Clubul mamicilor incepatoare - 11
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ella30
Scris: Friday, November 8, 2019 7:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
Iulia13 wrote:

Oo ?i la noi e agita?ie maxima, nu o mai pot lasa singura nici 5 min, plânge mai des când o schimb, o pun la somn sau când nu-i convine ceva.. E tare sensibila de vreo 3 zile (nu ?tiu de la ce sincer). Febra nu a facut de la vaccin(mar?i i-am facut a doua doza), la din?i înca nu se arata.. Ma gândesc sa nu cumva sa fie vorba de vreun puseu, adica asa sper.. Ma bucur ca ati trecut fara probleme de apara?ia primilor dintisori, sa tot fie asa hearts

He he, cred ca m am relaxat eu foarte mult si de asta mi s a parut usor, cu siguranta poate altcineva in locul meu ar fi zis ca e greuLol
O fi vreun salt ceva poate de e asa.. micuta tacomputerlove
fluturash26
Scris: Friday, November 8, 2019 8:27 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Ella30 wrote:

Multumimdance

Sunt sigura ca o sa fie bine, noi acusi facem a doua dozaDistanceKiss sunt mult mai linistita acumDistanceKiss astept sa mi scrii cum a fostcomputerlove

O sa iti scriu cum a fost, eu sper ok. La mana acum la ultimul vaccin s-a invinetit de tot ca l-a facut aiurea si umflata mana.
Ella30
Scris: Friday, November 8, 2019 9:06 PM
Nivel

angry ce le as face eu celor care nu stiu sa si exercite meseria!
fluturash26 wrote:

O sa iti scriu cum a fost, eu sper ok. La mana acum la ultimul vaccin s-a invinetit de tot ca l-a facut aiurea si umflata mana.
Adina Mariana
Scris: Friday, November 8, 2019 10:50 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
GeorgianaB wrote:

Nici Luca nu dormea mult ziua, asa s-a manifestat el in primele luni, noaptea uneori adormea foarte tarziu, ne apuca 1 noaptea iar eu simteam ca ma topesc de oboseala. Eu cred ca asa sunt unii copii, cu timpul se regleaza si pot fi indrumati mai usor. Eu nu m-as ingrijora, nu prea ai ce face acum, in orice caz vor veni si vremuri bune. Când ai timp te poti documenta despre somn si cum sa il ajuti, au mai scris fetele mai sus. In orice caz trebuie sa ai rabdare si sa fii ferma pe pozitii.
Azi am incercat regula cu 90 minute.Sa zicem ca mi-o reusit dimineata chiar daca mai mult de 20-30 minute nu a adormit dar mi so parut chin sa il adorm fortat.Spre seara nu a mai functionat orice am facut.A dormit adanc de la 4 la 6 si dupa nu a mai dormit pana la 9:30 orice i-am facut.A si plans din cauza colicilor.Unpic il tineam eu,unpic sotul,cum il puneam jos cum urla.Ochii ii avea mari,pempy schimbat,san de 4 ori intr-o ora a cerut si i-am dat.Ne-am plimbat cu el prin casa in toate pozitiile.Pur si simplu nici vorba de somn.Asa ca am renuntat si am spus ca atunci cand o sa doarma o sa doarma ce pot sa ii fac?ma stresez si numai ma agit asa.Bineinteles ca acuma inca doarme pana pe la 11 ca mai mult de 2 ore legate nu doarme si parca vad ca pe la 2 o sa mai adoarma.Am dormit langa el de la 4 la 6 ca am zis ca cine stie ce a fi la noapte si sunt bine inca,lucida.E greu...e ft.greuuff mi-a si venit sa plang azi spre seara,m-am simtit depasita de situatie..dar incerc sa fiu tare pt.copilul meu ca el saracutul nu stie.
AlexandraRr
Scris: Friday, November 8, 2019 10:58 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Adina, si eu te sfatuiesc sa nu insisti, nici a mea nu a dormit pana acum dupa program. Nu se potriveste tuturor copiilor metoda. Eu o pun la somn cand vad primele semne de oboseala, pana atunci nici nu ma chinui chiar daca e treaza de 5-6 ore sa zicem, mi se pare si aiurea sa o ridic de la joaca pentru ca e ora de somn.... Copiii stiu cel mai bine de ce au nevoie, nu trebuie noi sa ii fortam, trebuie sa ii ajutam, atat. Eu asa cred.
Inca un pic de putere si rabdare si va fi mai bine, vei invata sa ii recunosti nevoile si cum sa il ajuti si va fi tot mai bine.

