|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| MirelaD wrote:Multa sanatate Alexandra  eu cred ca ma panicam ingrozitor sa trec prin ce ai trecut tu  sa speram ca va fi ultima data cand se intampla. Noi nu am avut imbunatatiri prea mari noaptea trecuta, dar mi-am propus sa nu mai am asteptari prea mari  ce va fi, va fi.. Multumim E ingrozitor sentimentul de neputinta, cu toata teoria stiuta a fost un cosmar. Eu am pus-o in fund, m-a asezat langa ea si am tinut-o de mana ca sa nu o sperii si mai tare. 2-3 secunde as mai fi lasat-o si daca nu isi revea o puneam cu capul in jos. A durat totul pana intr-un minut dar mi-am imaginat cred mai bine de 100 de scenarii. Mititeii sunt tare bine "construiti", au multe reflexe salvatoare de viata dar tu ca mama e greu sa te bazezi doar pe asta.
Tu nu reusesti sa te odihnesti ziua? Eu nu incercam pentru ca la fel dormea, 30-40 minute si m-as fi trezit mai obosita si eventual cu dureri de cap dar sunt persoane care reusesc sa se odihneasca totusi chiar daca dorm putin. Nu ai pe cine sa rogi sa te ajute macar cu treburile prin casa? tu sa te ocupi doar de copil :( |

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| CrisM wrote:
De doua ori am patit asa, dar prima data a fost urat de tot! Pentru câteva secunde mi se parea ca nu a respirat deloc. Noroc ca a fost sotul meu mai pe faza si a ajutat-o sa verse. Eu efectiv am simtit ca mor acolo. În mintea mea era numai "aoleu mi se îneaca copilul si moare!" ma rog sa nu mai trec prin asa ceva. Iti în?eleg la fix starea! Sofia deja e la a3a viroza! Tare greu e cu ei bolnavi! Sanatate multa Carinei! Sa scapati repede de raceala!
La fel ma simteam si eu doar ca eram singura si nu stiam efectiv ce sa fac. Cel mai cumplit sentiment, si eu ma vedeam deja fara ea :( nici acum nu mi-am revenit din soc. Multa sanatate si Sofiei, sa se faca bine cat mai repede. |

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote:Multumim  E ingrozitor sentimentul de neputinta, cu toata teoria stiuta a fost un cosmar. Eu am pus-o in fund, m-a asezat langa ea si am tinut-o de mana ca sa nu o sperii si mai tare. 2-3 secunde as mai fi lasat-o si daca nu isi revea o puneam cu capul in jos. A durat totul pana intr-un minut dar mi-am imaginat cred mai bine de 100 de scenarii. Mititeii sunt tare bine "construiti", au multe reflexe salvatoare de viata dar tu ca mama e greu sa te bazezi doar pe asta. Tu nu reusesti sa te odihnesti ziua? Eu nu incercam pentru ca la fel dormea, 30-40 minute si m-as fi trezit mai obosita si eventual cu dureri de cap dar sunt persoane care reusesc sa se odihneasca totusi chiar daca dorm putin. Nu ai pe cine sa rogi sa te ajute macar cu treburile prin casa? tu sa te ocupi doar de copil :( Am bifat si noi prima boala acum recent: enterocolita. Tot la fel la 4 dimineata s-a trezit vomand, am intors-o cumva in jos ca sa nu se inece cu voma, tot o mie de scenarii mi-au trecut prin cap. Plus ca nu eram in oras, eram in alta parte, spitalul de acolo e tare aiurea si am stat cu grija pana dimineata. Iar se culca iar se trezea sa vomite. Am dormit in 24 ore, 1 h jumatate. Noroc am avut ca nu a facut multe scaune diareice, cred ca a ajutat si ca a avut vaccinul rotavirus facut. Tare greu e sa fie copiii bolnavi, prefer sa imi tipe toata ziua decat sa fie bolnava si sa o vad ca o leguma, era total schimbata, palida la fata abia tinea ochii deschisi, soc si groaza! |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| AlexandraRr wrote:Multumim  E ingrozitor sentimentul de neputinta, cu toata teoria stiuta a fost un cosmar. Eu am pus-o in fund, m-a asezat langa ea si am tinut-o de mana ca sa nu o sperii si mai tare. 2-3 secunde as mai fi lasat-o si daca nu isi revea o puneam cu capul in jos. A durat totul pana intr-un minut dar mi-am imaginat cred mai bine de 100 de scenarii. Mititeii sunt tare bine "construiti", au multe reflexe salvatoare de viata dar tu ca mama e greu sa te bazezi doar pe asta. Tu nu reusesti sa te odihnesti ziua? Eu nu incercam pentru ca la fel dormea, 30-40 minute si m-as fi trezit mai obosita si eventual cu dureri de cap dar sunt persoane care reusesc sa se odihneasca totusi chiar daca dorm putin. Nu ai pe cine sa rogi sa te ajute macar cu treburile prin casa? tu sa te ocupi doar de copil :(
