Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Adina Mariana wrote: Eu nu cred sa aiba legatura..adica eu nu am vazut modificari la mine.Eu am luat inca o luna dupa ce am nascut dar am tot scazut doza saptamanal.De la 75 cat luam in sarcina in fiecare sapt.scadeam pana am ajuns la 25.Am facut analiza si mi-a iesit 2,4.Asa ca de 3 saptamani am oprit.In ianuarie merg sa refac analiza sa vad daca a ramas tot asa sau a urcat iar,am emotii dar sper sa fie bine.Nu am observat schimbari la lapte.Iti recomand Galafor Forte,ceai de chimion si ft.multe lichide pt.a stimula lactatia..daca iti doresti sa alaptezi.. Mie una mi-a crescut ft mult dupa ce am nascut in contextul in care nu am mai luat. Aveam valoare 56, horror. Mi-a scazut cand am inceput iar sa iau tratament. Doctorita mi-a zis ca atata timp cat alaptez trebuie tinut si tratamentu, si da poate scadea lactatia daca valoarea e prea mare. Cand alaptezi, hormonal se modifica multe in corpul tau si pe fondul asta poate creste. Fiecare persoana e diferita eu spun cum a fost la mine. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| MirelaD wrote:Mamici care a?i început diversificarea,v-a?i confruntat cu alergii la diverse alimente? Cum se manifesta mai exact? Noua ne-au aparut vreo 3 bubi?e pe corp ?i azi am observat pe fata vreo 2. Nu am introdus nimic nou zilele astea deci nu ?tiu de la ce ar putea fi. Nu mai introduc nimic nou pt moment ?i monitorizez evolu?ia.
Eu stiu ca simptomele alergiei sunt mancarime cutanata, eruptii cutanate, mancarimea gatului si/ sau a limbii, umflarea buzelor si/sau a limbii, respiratie dificila , ochi rosii. Poate sa apara si tusea in unele cazuri. Pe astea le stiu pt ca eu sunt alergica si am trecut prin unele. Am mai auzit de voma si/sau diaree, dar nu stiu ce sa zic.. Daca pana maine ii mai apar eu as merge la pediatra. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6002
| fluturash26 wrote: Mie una mi-a crescut ft mult dupa ce am nascut in contextul in care nu am mai luat. Aveam valoare 56, horror. Mi-a scazut cand am inceput iar sa iau tratament. Doctorita mi-a zis ca atata timp cat alaptez trebuie tinut si tratamentu, si da poate scadea lactatia daca valoarea e prea mare. Cand alaptezi, hormonal se modifica multe in corpul tau si pe fondul asta poate creste. Fiecare persoana e diferita eu spun cum a fost la mine.
O sa vad si eu daca va creste.In ianuarie repet iar iar daca e peste 4 reincep si eu tratamentul.Adevarul e ca daca opresti cum am oprit eu si faci analiza odata la 3 sapt.ca sa ai o evidenta iar eu asa am oprit ca fac mereu analiza,nu risc. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| Fetelor, cu bebei mai maricei, pe la ce varsta si -au facut trecerea la un singur somn pe timp de zi? Noi avem o perioada mai grea pt ca adoarme fff greu, cateodata dureaza si 1h sau 1h jum (are 2 somnuri, unul in jur de 11 si unul in jur de 16) oare vrea sa treaca la un somn? nu e prea devreme?
|
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| diana.ng wrote:Fetelor, cu bebei mai maricei, pe la ce varsta si -au facut trecerea la un singur somn pe timp de zi? Noi avem o perioada mai grea pt ca adoarme fff greu, cateodata dureaza si 1h sau 1h jum (are 2 somnuri, unul in jur de 11 si unul in jur de 16) oare vrea sa treaca la un somn? nu e prea devreme?
Cred ca e cam devreme, la aceeasi varsta si carina adormea foarte greu pentru ca se ridica,vroia continuu sa exploreze si sa se joace dar si-a revenit. Poti incerca sa o culci o data pe zi si sa vezi daca ii e suficient. Noi la 13 luni am trecut de la 2 la 1 somn pe zi dar trecerea a durat mai bine de 1 luna. |
|

Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| AlexandraRr wrote: Cred ca e cam devreme, la aceeasi varsta si carina adormea foarte greu pentru ca se ridica,vroia continuu sa exploreze si sa se joace dar si-a revenit. Poti incerca sa o culci o data pe zi si sa vezi daca ii e suficient. Noi la 13 luni am trecut de la 2 la 1 somn pe zi dar trecerea a durat mai bine de 1 luna.
merci! da, vrea tot timpul sa se ridice, orice metoda as folosi, tot greu adoarme, sa speram ca e doar o perioada :) |
|

| diana.ng wrote:Fetelor, cu bebei mai maricei, pe la ce varsta si -au facut trecerea la un singur somn pe timp de zi? Noi avem o perioada mai grea pt ca adoarme fff greu, cateodata dureaza si 1h sau 1h jum (are 2 somnuri, unul in jur de 11 si unul in jur de 16) oare vrea sa treaca la un somn? nu e prea devreme?
Eu am tabelul asta daca te ajuta cu ceva.Poate e unpic cam repede dar depinde si cat iti doarme cand o adormi ca daca doarme nici o ora e putin un somn pe zi la 10 lunite dar daca doarme vreo 3 ore posibil sa ii ajunga si poti incerca. Adina Mariana attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Poate parea prostesc, dar cum ati scos bebelusii prima data afara? La noi de exemplu azi, sunt în jur de 5 grade, este soare si a nins. as vrea sa o scot macar 5 minute pe pitica afara, prima iesire... Dar îmi e teama, cum e si cu nasucul usor înfundat, oare nu ii fac mai rau? |
|

| Andra09 wrote:Poate parea prostesc, dar cum ati scos bebelusii prima data afara? La noi de exemplu azi, sunt în jur de 5 grade, este soare si a nins. as vrea sa o scot macar 5 minute pe pitica afara, prima iesire... Dar îmi e teama, cum e si cu nasucul usor înfundat, oare nu ii fac mai rau? Rau nu ii faci numai bine e sanatate curata si le place mult.Eu il scot aproape zilnic.Il imbrac normal si peste ii dau o salopeta gen deaia groasa cum au skiorii.Manusi,caciula groasa si capisonul de la salopeta peste caciula si o patura peste el...si am plecat.Nu stau mult,maxim 40 minute. |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
A mea in unele zile inca mai are 2 somnuri pe zi...e devreme pentru doar un somn pe zi..doar daca ar dormi la un singur somn la varsta ei 3 ore as zice ca ar fi mai ok dar daca nu, e cam putin. |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2801
| Andra09 wrote:Poate parea prostesc, dar cum ati scos bebelusii prima data afara? La noi de exemplu azi, sunt în jur de 5 grade, este soare si a nins. as vrea sa o scot macar 5 minute pe pitica afara, prima iesire... Dar îmi e teama, cum e si cu nasucul usor înfundat, oare nu ii fac mai rau? Ana e nascuta în februarie. Am început antrenamentul la fereastra, crescând de la zi la zi (5-10-20-30 minute), apoi am ie?it cu ea în carucior (cu o husa de iarna usoara ?i un combinezon). |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2801
| Daca bebe sta în wrap, asa as iesi. La început mi-a fost frica de wrap, apoi m-am îndragostit de el! |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Noi iesim zilnic afara minim 30min, doar cand ploua nu iesim. Il bag cu hainele in care sta in casa intrun combinezon gros, caciulita si daca e prea frig pun si o paturica peste, altfel nu (aseara i-am pus ca erau 3grade). Acum nu am timp sa stau mai mult, dar cu bb1 ieseam iarna de 2 ori 2h-2h30 o iesire si inca 1h alta. Asa bine imi dormea afara. |
|

Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Mi-am facut curaj, am infofolit bebelina, am stat 3 minute cu ea în camera cu geamul deschis, sa scada treptat temperatura si aproximativ 5 minute cu ea pe balcon, repetam si mâine |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Andra09 wrote:Mi-am facut curaj, am infofolit bebelina, am stat 3 minute cu ea în camera cu geamul deschis, sa scada treptat temperatura si aproximativ 5 minute cu ea pe balcon, repetam si mâine
Ma pregateam sa ti scriu sa ti faci curaj Tot asa am facut si eu desi era vara , de frica. Am tinut o la geam putin apoi afara. Acum o bag asa cum e imbracata in casa in selopeta groasa de iarna sau cum se numeste..:))) caciula+ gluga salopetei peste si cam atat. Manusi inca nu i am pus pt ca e lunguta la maneci si i le acopera. Nu prea apuc sa o scot zilnic, dar ca regula eu nu o scot cand ploua si e frig si nici cand batr vantul |
|
|