Pentru colici la noi colief a facut minuni Cheek Kiss

Le: purtatul in wrap ajuta mult in perioada asta si e mai simplu decat tinutul in brate :*

Le. Pentru somnul de zi la noi functiona semiintunericul in camera, si acum trag o draperie cand doarme ziua
Ella30
Scris: Friday, November 8, 2019 11:31 PM
Nivel

Fetelor dar regula de 90 minute inseamna sa l culci fix la program chiar daca nu da semne de oboseala? Pai asta ar insemna chin pt amandoi, mama si bebe.
Ca eu una nu fac asa. Eu o adorm cand da semne, de obicei cam la 2 ore. Deci nu la 90 minuteNuStiu
Adina Mariana
Scris: Friday, November 8, 2019 11:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Nu insist.Am incercat sa vad daca functioneaza dar nu imi place sa fie fortata treaba.Cel putin al meu inca e mic si vad ca nu reusesc sa fac cu el ceea ce as vrea.Vedem mai incolo,acum inca nu.O sa imi iau wrap elastic de pe poarta-ma si sa vedem poate ma ajuta ca sa nu imi rup bratele si spatele cum il tin mult in brate prin casa.Abia astept sa mai treaca timpul putin ca sa invat sa il cunosc mai bine si sa imi dau seama de semnale.Inca e totul haotic.Daca adoarme dupa ora 9 seara este mai greu ca nu mai doarme noaptea prea mult.Dar daca dupa 9 e treaz asa frumos adoarme pe la 11 si este mult mai ok noaptea dar inca nu ii pot face rutina aceea a somnului.Asa ca avand in vedere ca azi a adormit dupa 9,o sa fie si noaptea mai grea ca deja a avut un somn adanc.
simmo
Scris: Saturday, November 9, 2019 2:43 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Adina Mariana wrote:
Nu insist.Am incercat sa vad daca functioneaza dar nu imi place sa fie fortata treaba.Cel putin al meu inca e mic si vad ca nu reusesc sa fac cu el ceea ce as vrea.Vedem mai incolo,acum inca nu.O sa imi iau wrap elastic de pe poarta-ma si sa vedem poate ma ajuta ca sa nu imi rup bratele si spatele cum il tin mult in brate prin casa.Abia astept sa mai treaca timpul putin ca sa invat sa il cunosc mai bine si sa imi dau seama de semnale.Inca e totul haotic.Daca adoarme dupa ora 9 seara este mai greu ca nu mai doarme noaptea prea mult.Dar daca dupa 9 e treaz asa frumos adoarme pe la 11 si este mult mai ok noaptea dar inca nu ii pot face rutina aceea a somnului.Asa ca avand in vedere ca azi a adormit dupa 9,o sa fie si noaptea mai grea ca deja a avut un somn adanc.

Nici mai incolo nu cred ca poti forta lucrurile referitor la somn. La mine una nu functioneaza. Il adorm pe timpul zilei doar cand da semne ca a obosit, iar asta de cele mai multe ori inseamna ca el usor incepe sa scoata un sunet de inceput de plans. Acum sunt momente cand el singur adoarme in patut.
Doar seara insist la somn si ii mentin rutina ca sa stie ca este ora de dormit.
De regula ei primele 10 zile - 2 saptamani dorm dusi (asta imi aduc aminte ca ne-a zis la curs), dupa care incep sa devina mai constienti si au comportamentul din burta, iar apoi incep usor sa faca diferenta dintre zi-noapte.
La fel nici eu nu intelegeam de ce nu mai doarme ca in primele zile.
O sa se regleze. Cred ca faci cel mai bine ca dormi cand doarme si el.
AlexandraRr
Scris: Saturday, November 9, 2019 7:52 AM
Nivel

Ella30 wrote:
Fetelor dar regula de 90 minute inseamna sa l culci fix la program chiar daca nu da semne de oboseala? Pai asta ar insemna chin pt amandoi, mama si bebe.
Ca eu una nu fac asa. Eu o adorm cand da semne, de obicei cam la 2 ore. Deci nu la 90 minuteNuStiu

Teoretic atat rezista ei, dupa 90 de minute organismul le spune sa doarma si daca nu dorm atunci mai trebuie asteptat inca 90 de minute si se poate acumula oboseala, devin hiperstimulati si plang, adorm mai greu, sunt agitati. Asta e teortia, practica e altceva Lol
unii copii isi asculta ceasul si dorm, altii au nevoie de ajutor pentru asta, altii nu vor sa doarma Lol
Sunt copii care functioneaza foarte bine dupa program, trebuie doar sa gasesti ce vi se potriveste voua
AlexandraRr
Scris: Saturday, November 9, 2019 8:04 AM
Nivel

