, inainte ma chinuiam cu fular, dar nu peste gura, pe care il tragea de cele mai multe ori...
O sa caut si eu zilele astea, cel mai sigur dupa revelion ca acum e nebuneala si nu mi place mi se pare super, am avut si eu cand eram mica ceva de genul, si presupun ca e mult mai utila decat o caciula simpla. |
|
| Andra09 wrote: As vrea sa o scot zilnic, daca voi avea energia necesara, ca ma stoarce noaptea la propriu... La început mi-a fost teama sa o scot ca la spital mi s-a tinut o prelegere cum e prematur, are imunitatea mai slaba, sa fiu atenta ca are plamânii mai sensibili... Apoi am ajuns acasa si în primele 2 saptamâni cred ca abea ajungeam la baie si dupa a fost vremea ciudata cu ploaie si vânt, acum de 2 zile a tot nins...
Te cred si te inteleg. Si eu am zile cand raman fara energie si nu iesim. In zilele in care nu poti iesi scoate o macar in balcon, ii face bine chiar daca e mai firava cum a zis si alexandra , cred ca se refereau mai mult la spatii aglomerate, dar aerul o ajuta mult. Eu nici acum nu o duc in supermarketuri, evit cat pot de mult. |
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Si noi am scos fetita (nascuta in octombrie) aproape zilnic afara din a 2a zi dupa ce ne-am externat. Destul de rapid a ajuns ca un somn pe zi sa il doarma afara in carut (sau uneori purtata), inclusiv pe timp de iarna. Afara in carut dormea foarte bine asa ca inclusiv iarna stateam uneori si cate 2-3 ore cu ea afara, somnurile in casa erau mai scurte.
Evitam sa ies cand era vant/ploaie/ninsoare puternic(a)/ceata densa...dar nu ne-am ferit de frig, am iesit si cand erau -3 grade.
In schimb, in sezonul rece nu am intrat absolut deloc in magazine, malluri si alte spatii inchise sau aglomerate.
Eu incurajez orice proaspata mamica sa iasa cu bebe afara cat mai repede pentru ca o plimbare pe afara aduce beneficii si mamicii.
|
|
|