Din pacate nu am pe nimeni care sa ma ajute, suntem din orase diferite amandoi cu rudele prin orase/tari diferite. Oricum pe partea de treburi casnice am invatat sa fiu mai relaxata pt ca nu am cand efectiv. Mai fac cate o mancare rapida gen pus in yena legume congelate+carne si la cuptor. Restul cand/cum am timp. De odihnit ziua niciodata nu am reusit, cel mult tin ochii inchisi cat e pitita pe mine; la ce somnuri scurte are mai mult m-as chinui.. Trebuie sa ma documente mai bine cu pasii care trebuie urmati in caz de inec, sa stiu sa actionez corect...desi sper sa nu fie niciodata cazul:( |
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| fluturash26 wrote: Am bifat si noi prima boala acum recent: enterocolita. Tot la fel la 4 dimineata s-a trezit vomand, am intors-o cumva in jos ca sa nu se inece cu voma, tot o mie de scenarii mi-au trecut prin cap. Plus ca nu eram in oras, eram in alta parte, spitalul de acolo e tare aiurea si am stat cu grija pana dimineata. Iar se culca iar se trezea sa vomite. Am dormit in 24 ore, 1 h jumatate. Noroc am avut ca nu a facut multe scaune diareice, cred ca a ajutat si ca a avut vaccinul rotavirus facut. Tare greu e sa fie copiii bolnavi, prefer sa imi tipe toata ziua decat sa fie bolnava si sa o vad ca o leguma, era total schimbata, palida la fata abia tinea ochii deschisi, soc si groaza!
Off la cum descrii situatia mi se ridica parul pe mine:( groaznic sentiment te-a incercat:( Cred ca si eu as prefera sa imi tipe toata ziua decat sa o vad asa Sper sa isi revina curand fetita si multa sanatate |

Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Recuperare usoara fetelor pt bebelusii bolnaviori. Sper sa ne ocoleasca boala cat mai mult. Mi-e groaza ca urmeaza sezonul gripelor, al virozelor, etc si sper sa apuc sa ii fac si tura 2 de vaccin antigripal inainte de ceva mai rau. E si un frig afara de nici nu stiu cum sa il imbrac fara sa il infofolesc prea tare. Am iesit ieri afara si avea nasul si mainile foarte reci. Chiar ma gandeam, oare sa ii dau deja manusi? dar parca e prea devreme...cand e zapada ce ii mai dau?! |
|

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3404
| Adina Mariana wrote: Cu placere.Hai ca sti tu ce ai de facut si ar fi pacat sa nu il duci mai ales ca fac si activitati.O sa vezi ce o sa progreseze vazand cu ochii.E frumos la gradinita.Mie dor si mie sa merg la munca dar mai bine este acasa cu copilasul meu Daa e foarte frumos la gradi... azi dimineata ii era somn si îmi zice mami nu gradi. afara ploua sa nu îl duc ca ploua afara ?i afara era soare de dimineata da fac ploricele din hârtie creponata.. pictează cu acuarele. desenează și pe cărți de colorat.. decupează lipesc... au treaba |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| In primul rand, recuperare usoara bebeilor!!!!! Voiam sa intreb daca mai are cineva bebelusi care protesteaza cand trebuie imbracati gros, al meu tare urat face.. am zis eu ca nu suport sa stau in casa dar nici sa ies afara cu urlete nu imi place.. plange si se zbate cand trebuie sa il imbrac de iesit afara, cand il iau in brate se potoleste, dar dupa ce se vede in carut, plange iar. Am iesit azi la pranz si nu am rezistat decat 30 min ca a plans mai tot timpul, eu asa zic, ca nu ii convenea geaca.. acum as fi iesit iar dar mi-e urat sa o iau de la capat.. ieri in sistem nu a avut nicio problema, era fr vesel, dar era si fara geaca ca eu inchid si geaca mea peste el cam pana la jumate si sta la adapost. Oare se va obisnui cu hainele groase, sau o sa ma lupt asa toata iarna ? |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Cata, al meu de 2 luni fix la fel a facut ieri de la caciula si se tot chinuia sa si-o dea jos ii ajungea pe ochi si mai rau facea...
Bella, nu e prea devreme pt manusi.. totusi au fost 4 grade ieri, eu i-as fi pus, dar nu am cumparat inca.