Adina, si a mea adormea la 11 in primele luni, mai tarziu i-am mutat ora treptat si mult timp a dormit la 20:30, acum la 21:30 adoarme. Se vor schimba foarte multe lucruri in ceea ce priveste somnul, sfatul meu este sa te odihnesti in continuare cu el ziua, sa ii faci un ritual inainte de somnul de noapte (baita, masaj sau ce crezi tu, doar sa fie facut zilnic la aceeai ora pe cat e posibil apoi sa urmeze somnul) si cand va fi mai organizat cu mesele (la mine pe la 3 luni si un pic a fost momentul sa incep) sa incerci sa ii rupi asocierea somn-san, sa il adormi altfel ca sa il poata adormi si sotul sau altcineva. Sper ca ai reusit sa dormi totusi noaptea trecuta Cheek Kiss
Yna86
Scris: Saturday, November 9, 2019 8:52 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/8/2017
AlexandraRr wrote:

Sa nu fie roseola infantum. De obicei asa debuteaza, cu febra si dupa cateva zile apare o eruptie pe corp. noi nu am avut dar stiu ca e virala, nu e nevoie de tratament insa poti intreba un pediatru pentru linistea ta. Mai sunt si copii care fac eruptii dupa febra si nu e nimic infectios. Multa sanatate va doresc SimplyLove

Multumim. computerlove
Daca pana luni nu ii trece voi merge la medic sa vad ce imi spune.
fluturash26
Scris: Saturday, November 9, 2019 9:15 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Ella30 wrote:

Teoretic se spune ca lor la 90 minute le'ar fi somn, asa is "programati" si daca ii pui atunci ai cele mai mari sanse sa adoarma. De asta e regula asta.
La noi a functionat foaaarte bine si m-a ajutat si pe mine pentru ca nu ii recunosteam sau nu imi dadeam eu seama de semnele de oboseala. Si plangea mult de colici deci a fost un real ajutor.
Eu una stiu ca is putini copii care adorm singuri singuri, deci daca il pui la 90 min sau peste 3 ore tot tu il pui si tot cumva fortat se numeste.
Ella30
Scris: Saturday, November 9, 2019 9:46 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Teoretic atat rezista ei, dupa 90 de minute organismul le spune sa doarma si daca nu dorm atunci mai trebuie asteptat inca 90 de minute si se poate acumula oboseala, devin hiperstimulati si plang, adorm mai greu, sunt agitati. Asta e teortia, practica e altceva Lol
unii copii isi asculta ceasul si dorm, altii au nevoie de ajutor pentru asta, altii nu vor sa doarma Lol
Sunt copii care functioneaza foarte bine dupa program, trebuie doar sa gasesti ce vi se potriveste voua

Eu ma gandeam ca sta cineva si si chinuie copilul sa doarma dupa ce au trecut 90 minhohot
Ella30
Scris: Saturday, November 9, 2019 9:49 AM
Nivel

fluturash26 wrote:

Teoretic se spune ca lor la 90 minute le'ar fi somn, asa is "programati" si daca ii pui atunci ai cele mai mari sanse sa adoarma. De asta e regula asta.
La noi a functionat foaaarte bine si m-a ajutat si pe mine pentru ca nu ii recunosteam sau nu imi dadeam eu seama de semnele de oboseala. Si plangea mult de colici deci a fost un real ajutor.
Eu una stiu ca is putini copii care adorm singuri singuri, deci daca il pui la 90 min sau peste 3 ore tot tu il pui si tot cumva fortat se numeste.

Mandrei mele dupa 2 ore i se inchid ochiiLol asa stiu ca trebuie sa adoarma. Si la noi functioneaza bine, pt ca e mult mai calma, inainte era foarte agitata si nu intelegeam de ce.

Ai dreptate cu fortatul, daca nu adorm singuri cumva tot fortat se numeste hainoroc
AlexandraRr
Scris: Saturday, November 9, 2019 9:58 AM
Nivel

Ella30 wrote:

Eu ma gandeam ca sta cineva si si chinuie copilul sa doarma dupa ce au trecut 90 minhohot

Nu cred ca ar rezista nimeni asa ;)) sunt copii mai cooperanti si care iubesc rutina si atunci adorm usor dupa cele 90de minute. La noi nu a functionat dar cum sunt si ei atat de diferiti e normal sa nu se potriveasca tuturor. Eu o las si acum pana vad ca ii e somn si cand o pun in pat adoarme imediat, cand incercam eu sa o pun la somn mai devreme mai tare ma enervam pentru ca stateam si 2 ore langa ea pana adormea Lol si pentru binele tuturor o las pana aproape o culeg de pe jos adormita Lol acum, fiind mai mare si-a facut singura program si se duce in pat cand nu mai poate dar am gasit-o si dormit prin casa (sau cu picioarele atarnand din pat cand adorme in timp ce urca in patut Lol ) Sincer acum doarme muuuult mai bine decat atunci cand era mai mica, ma enervau tare somnurile de 30 de minute la fiecare 2 ore :)) acum doarme de 2 ori pe zi o data 3 ore si o data 2 ore continuu si stiu si eu o treaba ;)) dar sunt asa diferiti incat nu-ti pot spune ca va fi la fel si la voi dar sunt sigura ca va fi mai bine :*
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.