Mirela, multumesc. Am 2 zile de cand au trecut si fac eforturi sa nu mai apara iar ca tare rau mi-a fost.. eu asa stiu ca doare mereu canalul infundat, eu nu am patit sa nu doara.
Alexandra, sanatate fetitei. E tare greu cand sunt bolnaviori |
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Prima viroza am bifat si noi in septembrie in care nu a fost spitalizat!! Inainte de asta am mai trecut prin 3 spitalizari cu viroze respiratorii si apoi complicatii bacteriene plus rotavirus luat tot din spital cu tot cu vaccinul facut...noroc ca a facut o forma mai usoara fara voma, doar diaree o saptamana...noroc ca al meu e mancacios de fel, chiar si cand a fost bolnav a mancat normal...altfel nu stiam ce ma faceam. Eu inca am cosmaruri, cum vad ca respira altfel intru in panica, sper sa trec peste cat mai repede, nu sunt panicoasa de fel dar acum...sa il vad intepat in fiecare deget de la maini, picioare si apoi continuat cu brate pfff greu de explicat in cuvinte...am incercat tot ce se poate...colostru bovin, lactoferina, homeopate, pt imunitate, alaptat exclusiv de la 3 luni, pana atunci mixt...pana la urma e bagajul genetic. Sanatate multa la toti puiutii si sa treceti usor peste toate virozele, pana la urma trebuie sa isi formeze imunitatea cumva doar sa nu fie din alea complicate... |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| AlexandraRr wrote:Buna, fetelor, am bifat si noi prima raceala  dupa 2 zile cu febra si tuse seaca ieri a devenit tusea productiva si am ajuns la spital. S-a trezit in timpul primului somn tusind si nu reusea sa isi inghita secretiile, tusea, avea gag, iar tusea si tot asa dar in acest timp nu reusea sa inspire si s-a facut vanata la fata. Pana la urma a varsat si asa a reusit sa respire. Am pierdut ieri minim 10 ani din viata  avem acum tratament cu acc si nurofen, sper sa fie bine, din fericire nu a fost nevoie sa ramanem la spital Mirela, sper ca a fost mai bine noaptea trecuta :* Eu stiu ca si laptele matern si cel praf se poate fierbe. Isi pierde vitaminele si pro bioticele dar nu devine toxic insa se poate folosi in preparate laptele de vaca, capra pana la varsta de 1an. eu am incercat si de migdale si ies gustoase budincile cu fructe.
Insanatosire grabnica! Eu nu stiu cum as fi reactionat in locul tau..cred ca ma blocam |
|
| Adina Mariana wrote: Le dai tu jos sunt sigura de asta incetuc dar sigur nu prea cred, deja de 3 luni is asa |
|
| fluturash26 wrote: Am bifat si noi prima boala acum recent: enterocolita. Tot la fel la 4 dimineata s-a trezit vomand, am intors-o cumva in jos ca sa nu se inece cu voma, tot o mie de scenarii mi-au trecut prin cap. Plus ca nu eram in oras, eram in alta parte, spitalul de acolo e tare aiurea si am stat cu grija pana dimineata. Iar se culca iar se trezea sa vomite. Am dormit in 24 ore, 1 h jumatate. Noroc am avut ca nu a facut multe scaune diareice, cred ca a ajutat si ca a avut vaccinul rotavirus facut. Tare greu e sa fie copiii bolnavi, prefer sa imi tipe toata ziua decat sa fie bolnava si sa o vad ca o leguma, era total schimbata, palida la fata abia tinea ochii deschisi, soc si groaza!
Multa sanatate si insanatosire grabnica !! |
|
| Cata, fix la fel face si a mea. Se calmeaza cand iesim pe usa ca se uita la scara..lift..afara..daca o pun in carut mormaie. Asa ca o tin mai mult in brate.
Bella sa stiu ca si eu ma gandeam deja sa i dau manusi |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Ella30 wrote:Cata, fix la fel face si a mea. Se calmeaza cand iesim pe usa ca se uita la scara..lift..afara..daca o pun in carut mormaie. Asa ca o tin mai mult in brate. Bella sa stiu ca si eu ma gandeam deja sa i dau manusi
?i a mea e la fel, ea care înainte nu avea treaba cu îmbracatul, acum când vine vremea sa o îmbrac sa ie?im afara îmi vine sa o iau la sanatoasa.. Se enerveaza, se agita, plânge dar când ma vede ca îmi pun marsupiul se uita la mine ?i se potole?te. ?tie smechera ca ie?im afara iar când suntem afara numai schi?eaza nimic |
|
|